|
![]() |
#1 |
Member
Datum registracije: Nov 2001
|
Za nekih 200-tinjak kuna,da je ugodna za tipkanje, još kad bi se čuo klik ;-))
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Keytronic. Ima ih u HG-šrotu. Ne čuje se klik, ali je za dugotrajno pisanje najbolja. Jedina bolja za pisanje je Siemens, samo ih nema za kupiti bez kompa. Ta ima malko drugačije tipke.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Member
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4 |
Feldwebel
|
Crna nije za pisanje. Ne znam koji model sam imao, ali je bio zvijer. Na kraju sam je poklonio. Najbolje je da odeš i pitaš da ti ih pokažu. Neće biti problema jer sam i ja jednom to radio. Sada imam MS Office i nije baš nešto za pisanje, ali ima fantastične funkcije. Sada bi mi se teško bilo prebaciti na drugu.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Pogledaj u Ve-milu Logitechove, imam doma jednu i zakon je. Što se tiče Siemensa, baš sad pišem na jednoj (Fujitsu Siemens točnije). I ako misliš na ovakve po kojoj ja pišem, sa niskim tipkama, slažem se da je tastatura fuckin zakon. Prođe par minuta za navikavanje na malo niže tipke, ali kad se navikneš uživaš. BTW baš su me ugodno iznenadili ovi na faxu. Praktikum su fino obnovili, Fujitsu Siemens računala, i neka sa Samsungovim monitorima, šminka nema šta. Valjda je za to zaslužan novi dekan. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
e takvi su mi ljudi najžešći. istina, i ja sam lupo nekad, čak sam i strgo jednog miša prije dosta godina (mislim da sam ga strgo na Dune 2, a frend je trgo tastaturu na One Must Fall, kad sam ga gazio), ali vjeruj mi, nema boljeg lijeka protiv živčanoće od skupih komponenti za koji si ti, ili tvoj stari izbrojio zadnje pare. Imam Logitechovu tastaturu od 100 i nešto kuna i Logitechovog iFeel MouseMan Opticala, istina platio sam ga 325 kuna, umjesto 500 koliko je koštao tada, ali vjeruj mi, nisam ni jedno ni drugo nikad lupio, a igrao sam Need 4 Speed. (nema goreg kad se skucaš u zadnjem krugu pred ciljem i 3 debila te preteknu, a vodio si ih osam krugova). tada samo resetiram i nabijam po ormaru ![]() Vjeruj mi da dobar miš i tastatura puno znače, iako će ti mnogi pričat drukčije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Feldwebel
|
Ja svoj bijes ispoljavan na ShitelliMouse Exploreru. Vjeruj mi da nema boljeg nego izmlatiti jako skupi plačen miš. To govno nikada nije radilo kako treba, kao niti jedan optički miš, pa je zaslužio svaki udarac. Jedino se može priznati da još radi (kako već radi) i da nema niti jedne ogrebotine. Nakon svih razočaranja, čekam ovaj novi od Logitecha, pa da vidim. Kažu da je jako precizan. Živi bili, pa vidjeli.
![]() |
#9 |
Premium
|
novi logitechov će navodno bit ludnica, ali meni ni moj logitech (nije dual optical) nije uopće loš. Igram i UT, i stvarno rijetko podivlja pri brzim pokretima, teško ga je izbacit iz takta (iako nije nemoguće) novi od logitecha će navodno radit sve do akceleracije od nekoliko G-ova (mislim 6), ako neko uspije to napravit popucat će mu prozori ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
Nije kod optičkih miševa u problem 6G, nego u preciznosti. Bilo koji optički odleti sa strelicom pri bilo kakvoj brzini pomaka, a ako se tome pridoda da volim brzo pomicati miš, onda je to katastrofa. Jedina njegova prednost je u dodatnim tipkama. Jednostavno ne znam kako ljudi igraju s njim, ako ja ne mogu raditi niti u Wordu. Ovaj moj kugličar radi i na palačinki. Šest mjeseci nakon što sam ga kupio sam, iz čiste dosade, išao otvoriti ga. Radio je super, a iz njega su počeli padati komadi prljavštine.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ova tvoja prijedba stoji ali mislim da je isto malo previše dat toliku lovu na miša i tastaturu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
ne znam di ih ima za kupit, ima neki članak na PC Ekspertu mislim, pa pogledaj malo arhivu. meni je moj optički dobar, očito si radio sa nekim za 50-100 kuna, a to je isto ko da voziš rabljenog fiat dizela i kažeš da oni ne valjaju, a nisi probao BMWov, Mercedesov ili VWov dizel (namjerno nisam napisao njemački, jer Opel radi grozne dizele ![]() Što se tiče drugog posta da je to previše novaca za miš i tastaturu, to je subjektivno. Ako si grafičar treba ti kvalitetan optički miš jednako kao i monitor (prije ovog miša imao sam kuglični Microsoftov Intellimouse, platio sam ga 300 kuna i bio je fantastičan, i danas je, nakon nekoliko godina kao nov, ali sa njim nisam mogao precizno rukovat u Photoshopu). Novinaru je jako bitna tastatura. A što se tiče puno, 120 kuna definitivno nije puno za tastaturu. Ma nije ni 500 kuna za miša, ako kupuješ na rate cijeli komp. to te dođe 30-40 kuna mjesečno više, ovisi o količini rata. Po meni je puno veća glupost kupit grafičku karticu za preko 2000-2500 kuna. Ja sam svoju GF2 Ti kupio prije desetak mjeseci, za nekih soma i 200 kuna i tek sad osjećam potrebu da ga zamjenim, za neku jednako vrijednu karticu koja će me dobro služit sljedećih 10-12 mjeseci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 |
MadModerator
|
Opel radi grozne motore!!! Možda je prije ali sada su Opelovi dizelski motori veoma dobri. Mislim da njemci rade najboje dizelske motore.
![]() |
#15 |
Somewhere around Barstow
|
Iako vozim japanca (Gran Turismo ovisnost) slažem se da PSA radi odlične dizele ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
PC Ekspert šerif
|
I mi smo opet na off topicu. Premec, opet si zahebo situaciju. Da se vratimo natrag, za bilo kojeg korisnika koji visi na racunalu vise od 4 sata na dan vrlo je esecijalno da ima dobru (skupu) tipkovnicu i istog takvog misa (optickog). To ustedi puno zivciranja, vremena, zdravlja i opcenito digne rad na racunalu na novu razinu. Tolko od mene, ponosnog vlasnika Logitech MouseMan DualOptical misa i Cherry multimedijske tipkovnice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
Što se tiče off-topica, Opel je do prije godinu-dvije proizvodio grozne dizele, a i benzinci mu nisu u rangu Hondinih, Toyotinih, i velike njemačke trojke. (vozio sam samo staru vectru '91 sa 150 konja, ali i za ove nove motor A Blic i A Klub ne pišu baš superlative) Inače je poznato da BMW proizvodi najbolje redne šestake kod benzinaca, a Honda 4-cilindrične (za V6 nemam pojma) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
i nije mi zao i mislim da nece biti .. svaka kuna se isplati ako korstis komp vise od tri sata dnevno...zamisli da radis 4 sata na monitoru koji bljeska...e to je skoro isto.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
