Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.11.2010., 17:41   #1
nahero
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2008
Acronis True Image 11 bitmap corrupt?!

Napravio sam backup OS particije Win7 + masu programa u Acronis True Image 11, sve skupa oko 30gb, image je ispao oko 15gb, ali kad sam ga nakon par dana išao dignuti nazad izbacio mi je error - recovery fail, a u logu piše error: bitmap corrupt. Zeznuo mi čitavu particiju i MFT i morao sam je formatirati i dignuti winowse od nule.

Googlao sam malo ali ništa, jednom tipu je izbacilo "MFT bitmap corrupt", što nije ista poruka kao kod mene.

Radio sam sa verzijama 9 i 10 i nikad problema, ali kako sam kupio Samsung Spinpoint F3 morao sam prijeći na 11 radi sata2 drivera kojeg 10 nema.

Zna li neko o čemu se radi i kako mogu riješiti problem da se ne desi opet jer mi image stvarno treba radi posla!
nahero je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2010., 02:48   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Nikako mi se dosad to nije desilo sa Acronisom..
Uglavnom baci oko na, ova 2-3 linka dole!
http://kb.acronis.com/content/6493
http://kb.acronis.com/content/14260
http://kb.acronis.com/taxonomy/term/231
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.11.2010., 22:35   #3
nahero
Premium
Moj komp

Gledam taj Acronisov FAQ ali nema nekog rješenja. Disk mi je ispravan, kupljen glanc novi tako da nisam ni očekivao probleme.
Nego zaboravio sam napisati jednu stvar - image bi odma bacio recovery fail, ali u Acronisu postoji opcija da se image digne "sector by sector" iako nije kreiran na taj način. Klikne se na postojeći image koji se prikaže kao tree view, i u njemu se nalazi opet isti taj fajl (vjerovatno služi za biranje iteracije incremental backupa, samo kod mene je samo jedan) i kad se klikne na taj "unutarnji" fajl dobije se navedena opcija.
Na taj način se recovery odradi do kraja i javi da je sve prošlo ok, ali nakon restarta dolazi poruka "bootmgr is missing" ili "disk read error".

Pretpostavljam da je do samog Acronisovog drivera, trenutno još tražim rješenje ali ako je neko nešto pročitao pliz postajte.
Staro 11.11.2010., 18:31   #4
nahero
Premium
Moj komp

Čini se da Acronis 2011 ima problema sa driverima za diskove, pogotovo sata2. Na njihovom forumu sve je više spominjanja istog problema a oni ne odgovaraju, pa neka svatko donese svoj zaključak.

Ako ništa eto da doprinesem kolegama forumašima - ako imate sata2 disk prvo isprobajte backup i restore OS particije na nekoj drugoj particiji inače vas čeka neugodno iznenađenje i dizanje windowsa od nule, jer restore fail zezne apsolutno sve i čak ni repair ne pomaže.
Staro 11.11.2010., 23:46   #5
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
U 10-ak godina korištenja tog programa nisam to nikad imao, a koristio sam ga na svakakvim kontrolerima (IDE, SATA, SCSI, SAS). Bilo je 2-3 puta CRC ili tako neki error, ali to je zbog korištenja različitih verzija programa kod backupa i restorea i 1-2 puta s mišem kad bi se resetirao komp.

Predložio bih ti da updateaš True Image jer ta verzija 11 je već dosta stara i ne radi dobar alignment kod restorea particija.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2010., 00:53   #6
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor nahero Pregled postova
Na taj način se recovery odradi do kraja i javi da je sve prošlo ok, ali nakon restarta dolazi poruka "bootmgr is missing" ili "disk read error".
bootmgr mozes re-kreirati sa w7 install dvd-om. Poslije boot-a ides na repair. Ili ce te automatski upozoriti da boot ne valja ili moras odabrati jedan od ponudjenih alata. Ne sjecam se vise.

Dok ti je dignut boot W7 preko njega mozes dici rudimentalni explorer.
Dobijes ga klikom na driver gumb na pocetku.
Pa njega mozes iskoristiti za osnovne manipulacije sa svim fajlovima na particiji (rename move copy delete)
Probaj ubaciti moj bootmgr na stick pa ga prekopiraj u c/. Probaj mozda uspije, nista nemos izgubiti.

http://rapidshare.com/files/430282278/bootmgr.zip

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2010., 10:57   #7
nahero
Premium
Moj komp

@Ziiky
ma problem je već riješen friškom instalacijom, ali nikakav repair ili kopiranje bootmgr fajla nije pomoglo. Prvo boot sa w7 dvd-a nije niti prepoznao da postoji ikakva instalacija na hardu pa nisam ni mogao napraviti repair, a drugi put nakon dizanja imagea sector-by-sector prepoznaje instalaciju w7 (koja se ne diže), i napravio je repair ali nakon restarta dolazi poruka disk read error. I tako u krug.

Što se updatea tiče već imam najnoviji 2011 build 5519. I moram priznati da su mi 2009 i 2010 radili super, nikad problema. Ove probleme gore sam naveo nakon par dana čitanja njihovog i drugih foruma vezanih za temu.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno