|
![]() |
#1 |
VW Test Driver
Datum registracije: Dec 2005
|
Dual boot Windowsa 7 i XP ne radi
dakle prvo sam na d particiju instalirao xp pa sam na c instalirao 7 i sve je radilo ok međutim 7 mi je bio ultimate i nisam ga mogo aktivirati onda sam dobio 7 proffesional i formatirao c particiju i instalirao 7 međutim sada nemam dual boota samo se 7 automatski pokreće probao sam i sa easy boot cd-om i tamo sam napravio dual boot xp i 7 i to sada kod dizanja pojavi i mogu odabrati xp ali se javi greška i nejde dalje piše da ubacim cd od xp i repairam windowse negdi sam pročitao da sam vjerojatno pobrisao filove od boota od xp sa c particije prilikom formatiranja dali mogu to kak vratiti te filove da nejdem nanovo snimat oba dva windosa please help! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Koju gresku javi? Jesi probao ubacit XP install cd, i u recovery konzolu sa "fixboot & fixmbr" sredit problem? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
ne, to je napisao tek tako... Budući da si došao tu po savjete, onda barem poslušaj dani savjet, a ne ispitivati njegovu točnost i efikasnost, jer očito je da ti nemaš ideja (bez uvrede). I da, radit će ti windowsi. Koju ti točno grešku izbaci?
![]() |
#6 |
VW Test Driver
Datum registracije: Dec 2005
|
ne ispitujem njegovu točnost i ispričavam se ako sam koga uvrijedio s tim pitao sam dali će raditi jer sam pročitao ako se windows xp da nakon 7 da 7 neće raditi grešku mi više ne baca jer sam maknuo easyboot |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
ovakva je situacija Ako je isti disk sa dvije particije, onda neće raditi jer će se koristiti isti MBR, kojeg XP jako lijepo obriše ![]() Ako su dva različita diska, onda nije problem uopće. Pokušaj popraviti XP boot i nakon što njega popraviš, reinstaliraj 7-icu.
![]() |
#8 |
Happy hippo
Datum registracije: Feb 2009
|
Hmm. Na raptoru 150gb su radili i win 7 i win xp. nije bilo problema s bootanjem pa mislim da nije problem ako ima 1 ili vise diskova. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|