Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Pisači i skeneri
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.11.2010., 21:49   #1
biker66
Premium

Datum registracije: Jan 2009
Epson DX3850 - čiščenje glave ??

Poštovanje!

S obzirom da ne koristim previše printer nažalost dogodilo mi se jače začepljenje i ne pomaže standardno čiščenje glave nego bih trebao rastavljanje i detaljno čiščenje.

Zanima me ako je netko to radio na ovom ili nekom sličnom modelu ima li nešta na šta posebno moram paziti kod rastavljanja i ima li netko možda kakav servis manual ?

Hvala !
biker66 je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2010., 16:57   #2
KGMAX
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Evo ovako:
skini glavu. Pazi na Flat kabel. Uzmi špicu i tanko gumeno srijevo koje ti mora malo teže sjesti na nosiće na glavi koji ulaze u tonere (znači mora dihtati). Uzmi Ajax za stakla i to onaj prozirni kaj miriše na amonijak. Laganoooo ali baš laganoooo sa špricom protisneš Ajax kroz glavu dok po mogučnosti ne vidiš sprejanje kroz nozzlove na glavi. Ako sprejaju kao jednolika maglica ODLIĆNO! Ne bi smijeli sprejati svaki na svoju stranu. Nakon toga kroz glavu odmah sa praznom špricom protisni zrak da se ostatak Ajaxa izbaci iz glave. Vrati glavu odmah na printer, ne osatvljaj je da stoji jer nakon nekog vremena piezo elementi se hoće zasušiti. Napravi dva cleaninga i ako Bog da to je to. U protivnom možeš još probati ultrazvučnom kupkom ali... gdje to naći?

VAŽNO! Kad stavljaš glavu nazad u printer budi 100000% siguran da su kontakti flat kabela suhi u protivnom će se glava ili matična dimiti. Upotrijebi fen ili komprimirani zrak.

Nadam se da će pomoći
KGMAX je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.11.2010., 21:40   #3
biker66
Premium

Datum registracije: Jan 2009
Hvala na savjetu! Javim rezultat !
biker66 je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2010., 01:45   #4
okarm
Premium

Datum registracije: Jan 2007
ultrazvucnih kadi zna biti u lidlu za cca 150kn.. ja sam je kupio za ciscenje satova, ali sam do sada uspjesno odstopao vec 6-7 printera...
okarm je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno