Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.03.2010., 20:06   #31
Rebbit
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
opcija zicom ne stoji, wlan da.. i samo wlan... znam i ja za zicu da sljaka 100 posto, ali meni wlan treba...

Lenovo Thinkpad T14
Logitech MX Master 2S
Logitech MX Keys

Galaxy S23+

Rebbit je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2010., 20:39   #32
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Jesi odradio preporućeno ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2010., 20:12   #33
Child Of Bodom
Premium
Moj komp

Child Of Bodom's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Thomson ST 780 i WL i problem sa spajanjem na net

Network and Sharing Center --> Change Adapter Settings i ovdje staviti mreznu na DISABLE i onda ju opet enable.ati.
Dakle ako bilo koja od ta 2rjesenja probam onda nestaje problem, nestaje "Unidentified Network" i imam vezu na net.

Ima netko pojma o cemu se tu radi,ili slicnih iskustava?

P.S

Za svaki slucaj evo i ovih podataka :

radi se o Windows 7 Ultimate 64-bit, a mrezna je integrirana Realtek RTL8168D/8111D Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC, maticna M4A 785D-M PRO

Mada,isti problem mi se javlja i na drugom kompu sa istim windowsima al je maticna gigabytova GA 965GM-S2 sa svojom integr. mreznom, tako da ovdje iskljucujem krivicu obje mrezne/obje MBO.
-->
Da ne otvaram novu temu, zanima me rjesenje jednog problema koji mi se ponekad javi a nije mi jasno zasto i prilicno nervira.

(Prije nego sam nabavio ovog thomsona imao sam kasdu i nikad se takav problem nije pojavio.)

Kada je sve OK situacija u "Network and Sharing Center" izgleda ovako,i tu nema nista posebno il problematicno :

Dakle, kako god vam ovo zvucalo "smijesno" radi se o tome da ako upalim komp prije nego ruter "dodje k sebi" (a ovom Thomsonu to nekad traje i 90sec) nemam vezu na internet nakon dizanja windowsa bez obzira sto se ruter "inicijalizira" i situacija izgleda kao na ovoj slici:

Primjetio sam da mi problem stvara pojava ove "Unidentified Network" a sad da li to ima kakve veze,i zasto se ona pojavljuje..? Ne mogu ju izbrisati ni nista...

Ako se netko pita zasto bih palio komp prije nego se thomson "inicijalizira" to je zato jer mi ruter ne radi svakodnevno 24/7, a i nema potrebe za time u danima kada ne skidam torente i slicno. Tako da i ruter i komp gasim (zajedno sa monitorom,zvucnicima...) na sklopci produznog kabla. I sad,kad iduci put upalim sve zajedno, windowsi mi se dignu puno prije nego ruter dodje k sebi i dolazi do ovog problema

Kad ruter ne gasim zajedno sa svime, onda se nakon dizanja windowsa veza na internet bez beda uspostavi (znaci situacija kao na prvoj slici)

Inace,nasao sam 2 rjesenja ovog problema ali me oba zivciraju jer onda produzuju vrijeme spajanja kompa na net (a bas to sam htio izbjeci prelaskom s kasde na thomsona pa da nema vise onog dial-up i sl..)

Prvo rjesenje je restart kompa a drugo - Control Panel --> Network and Sharing Center --> Change Adapter Settings i ovdje staviti mreznu na DISABLE i onda ju opet enable.ati.
Dakle ako bilo koja od ta 2rjesenja probam onda nestaje problem, nestaje "Unidentified Network" i imam vezu na net.

Ima netko pojma o cemu se tu radi,ili slicnih iskustava?

P.S

Za svaki slucaj evo i ovih podataka :

radi se o Windows 7 Ultimate 64-bit, a mrezna je integrirana Realtek RTL8168D/8111D Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC, maticna M4A 785D-M PRO

Mada,isti problem mi se javlja i na drugom kompu sa istim windowsima al je maticna gigabytova GA 965GM-S2 sa svojom integr. mreznom, tako da ovdje iskljucujem krivicu obje mrezne/obje MBO.
Child Of Bodom je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2010., 20:15   #34
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Jesi probao iskljucit ipv6?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2010., 20:24   #35
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ah, pametovanje mreže u Vista/7 izdanju, šta kaže nino isključi TCP/IP v6 a v4 postavi manualne adrese i prisili winse da je ta mreža u odgovarajućoj grupi, . . .
Staro 26.09.2010., 21:30   #36
Child Of Bodom
Premium
Moj komp

Child Of Bodom's Avatar

@ nino :

probao sam iskljuciti ipv6, i dalje nema konekcije a jedina razlika je u tome sto mi je tada prikazana SAMO ona "Unidentified Network" dakle u ovom slucaju uopce nije prikazana "HomeNET", kao sto se moze vidjeti na ovoj slici :

@ Nikky
Idem probati jos ovo sa manualnim adresama...pa cemo vidjeti!

EDIT:Ne pali ni ovo sa manualnim adresama, tj iskljucivanje ipv6 i postavljanje manualno ipv4, svejedno tnx decki na pokusaju!

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 26.09.2010. u 22:15.
Staro 26.09.2010., 22:14   #37
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ne pali tj. w7 pametuje jer nisi postavio da je to Home network a sada je smatra "ne definiranom" javnom mrežom.
Staro 26.09.2010., 22:46   #38
Child Of Bodom
Premium
Moj komp

Child Of Bodom's Avatar

Mozda se nismo razumijeli, a ja sam ionako jos nov sto se tice mreza..

Gle, sto se tice pojavljivanja one "nedefinirane mreze" ja ako i kliknem na nju ne mogu mijenjat njene opcije tj stavit ju kao home ili work network ona je uvijek public, ne mogu joj promjenit ime ni izbrisat ju.

Sto se tice "HomeNET" mreze, nju sam naravno postavio kao Home network odmah pilikom prvog spajanja kompa i ovog rutera, nju mogu mijenjat, tj promjenit ime ili vrstu mreze (home,work,public)
Staro 31.10.2010., 19:44   #39
Ivan_1
Premium

Datum registracije: May 2004
i jel netko otkrio rjesenje problema zvanog "unidentified network" na windowsu 7 32/64bit?
evo ja vec par dana istrazujem i cini se da je to jednostavno bug u windowsima. onboard mrezna je realtek 8201, ne radi ni s jednim driverom, ni sa svim mogucim kombinacijama postavki. ugradio pci mreznu via rhine III i ista stvar. po netu sve vrvi clancima ali nisam uspio naci rijesenje tog problema, bar kod sebe. na win XP je radilo....

EDIT:
skuzio sam u cemu je stvar, u stavak network address (properties mreznog adaptera > advanced > network address) treba unijeti proizvoljnu mac adresu. onboard mrezna s kojom sam imao taj problem je PHY cip (fizicki layer) gdje sve ostalo radi driver. iz nekog razloga u windows okruzenju driver je defaultno postavljao mac adresu u formatu ff:ff:ff:ff:ff:ff pa nie ni cudo da nije radilo.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 31.10.2010. u 23:33.
Ivan_1 je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2010., 02:37   #40
frgh
Registered User

Datum registracije: Jan 2009
da li je ikako moguce napraviti da radi u router modu, ja sam ga otkljucao i sve ali kad konfiguriram router mod nista ne radi a cak sam i probao voice router sa ispravnim postavkama. Je li itko uspio editirati taj user.ini da to sve radi?

u trenutnom bridge modu kada je spojeno vise racunala i kada se jedno ugasi na ostalima pukne ppoe konekcija

Zadnje izmijenjeno od: frgh. 01.11.2010. u 02:54.
frgh je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2010., 07:57   #41
vm@
Premium
Moj komp

vm@'s Avatar

Datum registracije: May 2009
kako podesiti ovaj ruter da dodjeli kompu IP adresu da se na njemu može napraviti cs1.6 server?
vm@ je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2010., 19:46   #42
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Citiraj:
Autor frgh Pregled postova
da li je ikako moguce napraviti da radi u router modu, ja sam ga otkljucao i sve ali kad konfiguriram router mod nista ne radi . . .

u trenutnom bridge modu kada je spojeno vise racunala i kada se jedno ugasi na ostalima pukne ppoe konekcija
Nisi naveo po kojim uputama si radio "unlock", ST780Wl sa "origigi" universal fw je već u Router (PPPoE) modu rada. Također nisi spomenio koji je ISP u pitanju jer je to važno zbog odgovarajućih paraametara konekcije. Ako se radi o T-Komi pogledaj veliku temu o tom uređaju u ISP podforumu.

Citiraj:
Autor vm@ Pregled postova
kako podesiti ovaj ruter da dodjeli kompu IP adresu da se na njemu može napraviti cs1.6 server?
Jednako kao i u drugim slićnim situacijama:
- na kompu definiraj fiksne ip adrese, slično se može postići kod ovog routera da po MAC adresi uvijek dodjeljuje istu ip adresu, prvo rješenje je bolje
- na PortForward stranici nađi upute kako postavit PortForward funkciju za ovaj router i CS1.6, ako je u uređaju T-Kom fw u nekim situacijama ima blema sa PortForward funkcijom
Staro 03.11.2010., 22:16   #43
frgh
Registered User

