|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Koja zvučna kartica?
...imam vrlo jednostavno pitanje.. već duže vrijeme nisam baš zadovoljan zvukom intergriranim na matičnoj ploči... radi se o Abitovoj IC7-G ploči i Realtekovom ALC650 zvučnom čipu... da li se isplati kupiti novu zvučnu karticu vrijednosti oko 200 kn i da li je bolja Creative Audigy LS ili neka TerraTecova kartica... HVALA ...p.s posjedujem Auditekov 5.1 system,
ABIT IC7-G @ 1:1 FSB 255 MHz P4 2.4C @ 3.06 GHz vcore 1.52V Zalman 7000Al-Cu G.E.I.L Ultra X 3200 @ 255 (2.5-3-3-5) - Samsung TCCD Brainpower Sapphire Radeon 9600 Pro @ 475/325 Seagate SATA 120 GB, Chieftec 360W LG 19'' F900P @ 1280x1024 100Hz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
za 200 kn buš kupil isto kaj već imaš na ploči
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4 | |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
Koristim Creative od kad koristim i komp..od kad znam za njih sinonim su za kvalitetu ( i cijenu)...svaki proizvod koji sam od njih kupio je vrhunski.. paralelno sam se susreo s jednim TerraTecovim proizvodom nisam primjetio nista zanimljivo...a jos manje neku prednost u odnosu na Creative.. opcenito, sve je to stvar misljenja i ova rasprava nema smisla..dakle ja sam iznio svoje misljenje i nitko se ne mora sloziti s njim.. pozdrav ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
crnjo
|
Citiraj:
Recimo, ja mislim da je Terratec kvalitetniji... A nisam imao ni jednu Terratec karticu, uvijek samo Creative (pa i sad, Live 5.1)... Ok, isprobao sam jednu 6Fire na par dana, ako se to prizna... Mene Creative nonstop zaje_ava... Od Audigya1 koji mi uopce nije radio kako spada (AC3 passthru na SPDIF izlazu nije radio, cak je i SPDIF izlaz malo radio malo ne), pa do ovog Live 5.1 smeca koje ne radi s originalnim Creative driverima (opet ac3 passthru ne radi) a ni sa zadnjim updateom s neta nije nista bolje... Jedini driveri za Live5.1 koji rade su genericki od Windowsa, a i oni imaju svoje musice (bugovit SPDIF, da tako kazem)... Cijena im je dobra, al' kvaliteta je diskutabilna... Dok je kod te Terratec kartice _SVE_ proradilo izprve, bez ijednog problema... + je zvuk na analognom izlazu bio nesto malo cistiji. Sljedeca zvucna kartica ce bit ili od Audiophilea ili Terratec... 100%.
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
IMO... Creative nije los, daleko od toga... ali nije ni sjena onog imena od prvih SB kartica... (osim cijenom... ![]() Iz iskustva znam da su im driveri musicavi, a na VIA chipsetu sam jedva jednu live-icu uspio natjerat da radi.... i to ne sa "original" driverima nego sa KX audio driverima... no da... Terratec nisam imao prilike probati-instalirati (cuo jesam nesto malo)... a obzirom da reviewi govore o njima kao dobrom proizvodu i da me ceka akvizicija za novu konfu ozbiljno razmisljam o necemu sto nije creative, a terratec mi zvuci kao najbliza opcija... ![]()
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
...hvala na komentarima...
ABIT IC7-G @ 1:1 FSB 255 MHz P4 2.4C @ 3.06 GHz vcore 1.52V Zalman 7000Al-Cu G.E.I.L Ultra X 3200 @ 255 (2.5-3-3-5) - Samsung TCCD Brainpower Sapphire Radeon 9600 Pro @ 475/325 Seagate SATA 120 GB, Chieftec 360W LG 19'' F900P @ 1280x1024 100Hz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
e da ![]() ![]() I moram ti priznat da sam ugodno iznenaden tvojim "zrelim" odgovorom..skidam kapu... ![]()
![]() |
![]() |
#12 | ||
crnjo
|
Citiraj:
BTW. 7 CDa u bundleu nis ne znaci, ako su na njima "programi" za zvucnu... Po mom iskustvu, sto jednostavniji bundle, to bolji komad hardvera imas... Sjecam se kuma kad je dobio novu zvucnu i poinstaliravao sve neke cudesne mixer pultove, audio editing programe, tralalal... Horror. Da ne kazem da je 80% toga sto obicno dolazi uz drivere katastrofa... Pozlaceni ulazi su ok, al' nemoraju bit znak kvalitete... Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
crnjo
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 | ||
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
1. Driveri i sve aplikacije 2. Feature Showcase Demonstration 3. DVD Audio Sampler...znaci samo muzika i moram priznat da zvuci fenomenalno 4. & 5. Tomb Raider..ali cito sam na netu da mozes dobit Morrowind. 6. & 7. hmmm...nemogu ih nac. Sad, ili sam ih izgubio ili nikad nisu ni postojali ![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|