|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Windows XP & Ubuntu dual boot - backup Acronis True Imageom
Imam instaliran WinXP i Ubuntu na jednom disku, s tim da je WinXP instaliran prvi. Htio bi napraviti backup ta dva sustava. Da li to može Acronis True image. U biti zanima me to da li se mora raditi backup pojedinačno, samo one particije gdje su instalirani sustavi ili se backupiraju sve particije (xp i ubuntu zajedno) tako da onda ispadne jedan image. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Možeš backupirat sve odjednom. Ako misliš da nešto neće radit nakon recovery-a, backupiraj sektor po sektor, onda totalno nije bitno šta je na disku i koji je filesystem. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
na kompu imam 3 diska. dva diska su u raidu 0, dok treći radi samostalno te je na njega instaliran ubuntu. na diskovima u raidu 0 je instaliran windows. na trećem disku je instaliran ubuntu. kad palim komp, u biosu je namješteno da disk na kojem su windowsi se boota prvi, no kad bootam ubuntu, koji nije u raidu 0, nego je na drugom disku, te nakon što resetiram komp kroz ubuntu, tijekom novog pokretanja kompa raid 0 nestane. jedino riješenje je da ugasim komp te ponovno ga uključim. da li se može napraviti nešto tipa da se instalira neki program na ubuntu, tako da nakon restarta kompa iz ubunta raid 0, ne nestaje, nego normalno boota onaj os koji je na njemu instaliran. Zadnje izmijenjeno od: catroot. 25.09.2010. u 01:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To nema veze sa OS-om nego s bugovitim BIOS-om. Vidi ima li kakav update...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|