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Nisi naveo po kojim uputama si radio "unlock", ST780Wl sa "origigi" universal fw je već u Router (PPPoE) modu rada. Također nisi spomenio koji je ISP u pitanju jer je to važno zbog odgovarajućih paraametara konekcije. Ako se radi o T-Komi pogledaj veliku temu o tom uređaju u ISP podforumu.
upute za user sa "root" ovlastima. CarnetDUO preko iskona.
Staro 11.11.2010., 16:26   #44
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Imam ja jedan problem s tim thomsonom. Wifi mi se nesto blesira , stavim da mi mreza nije zakljucana i onda se mreza nekad pojavi na mobu nekad ne. Cak sam se uspio spojit dva puta na otvorenu mrezu ali me je nakon par sekundi izbacilo i na mobu bi mi pisalo da mreza nije dostupna ! Sad sam probo sa svim ovim zastitama ,wep ,wpa .. niti jedna ne radi ili radi predobro zato jer se ja uopce nemogu spojit(iako upisem sifru na mob) na ruter ! Ruter je od tkoma a ima international firmware 6.2.29.2 (dakle s tim firmwareom sam ga dobio). Sad neznam sta da radim,da vracam na tkomov software ili kaj?
Staro 11.11.2010., 16:40   #45
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Prvo reci jel u međuvremenu guliš torente ?
Probaj odradit Factory Reset + kompletni manualni konfig.
Negdje zapiši svoj user / pass za Internet ako ga već nemaš, na komp spremi postojeći konfig (user.ini).
Za wireles probaj fiksno postavit radni kanal a prethodno proskeniraj i nađi onaj gdje je signal susjeda najslabiji ili ga uopće nema.
Bilo je već slučajeva gdje Router - Mob veza štuca a sa Router - Lap radi bez problema.
Staro 11.11.2010., 18:07   #46
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Polako... Nikakvi torrenti do god nije sve sredjeno sto se tice internet veze tj wifia.
Reset sam radio vise puta i izgleda da to nije bas pomoglo.
Nekoristim Route mode.
Ovo s fiksnim kanalom cu opet probat.
Nasao sam signal od susjeda(mob nalazi pet wifi signala dok ruter samo dva), oba dva su oko -96(pise noise-valjda je to taj signal. To je sve iz rutera). Vidim da neki imaju mogucnost da pretrazuju wireless mreze preko windowsa pa me zanima kak to omogucit ili sam ja nesto krivo vidio? Eto nov sam u wifi mrezama pa neke stvari neznam.

EDIT: Izgleda da je problem bio u automatskoj postavi kanala. Sad se normalno spaja i na zasticenu i nezasticenu mrezu. Hvala
Nakon toga drugi problem, sad kad sam spojen nece mi radit neke stvari koje se updejtaju preko neta. Dal treba nesto posebno konfigurirat za mobitel(preko drugih wifi mreza je sve islo bez problema)?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 11.11.2010. u 19:18. Razlog: Maknut quote
viper je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2010., 19:22   #47
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Probaj manualno postavit DNS Servere u Routeru,
ćek, gore si napisao da ne koristiš Route mode, to znači da je u Bridge mode ?
Ako je tako onda probaj u Mobitelu manualno definirat DNS Servere.
Staro 11.11.2010., 19:27   #48
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Ako nije crno onda je bijelo . Da, u bridge modu je.
Koji su DNS serveri za t-com(nisam ih trebao do sad)? Nisam nigdje u ruteru nasao opciju za DNS servere .. Di je to?
Jel trebam DNS servere od t-coma ili neke druge?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 11.11.2010. u 19:47.
Staro 11.11.2010., 19:46   #49
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ne treba ti quote za post odmah poviše, vidi DNS by ISP Sticky
U Routeru ima, potraži malo al obzirom da je u Bridge mode onda slaba vajda jer se tada ni ne koriste.
Staro 11.11.2010., 20:01   #50
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Jedino sto sam nasao u routeru je dynamic DNS a to sigurno nije to. Jel bi valjalo da namjestim taj dns u windowsima ?
Staro 11.11.2010., 20:07   #51
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Da jel pomaže za situacije kad nemožeš otvorit neku web str. (npr. browser daje grešku) a znaš da je URL ispravan i str. postoji.
Zašto uopće taj uređaj voziš u Bridge modu ?
Staro 11.11.2010., 23:34   #52
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Pa iz navike a i bolje je jer onda imam nadzor nad potrosenim prometom + brzi reconnect. Bridge mode je i sigurniji ..
Sad mi se opet nesto izblesiro wifi, mob se nemoze spojit i izgleda da su mi se sve postavke izbrisale od zadnjeg gasenja kompa.
Staro 12.11.2010., 01:21   #53
frgh
Registered User

