|
![]() |
#781 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: McG. 09.11.2010. u 17:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#782 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Nek samo onda čekaju. Intel bude imal dvije nove generacije procesora, a AMD još ne bude u stanju ponuditi ni 32nm modele? Super. Osim toga, već su počele iskakati cijene za nadolazeće Sandy Bridge procesore - quad-core Core i5 procesor druge generacije s potpuno otključanim množiteljom i DirectX 10.1 IGP-om za £170. ![]() Tolko o tome da bude AMD-u trebalo skoro godinu dana da na tržište plasira Bulldozer arhitekturu. Citiraj:
Nije loše za jedan dan; AMD demonstrira procesore bazirane na Bulldozer i Bobcat arhitekturi, te usput najavi planove za budućnost, a nVidia službeno predstavi GTX 580 karticu. ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 09.11.2010. u 21:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
-------
|
AMD-ovi planovi za desktop i mobilno tržište 2012.
At its financial analysts day on Tuesday Advanced Micro Devices released additional details about its future products for client personal computers. Apparently, in 2012 there will be no mainstream or entry-level central processing units (CPUs) without integrated graphics as AMD will address all the markets, except the high-end desktop, with its Fusion accelerated processing units (APUs). The most powerful microprocessor for desktops that AMD will offer in 2012 will be code-named Komodo and which will have eight cores powered by improved Bulldozer micro-architecture. It is noteworthy that the server brother of Komodo - the code-named Sepang chip - will have up to ten cores, whereas traditionally AMD's most powerful desktop chips offered similar features as server chips.AMD Codename Decoder - značenja svih kodnih imena za nadolazeće proizvode Izvor: X-Bit Labs i XtremeSystems Zadnje izmijenjeno od: McG. 26.02.2011. u 00:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#784 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2010
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
-------
|
Sudeći po svemu ovom kaj su predstavili proteklih dana, AMD je na dobrom putu da sljedeće godine (32nm procesori i 28nm kartice), napokon krene s novim listom. ![]() Polako, ali sigurno se rješavaju svih problema i izlaze iz financijske krize i dugova u koje su upali kupnjom ATi-a. Ostaje samo da vidimo kaj sve su u stanju pripremiti i plasirati na tržište - ideja im ne nedostaje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Evo Brazos - Zacateovih (koliko vidim uparena dva Bobcata) brojki:
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
Zadnje izmijenjeno od: McG. 26.02.2011. u 02:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#788 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2010
|
Citiraj:
![]() ps.normalno teško je bit objektivan do kraja, kad me-i srce v-tuče k amd-u! ![]() Zadnje izmijenjeno od: KorisNick. 17.11.2010. u 14:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
-------
|
Bulldozer i Llano roadmap
AMD's next-generation PC processor architecture that seeks to challenge the best Intel has, codenamed "Bulldozer", is set to make its desktop PC debut in 2Q next year, with a desktop processor die codenamed "Zambezi". AMD is seeking to target all market segments, including an enthusiast-grade 8-core segment, a performance 6-core segment, and a mainstream 4-core segment. The roadmap reveals that Zambezi will make its entry with the enthusiast-grade 8-core models first, starting with 125W and 95W models, trailed by 6-core and 4-core ones.Izvor: techPowerUp |
![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
-------
|
Mogući radni taktovi i ostale detaljne specifikacije Bulldozer procesora
At the International Solid-State Circuits Conference (ISSCC) 2011 Advanced Micro Devices plans to reveal additional details about its code-named Bulldozer micro-architecture as well as implementations of forthcoming microprocessors on its base. Apparently, AMD's next-gen chips will be capable of working at over 3.50GHz, which is a quite high-speed, considering the fact that the central processing units (CPUs) will have up to eight cores. During an ISSCC session on the 21st of February, AMD will describe its dual-core processor module of eight-core Bulldozer microprocessor, according to the agenda on the web-site of the conference. During another session on the 22nd of February the company will describe implementation of its 8MB unified level-three cache of Bulldozer microprocessors. The presentations will be dedicated to ways of reducing die size, power consumption as well as improvements of yields. The description of the sessions shed more light onto the characteristics of AMD's implementation of Bulldozer micro-architecture on 32nm silicon-on-insulator process technology, which is known as code-named Orochi design (Zambezi is desktop version, Valencia is server version).Izvor: X-Bit Labs |
![]() |
![]() |
![]() |
#792 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Xbit labs uslikao prvu Zacate ITX ploču: GA-E350V-USB3 ![]() Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: McG. 08.12.2010. u 14:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#793 | |
-------
|
AMD-ovi planovi i strategije za Fusion proizvode
Usput su se raspričali o Fusion proizvodima i kud sve to vodi. ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#794 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
