|
![]() |
#1 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Barica 200GB SATA nema SMART?
Naime ovak imam Maxtora daimondmax9+ 80gb sata koji je sistemski i na njemu imam normalno SMART Barica od 200gb SATA mi pak šuti o SMARTU i EVerst ga ne prepoznaje pod ATA uređajima al je prisutan u fizičkim diskoviam i normalno dela. Ploča je DFI Infinity netko zan zakaj?I kak da to riješim?
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Probaj sa HDD Health www.panterasoft.com .. mukte program ... za sada mi je prpozano sve PATA i SATA diskove koji nisu išli preko dodatnih kontorlera, već su bili sa ploče ...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Barica 200 Gb SATA IMA SMART (moja ga bar ima), ali (of-topic) ima disejblan AAM i debilnu tehnologiju zvanu STIR (Seek To Improve Reliability). Hvala, Seagate. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() Prokleto hipi sranje, cijelu noc ruje neki bog, poludio sam... Sad mi je zao sto sam ga kupio, trebo sam uzet Hitachia ili Maxxxtora od 200....
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
Instaliraj MBM, napravi da ti zapisuje log svakih 25 sekundi na disku i to bi trebalo zeznut STIR. Čut će se , ali bar neće zvrndat svakih 40 sekundi po 10 sekundi. PS. I da, trebao sam se držat Hitachia koji nema STIR i ima AAM. Koji sam ja kreten što sam kupio Seagate ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
evo citam sad po njuzima i evo i ovdje. Ja ne znam na sto ste vi naletili ali ja imam 200gb SATA Barracudu i dok cita i pise red jacine zvuka je nesto jaca od klikanja rucnog sata.Tek kad sam ga izvadio na kuciste i stavio uho kraj njega onda sam cuo kakve zvukove pusta. Hard radi savrseno. Komp se nalazi na podu i 120mm vent vuce hladan zrak s poda (al hebiga i prasinu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
Hoćeš se mijenjati? |
![]() |
![]() |
|
|