Dual optical je zakon, imas dva senzora od 800 dpi-a koji su postavljeni na 45 stupnjeva u odnosu jedan na drugi. Mis je izuzetno precizan i osjetljiv. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Registered User
|
Citiraj:
ako netko zna di? (shop) pozdrav animal_out
![]() |
![]() |
#23 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Sve ti je to rock and roll
Koju tipkovnicu uzeti ... svaka ima svoje pluseve i minuse... neke su teske druge prelake, neke klikcu i to ti je super a drugi mrzi kliktanje, nektko voli mis sa baterijama, a neko ne jer bas se isprazni baterija kad najmanje to zelis (znate da to tako obicno ide ). Ima jos puno razlika... a to koju je najbolje probati pa onda kupiti.. ja na poslu radim sa tri drugacije tipkovnice, Trust (nije nesto), 2 vrste MS Internet keyboard (dobre su ali su im tipke nekako cudne na dodir...subjektivno misljenje.) Onda kod kuce imam Keytronic koja je pak dobra, ali mi fali bar malo klicka ..kt2001, pa cura ima stari dobar chiconi koji je super jeftin , a opet tika, jos su tu i acerove tipkovnice koje nemaju niojednu manu osim sto su prelagane pa klize svigdje po stolu... Po meni mozda su jos najbolje ms tipkovnice( zna se da im je hardware mnogostruko bolji od ostatka proizvoda ), velike, dobra plastika, dovoljno teske, dodatne tipke, jos da mi nisu nekako cudne na dodir i imaju bar mali klick... to bi bilo to, a ovako nista drugo nego traziti onu pravu. "Obicno je uvije najbolja ona prva AT tipkovnica po kojoj smo udarali za vrijeme 286/386 -ca, a nje vise nema...smrc...osim na hrelicu"
![]() |
#25 |
Premium
|
šta nema? imam ja (tj moj stari) jednu prastaru, prvu na kojoj sam prašio po tetrisu i california games. sa 286-ice i stara je 12-ak godina. (mislim da je iz 89., ali nisam 100% siguran). Totalno je masivna i djeluje neuništivo. Otpor tipki je popriličan, ali kada se naviknete dobar. Može se tipkati brzo i ukoliko ste spretni, nećete nikad skoro stisnut krivu tipku. Ali nažalost, takve se više ne proizvode, valjda je trošak proizvodnje preveliki, a potražnja nije neka, jer ekipa masovno kupuje tastature za 50ak kuna. (imam frenda koji je kupio jednu za 20 (dvadeset) kuna u Info Gami. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Somewhere around Barstow
|
Ja doma i na poslu (više kompova) lupetam po Keytronic KT-600 tipkovnicama tak da sam se navikao na njih. OK su mi a i koštaju nekih 70-tak kuna. Ne kažem da nema boljih al za tu lovu su čist OK, kad smo se vreć vratili na tipkovnice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Intelli Explorer NEMOJTE kupovat ak vam je zivot mio... Ja sam ga ubo prije cca 4 mjeseca, ali nakon tjedan dana kaj sam se prisiljavo da ga 'zavolim' i da se 'naviknem', zavrsio je u najdoljnjoj ladiic mog radnog stola, i ne mislim da bu tak skoro vidio svjetlo dana (osim ak ga ne uspijem nekom utrapit)... Jednostavno, kad se pocne s njim radit, djeluje nekvalitetno, gumbi na njemu su napravljeni od nekakve 'lagane' plastike i koje kad stiscete imate osjecaj koda stiscete po nekakvim federima a ne gumbima od misha. Uzasno je lagan, tak da ako trebate kurzor precizno postavit na ekranu, u 95% slucajvea bu se izmako gore/dolje/lijevo/desno. I nakraju, meni osobno je bio preglomazan za ruku, cijelo vrijeme sam se osjeco koda imam nekakvu plasticnu gromadu u ruci a ne misha. (Nije da sam male/sitne gradje, il da imam rukice za klavircic svirat). Uglavnom, bottom lajn je, posto se bavim dizajnom i inim glupostima, bio mi je skoro pa neupotrebljiv. Pa se vratih svom starom MS ovom wirelessu koji je s druge strane mracno dobra (i teska) mrcina koja fino lezi u ruci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
![]() Ne morate mi vjerovati kada nešto kažem o hardu ili grafičkoj. Ali miševi, tipkovnice, monitori, scaneri, CD-i i sl. su moj život i tu znam što govorim. Osim toga. Ne spremaj ga u ladicu. Znaš kako dobro služi za bacanje. Nemožeš ga uništiti. Kada god sam ljut, opalim po njemu. Jedino ga ne bacaj u zid da ga ne oštetiš (zid).
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|