Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 22.12.2010., 14:49   #1591
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Malo sam se napatio ali evo za one koji ne žele koristiti Google i Gmail rješenje sinkronizaciju i za push email na telefonu.

Ako niste dugo bili na Hotmail-u vrijeme je da pogledate ponovo, ja sam prije 3 tjedna napravio account i izgleda odlično, brzo, radi bez problema. Također, hotmail je uveo Microsoft Exchange tako da sada možete imati push email preko hotmail-a bez ikakvog dodatnog software-a. Trenutno nije moguće koristiti nativnu mail aplikaciju na androidu (možda su ispravili na gingerbread, nisam siguran...) pošto Google nije stavio opciju "Always accept certificate" ili tako nešto, ali imaju zamjenske mail aplikacije.
Exchange vam omogućava laku sinkronizaciju email-a, kalendara i kontakta, plus push email.

Druga opcija vam je push email koji radi sa svim POP računima i nekim web servisima (kao hotmail), SEVEN. Trenutno je u beti i besplatan je, dokle, ne znam. Vrlo dobar program.

Moj setup - poslovni email šalje kopiju na moj hotmail račun preko kojeg primam push email na mobitel, a sa original firminog pop emaila skidam na laptop. Za sve ovo koristim betu SEVEN-a ograničenu na primanje samo 10kb po email-u, to je dosta i za esej email-ove, a ako hoću skidati privitke to mogu za svaki email posebno.

Drugi problem mi je bio kako sinkronizirati kontakte sa mobitela na Thunderbird kako nebih morao ručno unositi kontakte koje sam već unio u mobitel sa vizitki. Za sinkronizaciju preko Google postoje ekstenzije, ali nisam nikako htio svoje poslovne i privatne kontakte prebaciti na Google da bi ih mogao sinkronizirati sa Thunderbirdom.

Rješenje sam slučajno našao kada sam naletio na MyPhoneExplorer , program me je ODUŠEVIO. Radi bez ikakvih problema, sinkronizacija može ići preko USB-a, WIFI-a ili bluetootha. Radi sinkronizaciju sa Thunderbirdom, može sinkronizirati i kalendar ako je potrebno (trebate imati Lightning addon).
To je ujedno i jedini ozbiljni editor za kontakte koji sam našao ako vam je patnja edit preko mobitela i želite to riješiti jednostavnije preko tastature i velikog monitora.
Ima i multy-sync tj. odjednom sinkronizira sa telefonom i Thunderbirdom ako ste nešto u njemu promjenili. Program je besplatan, ali ozbiljno razmišljam da doniram 10€ autorima jer su me stvarno spasili patnji.

Ako netko ima bolja rješenja neka javi.
Mikeyy je offline  
Staro 22.12.2010., 15:38   #1592
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Kako vratiti na 2.1?

Bok,

zanima me mogu li nekako sa 2.2 jednostavno vratiti svog Legenda na 2.1?
rendula je online  
Staro 22.12.2010., 15:41   #1593
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
@mickeyy
Tek sad si otkrio taj program? btw, do verzije 1.8 nije podržao Android mobače već samo SE. Ja sam s njime prebacio sve sa SE K770 na HTC Tattoo.
Staro 22.12.2010., 15:45   #1594
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
@xlr, mymoon

Tehnicki i nije mjehuric vec sami rub folije koji se nece slijepit dobro, al nema veze...kad mi dopiz*i imam jos jednu pa cu dat nekom ozbiljnijem da mi instalira
Staro 22.12.2010., 17:48   #1595
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
Bok,

zanima me mogu li nekako sa 2.2 jednostavno vratiti svog Legenda na 2.1?

Jednostavno ne.
1. Skini originalni RUU koji si imao na mobu prije updejtanja i pokreni priču.
2. PREPORUKA je da odeš u servis, veliš da ti se 2.2 ne sviđa i ako nije problem da ti kresnu originalni 2.1. Mislim da neće raditi neke drame.
Staro 22.12.2010., 17:56   #1596
jucca
Premium
Moj komp

jucca's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor Mikeyy Pregled postova
Malo sam se napatio ali evo za one koji ne žele koristiti Google i Gmail rješenje sinkronizaciju i za push email na telefonu.

Ako niste dugo bili na Hotmail-u vrijeme je da pogledate ponovo, ja sam prije 3 tjedna napravio account i izgleda odlično, brzo, radi bez problema. Također, hotmail je uveo Microsoft Exchange tako da sada možete imati push email preko hotmail-a bez ikakvog dodatnog software-a. Trenutno nije moguće koristiti nativnu mail aplikaciju na androidu (možda su ispravili na gingerbread, nisam siguran...) pošto Google nije stavio opciju "Always accept certificate" ili tako nešto, ali imaju zamjenske mail aplikacije.
Exchange vam omogućava laku sinkronizaciju email-a, kalendara i kontakta, plus push email.

Druga opcija vam je push email koji radi sa svim POP računima i nekim web servisima (kao hotmail), SEVEN. Trenutno je u beti i besplatan je, dokle, ne znam. Vrlo dobar program.

