Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.10.2002., 17:30   #1
zuzy
Member

zuzy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Za nekih 200-tinjak kuna,da je ugodna za tipkanje, još kad bi se čuo klik ;-))
Staro 13.10.2002., 21:56   #2
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Keytronic. Ima ih u HG-šrotu. Ne čuje se klik, ali je za dugotrajno pisanje najbolja.

Jedina bolja za pisanje je Siemens, samo ih nema za kupiti bez kompa. Ta ima malko drugačije tipke.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.10.2002., 22:15   #3
zuzy
Member

zuzy's Avatar

Citiraj:
Originally posted by RAK
Keytronic. Ima ih u HG-šrotu. Ne čuje se klik, ali je za dugotrajno pisanje najbolja.

Jedina bolja za pisanje je Siemens, samo ih nema za kupiti bez kompa. Ta ima malko drugačije tipke.
Baš sam planirao uzeti Keytronic crnu tipkovnicu ali pažnju su mi odvukle tipkovnice sa dodatnim tipkama, medjutim kad sam vidio jedan primjerak, nije to baš nešto -- hmmm razmisliti ću!
Staro 14.10.2002., 00:21   #4
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Crna nije za pisanje. Ne znam koji model sam imao, ali je bio zvijer. Na kraju sam je poklonio. Najbolje je da odeš i pitaš da ti ih pokažu. Neće biti problema jer sam i ja jednom to radio.

Sada imam MS Office i nije baš nešto za pisanje, ali ima fantastične funkcije. Sada bi mi se teško bilo prebaciti na drugu.
Elegantan kao leopard

Staro 14.10.2002., 13:27   #5
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Pogledaj u Ve-milu Logitechove, imam doma jednu i zakon je. Što se tiče Siemensa, baš sad pišem na jednoj (Fujitsu Siemens točnije). I ako misliš na ovakve po kojoj ja pišem, sa niskim tipkama, slažem se da je tastatura fuckin zakon. Prođe par minuta za navikavanje na malo niže tipke, ali kad se navikneš uživaš. BTW baš su me ugodno iznenadili ovi na faxu. Praktikum su fino obnovili, Fujitsu Siemens računala, i neka sa Samsungovim monitorima, šminka nema šta. Valjda je za to zaslužan novi dekan.

Pozdrav
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2002., 21:11   #6
icarevic
Registered User
Moj komp

Meni su najbolje one koje koštaju do 50 kn.
Tako kad se šporka kupiš novu, a po potrebi je možeš i lupit šakom.

Ivica
icarevic je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2002., 10:44   #7
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

e takvi su mi ljudi najžešći. istina, i ja sam lupo nekad, čak sam i strgo jednog miša prije dosta godina (mislim da sam ga strgo na Dune 2, a frend je trgo tastaturu na One Must Fall, kad sam ga gazio), ali vjeruj mi, nema boljeg lijeka protiv živčanoće od skupih komponenti za koji si ti, ili tvoj stari izbrojio zadnje pare. Imam Logitechovu tastaturu od 100 i nešto kuna i Logitechovog iFeel MouseMan Opticala, istina platio sam ga 325 kuna, umjesto 500 koliko je koštao tada, ali vjeruj mi, nisam ni jedno ni drugo nikad lupio, a igrao sam Need 4 Speed. (nema goreg kad se skucaš u zadnjem krugu pred ciljem i 3 debila te preteknu, a vodio si ih osam krugova). tada samo resetiram i nabijam po ormaru

Vjeruj mi da dobar miš i tastatura puno znače, iako će ti mnogi pričat drukčije.
Staro 15.10.2002., 10:57   #8
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Ja svoj bijes ispoljavan na ShitelliMouse Exploreru.

Vjeruj mi da nema boljeg nego izmlatiti jako skupi plačen miš. To govno nikada nije radilo kako treba, kao niti jedan optički miš, pa je zaslužio svaki udarac. Jedino se može priznati da još radi (kako već radi) i da nema niti jedne ogrebotine.

Nakon svih razočaranja, čekam ovaj novi od Logitecha, pa da vidim. Kažu da je jako precizan. Živi bili, pa vidjeli.
Elegantan kao leopard

Staro 15.10.2002., 21:20   #9
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

novi logitechov će navodno bit ludnica, ali meni ni moj logitech (nije dual optical) nije uopće loš. Igram i UT, i stvarno rijetko podivlja pri brzim pokretima, teško ga je izbacit iz takta (iako nije nemoguće) novi od logitecha će navodno radit sve do akceleracije od nekoliko G-ova (mislim 6), ako neko uspije to napravit popucat će mu prozori ako će stvarno bit tako dobar svaka im dala, a valjda neće koštat više od 500kn. Iako i specijalizirane podloge za "optičare" daju navodno bolje rezultate, tako da vjerujem da će sa takvom podlogom i moj iFeel MouseMan bit dovoljno dobar
Staro 15.10.2002., 23:25   #10
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Citiraj:
Originally posted by elven
Iako i specijalizirane podloge za "optičare" daju navodno bolje rezultate, tako da vjerujem da će sa takvom podlogom i moj iFeel MouseMan bit dovoljno dobar
Gdje ima za nabaviti takve podloge?

Nije kod optičkih miševa u problem 6G, nego u preciznosti. Bilo koji optički odleti sa strelicom pri bilo kakvoj brzini pomaka, a ako se tome pridoda da volim brzo pomicati miš, onda je to katastrofa. Jedina njegova prednost je u dodatnim tipkama. Jednostavno ne znam kako ljudi igraju s njim, ako ja ne mogu raditi niti u Wordu.

Ovaj moj kugličar radi i na palačinki. Šest mjeseci nakon što sam ga kupio sam, iz čiste dosade, išao otvoriti ga. Radio je super, a iz njega su počeli padati komadi prljavštine.
Elegantan kao leopard

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.10.2002., 07:40   #11
icarevic
Registered User
Moj komp

Citiraj:
e takvi su mi ljudi najžešći. istina, i ja sam lupo nekad, čak sam i strgo jednog miša prije dosta godina (mislim da sam ga strgo na Dune 2, a frend je trgo tastaturu na One Must Fall, kad sam ga gazio), ali vjeruj mi, nema boljeg lijeka protiv živčanoće od skupih komponenti za koji si ti, ili tvoj stari izbrojio zadnje pare. Imam Logitechovu tastaturu od 100 i nešto kuna i Logitechovog iFeel MouseMan Opticala, istina platio sam ga 325 kuna, umjesto 500 koliko je koštao tada, ali vjeruj mi, nisam ni jedno ni drugo nikad lupio, a igrao sam Need 4 Speed. (nema goreg kad se skucaš u zadnjem krugu pred ciljem i 3 debila te preteknu, a vodio si ih osam krugova). tada samo resetiram i nabijam po ormaru

Vjeruj mi da dobar miš i tastatura puno znače, iako će ti mnogi pričat drukčije.
Istina
Ova tvoja prijedba stoji ali mislim da je isto malo previše dat toliku lovu na miša i tastaturu.
icarevic je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2002., 12:26   #12
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

ne znam di ih ima za kupit, ima neki članak na PC Ekspertu mislim, pa pogledaj malo arhivu. meni je moj optički dobar, očito si radio sa nekim za 50-100 kuna, a to je isto ko da voziš rabljenog fiat dizela i kažeš da oni ne valjaju, a nisi probao BMWov, Mercedesov ili VWov dizel (namjerno nisam napisao njemački, jer Opel radi grozne dizele ). Kvalitetan optički miš je najbolji miš.

Što se tiče drugog posta da je to previše novaca za miš i tastaturu, to je subjektivno. Ako si grafičar treba ti kvalitetan optički miš jednako kao i monitor (prije ovog miša imao sam kuglični Microsoftov Intellimouse, platio sam ga 300 kuna i bio je fantastičan, i danas je, nakon nekoliko godina kao nov, ali sa njim nisam mogao precizno rukovat u Photoshopu). Novinaru je jako bitna tastatura. A što se tiče puno, 120 kuna definitivno nije puno za tastaturu. Ma nije ni 500 kuna za miša, ako kupuješ na rate cijeli komp. to te dođe 30-40 kuna mjesečno više, ovisi o količini rata. Po meni je puno veća glupost kupit grafičku karticu za preko 2000-2500 kuna. Ja sam svoju GF2 Ti kupio prije desetak mjeseci, za nekih soma i 200 kuna i tek sad osjećam potrebu da ga zamjenim, za neku jednako vrijednu karticu koja će me dobro služit sljedećih 10-12 mjeseci.
Staro 17.10.2002., 16:19   #13
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
... a nisi probao BMWov, Mercedesov ili VWov dizel (namjerno nisam napisao njemački, jer Opel radi grozne dizele...
BMW je svoje dizele razvio iz Opelovi. S druge strane, ipak PSA grupacija ima bolje dizel-motore od nijemaca, ma koliko mi sutjeli o tome...
Staro 17.10.2002., 17:41   #14
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Opel radi grozne motore!!! Možda je prije ali sada su Opelovi dizelski motori veoma dobri. Mislim da njemci rade najboje dizelske motore.
Staro 18.10.2002., 09:06   #15
razlo
Somewhere around Barstow

razlo's Avatar

Iako vozim japanca (Gran Turismo ovisnost) slažem se da PSA radi odlične dizele
razlo je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2002., 10:47   #16
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

I mi smo opet na off topicu. Premec, opet si zahebo situaciju.

