|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
krade li mi netko internet?
primjetio sam da mi zna blicati wlan lampica kad ni jedan uređaj nije spojen preko wifi-a, radi se o thomson st780 i zna li netko što je na ovoj slici Unknown-00-04-96-1e-e4-c0 http://img831.imageshack.us/img831/2...ipboard01o.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Onda se netko od T-Comovaca spojio na router i nešto radio...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Adrenaline junkie
|
U MAC adresi ti "piše" i ko je proizvođač opreme preko koje se taj "neko" spojio na tvoju mrežu. Ako u kući nemaš ništa od opreme tog proizvođača onda je to uljez.
![]() |
#7 |
Premium
|
taj netko je uvjek spojen što se vidi po zalenoj kvačići, inače samo su dva računala u kući spojena i to preko lan kabla, mogu li ga nekako maknuti? sad sam ugasio wifi i još ima kvačicu da je spojen! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
uključi firewall na routeru i resetiraj ga tako da isključiš napajanje i natrag uključiš nakon 10-20 sekundi. biti će ti dodjeljena nova ip adresa, a FW bi trebao blokirati slične ulete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
zasto na routeru ne ukljucis zastitu preko mac adrese? ja imam kod sebe tako slozeno i nemam nikakvih problema, samo racunala cija je mac adresa unjeta mogu se konektirati na mrezu, SSID je skriven i to je to |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
je li to možda nešto od t-com-a, je li moguće da mi prate promet, još će me počet loviti paranoja ![]() može li se tako netko spojiti sa root usrnameom EDIT: logiro sam se kao administrator i sad imam opciju da ga izbrišem, hoću li nešto s.... ako ga izbrišem? Zadnje izmijenjeno od: vm@. 11.10.2010. u 23:22. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Te routere sa njihovim default SSID-om (SpeedTouchxxxxxx) je lako hacknuti. Promjeni SSID, WLAN lozinku (stavi WPA2), administrator lozinku, user lozinku i nece ti se spajati. Mijenjaj ovo sa ugasenim WLAN-om, njega na kraju ukljuci.
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Time nećeš ništa dobiti jer brišeš samo history, a taj netko se i dalje može spojiti, ako ima root ili neki drugi pristup.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Evo ti konkretan odgovor: na onoj slici jedino sto smrdi je komp ulovi-me sto je spojen na wlan, ako je to tvoj komp ili neko od ukucana onda je ok, jer jedino taj je sumnjiv ako mislis da ti netko od susjeda krade net... pogotovo ako imas wep moguce je. pozz
![]() |
#14 |
Premium
|
što znaće ovi loggovi http://img151.imageshack.us/img151/4...pboard02kj.jpg to je bilo od prilike prije 3-4h evo sad se promjenila ip adresa ![]() http://img547.imageshack.us/img547/7...ipboard03m.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Adrenaline junkie
|
Pa ako imas samo dva racunara u kuci i ako su oni spojeni preko kabla onda ugasi wireless na routeru.
![]() |
#18 |
Adrenaline junkie
|
Pa otkud onda na spisku "ulovi-me" koji je spojen preko WLANa? History?
![]() |
#19 |
Premium
|
WLAN je iskljucen ako lampica za WLAN uopce ne svijetli, ako svijetli: crveno (bez zastite), zuto (WEP), zeleno (WPA-WPA2)
![]() |
#20 |
Registered User
|
Cekaj samo malo: "primjetio sam da mi zna blicati wlan lampica kad ni jedan uređaj nije spojen preko wifi-a" ovo ti je pocetni post i ako ti je wlan ugasen kako ti moze lampica blinkati? ne razumijem i nije da pricas turski ![]() ako ti je otprije wlan bio ukljucen i imao si nekoga na wlan spojenoga sa hostom ulovi-me tada je moglo blicati wlan da radi, sada kada ti je wlan iskljucen nemas razloga za brigu! EDIT: I kako ti neko moze krasti net ko je u tvojoj kuci? Jedino ako wlan lampica treperi kako si rekao moze biti da netko izvana operira pogotovo ako imas wep zastitu na ruteru... u biti u cemu je problem i razlog za brigu ako je wlan iskljucen? opusti se...
Peace Love Unity Respect Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 12.10.2010. u 09:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
da ajde pogledajte što sam napisao u 22:58 do tada mi je bio uključen wlan i onda sam ga ugasio da vidim je li taj netko spojen preko wlana, sada je wlan ugašen (ne svijetli lampica, ni naranđasta ni crvena ni zelena) i taj netko je još uvjek spojen! ne bojim se da će mi nabiti račun jer imam flat nego ovo smatram zadiranjem u privatnost |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Adrenaline junkie
|
Onda stavi MAC filter i na listu stavi samo MAC adrese uredjaja koje posjedujes.
![]() |
#24 |
Registered User
|
jel ne vidis da je taj ulovi me onako kao proziran, sto znaci da je bio u proslosti spojen? ![]() pogledaj malo bolje na slici pa mozda zapazis to. eto nemas brige vise, ali stavi wpa2.
![]() |
#29 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako je Wlan led ugašen nema teorije da se netko tada spoji, ukoliko ga želiš / hoćeš koristit postavi WPA2 sa ključem max. dužine, na netu ima x generatora. Napravi reboot routera i neće biti "History" tj. tragova od prijašnjih uređaja koji su se spajali na router. Kod T-Kome uređaji iz 10.1.x.x niza obično imaju MaxTv set-top box - ovi, 192.168.249.x i 192.168.250.x su adrese preko kojih radi Remote Managment koji radi i kada je u web konfigu isključen. Snimi na komp trenutne postavke routera (kolokvijalno user.ini) pa pogledaj i sve će ti biti jasno. Pametnim editom (ne promijenjenu kopiju ostaviš za svaki slučaj) i ubacivanjem izmjenjenog vodi ka rješavanju "neželjenih" funkcija i "nametnika". Svakako provjeri i ugasi (ako je uključen) pristup web konfigu preko Wlan - a a uz put možeš promjenit pass za pristup konfigu (obrati pažnju da uređaj ima više definiranih (l)usera. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|