I ima li spasa ako za router mod ako se ide prek carneta?
Staro 12.11.2010., 09:13   #54
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Citiraj:
Autor viper Pregled postova
Pa iz navike a i bolje je jer onda imam nadzor nad potrosenim prometom + brzi reconnect. Bridge mode je i sigurniji ..
Nebih se složio a evo i zašto:
- za kontrolu prometa imaš par programa koji preuzimaju podatke sa user stranica i to odrađuju ok
- Connect on Demand nije puno sporiji (ako i je uopće) i dobit ćeš isto a to je promjena ip adrese, za Rapid' i slične promjena više ne igra
- da je "Bridge mode je i sigurniji" e tu si se tek prevario, u Router modu barem imaš NAT + kakav takav Firewall a u Bridge modu toga nema i komp kao da je direkt na Internetu. Istina, ponekad ima blema sa otvaranjem portova za "specijale" u Router modu ali uglavnom se da riješit. Malo potraži informacije o svemu na internetu.

Još jedna važna napomena, u Bridge modu na Internet istovremeno može biti konektiran samo jedan klijent (uređaj), to znači da ako se spoji komp onda mob nemože a i svaki klijent mora imat mogućnost PPPoE Dial-Up konekcije (nisam siguran da je mob uopće ima).

Citiraj:
Autor frgh Pregled postova
I ima li spasa ako za router mod ako se ide prek carneta?
Ako je riječ o PPTP konekciji onda ne, jedva radi samo sa onim jednim Linkačem.
Ima rješenje ako imaš volje, želje i malo mogućnosti: Nađi neku kramu od kompa i jedan switch, stavi dvije mrežne i digneš neki linux u router funkciji. O tome se govorilo po forumu, na netu se da naći step by step uputstvo, potraži malo.
Staro 12.11.2010., 11:42   #55
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Lijepo da si iznio svoje misljenje. Al neke stvari bas i nisu dobre:
1. Sta ce mi program koji radi isto ono sta ja mogu vidjet preko konekcije (jedino je to dobro u slucaju route moda)?
2. Kolko sam ja upucen za "CoD" se treba ic u ruter da se prikljucis na internet..
3. Bridge mode je za MENE sigurniji i za toga stojim,mode cu mjenjat ako se necu moc spojit s mobom i ta promjena ce bit kratkotrajna . Na dva modema sam imao firewall za Birdge ; nekuzim kak mozes rec da ga nema(uostalom znam dobro podesit softwerski firewall koji odradjuje velik dio posla). Plus jednostavnije je kad moras brzo promjenit accunt-dodje frend koji ima flet i onda oce nesto skidat a ti nemas dosta prometa ...
4. Za sad mi otvaranje portova netreba jer ne hostam nikakav server .

Sad jos moram skuzi kako spremit ove postavke na ruter da mi se opet ne izbrisu. Restart je valjda i save ?
Eto sad mi opet radi wifi samo nemogu koristi net na mobu a stavio sam tam neke DNSove od tkoma.

Zadnje izmijenjeno od: viper. 12.11.2010. u 12:02.
Staro 12.11.2010., 20:01   #56
frgh
Registered User

da pitam, imam jedan stari d-link DSL-G684T Mogu li to preko njega(router to router konekcija)? I kako bi onda to ucinio(iz postojeceg routera prek RJ 45 konektora na d-link pretvoriti u telephone konektor i u ADSL utor? bi li radilo tako?)

I takoder na njemu imam 2 internet i 2 IPTV utora pa ako bi tko mogao objasniti kako promjeniti parametre IPTV utora da budu internet, naravno ako ovo prethodno radi

Zadnje izmijenjeno od: frgh. 12.11.2010. u 20:14.
Staro 12.11.2010., 22:09   #57
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

@frgh
Ajde fino složi situaciju sa svim potrebnim podacima, ovaj gornji post se "bože tebe" ne razumije.
Staro 12.11.2010., 22:53   #58
frgh
Registered User

THOMSON ST780 trenutno u bridge modu(iskon CArnet duo). d-link DSL-G684T ruter viska kojeg bih spojio tako da se spaja na ruterov bridge mod preko carnet IDa. Znaci ja bih htio dobiti d-link DSL-G684T u router modu da na njega mogu spojiti 3 racunala.
Razlog ovog spajanja je jer carnet ima retardirani sistem koji svim trenutno spojenim racunalima ubija vezu u slucaju da netku UGASI pc
Staro 12.11.2010., 23:13   #59
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Kratko i jasno, nemože.
Staro 12.11.2010., 23:47   #60
frgh
Registered User

moze li se sa nekim jeftinim tipa Router Airlive IP-1000R ?
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na