Da se vratimo natrag, za bilo kojeg korisnika koji visi na racunalu vise od 4 sata na dan vrlo je esecijalno da ima dobru (skupu) tipkovnicu i istog takvog misa (optickog). To ustedi puno zivciranja, vremena, zdravlja i opcenito digne rad na racunalu na novu razinu.

Tolko od mene, ponosnog vlasnika Logitech MouseMan DualOptical misa i Cherry multimedijske tipkovnice.
Staro 18.10.2002., 14:20   #17
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Beren
Cuj, ta tvoja opsesija dezurnim krivcima pomalo vec ide na kuac...
Staro 18.10.2002., 16:56   #18
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Moja opsesija dezurnim krivcima?? Tilt??!!!

O cemu ti to??
Staro 19.10.2002., 18:27   #19
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Citiraj:

Da se vratimo natrag, za bilo kojeg korisnika koji visi na racunalu vise od 4 sata na dan vrlo je esecijalno da ima dobru (skupu) tipkovnicu i istog takvog misa (optickog). To ustedi puno zivciranja, vremena, zdravlja i opcenito digne rad na racunalu na novu razinu.

Tolko od mene, ponosnog vlasnika Logitech MouseMan DualOptical misa i Cherry multimedijske tipkovnice.
kakav je dualoptical? jel velika razlika izmedju običnog i duala? planiram se ozbiljnije bacit na grafiku, a možda i UT2003, pa me zanima. mislim vjeruj da mi za grafiku ne treba, i ovaj je dosta precizan, ali ipak pitam.

Što se tiče off-topica, Opel je do prije godinu-dvije proizvodio grozne dizele, a i benzinci mu nisu u rangu Hondinih, Toyotinih, i velike njemačke trojke. (vozio sam samo staru vectru '91 sa 150 konja, ali i za ove nove motor A Blic i A Klub ne pišu baš superlative) Inače je poznato da BMW proizvodi najbolje redne šestake kod benzinaca, a Honda 4-cilindrične (za V6 nemam pojma)
Staro 20.10.2002., 00:20   #20
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by icarevic

Istina
Ova tvoja prijedba stoji ali mislim da je isto malo previše dat toliku lovu na miša i tastaturu.
e ja sam spicio sada 190 na ms natural i 354 na ms intelli explorera 1.0a...i jedno i drugo nasao po bagatelnim cijenama kod nas posto intelli kosta 520 kn u hgspotu...

i nije mi zao i mislim da nece biti .. svaka kuna se isplati ako korstis komp vise od tri sata dnevno...zamisli da radis 4 sata na monitoru koji bljeska...e to je skoro isto..
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2002., 04:12   #21
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:

kakav je dualoptical? jel velika razlika izmedju običnog i duala? planiram se ozbiljnije bacit na grafiku, a možda i UT2003, pa me zanima. mislim vjeruj da mi za grafiku ne treba, i ovaj je dosta precizan, ali ipak pitam.

Što se tiče off-topica, Opel je do prije godinu-dvije proizvodio grozne dizele, a i benzinci mu nisu u rangu Hondinih, Toyotinih, i velike njemačke trojke. (vozio sam samo staru vectru '91 sa 150 konja, ali i za ove nove motor A Blic i A Klub ne pišu baš superlative) Inače je poznato da BMW proizvodi najbolje redne šestake kod benzinaca, a Honda 4-cilindrične (za V6 nemam pojma)

Dual optical je zakon, imas dva senzora od 800 dpi-a koji su postavljeni na 45 stupnjeva u odnosu jedan na drugi. Mis je izuzetno precizan i osjetljiv.
Staro 21.10.2002., 02:15   #22
animal
Registered User

animal's Avatar

Citiraj:

Jel zna netko mozda di ima za kupiti tipkovnice sa strelicama i numpadom na lijevoj strani , tj. suprotno od normalnog - To mi je frend napricao ali nigdje nemrem naci ...
ako netko zna di? (shop)

pozdrav
animal_out
Staro 21.10.2002., 10:57   #23
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
Moja opsesija dezurnim krivcima?? Tilt??!!!

O cemu ti to??
Ajd, molim te, ne pravi se lud, neide ti.
Staro 21.10.2002., 12:30   #24
Studano
Premium

Studano's Avatar

Datum registracije: May 2002
Sve ti je to rock and roll

Koju tipkovnicu uzeti ... svaka ima svoje pluseve i minuse... neke su teske druge prelake, neke klikcu i to ti je super a drugi mrzi kliktanje, nektko voli mis sa baterijama, a neko ne jer bas se isprazni baterija kad najmanje to zelis (znate da to tako obicno ide ).

