Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.12.2010., 12:40   #3511
gamer21
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2008
Frenda mi nesto zanima...
Komp se nesto shebo pa ga mora nosit u servis (pod garancijom mu je). Pa ga zanima dali se skidanjem one naljepnice gubi garancija. Odnosno dali oni mogu tvrdit da je on kriv za krvar zbog skidanja naljepnice.

Zadnje izmijenjeno od: gamer21. 09.12.2010. u 21:25.
gamer21 je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2010., 12:45   #3512
V.I.P
Istrian Lifestyle
Moj komp

V.I.P's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
ukratko,ako je skinuta naljepnica gubi se garancija.
V.I.P je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2010., 14:56   #3513
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
ne gubi se garancija. to ovisi od firme do firme.
u većini (poštenih) firmi se skidanjem gubi garancija na računalo kao cjelinu, dok garancija pojedinačno po komponentama ostaje prema računu.

garancija na cijelo računalo omogućava npr. besplatnu konstataciju i popravak kvara unutar garantnog roka. bez garancije se servis (obično) naplaćuje ako ne znate u kojoj komponenti je problem.
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2010., 09:15   #3514
franula
Banned

Datum registracije: Feb 2010
MR Servis - Jaaaako loše iskustvo - OPREZ

Da ne pišem sve ponovo kopi/pejstat ću email koji sam poslao i njima i u MSAN...

Poštovani,

U kratko ću Vam opisati problem koji je nastao predajom Asus prijenosnog računala u MR servis, Dugoselska 5, 10370 Rugvica.

U dogovoru sa serviserom Asus računala, gospodinom Dabom koji mi je rekao, nakon opisa nedostatka na računalu da je to njihova boljka, predao sam 02.11.2010. računalo u Prijem Zagreb,
Avenija Većeslava Holjevca 40 te dobio radni nalog broj HR-ZG02-81754.

Gosp. Dabo mi je rekao da će popravak trajati otprilike 15 dana, što je bilo u tom trenutku prihvatljivo. Pregledom radnog naloga na web stranici nakon 15 dana, vidio sam da računalo nije i dalje popravljeno, tj. zamijenjeno kućište te je u opisu pisalo (a i dalje piše)

- Zamijenjeni top i bottom case. Top case došao sa lošom završnom obradom i napravio kratki spoj na MBO, naručena nova

Nazvao sam servisera koji je rekao da ima loše vijesti te da je pri zamjeni kućišta došlo do kratkog spoja na matičnoj ploči koja je pregorila zajedno sa kablovima koji vode na LCD panel te je naručena nova. Naravno, dijelovi se čekaju slijedećih 15 dana.
Uljudnost servisera na stranu, ovdje se dovodi u pitanje stručnost i kvaliteta obuke, ako se događa ovakav propust pri „običnoj“ zamijeni kućišta računala. Objasnivši serviseru da je to računalo moje osnovno sredstvo za rad i da sa nemogućnošću rada neću moći poštivati rokove te za isti rad neću biti plaćen, on je meni rekao da je to izvan njegove moći.

Citiram zakon o zaštiti potrošača:
„Kupac ima pravo na naknadu štete koju je pretrpio zbog toga što je bio lišen uporabe stvari od trenutka traženja popravka ili zamjene do njihova izvršenja.“

Nakon nekoliko dana kontaktirao sam ponovo servisera koji mi je rekao da je matična ploča stigla, ali bez pripadajučih kablova koji vode na LCD panel te da nije u mogućnosti izvršiti popravak. Rekao ja da jedino što može je otići u skladište MSAN i uzeti kablove sa nekok drugog računala koji je u povratu. Osjećajući se bespomoćno, pristao sam na tu soluciju te je serviser rekao da će me kontaktirati telefonski za 10ak minuta. Nakon 2 sata zvao sam ponovo serivsera, gospodina Dabu da vidim u kojoj fazi je moje računalo te on meni OPET kaže da ima loše vijesti jer je Asus isporučio krivu matičnu ploču te OPET nije u mogućnosti izvršiti popravak. Kaže, da je u cijeli slučaj uputio svog voditelja gospodina Matu koji će me tokom dana nazvati, da imam pravo na novi uređaj, ali da će to opet trajati oko 15ak dana jer se mora čekati odobrenje za novo računalo iz Srbije(?).
Dana 06.12.2010. u 17:30, gospodin Mato me nazvao te rekao da će cijeli slučaj eskalirati u zahtjev za novim računalom te da ću dobiti NOVO računalo istih karakteristika ili bolje. Na pitanje koliko se na to čeka iz njegovog iskustva, rekao je oko tjedan dana.

- „Ako trgovac u razumnom roku ne popravi proizvod zakon predviđa obvezu trgovca da preda novi proizvod. Rokovi počinju od trenutka kada se prijavi neispravnost na proizvodu.“

Od 02.11.2010. do 10.12.2010 prošlo je 39 dana, što smatram izuzetno razumnim rokom za najobičniju zamijenu kučišta računala.

Gledajući radni nalog na današnji dan u opisu stoji

2 - Čeka popravak

Što meni znači da neću dobiti novo računalo nego da će moje biti nakon 40 dana muke i gubljenja živaca popravljeno.

Prije nego ja osobno eskaliram ovaj slučaj ka Državnom inspektoratu, molim vas da u naj kraćem mogućem roku (ne 10-15 dana) nađete novo isto takvo računalo istih ili boljih specifikacija jer ne pristajem nakon svega ovoga na popravak starog jer ipak se ne radi o računalu male vrijednosti nego je plaćeno 12,560 kn.

Eto.....
franula je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2010., 09:31   #3515
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ne znaš ti što je neugodno iskustvo. Osim toga, standardnih 45 dana nije prošlo, tako da nemaš se što ljutiti. Štoviše, bili su vrlo ljubazni prema tebi, i sve ti objasnili. Obujm posla im je očigledno jako velik, greške se dešavaju i treba bi ti strpljiv. Osim toga, bolje od novog racunala s novim jamstvenim rokom nisi mogao niti sanjati.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2010., 09:34   #3516
franula
Banned

Ti očito živiš u prošlosti kad još uvijek misliš da postoji rok od 45 dana...
A i očito nisi pročitao do kraja jer ČEKA POPRAVAK ne znači novo računalo sa novim jamstvenim rokom...
Staro 11.12.2010., 09:56   #3517
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

1. Pročitaj si jamstveni list.
2. Pročitaj što si sam napisao.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2010., 09:59   #3518
jhanus
Click to Reset
Moj komp

jhanus's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ne vidim gdje je problem, pokusali su popraviti te vodili kontakt s tobom. Objasnili sve pristigle probleme, neznam sta se ljutis...

Da su zaprimili lap, pa da ne zovu 30dana, pa da svaki put dobijes odbijenac sa "vase racunala je na listi", onda mozda da, ovako ne vidim gdje je problem.
Ljudi su,te prema tome grijese.

A sto se tice strucnosti i kvalitete, neznam od kud tebi tako velika strucnost i kvaliteta da ih mozes procijenjivati na temelju kratko spojene maticne, sto najverojatnije i nije problem, nego su dosli do zakljucka da se kvar ne moze lokalizirati te je jednostavnija opcija nabavka novog lapa.
jhanus je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2010., 10:28   #3519
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Imao sam posla sa istom tom ekipom + direktor feniksa + renoprom + državni inspektorat = minus od preko 500€ a da ne govorim o zivciranju i potroseno na mobitelu pa putni troskovi itd.

Iskustvo mi lijepo nalaze, tamo gdje si kupio, odneses, dogovoris rok, ako odugovlace, odmah prijava državnom inspektoratu bez objasnjavanja i moljakanja da se sve riješi sto prije na sto jednostavniji i pristojan način jer nema smisla.
Mihael je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2010., 10:36   #3520
franula
Banned

Citiraj:
Autor Mihael Pregled postova
Imao sam posla sa istom tom ekipom + direktor feniksa + renoprom + državni inspektorat = minus od preko 500€ a da ne govorim o zivciranju i potroseno na mobitelu pa putni troskovi itd.

Iskustvo mi lijepo nalaze, tamo gdje si kupio, odneses, dogovoris rok, ako odugovlace, odmah prijava državnom inspektoratu bez objasnjavanja i moljakanja da se sve riješi sto prije na sto jednostavniji i pristojan način jer nema smisla.
Eto, rok je bio prije mjesec dana, s time da mi je velika vjerojatnost da neću više raditi na projektu koji mi je stao zbog ove situacije te je gubitak malo veći od 500€...

U zakonu stoji da imamo pravo na naknadu zbog gubitaka...
Staro 11.12.2010., 10:39   #3521
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Jedina opcija ti je angaziranje advokata i privatna tužba. Tako je meni stigao službeni odgovor iz državnog inspektorata
Mihael je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2010., 10:42   #3522
franula
Banned

Citiraj:
Autor Mihael Pregled postova
Jedina opcija ti je angaziranje advokata i privatna tužba. Tako je meni stigao službeni odgovor iz državnog inspektorata
Budem pričekao da vidim da li će do srijede dati novi laptop ili ne, ako ne onda idem u akciju.
Poslao sam mail i u Asus u srbiji koji je navodno glavni za ovaj dio europe i od kojeg oni navodno čekaju odobrenje za novo računalo.
Staro 11.12.2010., 14:58   #3523
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor franula Pregled postova
„Kupac ima pravo na naknadu štete koju je pretrpio zbog toga što je bio lišen uporabe stvari od trenutka traženja popravka ili zamjene do njihova izvršenja.“
Teško da ćeš do ikakve naknade bez povlačenja tužbe a pitanje i onada.
Da bi ostvario naknadu pretpostavljam da moraš biti prijavljen za tu djelatnost za koju trašiš naknadu i da imaš neki ugovor za taj posao za koji si oštećen.

Ako ti servis popravi proizvod u "razumnom" roku (iz prakse 45dana) nisam siguran da imaš pravo na naknadu štete. To je već stvar tumačen zakona jer ako je proizvod popravljen u razumnom roku servis je zakonski ispunio svoju obavezu a ako je premašio taj rok onda imaš pravo na traženje nadoknade od dana predaje proizvoda. IMHO

Ako dobiješ novi lap sa novom garancijom onda si "dobro" prošao...

Jedino mi nije jasno zašto nisi tražio da ti izvade HDD ako su ti gore podaci za posao???
MIK je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2010., 00:02   #3524
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Odapela mi jedna GTX260 216sp 55nm. Garancija je u Stinksu, a pošto nema više ove na lageru bi li mogo očekivat GTX460 768MB? Vidim da imaju samo GTS450 iz nVidiinog tabora a ona je slabija od GTX260. Jedino ako nebudu nešto kemijali sa HD5770, da odbijem i tražim nVidiu ili?

Pitam čisto informativno. Ako je netko možda imao iskustva s reklamacijom ove kartice u zadnjih mjesec-dva.
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2010., 00:39   #3525
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Bullet1 Pregled postova
Odapela mi jedna GTX260 216sp 55nm. Garancija je u Stinksu, a pošto nema više ove na lageru bi li mogo očekivat GTX460 768MB? Vidim da imaju samo GTS450 iz nVidiinog tabora a ona je slabija od GTX260. Jedino ako nebudu nešto kemijali sa HD5770, da odbijem i tražim nVidiu ili?

Pitam čisto informativno. Ako je netko možda imao iskustva s reklamacijom ove kartice u zadnjih mjesec-dva.
Pa gle, ovisno o iznosu na računu. Ako je plaćena 260 više onda im ideš na ruku i zatraži po svom izboru koji primjerak 460. Ako ne traži nadoplatu ili povrat novaca. Ili pak potroši na nešto drugo....

Ako nema tvog artikla - pa nije valjda da ćeš im dati da ti oni odaberu šta ćeš dobiti?
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2010., 09:06   #3526
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:

Ne znam da li su jutros ažurirali cjenik pa su se pojavile ali evo tri modela 768MB su dostupne pa si odabereš kojega ćeš i pričekaš dok pošalju

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.803.704

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.803.729

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.803.697

Po meni bi Gigabyte bila najbolji izbor naravno.

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2010., 09:29   #3527
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:

U Stinksu je politika da možeš dobiti nešto u vrijednosti zadnje cijene tvog artikla koja je bila u njihovom cjeniku. A pošto su GTX 260 poskupile prije nego su nestale, mislim da bi 1500kn mogao izvuči, tako da bi se mogao ogrebati i čak i za GTX 460 1GB.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2010., 10:26   #3528
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Fino mi to izgleda
A kartica je dobivena umjesto 8800GTX koja je završila na reklamaciji svojedobno. Dakle, mogu očekivati GTX460 bez problema. To me zanimalo Javim kako je prošlo.
Staro 13.12.2010., 10:34   #3529
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Fino mi to izgleda
A kartica je dobivena umjesto 8800GTX koja je završila na reklamaciji svojedobno. Dakle, mogu očekivati GTX460 bez problema. To me zanimalo Javim kako je prošlo.
sad je samo pitanje, dal oni priznaju novu garanciju od GTX 260 ili je njeno trajanje uvjetovano trajanjem garancije od 8800GTX. oni poprilično muljaju sa time. Znam to, jer kad sam reklamirao P5Q-E, garancija je išla po staroj ploči, ali su mi rekli da nakon što istekne garancija od stare matične kod njih, da će mi onih 6 mjeseci preostalo priznati MSAN.
izvidi to prije.
Staro 13.12.2010., 10:38   #3530
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Novi proizvod - nova garancija. Šta nije tako po zakonu?
Staro 13.12.2010., 11:22   #3531
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Naravno da je. Kod prijave djeluje i retro (iako ti nisu dali novu garanciju kad si preuzeo).

Koliko znam links u zadnje vrijeme daje novi račun sa jamstenim sa novim proizvodom.

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
sad je samo pitanje, dal oni priznaju novu garanciju od GTX 260 ili je njeno trajanje uvjetovano trajanjem garancije od 8800GTX. oni poprilično muljaju sa time. Znam to, jer kad sam reklamirao P5Q-E, garancija je išla po staroj ploči, ali su mi rekli da nakon što istekne garancija od stare matične kod njih, da će mi onih 6 mjeseci preostalo priznati MSAN.
izvidi to prije.

Prevarili su te.
Nema politike firme iznad zakona.

Isto vrijedi i za amortizaciju.
Staro 13.12.2010., 12:53   #3532
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
Prevarili su te.
Nema politike firme iznad zakona.

Isto vrijedi i za amortizaciju.
jesu. i to po zadnji put. nikada više ništa kod njih neću kupiti. vozili su me sa memorijom, pa onda sa tom pločom. hvala i doviđenja.
U Karlovcu isto ima jedan shop gdje vrijedi ista politika kao i u Linksu, te moraš galamit i prijetit da bi popustili.
znači, treba zvati DI svaki puta ako neko krene brljavit?
Staro 13.12.2010., 13:54   #3533
The Player
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2009
Nemaš ti njima što glamiti ni prijetiti
Ljepo im dođeš i objasniš što i kako, ako ne skuže što ti govoriš, skužit će DI
Par klikova mišem i prijavio si ih
The Player je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2010., 14:11   #3534
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Citiraj:
Autor The Player Pregled postova
Nemaš ti njima što glamiti ni prijetiti
Ljepo im dođeš i objasniš što i kako, ako ne skuže što ti govoriš, skužit će DI
Par klikova mišem i prijavio si ih
Ne ide to ni tako baš, ako imaš reklamaciju a oni nisu baš voljni odmah izaći u susret onda ti lijepo napišeš jedan prigovor, opišeš sve, priložiš dokumentaciju (preslike naravno) koju imaš tipa račun, garantni list i pošalješ preporučeno s dostavnicom kada oni to zaprime imaju 15 dana po Zakonu da ti odgovore. Ako ni tada kupac nije zadovoljan onda ide prijavica i naravno ukoliko trgovac ne odgovori na prigovor/reklamaciju u propisanom roku.

Staro 13.12.2010., 14:38   #3535
The Player
Premium
Moj komp

Ne moraš im pisati prigovor, to ovisi o tvojoj dobroj volji da ih upozoriš prije nego im pošalješ DI, jer kad oni dođu i uoče greške u poslovanju odma im napišu kaznu.
A inspektoratu, nakon što ih prijaviš moraš poslati svu dokumentaciju i opisati što ne valja.
Staro 13.12.2010., 14:45   #3536
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Poslušaj klauna. Čovjek zna što govori.
Staro 13.12.2010., 14:49   #3537
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Citiraj:
Autor The Player Pregled postova
Ne moraš im pisati prigovor, to ovisi o tvojoj dobroj volji da ih upozoriš prije nego im pošalješ DI, jer kad oni dođu i uoče greške u poslovanju odma im napišu kaznu.
Joj dobar si
Kad bi bar to tako išlo.
Ne pišu se odmah kazne na licu mjesta, zapravo, mandatne kazne kod nadziranja trgovine skoro više i ne postoje (nešto sitno kod obrta ali zanemarivo), sve to ide putem optužnih prijedloga na prekršajni sud pa se tamo odlučuje o visini kazne i ako će ikakva kazna uopće i biti izrečena
A na takvu prijavu gdje ti nisi ni pokušao riješiti sa trgovcem svoju reklamaciju nego se odmah prijetiš inspektoratom ti nitko neće ni izaći ai svaki normalan kupac uvijek prije svega gleda da riješi reklamaciju sa trgovcem u što kraćem roku a ne da trči po inspekcijama i gubi vrijeme i novac

Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 13.12.2010. u 15:00.
Staro 13.12.2010., 17:15   #3538
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Potpisujem što zbori klaun.

Prvi odjeb je nešto što koriste trgovci jako često i nema potrebe za galamom i prijetnjom inspektoratom.
Ako vas zakidaju za ono što vam zakonski pripada lijepo napisati dopis i obično to riješi stvar. Ako ne onda imate pismeni dokaz da su vas odbili (da krše zakon) ili pak da nisu odgovorili što znači da krše drugi zakon.
Staro 13.12.2010., 17:18   #3539
The Player
Premium
Moj komp

Ja kad sam isao reklamirati mob, trgovac kod kojeg sam ga kupio je rekao da on ne prima reklamacije nego da šaljem uvozniku.
Ja sam mu reka da on to mora po zakonu i da cu ga prijaviti DI ako ne napravi.
Nije napravio, ja prijavio na DI, sve im objasnio, dao racun, garanciju, kroz 2-3 tjedna doslo rjesenje da mora uzeti mob što je na kraju i napravio.
Rekao je da je dobio nekakvu kaznu, neznam koliku ni jeli uopće istina, ali to je moje iskustvo s DI.
Staro 13.12.2010., 17:36   #3540
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

E kod ovih pametnjakovića koji uopće nisu ni omogućili potrošaču podnošenje prigovora ili reklamacije kupca prijava odmah ide naravno i tu su u startu u prekršaju tako da je taj lik vjerojatno dobio pošteno po prstima jer on je dužan zaprimiti tvoju reklamaciju i poslati mob uvozniku na servis jer račun si dobio od njega sa imenom njegove firme gore.
Ali inače uvijek treba postupiti na način opisan gore ako se trgovac i kupac ne uspiju dogovoriti na licu mjesta ili kupac smatra da je zakinuta na bilo koji način onda pismenim putem zatražiti očitovanje od trgovca ako i nakon toga ne dođe do dogovora onda postoje uvjeti za prijavu a sad je li ona osnovana ili ne i da li je kupac stvarno zakinut to će se onda naknadno utvrditi ovisno o vrsti reklamacije.

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno