|
![]() |
#451 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
kod novijih ASRock i Asus ploča, ono što sam osobno koristio je da na USB stick ili čak na HDD-u samo se stavi BIOS file i u BIOS-u ima "EZ Flash" koji radi na istom principu kod oba vendora. Selektira se navedeni BIOS file i upgrade se vrši bez po muke. ne treba USB stick formatirati kao bootable ni nikakve slične zavrzlame. Ako njegova ploča ima navedenu opciju, tada je flash BIOS-a još jednostavniji, te nema nikakve potrebe za flashanjem iz Windowsa koje baš i nije najsretnija solucija. @ ECHO - ukoliko imaš toliko novaca na raspolaganju, svakako ti savjetujem ovo što si i sam predložio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#453 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Mislio sam da izbjegnem kupnju memorije ali ukoliko nebi prva solucija šljakala onda moram uzeti barem 2GB DDR3 memorije.Nešto čemo iskemijati itako sam u ZG sljedeće nedjelje pa ću valjda negdje nešto pazariti glede spomenutog ![]() ![]() Hvala svima na pomoći i savjetima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Premijum
Datum registracije: Nov 2008
|
Ima ko kakva iskustva s ovom plocom? Ne vidim previse reviewa po netu, a uskoro ako cu ici na X6 phenoma trebalo bi mi nesto sa 8+2 regulacijom a cijena mi se cini OK. Zadnje izmijenjeno od: McG. 31.10.2010. u 02:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Banned
Datum registracije: Sep 2010
|
zanimalo bi me koju plocu experti preporucaju za x6 phenoma? bitno mi je da ima sto bolju faznu regulaciju, da je najjeftinija moguca i da nije asus ili msi. dakle neka gigabyte ili asrock ili nesto? hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#456 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
ASRock 880G Extreme3 (praktički ista ploča ko 890GX Extreme3) Gigabyte 870A UD3
![]() |
![]() |
#457 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
S time, da ima 880G modela koji nemaju tu naljepnicu.. Al sve u svemu isti drek.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#459 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Premijum
|
Valjda ce bit jos neko vrijeme, to im je jos uvijek jedna od prodavanijih ploca uz ovu moju (na ADM mislim). Zadnje izmijenjeno od: McG. 31.10.2010. u 21:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Ja sam tražio tu 790x ud3p baš radi 8+2 regulacije napona i ddr2, ali u adm-u je više nema niti će je više nabavljati jer samo nabavljaju kao nove ploče (800 chipset...), mislim da su mi rekli da jedino od am2+ ploča su ostale 770 ud3 i ona us3 tak nešto i to je to. Teško da ćeš naći negdje novu am2+ ploču a pogotovo da ima 8+2 regulaciju, probaj nešto rabljeno naći. Rađe prodaj rame i promjeni i ploču i rame, neku asrock 880g ili 890gx/fx chipseta i kingmax-e to ti se više isplati. Zadnje izmijenjeno od: McG. 31.10.2010. u 21:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Moderator
|
Brkaš kruške i jabuke. Jedna je 890FX based ploča a druga 890GX. A što se tiče ASRocka baci oko na nekoliko recenzija modela 890GX Extreme ili 890FX Deluxe pa prosudi.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: McG. 01.11.2010. u 14:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2009
|
pogledo sam, nije mi se svidilo i odustajem od njih meni ne znaci ocu imat graficku (GX) ili ne (FX) zanima me stabilnost odluka je pala na gigabyte, protis 1250 kn Zadnje izmijenjeno od: McG. 01.11.2010. u 14:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Očito lova nije problem, a glupost se uvijek plaća.Ukoliko znaš što želiš i što ti treba "ako" nemoj onda ni pitati već u trgovinu i kupi. Postavio si pitanje i samo ti se sugerira da ćeš za manju cijenu(800-900kn) proći bolje i dobiti odličan proizvod glede Asrock-a i spomenutih 890GX/FX modela. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#467 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
i ja sam bas u kupnji nove konfe i nakon kaj sam malo pogledao, malo pitao, nema razloga zašto ne kupiti asrock... a i vjerojatno se i asrock i asus ploce rade u istoj tvornici i isti strojevi to rade... evo bas sam gledao neki review i skuzim ovo: http://www.overclock3d.net/gfx/artic...232308926l.jpg obrati paznju na chipset i sb! a ovdje: http://www.asrock.com/mb/overview.as...Specifications pise drugacije! ??? Zadnje izmijenjeno od: zwer54. 01.11.2010. u 20:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
@zwer54 Stvar je u starijoj verziji CPU-Z, koja ne prepoznaje dobro nove čipsete, pa je "pogađala". Verzija 1.54 donosi podršku za 8xx AMD čipsete. Inače mi je CPU-Z dosta nepouzdan kod otkrivanja čipseta, posebno southbridgea. Tako i najnovija verzija (1.56) SB na ploči iz potpisa očitava kao SB700 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#469 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
I gdje je to pisalo da su ASRock 890GX i 890FX nestabilne? no dobro, tvoji novci, tvoj odabir. no, malo si prejednostavno prekrižio ASRock. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Moderator
|
Dečko je kupio ploču za koju misli da je najbolja od njemu dostupnih. Ne kužim čemu sad rasprava kad je već uzeo ploču.
