|
![]() |
#1 |
....?
Datum registracije: Jul 2002
|
Savjet: Cpu Cooler & Napajanje
Ovak trebam mali savjet, imam u planu kupit novi cooler za proc kako sad imam dosta bucni coler htio bi nes tise, inace imam tt vidio sam u linksu da imaju arctic-cooling copper silent 2 tc rev 2.0, se, socket a Heat Sink: 84 x 76 x 41 mm Copper Plate: 44 x 44 x 5 mm Overall Dimensions: 88 x 82 x 79 mm For the Air Flow important Height: 56 mm Rated Fan Speed: 1400 - 2800 RPM Power Consumption: 12 V, 0.18 Amp. Air Flow: 14-36 CFM Weight: 395 g Noise Level: 12 - 24 dB Thermal Resistance: 0.29 °C / Watt dal ima ko iskustva sa tim coolerom i dal je ono zapravo toliko tiho i koliko je ucinkovito ? cijena 72kn ako tko ima bolji prijedlog, a da nije puno skuplji rado bi cuo ! isto tako me jos zanima .. uzeo bi i chiefteca 420w kako je bilo govora u vezi razlike cijene u ducanima o razlicitim modelima s obzirom da u linksu dodje 478kn a u hg spotu 551 kn dal je to isto napajanje i radi se samo o konkurenciji il fakat razlika u modelu ? proizvodacu il nes trece ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
isto napajanje, ali ga Links ima jeftinije jer je vjerojatno Links uvoznik pogledaj si cijenu tog Chiefteca u Nitelu ( znaju bit jeftiniji). Kaj se tiče tog Artic coolinga, čini se OK, iako bi ja potražio negdje neki polovni TR900A ili neki Zalman 6000Cu
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Imas u Ve-milu za 100kn Gigabyte Neon Cooler 7-Pro za koji sam cuo da isto ne hladi lose a imas i potenciometar pa ga mozes utisat, uostalom i privlacnog je izgleda jer ima ledice .... ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
....?
|
Citiraj:
arctic-cooling copper silent 2 rev 2.0, "light" (97 kn) tj i taj ima ledicu k tome radi na 2200 RPM i 18dB kaj se tice polovnog neda mi se zafrkavat ugl. htio bi sto tise a opet da dobro hladi jedino kaj me brine da nece stat malo mjesta a vent je 84x76, cim si ti hladio proc? znas mozda oce stat artic cooling ? svidja mi se ovaj tvoj prijedlog zbog regulacije .. neznam sad sam u dilemi .. to Isus: Nitelu je cijena ista ko u linksu cak je links 2 kune jeftiniji ![]() mislio sam da se radi o tome .. al reko bolje pitat nek skitat .. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Ja sam bio složio jedan 2500+ koji se pregrijavao sa defaultnim freqvama i tim Arcticom Bjež od toga
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Taj cooler ina prekidac sa 3 polozaja, 1500. 2200 i jos jedan veci. 18 db je navodno na 2200 . ja sam ga jos smanjio sa potenciometrom .. Cooler je OK, iako mi se onih 18 db cini preglasno za 18 db Citiraj:
__________________ |
![]() |
#7 | |
....?
|
Citiraj:
Gigabyte Neon Cooler 7-Pro ? nekak mi se vise taj svidja zbog potenciometra ... a kak hladi ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() btw ja sam na tvojoj ploci imo TT Volcano 6 ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Ja imam doticnoga arctic-cooling copper silent 2 tc rev 2.0, se , i sasvim sam zadovoljan s njim. Drzi mi bartona 2500+ clockanog na 3200+ na prosjecnih 49 u regular , i na nekih 52-53°C u visesatnom gaming modu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
....?
|
Citiraj:
muci me to kaj su odmah pored procesora kondenzatori, nebi htio kupit cooler pa skuzit da se neda stavit gore !?? :confused: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Meni na Spire Falcon RockII na 2500@3200MHz temperatura ne prelazi 54C. Evo sad sam igrao NFS2 neka 4h i temperatura je bila oko 51C. Za te novce, 58KN, nema bolje. Naravno, kučište se dobro provjetrava!
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Ja imam AMD XP 2000+ koji trenutno radi na 2.07 GHz ( dakle kao Xp 2600+, recimo) i hladi ga SPA04B4 WhisperRock IV™ (cca 70 kn) http://www.spirecoolers.com/fcc.asp?ProdID=105 Temperatura je trenutno na 45 pri svakodnevnim pi*****ama. Kučište je dobro propuhano, a komp se ne gasi po nekoliko dana. Na 1,67 GHz temeratura mu je 37-40. Dakle za te pare, čist OK. A buka, hm, to je relativan pojam, po meni nije glasan. PS: metni Artic Silver, ima razlike. Ne puno, ali ima.
![]() |
#15 |
....?
|
kaj se tice hladjenja ja sam sasvim zadovoljan sa svojim tt-om .. nema prigovora, samo kaj me buka smeta dosta je glasan .. pa trazim nesto kaj je tiho a da dobro hladi .. ne zelim relativnu tisinu nego tisinu znam da je odgovor na to zalman il vodeno .. al nema se toliko para nit dam pare za takvo nesto .. uzet cu vjerovatno Gigabyte-ov Neon Cooler cini mi se cist ok .. pogotovo kaj dolazi potenciometar s njim .. a da idem sa WhisperRock IV uzet jos i potenciometar opet ce me doc 100kn .. tak da dodje na isto .. fala na prijedlozima ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
barem po specifikacijama artic cooling je tisi od zalmana... a gygabyte izgleda skoro isto ko artic cooling..Artic cooling nema potenciometar nego prekidac sa 3 polozaja brzine ventilatora koji se montira otraga na kuciste na mjesto neiskoristenog PCI utora. review: (jedino kaj onaj kod nas je proziran vent i svjetli plavo, nije ko ovaj na slici (review je za TC cooler, taj nema prekidac nego je TC) http://www.dirkvader.de/frame.php?si...r-silent2.html
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
....?
|
nisam ja ni reko da artic cooling ima potenciometar vec gigabyteov cooler, kaj se toga tice gigabyteov cooler ima potenciometar koji doazi isto tako na mjesto pci slota, te mislim da je to ipak bolje i sretnije rjesenje nek prekidac btw. imas i sluzbenu stranicu artic cooling-a na kojoj su svi .. pa i plavac http://www.arctic-cooling.com/cpu1.php?p=1&disc= |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
Ja sam vec kupil artic cooling, ne trebam vise gledat ... ja imam potenciometre u 3,5' bayu tak da je meni osim prekidaca spojen jos i na pot. Al jsu brojevi okretaja negdje kao da je na najmanjem polozaju prekidaca i bez potenciometra. l
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|