|
![]() |
#271 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#272 |
Guest
|
Furmark (&co.) je izvrsna alatka u rukama onoga koji zna za što i kako ga upotrijebiti, interpretirati rezultat i primjeniti tu spoznaju u praksi...nije to područje rezervirano samo za OC'ere (dapače!); da ne ulazim u debatiranje bespotrebno: opet se priča u konačnici svodi na to da je previše varijabli "u igri" (ponajprije "ljudski faktor") a da bi se ovakve alatke jednoznačno markirale kao "maliciozan" software, beskoristan,...IMHO. Ja bih ga prije usporedio sa nabijenom puškom koja lovcu priskrbi lovinu, a "lovcu" prostrijelnu ranu na nozi ![]() Svakome po zasluzi ![]() Ne, nisam protiv "blokada" ovakvih programa od strane proizvođača kartica, sve dok postoji- deblokada ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Malo ste pobrkali sa analogijom na moj post, no možda sam se i ja malo krivo izrazio. Nissan Skyline nije zamišljen da radi u garaži na maksimalnom broju okretaja, nego na cesti/pisti, dok je svaka grafička zamišljena da radi u kućištu te da si priskrbi dovoljno hladnog zraka da ostane u granicama radne temparature. Uostalom, mješate kruške i jabuke, u ovom slučaju. Sve što sam želio je skrenuti pažnju na to da je taj čip u stanju progutati daleko više struje od onoga za što se predstavlja te da to nije sigurno ne samo po njega nego i po ostale komponente u kućištu. Furmark, Ovajmark, Onajmark nesmiju biti štetni programi, jer im nije namjena da ubijaju kartice, već da pokažu koliko su iste stabilne pri maksimalnom opterećenju. Volio bih da jednog dana i igre budu toliko optimizirane pa da opterete grafičke kartice koliko i jedan od tih testova. Baš me zanima da li bi proizvođači kartica onda i te igre nazvali štetnima po računalo kakosada nazivaju te testove. Da povučem analogiju, auti se testiraju rigoroznim maratonskim testovima u svrhu utvrđivanja njihove kvalitete i izdržljivosti, zašto onda i proizvođači ne testiraju kartice sa tim markovima pa ne prilagode proizvodnju zahtjevima takvih testova. Onda se nebismo morali brinuti o tome da svaka 3-4 ili 6 mjeseci pažljivo pokupimo svu prašinu sa hladnjaka da se nebi koja komponenta slučajno pregrijala, a tu su grafičke uglavnom najveći problem, jer u većini slučajeva da bi očistio hladnjak, moraš ga i rastaviti, čime dobivaš dobru šansu da nešto sjebeš ili da izgubiš garanciju. Da nebi mislili da pljujem po nvidiji, ista stvar je sa svima, jednako rade i jedni i drugi po tom pitanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Natural Born Winner: nVidia GeForce GTX 580 Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Gigabyte gtx 480 SOC review, Guru3D Ovo sam stavio u gtx580 temu da se usporedi jako nabrijana gtx 480 sa stock gtx 580. GTX 480 SOC radi na 820/950 i jos uvijek nije brza od ref. gtx 580, iako donosi dosta velik porast performansi u odnosu na ref. gtx 480. |
![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
edit: Ne kažem ja ništa protiv toga, samo da je očekivano s obzirom na clock. Zadnje izmijenjeno od: generic. 22.11.2010. u 20:31. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#279 | |
|
Inno3D iChill Black Edition GeForce GTX 580 Graphics Card Pictured
Citiraj:
![]() http://www.techpowerup.com/135643/In...-Pictured.html Tiha ubojica ![]()
![]() |
![]() |
#280 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#284 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
![]() |
#285 |
|
![]() |
#286 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Inače moje pitanje o referentnim karticama se odnosilo na kvalitetu dijelova, da li Asus na svoje stavlja bolje dijelove. Odan sam Gainwardu i Asusu, pa mi je sad čudno nekako preći na Gigabyte. Upravo sam saznao da više i nema ove Asusove za kupiti. Zadnje izmijenjeno od: Exe. 07.12.2010. u 14:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
evo par slika koje sam jučer uslikao...kolega uzeo grafulju tu.. ![]() http://img269.imageshack.us/i/07122010574.jpg/ http://img835.imageshack.us/i/07122010576.jpg/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
http://overclockingpin.com/EVGA%20SR...sr2-frozen.jpg Pa složiš si sam vodeno za razliku u cijeni između te i obične ![]()
![]() |
#289 | |
|
Citiraj:
![]() http://www.techpowerup.com/135688/Po...hics-Card.html
![]() |
![]() |
#290 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() EK blok
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 08.12.2010. u 17:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
|
![]() |
#293 | |
|
Citiraj:
![]() Btw. u Protisu je cca 150kn jeftinija. http://www.protis.hr/products/detail...en-sands/39891
![]() |
![]() |
#294 |
Majo
Datum registracije: Dec 2009
|
http://www.protis.hr/products/detail...-charged/39203 Kako se smjesi ova grafa ![]() Ma super su to cijene,tek su krenule dolazit,taman kroz tjedan ce past na 3500kn,a jos kad AMDove dodu,GTX570 i malo se trziste smiri,mogli bi ocekivati lijepe cijene za blagdane ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Premium
|
Kupio sam Asus 580GTX, još sam u fazi testiranja i nije sve sklopljeno i stavljeno u kučište ali imam jedno pitanje. Probao sam Crysis Warhead dx9 na 1680x1050 sve na Entuziast bez AA daje skor 59,80fps.Stavim 4XAA onda je 51,20fps , a kad sam bez veze stavio 16QxAA onda je 50,10fps. Probao sam u samoj igri i razlika između 4AA i 16AA u broju fps-a je jako mala, skoro nikakva. Je li to moguče ili mi nešto ne radi dobro sa driverima. Proc je i7860, 4GB rama, Corsair HX 750W i Win 7 Ultimate 64bit Još sam samo probao 3DMark Vantage skor je 27985 |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Premium
|
GTX 580 vrti 1920 x 1080 i 4xaa sa skoro 60fps i to u dx10. Po meni je grafa totalni overkill za tu rezu i nebi me cudilo da uopce ne dode do nekog izrazaja. Preporuka, prodaj monitor i uzmi bar 1920x1080 ak vec nemas. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 16.12.2010. u 19:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Premium
|
Znam da je Warhead star skoro 2 godine, ali mi je čudno da je tak mala razlika između 4xaa i 16xaa. Morali bi fps-i pasti malo više, pa sam mislio da driveri nekaj ne brljaju. Moram probati još neke igre, pa javim kak radi. Najviše sam se iznenadio kaj nema više onog cvrčanja i zavijanja u igrama kad je visoki fps, jer su mi zadnje dvije generacije nVidie cvrčale. Preporuka ti je dobra, ali nemam više love i ovo budem plačal do 7 mj. Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 22.12.2010. u 11:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Premium
|
Meni ne cvrci nista jos od gtx 260. Steta kaj ti nije gtx 570 ranije dosla jer bi ustedio puno novaca i mogao bi bez problema nadoplatit za veci monitor. Ekipa vrti 1680x1050 sa gtx 460 bez problema i kompromisa. Nista ak bude dobra prilika za neki polovan monitor probaj to iskoristit jer ti je ovo totalno neisplativa kombinacija i obavezno klokni taj proc ak vec nisi.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Premium
|
Probao COD Black Ops trza ko blesav, a na toj istoj konfiguraciji samo je bila 8800GTS 512 je igra letjela. Stavim Mafia2 ne radi sa PhysX, jedva 30 fps-a.Bez njega i sa AA zakucano na 60.Inače mi PhysX radi noramalno u svi testovim. Danas nemam sreće ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|