AMD Zacate mini-ITX Motherboards Preview Citiraj:
Interesantna mi je MSI ploča, baš me zanima kad i po kojoj cijeni bude to kod nas išlo. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Hm, a meni je puno privlačnija ona Asusica. Ima sve potrebno za ozbiljnu HTPC mašinu, što ni jedna druga ovdje prikazana nema. Jedino što će joj cijena biti paprena, ali predpostavljam da na bilo koju od ostalih ploča nakačiš eksterne wifi, bt i ostale adaptere bi dobio cijenu vrlo blizu onoj po kojoj će Asusica ići. Kad će kakva recenzija kod nas?? Poglavito me zanima kakve su gaming mogućnosti jednog takvog sistema, obzirom da neki poput mene baš i ne igraju neke nove naslove, nemaju 100 inča monitor već dobri stari 19 4:3, i ne pate za detaljima, pa da prodam ovo što imam i uzmem si nešto što troši ko upaljač a opet posluži za sve što mi treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
hehe, cooler i heatsink me podjseća na prve serije Celerona. ah, nostalgije. ![]()
![]() |
#797 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Jedna zanimljivost što se tiče Llano APUa. Naime nadolazeće AMD kartice: Turks i Caicos će imati 480sp i 160sp i biti će VLIW5... slučajno ili ne ? Naime Beavercreek grafika u Llano X3/X4 također ima 480sp-ova. Ostaje samo da se vidi koliko sp-ova ima Winterpark ugrađen u Llano X2 ... s obzirom da će Caicos imati 160sp-ova. Znači, ukupno 960sp-ova u nekom CrossFireX-u ... dosta potentna budget gaming platforma. Zadnje izmijenjeno od: stef. 09.01.2011. u 11:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#798 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Bulldozer 50% Faster than Core i7 and Phenom II
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: McG. 26.02.2011. u 02:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#799 | |
Premium
|
ASRock E350M1 Mini-ITX Motherboard
Citiraj:
U Mikrolajnu mi vele da očekuju E350 ploče u prodaji krajem mjeseca. ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 26.02.2011. u 02:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#800 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
The Brazos Review: AMD's E-350 Supplants ION for mini-ITX Evo recenzije Brazos platforme u usporedbi sa Atomom i Ion kombinacijom. Mislim da je očiti pobjednik u tom segmentu. Jedino ga Via Nano X2 pere, ali teško da će se Nano naći na našem tržištu. Zadnje izmijenjeno od: McG. 26.02.2011. u 02:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
|
Evo i prve Zacate ploče kod nas: Asrock E350M1.
"Water! Why does it always have to be water?!" Zadnje izmijenjeno od: McG. 26.02.2011. u 02:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
ASRock 890FX Deluxe 5 - Supports AM3+ Processor, 8-Core CPU Ready Zadnje izmijenjeno od: McG. 26.02.2011. u 02:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
wannabe expert
|
Ja sam planirao uzet Phenom II 955 i 890 GX3, a onda kad sam skuzio da Bulldozeri dolaze brzo sam odlucio pricekat kad nude dost velik napredak. Tak da ASRock s objavom ove ploce me obradovao, cisto da vidim kak ce to zgledat, al eto zaletili se pa povukli to, al srecom CeBIT je za 2 tjedna pa cemo dobit dosta informacija uskoro. ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 26.02.2011. u 02:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
|
nadolazeće Bulldozer procesore bi trebalo uspoređivati sa direktnom konkurencijom, a to su Intelovi i5/i7-2xxx procesori. Thubani su "stara" serija AMDa i ne vidim ih uopće u istoj klasi sa Bulldozerom. ne znači da po izlasku Bulldozera jedan 1090T neće postati best bang for buck procesor, ali ukoliko će cijena jednog BD-a biti oko 2500 kn koliko trenutno dođe i7-2600K onda nema govora o "paprenoj" cijeni.
![]() |
#806 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Neće, prvo izlaze Bulldozeri za desktope, za servere u Q3. "Ramp up production" (ma šta to značilo) je najavljen za april, a točan datum izlaska još nije najavljen. Q2 traje do kraja 6 mjeseca. Također, 50% veće performanse se treba uzeti sa rezervom. Tu se govorilo o serverskim uvjetima, 16-jezgreni procesor sa Bulldozer jezgrama bi trebao biti brži 50% od 12-jezgrenog procesora sa "starim" (Opteron Magny Cours) jezgrama u multi-threaded radu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
-------
|
AMD predstavlja Bulldozer procesore na CeBIT-u
At the forthcoming CeBIT trade-show in Hannover, Germany, Advanced Micro Devices plans to demonstrate and announce its new microprocessors that will succeed the company's Phenom II central processing units (CPUs). Based on the program of CeBIT show, the company will show off the desktop versions of code-named Bulldozer chips.Izvor: X-Bit Labs |
![]() |
![]() |
![]() |
#808 | |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() baš me zanimaju taktovi i temperature (a i cijene naravno),dal budu hladniji od prethodnih generacija...
I dont know you. I dont know what you want. If you leave, that will be the end. I wont look for you, I wont pursue you. But if you dont, I will look for you, I will find you and I will ignore you. Zadnje izmijenjeno od: McG. 03.03.2011. u 18:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
-------
|
Osmerojezgreni modeli budu išli od 300 dolara, pa nadalje, ovisno o modelu. Za taktove su se isto tak već izjasnili; 3.0 - 3.5GHz, a jedino kaj preostaje je da sve to i službeno predstave. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|