|
![]() |
#452 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
U kontrolama imaš ono Quick menu left, right, up, down, pa podesi to na neke tipke, tipa 2468 (num) i dobit ćeš podešavanje krila, motora, guma (kod nenadanih ulazaka u boks i sl.)
![]() |
#454 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
U kvalifikacijama imaš goriva za recimo 3-4 kruga, a u utrci imaš više goriva pa na taj način i više potrošiš gume. A na kraju dok imaš lakši bolid su ti gume već istrošene recimo. Ovisi kak si podesil tire simulation i fuel simulation... U stvarnoj F1 je npr. najbrzi krug pojedinog vozaca na utrci sporiji po 3 sec i više u odnosu na njegov nabrzi krug u kvalifikacijama. A u prvoj polovici utrke i da ne govorim kolko su sporija vremena... Zadnje izmijenjeno od: TheBEaST. 08.10.2010. u 00:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#455 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
Ja baš na istoj stazi i ovaj legend mi počinje ić na neku stvar, njega sam uključio da ubrzam vodeće, a ubrzao sam sve. I to ne samo u ovoj utrci, nego u svim do sada, prvi (obično Webber) vozi 1:23, dok HRT i ekipa vozi 1:25... Jel tako i vama?! Prčkao sam po setupu al uglavnom ne napravim ništa pametnije nego kad koristim quick setup, a i neman 3 dana da isprobam svaku opciju posebno... Onda sam išao vidit jel do mene ili čega već pa san otišao na Trial i uzeo RB, jebote kako je taj bolid lagano vozit ![]() E sad, moguće je da Lotusu ne paše moj agresivniji stil vožnje, ali igri svakako treba patch, na 1. i 2. modu težine nije nikakav problem uć u bodove (što mi je osobno gadljivo igrat), dok na 3. i 4. razini težine jebeni HRT bolidi voze 1.5/2 sekunde sporije od RB pa tad jedva uđem u Q2 i to sa skoro savršenim krugom ![]() Mislim nije meni problem bit 21. ili 20. to je ionako realno mjesto Lotusa, ali malo frustrira kad potrošiš 2 sata i napraviš 20-30 krugova, a budeš 22. ili 23. ![]()
![]() |
![]() |
#456 |
Misanthrope
Datum registracije: Oct 2009
|
Torro Rosso. Mislim prvi sam na kvalifikacijama i vozim 1.22. a u utrci jedini ja derem 1.24. a ostali 1.22. Mogu se braniti jedno 6-7 krugova ali mi onda popuste živci i ili se izvrtim ili dobijem neki penalty. A najčešće mi pukne guma. A onda je jedini lijek Alt+F4.
![]() |
#457 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Ma ja sam jućer skoro cijeli komp razbijo vozim tek prvu sezonu sa sauberom na monte carlu, dečki moji nema šanse da odvozim 3 kruga a treba 16 ja bolid tam strgam u 2 krugu i još oni penalty me ubiju. Inače vozim na medium samo tc ukljućen do kraja. Nemojte se smijati zato. |
![]() |
![]() |
![]() |
#458 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Ja sam trenutno poceo drugu sezonu s Red bullom, nisu mi ponudili Mclaren koji sam htjeo jer Webber je najbolji AI vozac u igrici doslovno ubija. Ali sam red bull je jako jako brz u karijeri, osjeto bolje koci, lezi i ubrzava, s takvim bolidom se mozes boriti i cak si dopustiti gresku dok sa Lotusom ne smijes a cak ni sa force indijom. I inace je puno lakse vozit protiv AIa na 50% ili vise % utrke jer se puno lakse prilagoditi na gubitak goriva. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#459 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
Odvozim prvi sektor najbolje vrijeme staze, odvozim drugi solidno (uvijek izgubim koju stotinku na onom zavoju šta ide lijevo uzbrdo) i onda treći odvozim isto ok, bez greške, da bi na kraju zaostao 3, 4 sekunde za najboljim vremenom i da mi javljaju da gubim dosta vremena u 2. i 3. sektoru ![]() Doduše ne smeta meni šta je Webber napravio 1:21, a ja 1:25, nego mi smeta šta HRTovci i ostali moji konkurenti prave 1:24 vremena ![]() A i još sam nešto primjetio...doduše nije bug nego čisto taktika... Bolje je kvalifikacije odvest na tvrđim gumama pa bit 5 mjesta lošiji nego s mekšima pa kasnije (oko 8,9 kruga na utrci 20%) ić u boks, nego obrnuto, odvozim s mekšim gumama pa morat u boks već u 3, 4 krugu maks. Kad god sam startao sa mekšim gumama završio sam na lošijem mjestu nego ono s kojeg sam krenuo ![]()
![]() |
![]() |
#460 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Pa možeš ti odvozit kvale sa mekšim i onda prije utrke stavit tvrđe. Bar ja tako radim, i onda odem u boks u drugoj polovici utrke, negdje na 3/4 utrke. Naravno, ak je sve kak treba, bez kiše i strganih krila. A možda vam mekše gume pucaju jer ih vozite u kvalama i dosta su potrošene. Ne znam jel igra vodi računa o tome. I ne znam šta s practisom, jer i tamo se troše gume. |
![]() |
![]() |
![]() |
#461 | |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
a što se tiče strategije na 20% je najbolja ona gdje ideš u boks sam ili maksimalno s još jedim bolidom (općepoznati bug sa boksom) inače, jako mi se sviđa kako su napravili model potrošnje goriva, uništavanja guma i općenito gripa kako se stvara trkaća linija na stazi (što je i vidljivo) to su napravili jako jako dobro. problem je samo u tome kada se igra na 20% što se ta razlika defacto osjeti iz kruga u krug i onda se jako teško prilagoditi jer kako ti bolid postaje lakši tako možeš sve kasnije kočiti ali ti se gume troše i onda se grip totalno neutralizira ili dapače rapidno pada, što u primjeru na stazi znači otprilike ovo: voziš na optionu 2. krug i u posljednje dvije šikane jako kasno kočiš i ful osjetiš grip kroz šikanu koju šibaš sa ful gasom, al već u sljedećem (gdje je bolid još lakši) i možeš još kasnije kočiti ali nemaš više isti grip koji si imao dva zavoja prije (jer su gume potrošenije) i onda je jako teško voziti konstantne krugove jer ti je praktički svaki zavoj nepoznanica model je toliko dobro napravljen da je jednostavno pretežak kada se vozi 20% utrke, nisam probao full distance utrku ali vjerujem da je za to odličan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#462 | |||
Torrent freek
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Ja sam išao promjenit pa mi je rečeno da ne mogu mjenjat gume na kojima san se kvalificirao... Doduše možda je to zato šta kada sam zadnji put gledao to sam odvozio full weekend (dakle prave kvalifikacije, Q1, Q2 i Q3) pa sam morao startat s onim gumama s kojima san odvozio Q3... Probam sad sljedeću utrku stavit quick weekend pa probat promjenit gume ![]() Ili si glista možda mislio kad odaberemo više od 20% utrke? Naime igram 20%, neman ni živaca ni koncetracije za više ![]() Evo sad sam i Catalunya, startao 13ti, završio 19ti ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#463 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Moje mišljenje je da se prvih 10 vozaća iz kvalifikacija mora voziti sa gumama sa kojima su se kvalificirali.... Meni se dogodilo sljedeće prije 5 minuta ![]() Vozim Australiju, i 13 sam, u zadnjem krugu se malo sudarim, izvrtim, ali ipak završim 14 .... utrka gotova, izbaci onaj ekran sa rezultatima, kad ja pogledam ono sam prvi, a svima piše + 1LAP ?????? Ovo mi se još nije dogodilo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#464 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Tako je pravilo u formulama, koliko ja znam, svi iz Q3 nesmiju mjenjat gume, a to je prvih 10. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Premium
|
Ja u Australiji uopće nisam morao mjenjati gume a postavke nisam ništa dirao ![]() Ganjam Vettela po kiši cijelu utrku i maltene već odustao jer je bio deveti krug kad ono on u boks a ja ostao na stazi cijelu utrku ![]() I evo sad Sepang odvozim i normalno u boks u četvrtom krugu mislim. Još jedan bug na ljisti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Planiram kupiti igricu, pa me zanima je li zabavna sa toliko bugova koji ometaju? Inace sam veliki F1 fan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#469 | |
crni pas
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Premium
|
Hvala ![]() Oce se to uopce vrtit ikak na mojoj konfi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#471 | |
crni pas
|
Citiraj:
![]() ali vjerojatno to kači samo prvih 10, a ja se još nisam uspio kvalificirat tako nisko, tak da ipak onda nije bug |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#475 | ||
Torrent freek
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Znači prvih 10 mora startat na onome šta su vozili u kvalifikacijama, ostali mogu mjenjat, neovisno o formatu kvalifikacija. Mene je zbunilo baš to jer sam neke staze igrao pune kvalifikacije (Q1, Q2 i Q3), a neke "short" kvalifikacije gdje je ono samo jedna sesija pa voziš... Dobro je....sad san na konju kad san spoznao ovo, jer u prvih 10 sam bio dva puta, oba puta pri promjenim uvjetima kad bi uhvatio krug po laganoj kiši (ili dok staza još nije mokra), dok bi druge snašao potop...
![]() |
![]() |
#476 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Znaci ako je wet onda nisi duzna ici u boks ako po suhom vremenu ne odes u boks dobijes black flag. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Torrent freek
|
Jebate Monaka ![]() Ne mogu 2 kruga odvozit da ne polomin prednje krilo ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#478 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Kvalifikacije su 90% dobivene utrke u Monaku...treba znati stazu do zadnjeg detalja i onda se da i pobijediti...ja sam uspio sa Williams-om u prvoj sezoni, ali mi je najbolje vrijeme po krugu bilo oko 1:16,5...s Red Bull ili Ferrarijem nisam probal odvoziti. Ak ništ drugo, stavi si one pomoćne strelice za kočenje, za zavoje samo, dok ne naučiš stazu kako treba... |
![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Torrent freek
|
Ma je, znam, lagano voziš, a svi za tobom ![]() Zato san Tursku rastura sad, al nula bodova na kraju ![]() Prvi put startan 5, završin 4. jer stazu znan u dušu, ubijan ih zadnja dva sektora, kad ono taman prije nego treba sejvat igra se sruši... Krenem ponovo i ovaj put dođen čak prvi ![]() ![]() Ljut san...
![]() |
|
|