Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.09.2010., 19:50   #1
zmijoljubac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2010
Komp ne snima CD/DVD medije i ruši se u igrama

Pozdrav!
Imam problem, u zadnje vrijeme vezano uz prženje cd-a ili dvd-a. Neznam da li je problem u Neru ili u pržilici jer nekad nešto i uspijem presnimiti ali vrlo često ne.
2. problem je vezan uz grafičku. U prvotnoj konfiguraciji je bila nvidia 7600GS koja je riknula i kupio sam ATI 3450 HD e sad, nisam neki game freek ali volim tu i tamo zaigrati farcry ili COD 2 . E sad, često mi se igrica restarta mada je rezolucija dosta smanjena? Komp je star oko 5 god, matična je Abit ( neka ) DDR2, PCU je AMD Athlon X2 5200+, 2 GB rama, 400W napajanje. Napominjem da je stara grafička navedene igrice gurala bez problema prije rikavele, ova Ati-eva bi trebala po perfomansama biti i bolja. U čemu bi mogao biti problem ?
Unaprijed hvala...
zmijoljubac je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2010., 20:19   #2
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Mislim da se ovdje radi o hardverskom problemu, pa je tema u krivom PF-u, ali to ce vec modovi srediti.

Ovako, na prvu loptu, rekao bih da se radi o neadekvatnom napajanju (iako odmah priznajem da ne znam trosi li 3450 vise od 7600). Koja marka?

Moguce je i da se procesor pregrijava, mozda i sama graficka.
Baci li BSOD prije restarta?
Oglas

Oglas
Staro 29.09.2010., 20:30   #3
zmijoljubac
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Corporal Clegg Pregled postova
Ovako, na prvu loptu, rekao bih da se radi o neadekvatnom napajanju (iako odmah priznajem da ne znam trosi li 3450 vise od 7600). Koja marka?

Moguce je i da se procesor pregrijava, mozda i sama graficka.
Baci li BSOD prije restarta?
Napajanje i nije neko extra, BSOD znaći BIOS ili ( napominjen da sam laik i ne snalazim se baš sa stručnim izrazima )? Ako je onda da, kompletno se restarta ali ne uvijek, nekad samo izađe.
E da, kada sam zamjenio grafičku zamjenio sam i napajanje koje sam dobio od frenda? Da vratim staro?
A ovo u vezi prženja?
Staro 29.09.2010., 20:42   #4
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Citiraj:
Autor zmijoljubac Pregled postova
Napajanje i nije neko extra, BSOD znaći BIOS ili ( napominjen da sam laik i ne snalazim se baš sa stručnim izrazima )? Ako je onda da, kompletno se restarta ali ne uvijek, nekad samo izađe.
Blue Screen Of Death, poruka o gresci na plavom ekranu, iz toga se najcesce moze iscitati o kakvoj se gresci radi, tj. u cemu je problem.
Citiraj:
E da, kada sam zamjenio grafičku zamjenio sam i napajanje koje sam dobio od frenda? Da vratim staro?
Za pocetak probaj tako, a probaj instalirati Everest i tamo pogledati koje su temperature komponenata, cisto da eliminiramo (ili potvrdimo) pregrijavanje.
Citiraj:
A ovo u vezi prženja?
Premalo podataka, kako se taj neuspjeh pri przenju manifestira? Nero izbaci neku gresku pa prekine przenje ili kako?
Staro 29.09.2010., 21:48   #5
zmijoljubac
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Corporal Clegg Pregled postova
Blue Screen Of Death, poruka o gresci na plavom ekranu, iz toga se najcesce moze iscitati o kakvoj se gresci radi, tj. u cemu je problem.
Ne, nekad se restarta a nekad ode na desktop. Ovo za prženje se manifestira tako da se pripremi za prženje i na nekih 15-30% prekine i ispiše eror. Pržilica je Pioneer 112!?
Ugl, prije neg je krepala stara grafa sve je radilo besprijekorno s obzirom na performanse i rang kompa.
Staro 29.09.2010., 22:10   #6
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Citiraj:
Autor zmijoljubac Pregled postova
Ovo za prženje se manifestira tako da se pripremi za prženje i na nekih 15-30% prekine i ispiše eror. Pržilica je Pioneer 112!?
Probaj na stranici Pioneera pronaci noviji firmware, iako mi to smrdi na rikavelu ukoliko se tako ponasa i s drugim softverima za przenje.
Citiraj:
Ugl, prije neg je krepala stara grafa sve je radilo besprijekorno s obzirom na performanse i rang kompa.
Kao sto rekoh, isprobaj staro napajanje, provjeri temperature Everestom, a ne bi skodilo ni probati grafu kod nekog drugog.
Staro 29.09.2010., 22:36   #7
zmijoljubac
Registered User
Moj komp

Instalirao Everest, temperatura mi se čini OK, samo kaj mi je BIOS out of date... Istalirao i nove drivere od Pioneera i sad prži DVD a CD ne!?
Ovo drugo budem..Hvala
Staro 29.09.2010., 23:35   #8
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Bilo bi dobro da krenemo od ovoga:
- Ispunit opciju "Moj komp" (navesti tocno sve komponente -> ukljucujuci i napajanje)!
- Pregledat event viewer logove
- Nacin na koji su obrisani/instalirani drajveri od grafike nakon zamjene
- Izmjena medija -> ciscenje lece i zamjena fw-a za przilicu?
- S obzirom "da nisi" dovoljno "potkovan" oko rjesavanja problema i slicno, predlazem da se dogovoris s nekim od ekipe iz ZG!
Staro 02.10.2010., 07:51   #9
mujica
črna jetra
Moj komp

mujica's Avatar

Datum registracije: May 2008
probaj przit s ovim ashampoo burning studio free, ovaj nero se zna blesirat pogotovo na starijim masinama... ali prije izbrisi neru.
Staro 02.10.2010., 09:28   #10
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
koja verzija nere se koristi?? inace meni je tako radilo prženje isto kada sam imao v6 nere...a i jednom kada je pržilica riknula, nekada sprži, nekada nece...instaliraj ashampoo ako s njime isto radi....moguce da prža nešto ne valja...

ali u oba dva problema je moguce da je napajanje slabo....

jace napajanje....i vjerujem da budes rijesio oba dva problema....nabavi neko novo napajanje npr lc power 500w ili jos bolje ako mozes priustiti corsair 400w, reinstaliraj windowse pa onda idi dalje...
FRipper je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.10.2010., 13:40   #11
zmijoljubac
Registered User
Moj komp

Zamjenio sam napajanje i sad je ok što se grafe tiče a pržilica hoće snimati samo na RW medij!? Vrisnula? A?
Staro 08.10.2010., 13:48   #12
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Vrisnula
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja