|
![]() |
#511 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Ok, sada pitanje po treći put na koje nitko na ovom threadu nije dao odgovor, a to je: Koji combo (DVB-S/DVB-T) uređaj kupiti? Treba imati 2 HDMI (poželjno) ili 1 HDMI / 1 SCART izlaz, MPEG 4 podršku, podržavati snimanje na USB, da brzo prebacuje između kanala i da je dostupan u 'Rvata. Cijena mi nije problem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Našao sam novi program. Televizija 4 rijeke. Jel to samo do položaja antene ili svima naleti malo kockica po ekranu zbog slabog odašiljanja. Hvatam Slovence savršeno, a ovdje kockice svakih desetak sekundi iako ide iz Karlovca
![]() |
#513 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
Dreambox 8000 VU+ AZbox
![]() |
![]() |
#515 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
CATV čini mi se ima te receivere. http://www.antene.com www.google.hr http://www.satpro.com.hr/jumpto.asp?...&cat=37&id=339 pogledaj još malo na satpro stranici, imaš i još neke. Samo za ove koje sam naveo, ako se ne varam, potrebno je još kupiti dvb-t tuner.
Dazed and confused Zadnje izmijenjeno od: driftwood. 07.10.2010. u 17:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Na preporuku Iv@n-a, kupio Lifeview NotOnly LV6TMPVR4 i oduševljen. Sve što je obećano da uređaj može - to i doista radi. TUNER Tuner odličan (odlično hvata sve frekvencije; LG telka kod staraca ne hvata sve primjerice; Nytrobox PRO je isto hvatao sve; moj komp također hvata sve), hvatam doslovno sve što mogu (HRT1,2, Nova TV, RTL, Kapital, Z1, Jabuka, Net TV, Nova HD, HD Promo, TV4Rijeke). Koristio sam ga nekih sat i pol dok sam sve isprobavao, niti jednom nije bilo kockica niti slamanja slike, čega je na Nytroboxu znalo biti tu i tamo. Ima Hrvatski jezik i pretraživanje po HR regiji ![]() Jedino nisam našao kako se poredaju programi, ali baš po brojevima. To je i na nytrobox-u bio problem. Na listi je program 5 po redu, no ako se oće brojkama doći do njega (a ne sa PROG + i -), onda je on npr. broj 12. EPG hvata instant (jučer vidio neki digimax kojemu je trebalo pol dana da uhvati EPG, a onda je još i pol slova falilo). Odozada ima 1 HDMI, 1 SCART, činčeve te RF ulaz i izlat brijem (uglavnom 2 štekera za antenu, jedan valjda ulazni, drugi izlazni). USB je naprijed. SNIMANJE Isprobao snimanje - ručno na REC tipku, ručno preko timera i preko EPG-a -> sve radi odlično. Moguće šaltanje programa i snimanje dokle god je na istom mux-u. Ako se prebaci mux, javlja obavijest da se snima i crni je ekran (ne prekida snimanje). Kvaliteta signala je na HD programima najniža (oko 51%, ostali su 68% i 77%), no sve radi bez trzaja, loma slike, kockica. Snimao i HD programe na 16GB USB - sve odlično radilo tih par sekundi (sutra ide duže snimanje). Isprobali Timeshifting (BTW, stari oduševljen sa time ![]() MULTIMEDIJA Reprodukcija snimljenoga materijala radi besprijekorno. Prvo ga pokrene, onda imate gumb za full screen. Očitavanje je relativno brzo, ovisi o USB-u, jer razlika između mojeg i burazovog sticka je bila očita u par sekundi (tipa 2sec naprema 4; nije ništa duže). Isprobao reproducirati divx-e (neki obični, neki su imali AC3 zvuk; nemam doma niti jednu matrosku ![]() Slike i MP3 nisam probao, to mi manje važno. Glavno da imam snimanje i gledanje drugog programa na istom mux-u, da to radi dobro i da mogu gledati divx-e i slično. A to uređaj radi odlično. KONTROLE Jedina mana jest daljinac. Treba ga uperiti baš u uređaj i nekako je lagan, plastičan. Nytrobox PRO ima puno ugodniji daljinac i bolje malo tipke hvataju IR. Tipke su dobro raspoređene, lagano se upamti raspored. OSD sa EPG-om i sličnim informacijama na ekranu stoji dugo (4-5 sec), to se jedino neda smanjiti, no može se maknuti sa tipkom EXIT. Jedini je problem nabaviti ga, nema ga nigdje. U MagazinRS-u su me zeznuli - jučer mi rekli na telefon da će ih biti danas nakon 15h, stari došao par minuta kasnije i nije mu htio prodati niti jedan jer su kao svi rezervirani. Stari probao rezervirati (kao nova pošiljka dolazi za 12 dana), dečko mu odgovorio da ne može ![]() Izgleda da ćemo uskoro ići i po drugoga kada dođe nova pošiljka, dole za starce da imaju zamjenu za stari video. EDIT: Sada slijedi malo duže testiranje, kako snima duge snimke, snimke sa tajmerom iz standby-a te jel se smrzava ili slično (kod cure se danas Vivax npr. smrznul). Za sada jako visoko kotira. Ukoliko je nekome važno, uređaj nema nikakav zaslončić gdje bi pokazivao koliko je sad dok je u standby-u.
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 08.10.2010. u 18:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Probaj naći opciju LCN (Logical Channel Number), isključi ju i poredaj si programe kako želiš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#519 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#521 |
Pauk mrežar
Datum registracije: Jul 2007
|
Imam neki watson univerzalni daljinac iz metroa, neki jeftinjak, ali mi se svidio i lijepo radi. TV i Digi (humax) rade OK ali je problem što nema kodova za Nytobox 4001T USB. Na koju foru radi učenje komandi, da li je moguće dobiti sve funkcije ako uređaj nije podržan preko kodova? I još jedno pitanje - gdje nać što jeftiniju sobnu antenicu... naime, kupio sam USB DVB-t, a nisam dobio antenu. Kad sam doma spojena je na vanjsku, ali u Zg-u moram koristiti sobnu. Pretpostavljam da treba imat pojačalo i eksterno napajanje (sumljam da USB karica može napajat antenu preko antenskog kabla, isprevite me ako griješim)
PCAP or it didn't happen Zadnje izmijenjeno od: Mac_F. 08.10.2010. u 16:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#522 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Hvala puno ![]() EDIT: Isključio LCN i sad je sve super =)
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 09.10.2010. u 15:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Jel ima neki firmware koji popravlja odrezani drugi red titlova u vivaxu 410? Imam sad Abeo i isti je kao stock samo sto sad mogu i snimat sto mi uopce netreba Zar je takav problem napravit firmware da normalno prikazuje titlove?
![]() |
#524 |
dark paradise
|
Ne mogu sad naći a mislim da je pisalo već, kad sam snimao program sa digitalnim video je u 15,16,17 dijelova (ovisno o veličini)...pitanje glasi: kaj to samo spojim s nekim programom (može preporuka) i onda gledam na kompu/dvd-u/... ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#525 | |
Premium
|
Citiraj:
(kod nekih daljinaca se tranzistor nalazi pored emitirajuće diode - dakle "sprijeda", a kod nekih "otraga" no svakako piše u manualu) i kad aktiviraš u meniju learning obično te pita da odabereš tipku na koju ćeš nešto snimit, pa onda stisneš željenu komandu na originalu, "učenik" javi jeli razumio i to je to. Barem na ovih 10-tak kina modela s kojima sam radio. Ne mogu se uspješno presnimiti sve komande sa svih daljinaca zbog ograničenja u memoriji, načinu rada daljinca (npr postoji bitna razlika daljinaca za klime od ovih za npr dvd player) ili npr, dijela spektra na kojem radi original u odnosu na "učenika". Ja sam npr, imao da neke komande istog originala prođu sasvim OK a neke neće. E sad, ovdje se radilo o no name kinezima tako da... suvišna priča, iako sam imao jednog smartvisiona 8u1, koji podržava i klimu (iako su komande malo izmiješane ali navikne čovik pa se s vremenom počne uglavnom njega i koristiti jer se original obično negdi gubi a ovaj je stalno u ruci) i nisam naišao na nijedan aparat kome nije vidio ispravne komande putem učenja (cijena bila 100kn) tako da se prije raspitaj ako ideš kupiti kineza. Sjetio sam se da sam prije par mj, u lidlu kupio za 50 kn/kom, 10-tak komada i bili su neloši, iako bez opcije za klimu. Mislim neki silvercrest ili sl. Uglavnom ko ima malu djecu neka ne baca lovu na ultra daljince jer kad završe u pitaru za cvijeće umjesto cvijeta i naravno budu zaliveni (jer mama je rekla da se cvijeće zalije kad se posadi) nema razlike između ultra modela i najgoreg kineza. Crknu SVI. ![]()
![]() |
![]() |
#526 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
NytroBox 4001T USB teleteks
pozdrav svima dakle imam receiver iz naslova i kad god sa teleteksta vratim na sliku teletekst se vrati na index page 100. jel zna netko jel postoji neka fora da mi ostane zadnja stranica koju sam gledao. hvala unaprijed na odgovoru |
![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
To je normalno ponašanje, da po otvaranju txt ide na osnovnu tj. index page 100, druga je sad stvar šta bi želio. Prekopaj manual i opis txt funkcija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
DVB-T prijamnik USB NTFS
pozdrav. ako netko možda zna dal postoji koji dvb-t receiver, a da nije mpeg4 (znači da košta do 200kn) s USB priključkom, a da podržava NTFS sistem na externom hardu? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#529 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#530 | |
dark paradise
|
Citiraj:
![]() http://www.ffprojects.net/tssplitter/index.htm |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#531 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Na mom TV-u je u analognom sustavu bilo normalno da kad s teleteksta prebacim na TV, pa opet na txt, onda mi ostaje ucitana stranica, pa ne kuzim kak je to sad "normalno ponasanje" ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Moderator
|
Zato jer pri ulasku u txt (nebitno jesi li već bio ili nisi) automatski zove page 100, samo kod novijih txt "rješenja" postoji mogućnost da odmah prikaže zadnju gledanu stranicu i tu funkciju treba odabrat / upalit ako je želiš. " Prekopaj manual i opis txt funkcija" ili se žali supportu da to dodaju u slijedeći fw update. |
![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Digitalni reciver + TV
Pozdrav svima! Evo imam jedan malen problem u vezi spajanja jednog TV-a na onaj famozni popularni DIGI uređaj koji se kupuje vako u dučanima po 100 kn naime riječ je o uređaju STRONG ( koji točno broj neznam ) ... naime spojim uređaj preko SCART kabla na TV i vanjsku antenu na taj uređaj ... e sad upalim tv i uređaj i pojavi mi se logo STRONG i treba odabrat regiju jezik itd nego kada odem pretraživat kanale ne nađe mi ništa... ...ako pomaže primjetio sam da oko 20 % pretraživanja zastane znači "nađe" ih kao ali nema na popisu ono ... spajao sam drugi uređaj ( koje točno marke nezz ) ugl trebalo je u postavkama uključiti "AKTIVNA ANTENA" i onda je radilo ... e sad kod ovog ima opcija "NAPAJANJE VANJSKE ANTENE" ( ili slično ) i kada to uključim kaže nešto " molimo ugasite uređaj i provjerite sve kablove i kablove antene " i nemogu ništa radit više ( po meniu i opčenito ) eto ja ugasio i upalio opet ista poruka ali kada maknem "NAPAJANJE VANJSKE ANTENE" opet sam na starom i ništa ne nađe eto pa bih molio za savjet ako je netko imao sličan / isti problem da pomogne koliko može bio bih mngo zahvalan Hvala svima na odgovoru ! Pozdrav . Opix EDIT: Ispricavam se modovima sto sam kreirao novu temu i hvala na premještanju ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Premium
|
Kakav setup imaš doma? Vanjska antena, unutarnja antena, točna lokacija? Napajanje antene ti služi za napajanje DVB-T pojačala (naravno ona pojačala koja podržavaju i trebaju takvu vrstu napajanja). U suprotnom to ne trebaš uključivati jer nema efekta. Bilo bi dobro možda da nađeš točan model Stronga i updateaš firmware sa proizvođačevih stranica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
@ Opix : Jamačno imaš vanjsku logaritamsku antenu pa za nju ne smiješ uključivati tzv. aktivnu antenu tj. napajanje od 5V. Odaberi opcju pretraživanje programa, gdje možeš na dva obojena stupca, vidjeti kvalitetu i jačinu signala. Antenu u ruke i vrti dok ne postogneš najbolji rezultat. Ja također imam Strong i jednom sam jedva "izašao" iz navedenog moda aktivne antene. Usput, provjeri sve spojeve od rec. do antene. Kad sljedeći puta postavljaš pitanje, obavezno navedi model uređaja.
![]() |
#536 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
zahvaljujem tutixu i panoramixu na odgovoru RIJEŠENJE : Antenu u ruke i vrti dok ne postogneš najbolji rezultat. ![]() Hvala još jednom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Koji prijemnik preporučujete za nekih 200-300 kn, da ima normalne menije, u redu daljenski i OK podršku za HDMI, da daje dobru sliku i da ne prčka po slanju slike (fix 4:3 itd., danas vidio nekog vivaxa kod bake, živi očaj). Snimanje programa i sve ostalo uopće nije bitno, neće se koristiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Moderator
|
Slijedi ukor, vrati se na početak jer već piše, HDMI + SD ili HD, . . . |
![]() |
![]() |
![]() |
#539 |