![]() |
#471 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
posto sam upiko x4 955, a maticna mi je iz mog kompa, uzo bi neku drugu sa 8+2 faznom regulacijom jer mi se na sadasnjoj jako grije fazna regulacijpa da nebi bilo nekoga s*anja bi promijenio plocu e sada mene zanima da li uzeti Asrock 880G EXTREME3 ili ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 koja od te dvije je bolja? po meni je asrokica bolja, bolji mi je layout ploce, a ima i na sebi i reset, power tipku. i jeftinija je za 50kn sta nema veliku ulogu ak je asusica bolja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Registered User
|
Pokvarila mi se ploca Asrock 770 EXTREME3 a u ADM-u trenutno nemaju na lageru, pa bih zamjenio za neku drugu u istom cjenovnom rangu. Nisu mi bitni recimo USB 3.0 ni bolja podrska za SLI, pa, dal bi mi mogli nesto preporucit?Neznam sad koliko jos vjerujem Asrocku, jer mi je prvo spalila graficku a onda se par dana poslje i sama pokvarila, pa ako ima od nekog drugog, uzeo bih, al ako ljudi ovdje misle da je asrock kvalitetniji, onda uzmem to. Par kuna doplate mogu probavit, al ne previse. Ako se ne varam, ova koja se pokvarila je u vrijeme kupnje nekih 560kn kostala, 565 ja mislim. EDIT: Bas sad gledam u ADM-u, nije bas ni da imaju neki drugi izbor osim Asrocka i ASUS-a. EDIT2: Sad dalje gledam i nisam vidio da imaju vise stranica ![]() Uglavnom, u ADMu me zanima jer mi je tamo jamstvo, paaa, sto preporucate? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Moderator
|
Jesi li ti siguran da je ploča spalila grafu pa kasnije i samu sebe? To mi je jako teško za povjerovat ![]() Koji je procesor bio gore? Kakvo napajanje imaš? Jesi li kada gledao kakva ti je struja u kući (šeće li napon)? Ako ne želiš više ASRock onda uzmi Gigabyte 880GM-UD2H ili ASUS M4A77T
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: McG. 03.11.2010. u 16:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Registered User
|
Struja je provjereno dobra. Nije doslovno spalila. Dobio sam komp dostavom i prvi dan, odmah po instalaciji windowsa, grafa nije radila. Javljao je bios 8 beepova (Display Memory error). U servisu su potvrdili i zamijenili i radilo je sve bez greske 2-3 dana i onda opet nije htio komp bootati, ovaj put bi jednostavno ostao na POST-u jeno 15 minuta. Onda bi konacno nekak bootao, al nikakve aplikacije, ni igre, ni ovak programi se nisu htjeli pokretati, cak se ni proces ne bi kreirao. Odveo sam dolje opet na servis i vele da je maticna i sad im na nekoj drugoj maticni, dok cekaju zamjenu, vrti prime i 3dmark i sta ja znam sta jos vec par dana bez prekida i bez greske. Sad, sto je tocno bilo s grafickom i maticnom, nemam pojma, ali evo, ovakve informacije dobivam. Rekoh, struja mi je vec par puta pregledana od strane 2 elektricara, a i laptop uredno radi u istoj sobi vec koju godinu, tako da nije to. Napajanje nije najkvalitetnije, al za ostatak hardvera bi trebalo bit dovoljno. Proc je A2 x3 445. Velim, sa privremenom drugom maticnom radi u servisu od proslog cetvrtka bez problema. Samo sad nikak da dobiju tu drugu maticnu pa su mi dali opciju zamjene za nesto priblizno iste cijene. Dakle, sto uzeti? EDIT: Kao sto rekoh, nije da bas sad necu ASRock, al evo, malo sam izgubio povjerenje. Ak mi tu ljudi kazu da je ASRock ipak najbolja opcija, uzet cu ASRock. Ak je vise-manje sve isto, ako se uzme u obzir da me USB3.0 i SLI ne zanima, onda cu uzet nesto drugo. Dakle, sto bi preporucili u istom rangu? ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 03.11.2010. u 16:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Moderator
|
Pa napisao sam gore što da uzmeš a da nije taj ASRock. Mada meni sve to smrdi na napajanje a nisi napisao koje imaš. Dakle koje napajanje imaš? Koja firma i koji model?
![]() |
#478 |
Moderator
|
Pa nije to loše napajanje. Za tvoju konfiguraciju sasvim dovoljno iako bi ja radije uzeo Seasonic S12II 430 ali i ovo je dosta. Vjerojatno si se namjerio na neispravnu ploču. Desi se, ni prva ni zadnja.
![]() |
#479 |
Registered User
|
Ma reklo mi par ljudi, cak i ovdje, da je slabije kvalitete od prethodnih iz serije (400W CX). Mislim i ja da Seasonic uzmem ako mogu, al velim, ako nije kvar, sumnjam da ce zamjenit. Koliko je rok za zamjenu? Jedan ili dva tjedna? Sto se maticne tice, mislim da cu ASUS uzet. User reviews su podjednaki, ali neznam dal ce mi moci za gigabyte reci dal je revizija 1.0 ili 1.3 a navodno je 1.0 problematicna. Zadnje izmijenjeno od: begedinnikola. 03.11.2010. u 16:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Antimićanin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|