|
![]() |
#1 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Datum registracije: Dec 2006
|
Konstantno "acquiring network adress", win XP
Upalim danas laptop i neće na internet (u domu sam). Konstantno piše "acquiring network adress" i kad se konektira ip je 0.0.0.0. Ponovno sam instalirao mrežnu karticu i očistio arp cache no ništa ne pomaže. Nakon toga odlučio sam se konektirat preko wirelessa na frenda i tako na internet ali i na wirelessu isto konstantno piše "acquiring network adress" i kad se konektira opet je ip 0.0.0.0 i ne radi iako je do nedavno radilo.... Any ideas ? ![]()
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
Malo pojasni pitanje molim te jer nisam baš upućen u mreže ![]() Zaboravio sam još nadodati da se na par trenutaka zna pojavit ip adresa ali ne u onom obliku u kojem bi trebala, tipa svi imaju ip počevši sa 10.xxx.xxx.xxx, a meni se pojave neki random brojevi i nakon toga nule i nema gateway-a.
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Da nije smetje na lapu il si došao na crnu listu pa ti zabranilo net u domu ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
![]() |
#6 |
Moderator
|
Napravi za test, safe mode with network pa vidi jel tada hoće |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
Uđe u safe mode sa networkingom ali je samo pozadina vidljiva, nema ničega. Preko task managera sam probao upalit windows exlplorer ali bezuspješno.
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Drugo, kad kažeš da se spajaš "na frenda", je li to netko s prijenosnikom u domu pa se probaš spajati preko tog prijenosnika ili neki prijatelj koji doma ima wireless?
![]() |
![]() |
#9 | |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
Citiraj:
![]() A što se tiče spajanja, spajam se na drugi prijenosnik koji koristi domski internet
![]() |
![]() |
#10 | |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
U prozoru koji se otvori odaberi services and applications, pa još jednom na services da vidiš koje procese imaš/nemaš. DHCP client tamo mora biti pokrenut (mora sa strane pisati started i automatic). Najbolje da sortiraš procese tako da se gore prikažu svi koji su pokrenuti, pa zatim opališ screenshot i baciš ga ovdje da se točno može vidjeti što se tamo (ne) vrti u slučaju da ti je ugašen neki važan proces... Ako ispadne da je tamo sve u redu, onda ti jedino ostaje pročešljavanje mrežnih postavki, drivera i sl...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
Citiraj:
1. ![]() 2. ![]() EDIT: uspio sam se spojit na frenda preko wirelessa i to tako da sam stavio statičku ip adresu i njegove DNS-ove, a njegova ip adresa je gateway ..... ali opet ne radi automaski, želim sad nać rješenje problema da mogu normalno preko kabla na internet ....
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Da bi se spojio "preko" prijenosnika od prijatelja, trebaš se malo poigrati, nije baš samo tako jednostavno.
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
http://www.securew2.com/node/68 kolko se sjećam, u studentskom domu u vž treba imati taj secure w2...mozda treba i kod tebe al prije toga napravi test ![]() promijeni mac adresu na lan kartici (nebi trebalo biti problema jer si na winxp), ako onda proradi net znaci da si na crnoj listi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
Da, za domski internet treba SecureW2 .....ja sam već sam nešto više od mjesec dana u domu i sve je radilo do danas. Evo frend je uspio rješit problem, slijedio je ponovno upute za postavljanje domskog interneta i uspjelo je, ne zna ni on na kojem koraku. Uz to je i update-ao windowse. Do sad te određene postavke nisu bile potrebne ali sad očito jesu iako me još muči zašto wireless ne radi sa autmatskim postavkama već zahtijeva ručne.
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Nemoj se zamarat s time što ti wlan ne radi automatski. Na zadnjem lan party-u su bila petorica s laptopima. HP-ovi morali pisat ručno adrese, ostala trojica na automatskim postavkama bili. Nismo se zamarali s time jer je radilo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|