|
![]() |
#811 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
BTW, ova HAWK mi se čini brutalna. Poprilično je OC-ana out of box. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#813 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
za one koji kupuju u svabiji, evo dvije mrcine Gigabyte GeForce GTX 460 Super Overclock Colorful GeForce GTX 460 iGame |
![]() |
![]() |
![]() |
#814 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Gigabyte OC i Cyclone su osjetno tiši. No ako tražiš brutalnu grafu pogledaj Zotac GTX460 1GB AMP! Brža je i od MSI Hawk izvedbe, a po meni nije toliko glasna.
![]() |
![]() |
#815 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Kako ova Colorful grafa hebeno izgleda. Za vitrinu ![]()
![]() |
![]() |
#816 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#817 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
ma ja nisam u nekim kombinacijama za grafu u slijedećih mjesec-dva. koliko vidim, cijena joj je poprilično veća od ostale konkurencije, kao Asusu, a dobavljivost je nikakva. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#818 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Gledam grafičke i cijene pa mi zapela ova za oko. GRAFIČKA MSI N460 GTX, TWINFROZ, HAWK TALON ATTACK šta mislite o njoj, čini mi se da je grafa pun pogodak??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#819 | |
Moderator
|
Citiraj:
Nisam, samo sam je provrtio. Ima ih u Microlineu a cifra jest vrlo visoka mada je to iznos prije sniženja. Treba vidit kolika će biti kad dobe novu turu.
![]() |
![]() |
#821 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Vidim da dolazi grafička kod nas MSI N460 GTX, HAWK TALON ATTACK i kreću rezervacije jer dolazi svega 30 kom Link: http://www.instar-informatika.hr/gra...bna-ponuda/72/ Cijena je super za takvu grafu: http://www.instar-informatika.hr/gra...ficke-kartice/ Posto sam nedavno kupio N450 probat cu je zamjenit poslje posla uz nadoplatu. Ova N460 mora uci u kantu milom ili silom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#822 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
tihi blow-out
Molim preporuku za GTX 460 karticu sa standardnim "blow out" tipom hladnjaka koja je tiha u loadu. Ne namjeravam je OC jerbo će foldat 0-24. No dobro, možda samo malo CUDA jezgre. ![]() Vidim po recenzijama da je EVGA upravo to što tražim, ali, avaj, nema ih kod nas. Gigabyte i MSI imaju custom hladnjake koji dobro rade posao ali ne bacaju zrak van. Zna li tko za "best of both worlds" model? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Moderator
|
![]() |
#824 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Giga OC baca dobar dio toplog zraka van iz kucista. Tak je konstruiran plasticni poklopac. Bas sam neki dan bio malo iznenaden kad sam to skuzil. btw. CUDA jezgre mozes OCat samo preko takta GPUa. Moglo se sa jednom od malo starijih verzija afterburnera ali vise ne znam kojom. Za foldanje 460 mozes posteno navit i na stock voltazi. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 28.10.2010. u 20:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
Crypto currency
Datum registracije: Aug 2008
|
Evo isprobao 2 GTX-ice prva je Gigabyte OC 768Mb a druga POW 768Mb. Moram reći da sam s obje kartice prezadovoljan. Hladne, overclockabilne Temperature na obje su slične, idle 34 a load 54 s tim da je ventilator bio na nekih 50% Ako se neko dvoumi između ove dvije kartice neće pogriješiti ni s jednom ![]() EDIT: evo jedan 3DMark06 score ![]() Zadnje izmijenjeno od: bloodthorn. 28.10.2010. u 22:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#826 |
Premium
|
Ide to jos gore. Ja sam malo probal gigu oc i prolazi 950mhz za vantage. Narvano sa bios intervencijom i 1.15v. Temp su ispod 70c sa tak naklokanom grafom i ventom na 100%. Daje skor ko 5850 na malo vise od 1000mhz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#829 |
Premium
|
imam gtx460 msi cyclone i kako da dignem voltažu u msi afterburneru preko 1.08? ![]() čitao sam i skužio sam da treba moddati bios, tj. da treba tamo direktno promjenit voltažu i kad otvorim bios preko Nbitora, kaže mi da nemože prepoznat moju verziju biosa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#832 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Može. Odnosno sa GTX260 ti nije uopće potrebno flashat drugi BIOS da bi mogao dizat voltažu preko 1.2V no pošto se rijetko koja kartica NE blesira iznad 1.187V dovoljno ti je i to. Ako nisi, settings -> unlock v control. @extacod: Nadam se da koristiš najnoviju verziju NiBiTor-a (?). |
![]() |
![]() |
![]() |
#833 |
Premium
|
@overclock: s tom voltažom mi ide na oko 890 i više od toga nema šanse ![]() @bullet: hmm, skidao sam nibotor prije nekih 2-3 tjedna i bila je verzija 5.4 najnovija, jedino ako je sad u međuvremenu izašla novija verzija |
![]() |
![]() |
![]() |
#834 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#836 |
Premium
|
vent je na 100% i otvoren prozor od sobe i idle je bio oko 30°, load mislim nije prelazio preko 50-60°, mislim da nisu problem temperature, nego jednostavno mislim da treba više voltaže, probat ću editirat bios s ovim novim nibitorom pa ću vidjet jel bude poboljšanja |
![]() |
![]() |
![]() |
#837 |
Premium
|
Ja ti preporucam na ExtremeSystems nades temu sa gtx460 biosima i tamo ces nac otkljucani bios za svoju grafu. Bolje to nego da se spetljas u Nbitoru. Od svih gtx460 grafa jedino je Hawk sposobna ic na 950mhz sa 1.08v a ostale dosta manje, osim naravno iznimaka. Meni je na Gigi trebalo 1.15v za 955mhz a dalje nisam htio ic jer se temp priblizila 70c. Mozda bi i ostale grafe mogle ic vise kada bi bile ohladene na jako friskom zraku na balkonu ili sl.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#838 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Evo ja sam se malo poigrao sa hlađenjem Gigabyte GTX460 1GB koju sam kupio od kolege Magarca ![]() ![]() Stavio sam Thermalright Mux120 na čip i svezao plastičnim vezicama. Što se može vidjeti na slikama: A po pitanju VRM-a sam također napravio manje preinake. Gore se inače nalazi manji pasivni hladnjak koji nasjeda na mosfete preko thermal-pada i push-pinova, što sve zajedno i nije najbolje rješenje. Tako da sam skinuo thermal-pad, stavio AC Ceramique paste te sve zajedno stegao sa vijcima i maticama, čitav predio će hladiti i jedna Delta kako bi sve bilo dovoljno ohlađeno. ![]() Zatim sam sve zajedno stavio u kućište (blaženi Stacker - čak i ova gromada može stati u njega ![]() ![]() Nadam se dobrim rezultatima ![]() EDIT: zasad testiranje prolazi bez problema na 950MHz sa 1.15v, no primjećujem kako se unatoč "modu" hlađenja VRM-a, pasivac opasno zagrijava. Tako da bi svakako trebao neki veći hladnjak ići gore, pogotovo pri povećanim naponima. Tako da ću ostatak testiranja najbolje provesti u hladnijoj okolini, a do tada smisliti što staviti na regulaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#840 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Podmetnuo sam dolje neke sitnice, tako da PCB/PCI-E ne trpi previše. Nešto više tokom idućeg tjedna kad temperature budu bliže nuli. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|