|
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Pa verovatno zato sto je ploca i pravljena za Vistu... U device manageru nista... ![]() U sound u control panel nista ne mogu izabrati, i stoji da nema audio device... U add HW u contol panel takodje nista, sve je dobro instalirano. Kada sam instalirao XP, ubacio sam CD sto sam dobio i isao Xpressinstall i sve je bilo u redu, ali zvucna ne radi. Probavao sam iz Safe moda, sa Driver Sweeper sam obrisao drajvere, iz add/remove takodje pomerio sve sto je bilo vezano za zvuk, i probao da instaliram sa CD da instaliram ali opet nista. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
|
Prvo ne znam zasto su postovi preseljeni ovde jer ja namerno nisam stavio ovde jer je moj problem sa obicnim izlazom, a ne sa HDMI, izgleda da moderatori treba da krenu da citaju sta pise... mislav_os, kao sto sam rekao probao sam nekoliko puta da instaliram sa CD koji ide uz maticnu ali nista. To sam prvo otisao u BIOS i stajalo je Enabled, pa sam ja isao na Disabled pa save, pa sam posle vratio na Enabled. yedwy, ubacio sam taj patch jer je dosao sa najnovijim HD audio drajverima... Probao sam ove Realtek AC'97 Audio Driver v3.99, ali takodje nista se nije desilo. Zvucna radi jer imam Ubuntu i tamo je sve u redu... Zadnje izmijenjeno od: milancheee. 02.08.2008. u 15:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Hmm nezgodno da.. Ipak s obzirom da si se igrao s postavkama i driverima možda se "zagadio" sustav dakle deinstaliraj sve ključne drivere i taj UAA patch izribaj registry sa ccleanerom i sistem sa driver clenaerom, pa pukni opet redom patch, čipset, zvuk i na kraju grafiku (ako imaš odvojenu grafu) pa onda vidi, vjerojatno je neki XP compatibility problem samo je pitanje s čim...
![]() |
#37 |
Premium
|
![]() Toliko me je nerviralo da sam uradio format C(sva sreca nisam imao mnogo programa) i ponovo instalirao windows. Dok se windows instalirao malo sam vise posmatrao manual koji ide uz plocu i tamo pod audio stoji da treba da se ima updateovan windows i dotican patch. Cim se windows instalirao, stavio sam prvo patch, a onda krenuo sa instalacijom, tj. XpressInstall je sve uradio, ali ja i dalje nemam zvuk... ![]() Sta sad da radim? Da krenem da radim update windowsa? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Format, instalacija friških XP. Instalacija chipset drivera. Prije instalacije Realtek audio drivera moraš instalirati kb888111xpsp2-en.exe pa tek onda Realtek audio drivere...
Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 03.08.2008. u 10:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
|
Ja sam radio ovako: format instalacija XP kb888111xpsp2 tj. gore sam napisao patch... instalacija XpressInstall tj. svi drajveri jedan posle drugo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
|
Pronasao sam nesto u Everestu... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Premium
|
Ovo sto sam nasao u Everestu doveleo me je da potrazim malo vise u device manageru, i nasao sam 2 PCI uredjaja i kliknuo i stavio reinstall driver i ponudio HD drajvere i gle cuda windows prihvati i tako da sam sve sredio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Hm ono sto sam primjetio je i to da nece prikazati hdmi dokle god ne spojiš komp sa(upalis TV) LCD-om.Kad odspojim LCD od kompa nestane i HDMI mozda treba i to uzeti u obzir. ![]()
![]() |
#43 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Imam slican probem. Dakle vidim Ati hdmi audio u CP -> sounds, no medjutim pise da not connected. Slika taj tren ide preko hdmi-a, a za zvuk kaze da nije ustekan. Ima slicnih slucajeva po netu, googlao, sve probao i dzaba. Cak sam mjenjao dvi - hdmi adapter (s drugog kompa radi i video i zvuk). Windows je 7ica, grafa 2400pro, a maticna ECS nisam siguran za model ovaj tren. Imao netko slican probem? Zadnje izmijenjeno od: McG. 07.09.2010. u 14:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
kod mene isti slučaj.. kompjuter (koji je spojen preko HDMI-ja sa plazmom), dok se podiže win, tv mora biti upaljen i prebačen na HDMI, i onda zvuk radi, tj. kompjuter detektira da ima nešto na hdmi-ju... ako je tv ugašen, pa ga naknadno upalim (kad je kompjuter već podigao win), zvuk preko HDMI-ja ne radi... u sounds je postavljen HDMI output kao default... |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Hvala! Budem probao, nadam se da radi! update: nije poradilo ![]() opet ne prepoznaje ne znam sto bih vise probao. Nove windowse ili sto? Sa laptopa hdmi radi odlicno, zvuk i slika na tv-u za peticu. Kucni komp jednostavno ne zeli prepoznat taj hdmi zvuk. Slika radi. Edit: zakljucak je da jednostavno graficka ne podrzava zvuk... zasto/kako, ne znam. Na drugoj grafi sve ok. Zadnje izmijenjeno od: Ant3G. 07.12.2010. u 20:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|