Ima jos puno razlika... a to koju je najbolje probati pa onda kupiti.. ja na poslu radim sa tri drugacije tipkovnice, Trust (nije nesto), 2 vrste MS Internet keyboard (dobre su ali su im tipke nekako cudne na dodir...subjektivno misljenje.) Onda kod kuce imam Keytronic koja je pak dobra, ali mi fali bar malo klicka ..kt2001, pa cura ima stari dobar chiconi koji je super jeftin , a opet tika, jos su tu i acerove tipkovnice koje nemaju niojednu manu osim sto su prelagane pa klize svigdje po stolu...

Po meni mozda su jos najbolje ms tipkovnice( zna se da im je hardware mnogostruko bolji od ostatka proizvoda ), velike, dobra plastika, dovoljno teske, dodatne tipke, jos da mi nisu nekako cudne na dodir i imaju bar mali klick... to bi bilo to, a ovako nista drugo nego traziti onu pravu.

"Obicno je uvije najbolja ona prva AT tipkovnica po kojoj smo udarali za vrijeme 286/386 -ca, a nje vise nema...smrc...osim na hrelicu"
Staro 21.10.2002., 13:52   #25
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

šta nema? imam ja (tj moj stari) jednu prastaru, prvu na kojoj sam prašio po tetrisu i california games. sa 286-ice i stara je 12-ak godina. (mislim da je iz 89., ali nisam 100% siguran). Totalno je masivna i djeluje neuništivo. Otpor tipki je popriličan, ali kada se naviknete dobar. Može se tipkati brzo i ukoliko ste spretni, nećete nikad skoro stisnut krivu tipku. Ali nažalost, takve se više ne proizvode, valjda je trošak proizvodnje preveliki, a potražnja nije neka, jer ekipa masovno kupuje tastature za 50ak kuna. (imam frenda koji je kupio jednu za 20 (dvadeset) kuna u Info Gami. Točno to bi ja napravio da ju imam, izrešeto bi ju
Staro 21.10.2002., 14:07   #26
razlo
Somewhere around Barstow

razlo's Avatar

Ja doma i na poslu (više kompova) lupetam po Keytronic KT-600 tipkovnicama tak da sam se navikao na njih. OK su mi a i koštaju nekih 70-tak kuna. Ne kažem da nema boljih al za tu lovu su čist OK, kad smo se vreć vratili na tipkovnice
razlo je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2002., 14:27   #27
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
Originally posted by gpremec
Ajd, molim te, ne pravi se lud, neide ti.

Ne kuzim...
Staro 21.10.2002., 14:48   #28
sbp
PC Ekspert

Datum registracije: Sep 2000
Intelli Explorer NEMOJTE kupovat ak vam je zivot mio...

Ja sam ga ubo prije cca 4 mjeseca, ali nakon tjedan dana kaj sam se prisiljavo da ga 'zavolim' i da se 'naviknem', zavrsio je u najdoljnjoj ladiic mog radnog stola, i ne mislim da bu tak skoro vidio svjetlo dana (osim ak ga ne uspijem nekom utrapit)...

Jednostavno, kad se pocne s njim radit, djeluje nekvalitetno, gumbi na njemu su napravljeni od nekakve 'lagane' plastike i koje kad stiscete imate osjecaj koda stiscete po nekakvim federima a ne gumbima od misha. Uzasno je lagan, tak da ako trebate kurzor precizno postavit na ekranu, u 95% slucajvea bu se izmako gore/dolje/lijevo/desno. I nakraju, meni osobno je bio preglomazan za ruku, cijelo vrijeme sam se osjeco koda imam nekakvu plasticnu gromadu u ruci a ne misha. (Nije da sam male/sitne gradje, il da imam rukice za klavircic svirat).

Uglavnom, bottom lajn je, posto se bavim dizajnom i inim glupostima, bio mi je skoro pa neupotrebljiv. Pa se vratih svom starom MS ovom wirelessu koji je s druge strane mracno dobra (i teska) mrcina koja fino lezi u ruci
sbp je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2002., 15:53   #29
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Ja sad koristimLogitech MouseMan Wireless optical i mogu sa sigurnoscu izjavit da je prema Dualoptical-u smece. Fali mi preciznosti...
Staro 21.10.2002., 16:16   #30
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Citiraj:
Originally posted by sbp
Intelli Explorer NEMOJTE kupovat ak vam je zivot mio...

A kada je to RAK spomenuo na ovom forumu jedno 20-tak puta, onda je on bio glup?

Ne morate mi vjerovati kada nešto kažem o hardu ili grafičkoj. Ali miševi, tipkovnice, monitori, scaneri, CD-i i sl. su moj život i tu znam što govorim.

Osim toga. Ne spremaj ga u ladicu. Znaš kako dobro služi za bacanje. Nemožeš ga uništiti. Kada god sam ljut, opalim po njemu. Jedino ga ne bacaj u zid da ga ne oštetiš (zid).
Elegantan kao leopard

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke