|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Dlink DIR-300 sa dd-wrt-om u Repeater Bridge modu
Imam problem, složim repeater bridge mode i spoji se na modem i radi net ali nemogu onda uću u d-link do u modem mogu. Znači otipkam adresu d linka u adresnu treku i neče uči u njega ako sam s njime spojen na modem (routher) preko WLAN-a, a kad da otpojim onda normalno ulazi. Jel netko imao takav problem, jedva sam narihto rpeater bridge mod a sad me ovo zeza.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Jesi li im dodjelio razlicite IP adrese? I pazi da te firewall ne zeza. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
U kojem subnetu ti je PC, a u kojem ta dva routera?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ovako adrese su modem: 192.168.1.254 jedan AP:192.168.1.251 i d link:192.168.1.253 PC :192.168.1.1 Ja se normalno mogu spojit na njega kad je u AP modu, ali nemogu kad je u repeater bridge modu.Internet radi, mogu pristupit normalno i modemu i AP-u samo tom d-linku nemogu.
![]() Zadnje izmijenjeno od: pinkskin. 08.10.2010. u 02:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Nije rješenje ali probaj promjenit Gateway u IP D-Linka (192.168.1.253) onda kada trebaš nešto pogledat / promjenit u njemu a za ostalo vratiš Gateway na IP modema (192.168.1.254). DNS - ovi na automatici ili manualno uneseni ? Stavi manualno 1.= IP modema, 2.= od ISP - a. Također provjeri kako su postavljeni DHCP serveri i jel se range - ovi preklapaju, najlakše je svima ugasit osim na modemu. Možda je to "feature" fw - a kada je u Bridge modu ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
DHCP je jedino uključen na glavnom ruteru, DNS je na automatski. Danas smo ga stavljali na kroz umjesto starog i sa frendovim laptopom sam mogao uči u njega kad se je dlink spojio na AP, neznam, čudno je to. Ma odusto sam od traženja riješenja, sve je narihtano, prima i odašilje signal te šalje na lan izlaze, dok radi neču se zamarat. Juče sam 2 sata rihto Client bridge mod, pa sam onda pročitao da radi bolje u repeater bridge modu, i kad sam to napokon složio, 10 tutoriala ima kako složit i naravno samo jedan je meni radio, i onda taj problem sa ulaženjem u AP. I stavimo to kod frenda i ono radi ulaženje, a kod mene nije htijelo. Ma samo nek radi dobro i gotovo.
![]() |
#8 |
Moderator
|
Ovo je logično, kada je uspostavio vezu sa router - om na kojem radi DNS server, isti je rekao lapu "gdje" je d-link i mogao si pristupit web konfigu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma odusto sam od traženja riješenja, bitno mi je samo da radi dobro.
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Možeš li pingati tog D-Linka? Log-in ne ide samo preko WLAN-a ili ne ide ni preko etherneta?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Mogu pingat, budem probo danas kod frenda i preko Lana i Wlana.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|