|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Spajanje grafičke i zvučne kartice na matičnu ploču
Pozdrav svima. Nisam siguran u mogućnosti spajanja navedenih kartica pa vas molim da mi pojasnite sljedeće. Pošto namjeravam kupiti zvučnu karticu zanima me, u slučaju da je zvučna PCIe, mogu li je spojiti na jedan od dva PCIexpress utora koji su namjenjeni spajanju grafičke kartice? I drugo što me zanima, mogu li grafičku karticu spojiti na bilo koji od dva PCIe utora koji su namjenjeni za spajanje grafičke kartice ili postoji jedan primarni a drugi sekundarni utor koji se koristi samo u slučaju spajanja još jedne to jest druge grafičke kartice? Moja matična ploča je gigabyte ma790fxt-ud5p. Hvala na odgovoru. Zadnje izmijenjeno od: Josip79. 09.10.2010. u 23:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Nudim uslugu 3D printa
Datum registracije: Sep 2010
|
moze se spojiti i zvucna i graficka PCIe nije bitno u koji ih utor ubacis, mislim da nema veze koji je primarni ili sekundarni utor svejedno je, iako ne razumijem zakaj ces kupovat i zvucnu karticu ako ju imas integriranu na maticnoj al dobro |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Problem je u tome što je moja grafička dual slot pa su mi ti bijeli mali PCIe utori pokriveni grafičkom ili su preblizu grafičke pa kad bi ubacio zvučnu ona bi bila na milimetar od grafičke, a to ne želim. E sad postoje dvije opcije. Prva je, prebaciti grafičku u ovaj drugi plavi PCIe x16, pa bi se onda otkrio ovaj srednji bijeli mali PCIe x1 u koji bi utisnuo zvučnu i to bi bilo onda super. Ali uvjet je naravno da se to može napraviti, to jest u slučaju da je nebitno u koji će se PCIe x16 (veliki plavi utor) ubaciti grafička kartica. Druga opcija je, ostaviti grafičku u utoru u kojem je i sad (a to je veliki plavi PCIe x16 koji je bliži procesoru) a zvučnu utisnuti u drugi veliki plavi PCIe x16 koji je dalje od procesora. To bi isto bilo odlično ali naravno ako se zvučna može spojiti na veliki plavi PCIe x16. To su i moja dva pitanja. Nadam se da ste me razumjeli. Hvala na strpljenju i odgovorima..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Prvo probaj staviti zvučnu u ovaj drugi PCIe x16, ako ne radi stavi grafičku u taj donji, a zvučnu onda možeš staviti u jedan od bijelih PCIe x1 slotova nema tu puno filozofije mora raditi nekako |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Al ga komplicirate. Svaka PCIe kartica ide u sve PCIe utore iste ili nazivno više propusnosti. Dakle ako imaš PCIe x1 karticu, ona ide u sve PCIe utore. Dok recimo PCIe x4 kartica ide u PCIe x4 pa na više. U manje ionako ne stane zbog dimenzija utora.
![]() |
#9 |
Premium
|
Hvala Wolverline. Još mi samo reci jel na mojoj matičnoj svejedno u koji ću PCIe utisnuti grafičku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Na 790FXT-UD5P je posve svejedno jer bi oba fizička PCIe x16 utora trebala nuditi punu X16 propusnost pošto se radi o 790FX čipu. Što naravno piše i u specifikacijama ploče na stranicama proizvođača.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
Jel se ona spaja na PCI ili na PCI express? Ili eventualno može i na jedan i drugi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
PCI
|
|
Oglas