|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2010
|
Komp ne snima CD/DVD medije i ruši se u igrama
Pozdrav! Imam problem, u zadnje vrijeme vezano uz prženje cd-a ili dvd-a. Neznam da li je problem u Neru ili u pržilici jer nekad nešto i uspijem presnimiti ali vrlo često ne. 2. problem je vezan uz grafičku. U prvotnoj konfiguraciji je bila nvidia 7600GS koja je riknula i kupio sam ATI 3450 HD e sad, nisam neki game freek ali volim tu i tamo zaigrati farcry ili COD 2 . E sad, često mi se igrica restarta mada je rezolucija dosta smanjena? Komp je star oko 5 god, matična je Abit ( neka ) DDR2, PCU je AMD Athlon X2 5200+, 2 GB rama, 400W napajanje. Napominjem da je stara grafička navedene igrice gurala bez problema prije rikavele, ova Ati-eva bi trebala po perfomansama biti i bolja. U čemu bi mogao biti problem ? ![]() Unaprijed hvala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Outlaw Torn
Datum registracije: Mar 2007
|
Mislim da se ovdje radi o hardverskom problemu, pa je tema u krivom PF-u, ali to ce vec modovi srediti. Ovako, na prvu loptu, rekao bih da se radi o neadekvatnom napajanju (iako odmah priznajem da ne znam trosi li 3450 vise od 7600). Koja marka? Moguce je i da se procesor pregrijava, mozda i sama graficka. Baci li BSOD prije restarta?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
E da, kada sam zamjenio grafičku zamjenio sam i napajanje koje sam dobio od frenda? Da vratim staro? A ovo u vezi prženja? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Outlaw Torn
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ugl, prije neg je krepala stara grafa sve je radilo besprijekorno s obzirom na performanse i rang kompa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Outlaw Torn
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Bilo bi dobro da krenemo od ovoga: - Ispunit opciju "Moj komp" (navesti tocno sve komponente -> ukljucujuci i napajanje)! - Pregledat event viewer logove - Nacin na koji su obrisani/instalirani drajveri od grafike nakon zamjene - Izmjena medija -> ciscenje lece i zamjena fw-a za przilicu? - S obzirom "da nisi" dovoljno "potkovan" oko rjesavanja problema i slicno, predlazem da se dogovoris s nekim od ekipe iz ZG! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
probaj przit s ovim ashampoo burning studio free, ovaj nero se zna blesirat pogotovo na starijim masinama... ali prije izbrisi neru.
![]() |
#10 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
koja verzija nere se koristi?? inace meni je tako radilo prženje isto kada sam imao v6 nere...a i jednom kada je pržilica riknula, nekada sprži, nekada nece...instaliraj ashampoo ako s njime isto radi....moguce da prža nešto ne valja... ali u oba dva problema je moguce da je napajanje slabo.... jace napajanje....i vjerujem da budes rijesio oba dva problema....nabavi neko novo napajanje npr lc power 500w ili jos bolje ako mozes priustiti corsair 400w, reinstaliraj windowse pa onda idi dalje... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|