Moj setup - poslovni email šalje kopiju na moj hotmail račun preko kojeg primam push email na mobitel, a sa original firminog pop emaila skidam na laptop. Za sve ovo koristim betu SEVEN-a ograničenu na primanje samo 10kb po email-u, to je dosta i za esej email-ove, a ako hoću skidati privitke to mogu za svaki email posebno.

Drugi problem mi je bio kako sinkronizirati kontakte sa mobitela na Thunderbird kako nebih morao ručno unositi kontakte koje sam već unio u mobitel sa vizitki. Za sinkronizaciju preko Google postoje ekstenzije, ali nisam nikako htio svoje poslovne i privatne kontakte prebaciti na Google da bi ih mogao sinkronizirati sa Thunderbirdom.

Rješenje sam slučajno našao kada sam naletio na MyPhoneExplorer , program me je ODUŠEVIO. Radi bez ikakvih problema, sinkronizacija može ići preko USB-a, WIFI-a ili bluetootha. Radi sinkronizaciju sa Thunderbirdom, može sinkronizirati i kalendar ako je potrebno (trebate imati Lightning addon).
To je ujedno i jedini ozbiljni editor za kontakte koji sam našao ako vam je patnja edit preko mobitela i želite to riješiti jednostavnije preko tastature i velikog monitora.
Ima i multy-sync tj. odjednom sinkronizira sa telefonom i Thunderbirdom ako ste nešto u njemu promjenili. Program je besplatan, ali ozbiljno razmišljam da doniram 10€ autorima jer su me stvarno spasili patnji.

Ako netko ima bolja rješenja neka javi.

Za exchange probaj Touchdown aplikaciju, Nema sta nema za namjestit http://www.nitrodesk.com/dk_touchdownFeatures.aspx
jucca je offline  
Staro 22.12.2010., 20:51   #1597
Mikeyy
Premium

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
@mickeyy
Tek sad si otkrio taj program? btw, do verzije 1.8 nije podržao Android mobače već samo SE. Ja sam s njime prebacio sve sa SE K770 na HTC Tattoo.
Nisam siguran da sam ikada imao SonyEricsson mobitel. Uglavnom sam bio na Nokijama koje su imale dobar popratni software, PC Suite.

Citiraj:
Autor jucca Pregled postova
Za exchange probaj Touchdown aplikaciju, Nema sta nema za namjestit http://www.nitrodesk.com/dk_touchdownFeatures.aspx
Zahvaljujem, ali trenutno ništa nediram. Seven radi kako treba, nemam nikakvih problema sa njime. Ako odluče zatvoriti betu onda ću probati Touchdown, a vidim da mi je na exchange na marketu izbacilo još par rješenja.
Mikeyy je offline  
Staro 22.12.2010., 22:18   #1598
Mad_Duke
Guest

Mali offtopic:

Kaj bi bilo dobro da nasljednik PSP-a bude na androidu hehe.

Staro 23.12.2010., 00:14   #1599
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Newbie Pro Pregled postova
@xlr, mymoon

Tehnicki i nije mjehuric vec sami rub folije koji se nece slijepit dobro, al nema veze...kad mi dopiz*i imam jos jednu pa cu dat nekom ozbiljnijem da mi instalira

ili jednostavno ne lijepi foliju odmah nakon što si rezao kulen.
mymoon je offline  
Staro 23.12.2010., 00:33   #1600
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Jedno pitanje za vas koji se zanimirate vise Androidom
Kad sam napravio update Optimusa na A 2.1 (Eclaire) sa njim mi se na mob nakeljilo i ono s****nje od Sims3 igre. Kako to skinuti ? Postoji li neki program koji to omogucuje ?

nema vise zippacha ......

zippo je offline  
Staro 23.12.2010., 01:38   #1601
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Titanium Backup (mora ti biti rootan mob)
Neo-ST je offline  
Staro 23.12.2010., 13:10   #1602
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline  
Staro 23.12.2010., 13:20   #1603
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
LOL
Quake 3 je puno moćniji engine bio i prebačen je već odavno :P

Ali super da su cijelu igru prebacili

Staro 23.12.2010., 14:58   #1604
knocker
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2009
uuuu vec vidim da cu morat kupit 3 dodatne baterije hehe
knocker je offline  
Staro 23.12.2010., 15:13   #1605
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Danas sam se malo igrao za novim Desire HD-om.
Fora mobitel (imam "stari" Desire), ekran je stvarno velik, no i cijeli mobitel je dosta glomazan - Desire se čini dosta manjim u direktnoj usporedbi.

Ekran je stvarno velik, no AMOLED sa Desirea je bolji u svakom pogledu (boje, kontrast, crna, vidljivi kut), iako nisam isprobavo na suncu.

Aparat je odlično napravljen, iako su oni paneli nazad malo čudni, no ok je, iako mi vanilla Desire ima dosad najbolju stražnju stranu koja se ne kliže i ne grebe, kod HD-a je samo donji dio.

Dolazi sa par promjena u UI-u i par programičića.. odličan smartphone, iako mi je "stari" Desire draži zbog fizičkih tipki, pozadinskog materijala i normalnijih dimenzija.
Staro 23.12.2010., 22:12   #1606
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Izašao novi OTA update za Desire HD i Desire Z. Poboljšanje kamere i fluidnost sustava. Verzija : 1.72.405.3. Poboljšanje je vidljivo.
Pripaziti na probleme s rootanjem: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=879525
Meni ne smeta, pošto ne mislim root-ati i sl.

Zadnje izmijenjeno od: burmuz. 23.12.2010. u 22:24.
burmuz je offline  
Staro 24.12.2010., 00:54   #1607
neumrli
Dubwise
Moj komp

neumrli's Avatar

Trebala bi mi jedna informacija, zanima me da li VIP prodaje zakljucane ili otkljucane verzije HTC Desirea ? Radi se o mobitelu koji je kupljen na pretplatu.

I ako prodaje zakljucane, koji je postupak otkljucavanja ? Rootanje ?

Zadnje izmijenjeno od: neumrli. 24.12.2010. u 01:01.
neumrli je offline  
Staro 24.12.2010., 06:00   #1608
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Nisam još probao, ali iz njihove SZK su mi tvrdili da su zaključani. Znat ću ti reći za par dana kad frendu stignu Wildfire i Desire uzeti na 'Sve za posao' tarifu.
Staro 24.12.2010., 10:15   #1609
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
kod vipa je fora da lockanje uredjaja zavisi o tome koliko ih brzo mogu isproučiti tako da se lako desi da jednu pošiljku lokaju a jednu ne tako da je sve vise manje lutrija.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline  
Staro 24.12.2010., 10:43   #1610
neumrli
Dubwise
Moj komp

neumrli's Avatar

A koji je postupak otkljucavanja, rootanje ili ?
neumrli je offline  
Staro 24.12.2010., 10:46   #1611
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor UnDeAd Pregled postova
Za otkljucati Desire rootanje nema veze sa otkljucavanjem.
Router je online  
Staro 24.12.2010., 11:40   #1612
Ordem
Banned

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Autor UnDeAd Pregled postova
moras imati kod za otkljucavanje (kojeg je skoro pa nemoguce nabavit)

postoji hrpa stranica koja ih prodaje, i hrpa ih scama ljude.
Ordem je offline  
Staro 24.12.2010., 12:35   #1613
neumrli
Dubwise
Moj komp

neumrli's Avatar

Citiraj:
Autor Ordem Pregled postova
moras imati kod za otkljucavanje (kojeg je skoro pa nemoguce nabavit)

postoji hrpa stranica koja ih prodaje, i hrpa ih scama ljude.
Da, sad sam se sjetio da mi je poznanik pricao o tome. Dakle, kada bih nabavio taj kod i kada bih otkljucao mobitel, da li se u servisu obraca paznja na to (znaci da ti recimo vise poslije toga ne priznavaju garanciju) ?
neumrli je offline  
Staro 24.12.2010., 12:44   #1614
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Otključavanje nema veze sa garancijom.
Staro 24.12.2010., 12:58   #1615
neumrli
Dubwise
Moj komp

neumrli's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Otključavanje nema veze sa garancijom.
Ok, to me zanimalo.

Zahvaljujem na informaciji
neumrli je offline  
Staro 24.12.2010., 16:57   #1616
Bvlgari
Registered User

Bvlgari's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Mislim da su trenutno svi Desire-i u Vipu otkljucani a ako su zakljucani otkljucas kod njih jest da kosta ali.....mislim da ako otkljucas negdje drugo da gubis garanciju
Bvlgari je offline  
Staro 24.12.2010., 17:16   #1617
neumrli
Dubwise
Moj komp

neumrli's Avatar

Citiraj:
Autor Bvlgari Pregled postova
Mislim da su trenutno svi Desire-i u Vipu otkljucani a ako su zakljucani otkljucas kod njih jest da kosta ali.....mislim da ako otkljucas negdje drugo da gubis garanciju
Koliko sam skuzio ovi sa SLCD ekranima su zakljucani, a sa AMOLED nisu. I da, radije cu preci na njihovu mrezu i dobiti onih 1200 kn sto daruju (a pitanje je na koji rok, vjerovatno 2 godine), nego im dati 488 kuna koliko kosta kod koji ti daju i s kojim otkljucas Desire.
neumrli je offline  
Staro 24.12.2010., 19:18   #1618
knocker
Premium
Moj komp

nema ti vise tih 1200 kn nego sad ti je 50% manja pretplata, sta je jos bolje. kako vidjet koji ti je ekran na desireu, pise li negdje ili se to vidi na ocigled?
knocker je offline  
Staro 24.12.2010., 20:10   #1619
Mad_Duke
Guest

Smanji osvjetljenje na minimum pa ak je crvenkast to je AMOLED.

Staro 24.12.2010., 20:17   #1620
knocker
Premium
Moj komp

kad smanjim osvjetljenje (brightness) onda je slika tamna i ne baca mi na crveno al koja je uopce ta drasticna razlika izmedu AMOLEDA i SLCD ako mi netko moze ukratko objasnit.

I gledao sam na kutiju od uredaja ne pise mi nista osim 3.7 inch touch-sensitive screen.
knocker je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na