|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Ja sam probao par komada na HP Scanjet 3800 i ok ispadne. Slike nisu bile neke kvalitete i skener je jeftin ali ispadne ok, ono kak vidis na slici tak je i na monitoru. A i to se jos da popravit posle. Ne znam kaj te tocno zanima, pa pitaj... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
ovisi za sta ti treba ![]() Na kucnim jeftinim scanerima mozes dobiti upotrebljive scanove za po doma, ali imaj u vidu da je to vrlo sporo i dosadno. Jos ako tvoj scaner nema okvir za filmove nego ih ljepis na staklo... Badrov je skenirao za male novce (2kn/slide) bez obrade, 2000 x 3000 pixela i to je bilo dosta dobro nakon obrade. Za neke ozbiljne stvari imas masu studija koji se s tim bave, ali to te onda kosta. Nego daj neki info sta zapravo zeli dobiti. Jesu filmovi u roli ili izrezani, kolko toga imas, za sta ti treba, kakav scaner imas.... i tak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
humanoid carbon unit
Datum registracije: Aug 2004
|
Canon 8800F. za web i manja digitalna povećanja sasma okej odabir, makar sam se ja upuštao i u veća (30x40, c/b) sa starijim 8400F. naravno, tu su uvijek Nikonova Coolscan 8000/9000 serija, ali to košta toliko novaca da se smrzneš, čak i kad ih nađeš da ih netko prodaje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
imao doma umaxov skener za skeniranje 35mm i nije to bas neka sreca IMHO puno bolje rijesenje je odnjeti filmove u neki od foto studija koji nude uslugu skeniranja filmova, mislim da je cijena oko 30kn po filmu sto je zanemariv trosak |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|