|
![]() |
#271 | ||
aka Mithrandir
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Citiraj:
Drugih pametnih opcija baš i ne vidim. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
nemam nikakav povoljniji nacin za nabavu, zato i razmisljam o lc16m inace moncaso 312/320 mi je idealan za htpc ako nije bitna gaming karakteristika htpc-a slozio sam jedan pred god dana, tip si ga je dofurao iz de stane standardno napajanje, kartice pol visine dovoljno za grafu/tv/zvucnu, stane i scythe shuriken, optika je od laptopa, ali i ona radi ok |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Premium
|
nista posebno, vent u napajanju koji uglavnom nije radio jer je ugradjen antec phantom isprobao sam dve kombinacije, da vent na cpu uvlaci zrak kroz kuciste i puse po mbo, a iznad grafe jedan tanki 5-6cm vent kasnije sam okrenuo vent na procesoru da puse van kucista, tem procesora je ostala skoro ista, mbo je porasla za par c, grafa isto, ali nije bilo male zuje |
![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
aka Mithrandir
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Antec Fusion Max nema fizicki gumb, ali moguca cu raznorazna podesenja u driverima. Non-stop - konstantno upaljen ili ugasen Scheduled on/off - vremenski podeseno paljenje/gasenje Off during Video playback - ugasen kod video reprodukcije Off during selected apps run. - mogucnost dodavanja aplikacija kod kojih ce se display ugasiti
![]() |
#280 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
![]() |
#281 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Odluka je pala da se gradi HTPC. ![]() Krenuo bih od (meni) najvaznije stavke - kucista, pa trebam vasa misljenja. Dakle, ne bih stedio na kucistu, zelim nesto dobro, pod uvjetom da je dobavljivo u Hrvatskoj. Prvi sam mislio ici na slim ali vidim da me to dosta ogranicava, plus nema bas i nekog izbora kod nas. Bilo bi pozeljno da nije vece od standardnog AV recievera (imam Yamahu RXV-651 trenutno) no nije uvjet. Sto manje to bolje ali da moze stati barem micro ATX ploca. Obavezno sa IR, daljincem i ostalim džidžama. EDIT: Sinoc sam gledao film preko Mede8era i skuzio sam da mi nedostatak displaya i ne smeta toliko. ![]() Dakle, i verzija bez displaya moze doci u obzir ako je nesto stvarno dobro. Daljinac i IR port i dalje ostaju uvjet. Vidim, spominje se dosta Silverstone Lascala LC16m. Ima li jos sta u tom rangu (ili bolje) ? Unaprijed hvala ! ![]() Zadnje izmijenjeno od: Matta. 20.11.2010. u 17:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Moderator
|
Citiraj:
tamo nema ni jednog jedinog sistema koji bi koliko-toliko zadovoljio minimum minimuma zvuka koji će podržati taj, hebiga, haj-tech sistem. koma. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
Istina, nisam previše obraćao pažnju na zvuk jer nerazumijem se u isti. Više sam gledao kućišta, plazme, projektore te storiđ rješenja.
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 20.11.2010. u 13:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
aka Mithrandir
|
Ovo je odličan guide na avsforumu oko svih komponenti za HTPC: http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...0#post18816470 |
![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
antec fusion remote je imho najkompletnije htpc kućište za normalnu lovu. ja imam silverstone lc16 koje je također odličan izbor pod uvjetom da ne nemjeravaš ugrađivati dugačke grafičke kartice (preko 22 cm, smeta optički uređaj). drugi minus je korištenje 80 i 92 mm ventilatora. kod anteca treba pripaziti kod kupnje rabljenih kućišta sa malim ventovima, kasnije su se počeli koristiti 120mm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2010
|
konfiguracija
Pozdrav svima. Slozio sam nekakvu jeftiniju konfiguraciju za starce pa me zanima ako moze netko pogledat i dati misljenje. Matična ploča sAM3 Gigabyte 880GM-D2H, D3, SATA2, RAID, VGA, 8ch Procesor sAM3 Athlon II X2 255 (3.1GHz, 2MB, 65W) box Memorija DDR3 1333MHz 2GB Kingmax HDD SATA II 500 GB WD Caviar Blue 7.200 rpm, 16MB, WD5000AAKS DVD snimač interni SATA LG GH22NS50/RBBB, bare bulk, black Kućište Frontier Rondo 300W TFX, Black (FC-RD15M) Sve skupa nekih cca 1950 kn. Uzeo sam navedenu MB zbog HDMI izlaza preko kojeg bi bila povezana na LCD TV. Da li se isplati dati tih cca 200 kn zbog HDMI-ja ili bi to bilo dobro i preko RGB-a? (TV ima i RGB ulaz) Takodjer me zanima da li je ovih 300w dovoljno za napajanje navedene konf i da li to sve skupa stane u odabrano kuciste? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Premium
|
cisto ok konfa, sto se tice ploce, uvjek bi izabrao dvi/hdmi spajanje, pogotovo ako je hd rezolucija napajanje je dovoljno, nece bit problema ni ako stavis jos jedan disk i neku slabiju grafu kuciste je ok, stat ce ti sve u njega, a buduce kartice pripazi da budu low profile da stanu unutra btw, nikad mi nije bilo jasno zasto ovako neka firma ne napravi desetak cm sire kuciste, da bude sirine kao standardne audio komponente mislim da bi imali hit, a ne da tako nes kosta 200-300€ potpis na ono od mymoon-a @matta mozda bi ti u izbor usli i ss lc10 ili lc17 bez dipleja i neki aftermarket daljinac, najjeftinija opcija, a stanu i duze grafe |
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Premium
|
![]() |
#290 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2010
|
Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
da i ja pitam, obzirom da ne mogu nac nikako... treba mi HTPC kuciste forme i izgleda tipa TT 202 ili Antec Fusiona, dakle polu fensi-smeni, slicno HI-FI komponenti, ali da dubina nije preko 35 cm... sve koje vidim su preko 42 cm a meni je komoda 40 cm... + kablovi pa bude virilo previse van... cijenom do nekih 1000 kn s napajanjem, al sto manje to bolje... s minimalno rupa i gunbica po sebi... da stane unutra mATX ploca, 1-2 kartice, 2-3 kom 3,5" diskova... aj preporuke preporuke... EDIT: e da, sto se tice kartica, moze i low profile, dakle moze bit i manja visina kucista nesto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Malo teže ćeš naći takvo kućište, a da u njega možeš ugurat mATX ploču, jer su te ploče kraće od ATX al nisu uže tak da ti samo na ploču odtpada oko 24cm. Ispili komodu ![]()
![]() |
#294 |
I hate mondays..........
|
Ma zadovoljan sam ja i sa itx plocom kaj se toga tice.... samo da mi ima raid na sebi... i da u to ITX kuciste stanu 2 komada 3,5" diskova... |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Premium
|
ni ovo bas neces lako nac - itx sa 2x3,5, a ni za itx sa raidom nisam bas siguran od ovoga sta trazis sam jedino vidio hiper ultra slim i moncaso 312/320 hyper je visok 5cm, stane matx ploca i jedna kartica ali polozeno sa riser adapterom (strpo sam ja i dve sa malo diy ![]() a moncaso je matx mbo, atx psu, low profile kartice, ali kosta 250-300$+dostava+carina... mozda ovako ili ovako nes pa ga okrenuti za 90 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Prodaje se hyper, vidio sam prije par dana, sad neznam da li vamo na forumu il grupama EDIT: Citiraj:
![]()
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 25.11.2010. u 09:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
U BUGu test miniITX kućišta. Ako je netko kupio neka napiše par riječi ukratko ako nije problem PravaPrilika što bi se reklo, Hiper Slimline Media Case za 200kn
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 01.12.2010. u 09:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
I hate mondays..........
|
Evo odlucih se za LC17B ili LC10B-E... I sad kad sam se odlucio nema ih nigdje na lageru... Ima li ko info di bi se dao u zg naci jos koji? Za LC16 nemam love dovoljno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja mislim kupiti Silverstone lc13 ili lc17 ali me brine jedna bitna stvar a to je visina kučišta. Imam policu visine 17 cm a to je i visina kučišta pa me zanima jesu u tu visinu uključili i nogice? Ako nisu mogu li se skinuti pa da ipak uspijem ugurati kučište. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|