|
![]() |
#1 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
5dbi vs 8dbi.
pozdrav, Spajam se na wireless. imam 2 zida između. Na routeru je fixna antena koju ne mogu odsarafiti i staviti drugu. na kompjuktoru imam D-Link AirPlus G DWL-G510 kartušu. ![]() Signal mi je prije bio oko 3/5, onda sam u hgpostu kupio tplinkovu antenu od 5dbia. Sad je 4/5. Ping iz cmda do googla 20-30ms, brzina deklalirana i sve ok, no jednostavno ko da gubi pakete u određenim trenucima. Otvorim net.hr i ne otvara ne otvara dok ga ne refresham i slicno. Opcenito mu treba dosta dugo da pocne otvarat, a parametri mi se cine ok. U ponedjeljak cu jos otic zamjeniti antenu za jacu. sad imam tu 5dbi antenu, sad cu otici po ovo http://www.hgspot.hr/45156/omni-ante...nk-tl-ant2408c Cisto sumnjam da ce rijesiti problem jer je signal tako i tako na good. Ima netko neku drugu ideju ? kako da detaljnije vidim/naslutim gdje je problem ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
A kad se spojiš žicom sve ok? Čisto da eliminiraš sve ostalo... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
JDM
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Ja sam imao problema sa pucanjem veze i nespajanjem Canyona cnp wf511 na router zbog 64bitnih windowsa. Driveri su bili krvi. Inače 3 crtice bi trebale biti A1. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
JDM
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
Probaj prebaciti na neki drugi kanal, možda baš imaš nekog susjeda koji je na istom kanalu. |
![]() |
![]() |
#8 |
JDM
|
PRVO sam probao sve kanale, drivera novijih koliko vidim na dlinkovoj stranici nema ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Ili eventualno nek proba napraviti onaj "jarbol" od aluminijske folije.. Ne košta ga ništa, a 5minuta vremena.. I štiti mu wireless od vanzemaljaca ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
uzmi 2 stapica za raznjice. izmejdu njih stavi alu foliju (napni je) i postavi sve skupa u neku teglicu za cvijece. zapiknu jarbol, ispred nje antenu i lovi po stanu ... mozda upali .. a sad za vanzemaljce nisam siguran, cuo sam da cak vole te reflektirajuce materijale ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
JDM
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
JDM
|
to mi je ekstremno ne prakticna opcija. mora biti wlan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Jacina signala koji puta zna varati. Kod mene u firmi signal 80% a wireless radio kao kod tebe. Ispred AP -a su bili metalni venecianeri. Dignes venecianere SVE 5. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
JDM
|
Sad sam bio zamjenit antenu, nemaju na lageru. Sutra, znaci racunam preksutra. Jos to probam, nakon toga odustajem sa takvim rijesenjima jer se vec vidim kak sarafim dve sat. antene i xydbi i onda nema kraja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisi napisao koji je router i ISP u pitanju, jesi probao nasadit windsurfera na njegovu antenu i usmjerit signal prema kompu ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pentium Pro forever!
Datum registracije: Dec 2007
|
Da probas pratiti kvalitetu signala preko neceg pametnijeg od "crtica"? Bar inSSIDer ili jos bolje Kismet ako znas linux zavrtit? Pusti nek crta graf neko vrijeme pa ces imati smisleniji uvid u sto se desava. Pogotovo obrati paznju na koristenje kanala, dakle ako su ti susjedi uglavnom na 11-om ti idi na prvi i slicno. S time da su samo 1,6,11 pravi kanali bez preklapanja, dakle ne gubi vrijeme sa ostalima. Usmjerena antena pomaze, tocka, bez rasprave. E sad koliko ce pomoci u tvom konkretnom slucaju to ti nitko ne moze reci. Probaj bar sa alu folijom ili uzmi manju panelku (od TPlinka recimo). No, sto god ti kupio, ako netko u blizini kuri mikrovalku svako toliko, nema pomoci do kabela. Eh i da, sve vrste omnica za klijente bi po meni trebalo zabraniti. Ono sto ti preskoce reci je da osim sto ces bolje hvatati signal bolje ces hvatati i sum. U praksi to znaci da ces sa jacom omnicom uglavnom imati losiju vezu/gore ispade. EDIT: Eh, zaboravih, prebaci wireless na routeru sa G na B standard ako imas manje od 10Mbs paket. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 13.11.2010. u 13:59. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|