|
![]() |
#1 |
Premijum
Datum registracije: Nov 2008
|
BSOD, smrzavanja, zanimljivo
Konfiguracija: Q6600 2X1GB OCZ silver & 2X1GB Balistix XFX GTX 260 Gigabyte 965p-DS3 (rev. 3.3) zadnji bios LC Power 560W Silent Giant V2.0 WD Green 1TB Windows 7 Ultimate x64, friska instalacija Simptomi: BSOD pri dizanju Windowsa, zaglavljivanje pri bootanju, znaci stane u onom crnome ekranu di su info i tak se smrzne, moram fizicki ga ugasit pa upalit ponovo, problem sa uraranjem datoteka, unrara sporo i stane na 99%, koristeni program 7-Zip, smrzavanje u AA3, jedina igrica koju sam uspio instalirat, pri pokusavanju otvaranja filea s neta, nista se ne dogada, tek nakon restarta, ugl, veselo. Dosad napravljeno: prepikao svoj hard disk, odma pri prvom paljenju otisao u BSOD, stavio svog Corsaira, opet radio gluposti, vrtio Memtest 2h, 0 problema, preipkavao memorije, uvijek ista stvar, prije sam imao Q8400 na kojem je isto to radio, zamijenio Q6600, bez promjene, misleci da je do kompatibilnosti na relaciji proc-maticna. Napomena: Na kompu je friska instalcija Windowsa, disk je formatiran, i npr. maticna nece "zapamtit" OC, npr. dignem proc na 2.6, pri prvom dizanju, zavrte se ventovi i nista, zavrte se 2. put boota ponovo na 2.4, ulazim u bios, a postavka manul OC sa enabled nekim cudom vracena na disabled, WTF ![]() Meni je jos ostala na pameti jedino maticna da radi sranja, tj. bios, jer sve te cudne pojave pocele updateom na zadnji bios, F14, pa usput vam zahvaljujem na citanju ovog opsirnog opisa problema i pitam vas za vase misljenje? I usput postoji li opcija downgradea biosa na stariju verziju? Po mogucnosti iz winsa da nekaj dodatno ne s.ebem, ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
2 sata je nista za memtest. Ostavi ga duze. Meni je nekidan pc bacio error nakon 2 i pol sata. I obavezno svaku plocicu za sebe. Smrdi mi na memoriju zbog winrar errora.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Provrti najmanje 2 passa za svaki modul pojedinačno. Ovo ''prepikavanje'' mi nije baš jasno, jesi pokušao sa svakim kitom RAM-a pojedinačno? Da se oni možda ne kolju. Što kaže Event Viewer?
![]() |
#4 | ||
Premijum
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
vidim da nisi spomenuo nigdje, ali koliko si napona dao memoriji. neki ballistixi ti ne vole raditi normalno ispod 2,2V. A to što matična "ne pamti" OC postavke, znači da je nešto kolje. probaj ništa ne OC-ati, samo daj 2,2V memoriji pa probaj onda memtest. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premijum
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Da, na 2,2V su neki ballistixi deklarirarni. Kao i OCZ. A moguće je da tvoja ploča ne može dati dovoljno napona tim keksima. Po defaultu na toj ploči je 1,80V. A ako se ne varam ti imaš opcije +0,1 , +0,2 , +0,3, dakle do 2,1V. i još k tome, možda imaš primjerak ploče koji se javno ne voli sa crucialom i OCZ-om. mislim, takvih slučajeva je bilo more. ako želiš razjasniti jel zbilja memorija u pitanju, probaj od nekoga posuditi kingmax, a kod nekoga istestirati svoj RAM. možda je sve ispravno, samo se baš ne slažu. Memtest ti može izbaciti error nakon 5 minuta, a može i nakon 4 sata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premijum
|
Citiraj:
Mali update: Istestirao sam sa Memtestom svaku plocicu posebno, memtest kaze da su sve ispravne, pustio sam da za svaku plocicu dode do 3000% pokrivenosti, isto tako, i sa svakom plocicom posebno ne uspijeva otpakirati file do 100%. Nadalje, otkrio sam da mi je na maticnoj ocito jedan utor vrisnuo jer kad sam stavio Ball u njega, prvo se komp palio uz BSOD, a nakon toga nije uopce htio pokrenut Memtest, prebacio istu plocicu u drugi utor, istestirao, sve u najboljem redu. Problem dalje je sto jos uvijek komp ne radi kak spada, trenutacnu su u njemu 2XOCZ i 1XBall, utor koji sam detektirao kao neispravan je prazan. I tako sam provrtio Memtest i sve ok, ali on i dalje ne zeli otpakirat do 100%. Dali je moguce da jos nesto otislo u maticnoj i da joj je stvarno vrijeme za promjenu pa zato jos uvijek nije sve ok? Jer svaka plocica uredno prolazi Memtest, a nazalost neam viska maticnu sa DDR2 da vidim.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Definitivno krive postavke memorije.(Tajminzi i freq) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |