|
![]() |
#781 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Jucer nabavio phenoma II x4 955BE i imam probleme senzori mi ne rade kak spada ![]() sve je na dodir mlako, moze se normalno drzat prst na hladnjacima. po grafi pusu 2 120 Scythea slip streama@5V po ninji puse scythe koji je dosao sa njom@12V i iznad imam 2x120CM koji su dosli sa kucistem na 12V koji izvlace zrak iz kucista Znaci protok zraka mi je odozdola prema gore. Dok je na maticnoj bio x2 550BE su senzori pokazivali prave vrijednosti. I sada je poceo i zujati ventilator na Corsairu vx450 kada upalim igru. kaj je moguce da ova moja konfa vuce tolko struje? Znam da je za 955Be TDP 125W, a za 550BE 80W. kaj razlika od 40W radi probleme corsairu? |
![]() |
![]() |
#782 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
vx450 kao i vx550 i jos neki Corsairi kad predu odredeno opterecenje postaju glasni, naglo i poprilicno. Taj 955be je puno veci potrosac u odnosu na x2 proceve i kad se nakloka u stanju je sam iskoristit skoro pola kapaciteta tvog napajanja. |
![]() |
![]() |
#784 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Za taj proc definitivno treba malo kvalitetnija maticna sa robusnijom regulacijom napona i boljim hladenjem. btw. preporucam ti da si neki hladnjak za cpu nabavis ako ga nemas. Mozda te tvoje temp. nisu nerealne u komb. sa stock hladnjakom i na toj kipucoj Asrockici. CPU hladnjak nikako nebi smio bit vruc do te mjere da ne mozes drzat prst na njemu. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 01.11.2010. u 14:00. |
![]() |
![]() |
#785 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
imam scythe Ninju 2 rev b. tak da je to doljno, a hladnjak niti heatpipe nisu vruce kada je proc opterecen prst se moze normalno drzat EDIT: ipak hladnjak nije bio dobro nasjeo na proc. sada su temperature na full load oko 55 stupnjeva Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 01.11.2010. u 19:28. |
![]() |
![]() |
#786 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Nije baš vezano za overclocking, ali je za hlađenje i coolere. Imam Athlon II X4 630 sa stock coolerom koji je dosta glasan i to mi pomalo smeta. Htio bi da mi preporučite neki tihi hladnjak za moj proc, znači neću clockat nikako, treba mi samo da utišam komp malo. Frend mi preporuča Scythe Ninja 3, on ga ima i poprilično je tih. Lako su mi dobavljivi i Thermaltake cooleri pa ni jedan od njih nebi bilo loše rješenje. Ako ima ko kakva iskustva, pucajte. Edit: Sad sam tek vidio da ima topic o savjetima za kupnju ventilatora, isprike. Ako može mod da premjesti post tamo. Hvala. Zadnje izmijenjeno od: Piksa. 08.11.2010. u 19:09. |
![]() |
![]() |
#787 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
AMD Phrenom II X4 965 BE
Danas sam kupio navedeni procesor i pri radu (igranju) mi ventilator (stock) postane nesnosno bučan, penje se i do 5400 o/min, a temperatura mu je pritom 49°C. Ima li netko takav problem i postoji li neko rješenje? |
![]() |
![]() |
#788 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Evo da sam sebi odgovorim, pročitao sam malo postove iznad i vidio da nisam jedini s takvim problemom, pa sam poslušao vaše savjete i uzeo Scythe Yasya cooler. Iznimno sam zadovoljan, neusporedivo je tiši od stock coolera, jedino je bilo malo natezanja oko montaže. Imam samo jednu dvojbu, meni je ventilator hladnjaka usmjeren vodoravno, prema grafičkoj kartici, a ne kao što je na slikama koje sam mogao naći po netu, gdje on stoji vertikalno, ali pretpostavljam da su to slike sa Intelovih ploča. |
![]() |
![]() |
#789 |
VW Test Driver
Datum registracije: Dec 2005
|
kupio novi proc i matičnu i rame e i sad mi je dosta bučniji komp nego prije kada sam imao athlona 3000+ na njemu sam samo ventiltor sa stock coolera maaknuo dolje i dao gore 12cm ventilator onaj chiefticc i tako je bilo odlično tiho dali mogu tako nešto napraviti na ovome ili da kupim drugi originaal cooler za svoj proc! koji je tih jako, ne zanima me overclockanje nego samo tišina |
![]() |
![]() |
#791 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Child Of Bodom. 19.11.2010. u 23:39. |
|
![]() |
![]() |
#793 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Ma već duže planiram komp opet ispuhivat na kompresoru i nikako stići,nadam se da ću ovaj vikend pa ću onda i vent od kulera,najvjerojatnije je samo prašina u pitanju jer je još nov pa teško da se lager već shebal ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Pre, pre bučni ventilator
Prije nekoliko dana sam uzeo ovu konfuiguraciju MBO ASROCK 880G EXTREME 3 SOCKET AM3 CPU AMD PHENOM II X6 1055T 2,8GHZ DIM 2GB DDR 3 1600MHZ KINGMAX MIDI ATX EVC 661 CRNO BEZ NAPAJANJA POW GTS450 MS WIN 7 PRO CRO 64 BIT DVD SNIMAC LG GH22 DUAL CRNI SATA HDD SAMSUNG 1TB 32MB SATA NAPAJANJE CORSAIR 500W CX SERIES Problem je taj sto mi ventilator jako bučan i stalno vrti jel se da tu sta napraviti? Otvorio sam kucište i imam osječaj da je ventilator od kučišta zivi krs, pa jel može preporuka nekog ventilatora za kučište 120mm (ako uopce stane u moje kucište) i preporuka nekog solidnog hladnjaka za taj procesor Unaprjed hvala. |
![]() |
![]() |
#795 |
Banned
Datum registracije: Nov 2010
|
kolko para misliš dat za hladnjak za proc? za kućište preporučujem ovo http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.908.103 ja ih imam par komada i zaista su dobri za te pare |
![]() |
![]() |
#796 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#797 |
Banned
Datum registracije: Nov 2010
|
CoolerMaster Hyper 212+ |
![]() |
![]() |
#798 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Da probaš soft utišati ventilatore. instaliraj speed fan. Spoji zadnji vent na matičnu, ako je doša vent sa kućištem najvjerovatnije nema onaj mali konektor ko za spajanje hladnjaka od procesora, to bi treba nabaviti, I pazi na temperature... Ili nabavi vent s tim malim konektorom da moreš preko matične kontrolirati, ili nabavi vent koji ima mali broj okretaja, neće hladit nešto ali se neće ni čuti... |
![]() |
![]() |
#800 | |
Registered User
|
Citiraj:
Morao bi kupiti hladnjak za cpu i ventilator za kuciste, moze preporuke - cijena do 300kn zajedno |
|
![]() |
![]() |
#801 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
#802 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#803 |
Cars & Tunning
Datum registracije: Jul 2007
|
Pozdrav svima, iskusnima više ![]() Imam jedan problem sa kompjuterom, grije se ko' svinja i prvi problem se pojavio, resetirao se nakon odredjenog vremena provedenog igrajuci FEAR. Problem je postao malo ocit sada kada sam zamjenio maticnu plocu, grije se više. Proc ne predje 50 u nijednom slucaju, dok na staroj maticnoj bilo je nesto nize, pa pretpostavljam da se sama maticna grije više jer se ne sjecam starih temp prošle ploče. Na procu se nalazi AC-Frezer 64 PRO, donedavno je cijelo vrijeme hladio X2, i to odlicno, sada kada je tu x4 stvar je malo obrnuta iako na kutiji od hladnjaka piše da je radjen za Phenoma, tko je sad tu lud ![]() I da je proc ok još nekako maticna se grije i zanimaju me opcije snižavanja temp. uz što manje troškove. Da budem tocan bas i nemam previse novaca na raspolaganju pa me zanima koje bi mi bile opcije? Imam jedan vent. što je dosao uz kuciste za upuh, pa me zanima kako to izgledalo da stavim jedan za ispuh? Da naglasim, kuciste mi je iovako cijelo vrijeme otvoreno, jer ako ga zatvorim bolje da i ne pomisljam na igranje ![]() Opcija Cool'n'Quite je na ovoj maticnoj ploci bila podešena 'automatski', Everest mi je pokazivao da ne radi, pa sam ju u BIOSu rucno upalio i sada su temp nešto niže. Što se tice graficke s njom je sve ok, njene temp za vrijeme ljeta u sobi od 30' nisu prelazile 60' tako da ona ne predstavlja problem. Ima neki tranzistor, a pojma nemam sto je, tranzistor je na slici i ta stvarčica doseže 66-67' stupnjeva i to me najvise zabrivanja. Pokusao sam na netu potraziti sto bi to moglo biti ali bezuspjesno. http://en.wikipedia.org/wiki/MCP Evo jedan scrn. temperatura. http://img204.imageshack.us/img204/6739/hotpc.jpg Planirao sam SLi sastaviti, sada mi se čini da ako to napravim da cu dobit vulkan ![]()
![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: kripton. 23.11.2010. u 00:00. |
![]() |
![]() |
#804 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Asrock 770 Extreme3 + Scythe Yasya
Evo ovako, naručio sam matičnu iz naslova, a kupio sam i ovaj cooler jer mi se pružila dobra prilika. E sad, pošto mi matična još nije došla, a uzeo bih neke rame, zanima me, kad stavim ovaj cooler na matičnu, oće li on prekriti slotove za memoriju, pa sam ograničen sa izborom memorije ili ne ?? Hvala. |
![]() |
![]() |
#805 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Mislim da ce ti biti taman, koliko sam skuzio po dimenzijama, i to samo ako budes koristio vise od dva modula memorije, ako budes koristio samo dva modula, neces imati problema uopce, stavis ih u zadnja dva slota i toe to.
#806 |
Seven
Datum registracije: Jul 2009
|
Pozz. Ja imam yasyu odnosno imao sam je na gigabyte ploči i phenomu 555 sad je na i7,ja je nisam mogao okrenuti da gleda prema ispuhu nego sam je morao okrenuti da gleda i puše prema gore i tako montirana pokriva prva dva slota od rama tako da sam morao koristiti druga dva slota( za G.Skill pošto su visoki).Mislim da će tako biti i kod tebe ![]() Tako nekako je to izgledalo kod mene,meni to nije bio problem jer mi napajanje nije gore ,tamo su mi venti Zadnje izmijenjeno od: elina08. 28.11.2010. u 18:01. |
![]() |
![]() |
#807 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Pa da, tako bi i kod mene nekako to izgledalo... ali uglavnom, vidim da neki obični rami mogu stati ispod coolera, jel ??? |
![]() |
![]() |
#808 |
Seven
Datum registracije: Jul 2009
|
|
![]() |
![]() |
#809 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
e imam ja par slika sa Yasyom.samo ja imam Gigabyte MA790FXT-UD5P ovako izgleda kad slikam odozdo http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-...1_890481_n.jpg a ovako odozgo http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._5978332_n.jpg kuler nemozes okrenuti nikako drugacije.ako imas neke visoke memorije onda mozes zaboravit da ces ih namontirat na prve dvije.ja kad namontiram svoje Mars module drugi modul mi dodiruje kuler. |
![]() |
![]() |
|
|