Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.01.2005., 18:03   #1
Air_Mike
Premium
Moj komp

Air_Mike's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Koja zvučna kartica?

...imam vrlo jednostavno pitanje.. već duže vrijeme nisam baš zadovoljan zvukom intergriranim na matičnoj ploči... radi se o Abitovoj IC7-G ploči i Realtekovom ALC650 zvučnom čipu... da li se isplati kupiti novu zvučnu karticu vrijednosti oko 200 kn i da li je bolja Creative Audigy LS ili neka TerraTecova kartica... HVALA

...p.s posjedujem Auditekov 5.1 system,
G.E.I.L Ultra X 3200 @ 255 (2.5-3-3-5) - Samsung TCCD Brainpower
Sapphire Radeon 9600 Pro @ 475/325
Seagate SATA 120 GB, Chieftec 360W
LG 19'' F900P @ 1280x1024 100Hz
Air_Mike je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2005., 15:59   #2
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Datum registracije: May 2003
za 200 kn buš kupil isto kaj već imaš na ploči

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

BrunoZG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.01.2005., 12:25   #3
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Originally posted by BrunoZG
za 200 kn buš kupil isto kaj već imaš na ploči
good point. a po mom skromnom misljenju Creative je bolji od Terra Teca... ako usporedujemo kartice u istoj klasi...tj. u istom cijenovnom rangu.
Staro 19.01.2005., 22:30   #4
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Originally posted by Denzil
good point. a po mom skromnom misljenju Creative je bolji od Terra Teca... ako usporedujemo kartice u istoj klasi...tj. u istom cijenovnom rangu.
Po cemu?
Staro 19.01.2005., 23:03   #5
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Citiraj:
Originally posted by zwer
Po cemu?
jooj ne opet ti...kolko vidim ti si onaj sa Newsa.. ne da mi se s tobom ulazit u raspravu..no odgovorit cu zbog foruma: Po Iskustvu.

Koristim Creative od kad koristim i komp..od kad znam za njih sinonim su za kvalitetu ( i cijenu)...svaki proizvod koji sam od njih kupio je vrhunski..
paralelno sam se susreo s jednim TerraTecovim proizvodom nisam primjetio nista zanimljivo...a jos manje neku prednost u odnosu na Creative..
opcenito, sve je to stvar misljenja i ova rasprava nema smisla..dakle ja sam iznio svoje misljenje i nitko se ne mora sloziti s njim..

pozdrav
Staro 20.01.2005., 00:06   #6
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
jooj ne opet ti...kolko vidim ti si onaj sa Newsa.. ne da mi se s tobom ulazit u raspravu..no odgovorit cu zbog foruma: Po Iskustvu.
vjerovatno mi nebi vjerovao da ti kazem da smo se nekoc davno ovdje svi slagali
Staro 20.01.2005., 07:22   #7
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Citiraj:
Originally posted by gospar
vjerovatno mi nebi vjerovao da ti kazem da smo se nekoc davno ovdje svi slagali
vjerujem ti itekako... no vjerojatno znas da s nekim ljudima se jednostavno ne moze nac zajednicki jezik..jer postoji samo "njihov jezik"...ovo se ne odnosi na Zwer nego opcenito.. ne vrijedam nikoga.

Staro 20.01.2005., 11:56   #8
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Citiraj:
Koristim Creative od kad koristim i komp..od kad znam za njih sinonim su za kvalitetu ( i cijenu)...svaki proizvod koji sam od njih kupio je vrhunski..
paralelno sam se susreo s jednim TerraTecovim proizvodom nisam primjetio nista zanimljivo...a jos manje neku prednost u odnosu na Creative..
opcenito, sve je to stvar misljenja i ova rasprava nema smisla..dakle ja sam iznio svoje misljenje i nitko se ne mora sloziti s njim...pozdrav
Kakve to veze ima sto sam "onaj s newsa"? Lijepo sam pitao, lijepo obrazlozi. Najvise mrzim kad netko samo odsvira "To je najbolje", bez ijednog argumenta ili razloga...

Recimo, ja mislim da je Terratec kvalitetniji... A nisam imao ni jednu Terratec karticu, uvijek samo Creative (pa i sad, Live 5.1)... Ok, isprobao sam jednu 6Fire na par dana, ako se to prizna...

Mene Creative nonstop zaje_ava... Od Audigya1 koji mi uopce nije radio kako spada (AC3 passthru na SPDIF izlazu nije radio, cak je i SPDIF izlaz malo radio malo ne), pa do ovog Live 5.1 smeca koje ne radi s originalnim Creative driverima (opet ac3 passthru ne radi) a ni sa zadnjim updateom s neta nije nista bolje... Jedini driveri za Live5.1 koji rade su genericki od Windowsa, a i oni imaju svoje musice (bugovit SPDIF, da tako kazem)... Cijena im je dobra, al' kvaliteta je diskutabilna...

Dok je kod te Terratec kartice _SVE_ proradilo izprve, bez ijednog problema... + je zvuk na analognom izlazu bio nesto malo cistiji. Sljedeca zvucna kartica ce bit ili od Audiophilea ili Terratec... 100%.
Staro 20.01.2005., 18:10   #9
daddo
Premium

Datum registracije: Jan 2003
IMO... Creative nije los, daleko od toga... ali nije ni sjena onog imena od prvih SB kartica... (osim cijenom... )

Iz iskustva znam da su im driveri musicavi, a na VIA chipsetu sam jedva jednu live-icu uspio natjerat da radi.... i to ne sa "original" driverima nego sa KX audio driverima... no da...

Terratec nisam imao prilike probati-instalirati (cuo jesam nesto malo)... a obzirom da reviewi govore o njima kao dobrom proizvodu i da me ceka akvizicija za novu konfu ozbiljno razmisljam o necemu sto nije creative, a terratec mi zvuci kao najbliza opcija...

Staro 20.01.2005., 18:42   #10
Air_Mike
Premium
Moj komp

Air_Mike's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
...hvala na komentarima...
G.E.I.L Ultra X 3200 @ 255 (2.5-3-3-5) - Samsung TCCD Brainpower
Sapphire Radeon 9600 Pro @ 475/325
Seagate SATA 120 GB, Chieftec 360W
LG 19'' F900P @ 1280x1024 100Hz
Air_Mike je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.01.2005., 19:30   #11
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Citiraj:
Mene Creative nonstop zaje_ava... Od Audigya1 koji mi uopce nije radio kako spada (AC3 passthru na SPDIF izlazu nije radio, cak je i SPDIF izlaz malo radio malo ne), pa do ovog Live 5.1 smeca koje ne radi s originalnim Creative driverima (opet ac3 passthru ne radi) a ni sa zadnjim updateom s neta nije nista bolje... Jedini driveri za Live5.1 koji rade su genericki od Windowsa, a i oni imaju svoje musice (bugovit SPDIF, da tako kazem)... Cijena im je dobra, al' kvaliteta je diskutabilna...

Dok je kod te Terratec kartice _SVE_ proradilo izprve, bez ijednog problema... + je zvuk na analognom izlazu bio nesto malo cistiji. Sljedeca zvucna kartica ce bit ili od Audiophilea ili Terratec... 100%.
To samo potvrduje da svi mi to mjerimo po vlastitom iskustvu...inace ta kompatibilnost zvucnih kartica i ostatka sistema je oduvijek imala mnogo faktora..npr. najbanalniji IRQ.. tako da razne zvucne razno reagiraju na razne sisteme... ali Zwer, kad kupis 5.1 karticu za 180kn zasto se cudis kad ne radi?? Creative ili ne?? a ako ju nisi platio 180kn nego vise onda si ju sigurno kupio odavno jer je Live PRETPOTOPNI model.. kupi postenu karticu pa mi reci dal imas problema... ja imam Audigy 2 ZS i jednostavno sam odusevljen mogucnostima, softverskom podrskom, aplikacijama i slicno... mozda nista ne znaci al dobio sam 7 CDa u kutiji sa karticom. Npr. ima pozlacene kontakte za konektore..to je nebitan i sitan detalj (osim za prave audiofile), al govori o kvaliteti..bar ja tako mislim..
e da, mala digresija, ako imas "takvu" konfiguraciju Zwer, zasto nemas i adekvatnu zvucnu? cista znatizelja
I moram ti priznat da sam ugodno iznenaden tvojim "zrelim" odgovorom..skidam kapu...
Staro 23.01.2005., 03:14   #12
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Citiraj:
To samo potvrduje da svi mi to mjerimo po vlastitom iskustvu...inace ta kompatibilnost zvucnih kartica i ostatka sistema je oduvijek imala mnogo faktora..npr. najbanalniji IRQ.. tako da razne zvucne razno reagiraju na razne sisteme... ali Zwer, kad kupis 5.1 karticu za 180kn zasto se cudis kad ne radi?? Creative ili ne?? a ako ju nisi platio 180kn nego vise onda si ju sigurno kupio odavno jer je Live PRETPOTOPNI model.. kupi postenu karticu pa mi reci dal imas problema... ja imam Audigy 2 ZS i jednostavno sam odusevljen mogucnostima, softverskom podrskom, aplikacijama i slicno... mozda nista ne znaci al dobio sam 7 CDa u kutiji sa karticom. Npr. ima pozlacene kontakte za konektore..to je nebitan i sitan detalj (osim za prave audiofile), al govori o kvaliteti..bar ja tako mislim..
Ja sam za tih 180 tj. 250 (kad sam kupovao) trazio samo ispravni SPDIF izlaz, one njene EAX, Sensaura i slicne gluposti mi nista ne znace... I kad ti to ne radi ni u CL Audigy ni u CL SB Live, onda nekako ne zavolis firmu...

BTW. 7 CDa u bundleu nis ne znaci, ako su na njima "programi" za zvucnu... Po mom iskustvu, sto jednostavniji bundle, to bolji komad hardvera imas... Sjecam se kuma kad je dobio novu zvucnu i poinstaliravao sve neke cudesne mixer pultove, audio editing programe, tralalal... Horror. Da ne kazem da je 80% toga sto obicno dolazi uz drivere katastrofa... Pozlaceni ulazi su ok, al' nemoraju bit znak kvalitete...

Citiraj:
mala digresija, ako imas "takvu" konfiguraciju Zwer, zasto nemas i adekvatnu zvucnu? cista znatizelja I moram ti priznat da sam ugodno iznenaden tvojim "zrelim" odgovorom..skidam kapu...
U trenutku mijenjanja Audigya sam imao samo pare koje sam dobio za njega (onakav sugav me kostao 650 kn, a dobio za njega 3 tjedna kasnije 250 ), pa sam te pare odma ulozio u Live, iako sam sanjario o DMX 6Fire Terratekici... A "stedim" na zvucnoj zato jer mi bolja netreba, SPDIF izlaz daje (isprobano) iste rezultate na zvucnoj od 250 i od 2000 kn...
Staro 23.01.2005., 03:16   #13
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Citiraj:
Originally posted by daddo
Terratec nisam imao prilike probati-instalirati (cuo jesam nesto malo)... a obzirom da reviewi govore o njima kao dobrom proizvodu i da me ceka akvizicija za novu konfu ozbiljno razmisljam o necemu sto nije creative, a terratec mi zvuci kao najbliza opcija...
Ako ti treba zvucna za igranje, Creative Labs. Sve drugo, Terratec, IMO.
Staro 23.01.2005., 09:31   #14
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Citiraj:
Ja sam za tih 180 tj. 250 (kad sam kupovao) trazio samo ispravni SPDIF izlaz, one njene EAX, Sensaura i slicne gluposti mi nista ne znace... I kad ti to ne radi ni u CL Audigy ni u CL SB Live, onda nekako ne zavolis firmu...
yeah, experience is a bitch

Citiraj:
BTW. 7 CDa u bundleu nis ne znaci, ako su na njima "programi" za zvucnu... Po mom iskustvu, sto jednostavniji bundle, to bolji komad hardvera imas... Sjecam se kuma kad je dobio novu zvucnu i poinstaliravao sve neke cudesne mixer pultove, audio editing programe, tralalal... Horror. Da ne kazem da je 80% toga sto obicno dolazi uz drivere katastrofa... Pozlaceni ulazi su ok, al' nemoraju bit znak kvalitete...
Good point...evo na mom primjeru, na 7CDa, ako potencijalne kupce mozda zanima, je:
1. Driveri i sve aplikacije
2. Feature Showcase Demonstration
3. DVD Audio Sampler...znaci samo muzika i moram priznat da zvuci fenomenalno
4. & 5. Tomb Raider..ali cito sam na netu da mozes dobit Morrowind.
6. & 7. hmmm...nemogu ih nac. Sad, ili sam ih izgubio ili nikad nisu ni postojali ... ha ha, koji sam ja kreten, mozda je ipak SAMO 5 CDa u igri.. nista, ispricavam se svima koji su to ozbiljno shvatili..malo sam zabrijo..cini se da je 5 CDa u pitanju..pardonchek : bonker2
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno