|
![]() |
#181 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
A razmisljal sam i o SSD-u, al i polovni mi je trenutno preskup... doduse, kad bi naso recimo 32 GB za cca 300 kn, mozda bi se i obahatio... al obzirom da je to slabo vjerojatno, onda eto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Toshiba 320gb posve tiha a nakon 2 mj crkla sama od sebe ![]() ![]() Iskreno, tesko da nades posve tiho. Kupi bilo koji disk pa napravi izolaciju za vibraciju. Koliko vidim, relativno je da novi diskovi ne cuju ali stvaraju laganu vibraciju. Pitaj na PM TomekaVZ jer on slicno napravio.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=140 http://www.nabava.net/trazilica.php?...Blue&x=10&y=11 Dakle WD Scorpio Blue, koristim ga i mogu ga preporučiti. Imam i jednog iz Scorpio Black serije ali on se vrti na 7200 RPM pa je za nijansu bučniji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
treba mi preporuka od 1tb disk ? u nas nije neka ponuda al eto moze i iz EU |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ja bih uzeo od WD Scorpion Blue ako je velicina u pitanju http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=140 mislio sam uzet blackija od 500gb ali nisam nasao kupca za svoj 320gb scorpion black |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
wd bilo koji nemoj toshibu ni za ljeka rikavaju hardovi da je to cudo jedno.,..
![]() |
#189 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
WD 5000 BEVT - imam ga u PC-u i mogu reci da je jako tih. Nikako ne necujan, no tih je. Evo opisa te tisine: Prevodim neki tekst i zabrijem do dugo u noc, radio ili bilo kakva glazba iskljucena. Prometa nema, ukucani svi spavaju. Onda kada ti usi od takve tisine postanu jako osjetljive, pocnes primjecivati zvukove iz diska. Prije sam u toj kanti imao 7200 3,5" disk, i on je bio "tih", ali u usporedbi s ovime je usred noci bio osjetno glasniji. NO, ako ces ici na 5400 disk, kada se popuni na 90%, nekim ljudima zna biti nepodnosljivo sporo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
http://www.anandtech.com/show/3734/s...ood-hybrid-hdd u upitnost takve investicije samo za htpc necu ulaziti. Ako lova nije problem, neces pogrijesiti
![]() |
![]() |
#192 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 11.12.2010. u 22:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Premium
|
joj domy kako si me sad prepao.. nasao sam kupca za svoj wd scorpion black 320gb i narucio si isti od 500gb.. i eto taman ga donio iz trgovine. stavim ga lijepo na stol i ti napises da mogu bit razlicitih dimenzija ![]() sad cekam da mi dodje vanjsko kuciste da ga prije ubacivanja kloniram jer mi se neda sve opet instalirat.. po specifikacijama na internetu mi pise da su black od 320 i 500 iste velicine pa sam se smirio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Laptop i disk...
Imam u laptopu disk od 80gb sata (5400 okretaja) koji mi je popunjen i sad ga mislim zamjeniti za recimo barem 320gb ili većim pa me zanima sljedeće. Dal je dovoljno uzet od 5400 ili bržeg na 7200 okretaja??? I naravno kojeg bi preporučili za kupiti.... Hvala..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Sve ovisi o tebi dal ce ti biti dovoljno 5400rpm ili ces malo brzi od 7200rpm. Razlika u potrosnji baterije ne bi trebala biti vlika. Jedino pripazi kad kupuješ hdd da ne bi kupio malo deblji kao moj susjed pa da ti ne stane u lap. Recimo susjed je uzeo WD Scorpio Blue od 750GB i bio je deblji za nekih 3mm od standardnih pa mu nije stao u hp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Isto tako pazi na položaj diska, jer ako nema nikakvo hlađenje, a najčešće nema u starijim laptopima jer su predviđeni za 5400 disk krepa od grijanja tj elektronika ode u vječna lovišta. Tako da ne bi za mjesec dva osto bez podataka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Bilo koji osim Fujitsu-Toshiba branda jer crkavaju da to nije normalno. WD i Hitachi su nešto bolji po tom pitanju, a Seagatea sam imao premalo pa neću komentirati. Od WD-a su mi i Black i Blue podjednake buke, u notebooku ih jedva čujem, ali zna ih ponekad uhvatiti manija škljocanja.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 11.12.2010. u 22:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Premium
|
evo disk sam uspio nocas klonirat bez beda sa Acronis Migrate i ubacio ga unutra.. sto je lijepo vidjet da je vise od pola diska prazno ![]() evo hdtune u slucaju da netko misli kupit ovaj disk WD5000BEKT ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
![]() Bok, riknuo mi hard rajv u gore spomenutom asusu i sad kopam nesto po nabavi al' me strah da ne narucim pogresan ![]() Trenutno je u njemu SEAGATE Momentus 5400.3 160 GB al' nisam siguran jel' to sata interfejs ili ne!? Ima onaj siroki data i manji power jack i jos neki 4 pinski? Jel se moze ovaj dolje nagurati tu!? http://www.protis.hr/products/detail...500325as/16885 ili preporucujete neki drugi? thanks... |
![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Extrema Thule
|
Dobio novi Toshibin disk nakon reklamacije. Pošto me zločesti Halos natjerao da napravim SATA disk u 2nd SATA Hard Drive caddy adapter za T43p i preko njega napravim Windowse 7. Podsjetimo da Lenovo T43p koristi samo 2,5" PATA sučelje, ali izvađen je za test ![]() ovako izgleda adapter : ![]() testovi ![]() ![]() ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Fino radi.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
pozdrav svima! ![]() ovako,moj hp nx6325 lagano hvata kriza srednjih godina pa sam ga odlucio malo osvijezit ![]() proc imam,rami ce stici,a sad bi i HDD,znam samo da je od 80gb sad unutra,i to mi stvarno malo,pa me zanima koji mi preporucate,od 250GB npr.,a da,naravno,paše u moj laptop (http://en.kioskea.net/guide/1193958-...vdrw-winxp-pro) i druga stvar,da li je moguce ovaj što je sada unutra pretvorit u externi? hvala na informacijama! ![]() P.S. ako mozda tko ima rabljeni za gore navedeni laptop,PM ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Da, možeš ga pretvoriti u eksterni, samo ga ubaciš u kućište poput ovog.
![]() |
![]() |
#205 |
Premium
|
aha,kuzim,hvala.. a sad jedno glupo pitanje,npr stavim nutra novi prazan disk,se moze onda na njega instalirat windows 7,ne treba nista prebacivat,kopirat sa starog diska? Na starom je XP edit: http://www.optimum-online.hr/detalji...d2500bevt.aspx to paše znaci? Zadnje izmijenjeno od: MuroF. 05.02.2011. u 00:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Što se tiče diska, možeš staviti prazan pa bubnuti nove Windowse, možeš klonirati podatke sa starog na novi... što god želiš, pretraži malo sticky teme na ovom podforumu. Glede kupnje, moram istaknuti da nisam probao SATA2 (SATA II, SATA 300) disk na ovom laptopu koji ima SATA (SATA 150) kontroler, pa ne mogu sa 100% sigurnošću tvrditi da će svaki SATA2 disk raditi, iako bi trebali.
![]() |
#207 |
Extrema Thule
|
Sve diskovi pašu. Kako tebi odgovara cijenom i preformanse. Što se tiće podatke, sam procjeni da li na starom imaš nešto važno. Samo instaliraš windowse, stari disk prebaciš u eksterni ( kao što je Igroba rekao ) Za taj WD disk imaš moj test. Uglavnom, brz i tih.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() Ebay, hir aj kam. Odlično radi, fkt nisam ocekivao takve reze...meni fali prostora na hardu, a DVD rom korisim jednom u pola godine. ![]()
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 05.02.2011. u 01:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() evo našao ako koga zanima,pomogne.. http://www.overclock.net/faqs/99397-...ata-sata2.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|