Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.09.2010., 23:14   #421
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Neznam jel spominjano u ovoj ili drugoj temi, audio (stereo) "izvadiš" iz SCART - a na prijemniku i vozi u pojačalo (pinovi 3 i 1 signal, 4 masa).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2010., 09:06   #422
GT3
Premium

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Neznam jel spominjano u ovoj ili drugoj temi, audio (stereo) "izvadiš" iz SCART - a na prijemniku i vozi u pojačalo (pinovi 3 i 1 signal, 4 masa).
ne mogu vjerovati da nema audio izlaz ili barem dva scarta. ocito cu morati napraviti kak si rekao. hvala
GT3 je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2010., 10:04   #423
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Mislio uzeti infinity 8000 i taman kad pomislim da sam našao savršen uređaj vidim da nema 2 scarta pa otpada mogućnost spajanja DVD-a i TV-a istovremeno. Nevjerovatno da to nisu uglavili odozada, mnogo jednostavniji i jeftiniji modeli odavno imaju 2 scarta. Bezveze..
rak21 je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2010., 11:10   #424
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
zar nema hdmi?

sa druge strane, hd prijemnik spojen preko scarta nema previše smisla osim za gledanje mpeg4 programa u sd kvaliteti...

sa treće strane koji tv prijemnik nema 2 ili 3 scarta unatrag 10 godina?
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2010., 12:29   #425
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor mymoon Pregled postova
zar nema hdmi?

sa druge strane, hd prijemnik spojen preko scarta nema previše smisla osim za gledanje mpeg4 programa u sd kvaliteti...

Nema moj Gruding Vision, kupljen zimus a ima MPEG4.
Staro 01.10.2010., 12:38   #426
GT3
Premium

Citiraj:
zar nema hdmi?

imam spojem prijenosni hdd na digitalni prijemnik. Nitro je imao 2 scarta i mogao sam spojiti tv i projektor. kad gledam na projektor je ugasen i zvuk ide preko pojacala. ako tv ima 2 scarta i ugasen je, hoce li biti zvuka na pojacalu?
GT3 je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2010., 12:45   #427
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ovisi jeli "prolaz" među scart - ovima spojen pasivno ili aktivno preko nekog kruga, u prvom slućaju bi željeno trebalo radit i kad je ugašen. Probaj i sve ćeš saznat.
Staro 01.10.2010., 13:52   #428
tomekk82
Premium
Moj komp

Evo ja kupio Infinity 8000. Nakon pol dana koristenja mogu reci da je uredjaj ok. Ja sam spojio obicnu sobnu antenu i slika je ok, signal 85%. Kak god okrenem antenu slika ok na sva 4 programa. Inace s tom antenom (gorenje, pasivna, starija antena vulgaris) na analognoj tv isto bila ok slika al uz malo podesavanja (ocu rec da je ta antena bolja od oni aktivnih sobnih). Zasad nisam uocio nikakve smetnje mada nisam puno gledo tv...

Isprobao sam snimanje - radi ok i taj format se moze bez beda gledat na kompu. Moze se i gledat drugi program dok snima. Snimanje isprobao na fat32 usb stick. Mislim da ispadne oko 2gb za sat vremena...

Dalje, isprobao divx,mkv. E sad pitanje onima koji imaju taj uredjaj: jel vam radi divx3.1? Meni ne. Mislim da je neko prije napisao da mu isto ne radi. Mkv mi isto neki ne rade. 720 svi rade, a 1080 mi je samo jedan radio (od 3-4 isprobanih). Za DTS znam da ne radi. Jel se to da kaj rijesti sa nadogradnjom softvera? Btw di ima softver za skinut i koji je zadnji? Meni pise SW verzija 1.01 i SW datum 13.8.

I jos jedno pitanje: kak se gasi ttx? Ak stisnem tv tipku onda mi onak stavi ttx u 'background', a sa tipkom exit izadje iz ttx ali ponovo loada program kaj je malo iritantno...

Prijem mpeg4 programa nisam isprobao jer sam 20km od ZG-a...

Sve u svemu ok uredjaj, bar zasad
tomekk82 je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2010., 16:46   #429
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Nema moj Gruding Vision, kupljen zimus a ima MPEG4.
nevjerovatno. znam da je grundig žalost kao i vivax & co., ali da postoji tv sa 1 scartom, to je tuga.

ja imam jednog grundiga lcd u sobi, ima 3 scarta+cinch video+vga ulaz. star 5-6 godina i da ga nisam dobio u kompenzaciju, ne bi ga niti pogledao u trgovini kako jadnu sliku ima... znači, sadašnji grundig se srozao još više.
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2010., 16:59   #430
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor tomekk82 Pregled postova
Evo ja kupio Infinity 8000. Nakon pol dana koristenja mogu reci da je uredjaj ok. Ja sam spojio obicnu sobnu antenu i slika je ok, signal 85%. Kak god okrenem antenu slika ok na sva 4 programa. Inace s tom antenom (gorenje, pasivna, starija antena vulgaris) na analognoj tv isto bila ok slika al uz malo podesavanja (ocu rec da je ta antena bolja od oni aktivnih sobnih). Zasad nisam uocio nikakve smetnje mada nisam puno gledo tv...

Isprobao sam snimanje - radi ok i taj format se moze bez beda gledat na kompu. Moze se i gledat drugi program dok snima. Snimanje isprobao na fat32 usb stick. Mislim da ispadne oko 2gb za sat vremena...

Dalje, isprobao divx,mkv. E sad pitanje onima koji imaju taj uredjaj: jel vam radi divx3.1? Meni ne. Mislim da je neko prije napisao da mu isto ne radi. Mkv mi isto neki ne rade. 720 svi rade, a 1080 mi je samo jedan radio (od 3-4 isprobanih). Za DTS znam da ne radi. Jel se to da kaj rijesti sa nadogradnjom softvera? Btw di ima softver za skinut i koji je zadnji? Meni pise SW verzija 1.01 i SW datum 13.8.

I jos jedno pitanje: kak se gasi ttx? Ak stisnem tv tipku onda mi onak stavi ttx u 'background', a sa tipkom exit izadje iz ttx ali ponovo loada program kaj je malo iritantno...

Prijem mpeg4 programa nisam isprobao jer sam 20km od ZG-a...

Sve u svemu ok uredjaj, bar zasad
imaš čini mi se zadnji soft, dts za sada ne radi, možda tako i ostane....
meni svi mkv rade...a kaj se zvuka tiče jednostavno ga kodiram iz dts u nekaj drugo, recimo ac3

ttx je iritantan, meni se ponovo loada program, iako samo na nekim programima, na rtlu racimo ostaje slika i zvuk, nikaj ne loada ponovo....to mi je malo zbunjujuće...

kaj se tiče fat 32 i snimanja, kaj će se desit ak snimaš nekaj veće od 2 gb....rascjepkat će ti film, moja preporuka je da taj uređaj na koji snimaš preformatiraš u ntfs, ja ga imam tako složenog i sve radi ko beba

za tu paru, nema boljeg prijemnika
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2010., 20:11   #431
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
nevjerovatno. znam da je grundig žalost kao i vivax & co., ali da postoji tv sa 1 scartom, to je tuga.

ja imam jednog Grundiga lcd u sobi, ima 3 scarta+cinch video+vga ulaz. star 5-6 godina i da ga nisam dobio u kompenzaciju, ne bi ga niti pogledao u trgovini kako jadnu sliku ima... znači, sadašnji grundig se srozao još više.
Ne mogu se požaliti na kvalitetu slike i brojnost svih ostalih ulaza ( cinchevi, vga, hdmi, usb ) kao i dobar media player. Očito da svako tržište ima "svoje" modele.
Sa starim CRT Grundinzima imam samo najbolja iskustva, kod majke njene još radi 25 godišnjak 72 ekran, slika k'o britva.
Staro 01.10.2010., 21:49   #432
tomekk82
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
ttx je iritantan, meni se ponovo loada program, iako samo na nekim programima, na rtlu racimo ostaje slika i zvuk, nikaj ne loada ponovo....to mi je malo zbunjujuće...

kaj se tiče fat 32 i snimanja, kaj će se desit ak snimaš nekaj veće od 2 gb....rascjepkat će ti film, moja preporuka je da taj uređaj na koji snimaš preformatiraš u ntfs, ja ga imam tako složenog i sve radi ko beba

za tu paru, nema boljeg prijemnika
da ttx je banana, al meni jos veci bed jer moram starog naucit sad na te sve tipke

a kaj se tice snimanja probo sam na stick, al imam i prijenosni hard pa nema beda
tomekk82 je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2010., 22:01   #433
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Momci, pročitao sam cijelu temu i izgleda da ću bratu i sebi kupiti Nytrobox-a 4001 USB jer mi treba nešto jeftino, a da snima na USB (imam ok stick, iako je u planu HDD nabaviti).

Nadam se da su sredili to snimanje, da nema pucanja slike na TV-u/snimci.

A starcima uzimam Infinity 8000HD (za kojega kažu da je jako sličan Vivax-u 410, Xoro nekom i Strongu 8100HD po mogućnostima) + eksterni HDD jer je stari skoro neki dan dao za HDD videorekorder 1600kn, a ovo će dobiti u pola cijene.
Staro 01.10.2010., 22:34   #434
zackoj
Premium
Moj komp

zackoj's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ima netko preporuku za digitalni prijemnik sa satom, tj da se vidi vrijeme u standby modu kao sto si imali videorekorderi.
Takoder da ima podrsku ua Divixe titlove i snimanje.
Cijen do 400kn
Staro 02.10.2010., 00:04   #435
Enter Sandman
dark paradise
Moj komp

Enter Sandman's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Jedno pitanje za stručnjake: kada spojim digitalni na sony trinitron ne mogu dobiti sliku na tv-u? (znači kao da uređaj ne radi, inače bi trebao prikazati menu na ulazu kao i za dvd - ima samo jedan scart)
A kad dođem doma i spojim na svoj lcd sve radi! u čemu je problem, ne kužim?
Enter Sandman je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2010., 02:10   #436
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

@Enter Sandman
Spoji "digitalni" kod sebe i u meniju prebaci izlaz slike iz RGB u CVBS (Composite), zapamti, ugasi i odi probat na tom Sony - ju.
Staro 02.10.2010., 09:56   #437
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor tomekk82 Pregled postova
da ttx je banana, al meni jos veci bed jer moram starog naucit sad na te sve tipke

a kaj se tice snimanja probo sam na stick, al imam i prijenosni hard pa nema beda
ti moraš starog....pokušaj starog staru i još BAKU naučit
borim se, nema mi druge
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2010., 20:29   #438
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Nisam našao Infinity 8000HD pa uzeo Strong SRT8110 za 499 kuna u HGSpotu. Negdje ga ima i za jeftinije pare. Inače, uređaj je odličan. Čak i ovdje u Popovači hvatam Slovence i slika je odlična. Antena je umjesto prema Moslavačkoj gori usmjerena prema Zagrebu, koristim i pojačalo od Rotamax antene. Nadogradio sam software na zadnji i snjim dobio krupne titlove sa .avi filmovima. Probao epizode Housea i HIMYM i radi odlično.

Za mali TV u sobi sam uzeo Infinity 6000T. Dvoumio sam se između njega i Nytroboxa 4001T, na kraju uzeo ovaj prvi jer mi se činio nešto kvalitetnijim. Isto nadogradio na zadnji software 1.07. Zasad isto sve u redu, osim fontova na filmovima koji su prilično mali i ne mogu se podesit na veće. Još moram isprobat snimanje na oba ali to ću dok uhvatim malo vremena.

Strong ima prilično dobru stranicu i support dok za ovaj Infinity nisam našao ništa što miriši da je službeni site.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2010., 20:49   #439
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
NytroBox 4001 t usb -- u kojiem formatu treba biti film da bi ga mogao gledati preko NB-usb-a, i koji konverter bi mi preporučili da to bude OK.
dabomba je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2010., 12:48   #440
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Momci, jučer sam vidio na djelu Nytrobox 4001 USB i nije me se nikako dojmio . Snimanje nije radilo kako spada (Stick od 16GB i od 8GB; različiti proizvođači), a bome niti gledanje avi filmova, a pazio sam na format slike i zvuka. Štekalo je i sve.

Jel ima netko XORO HRT 3510 ? Vidim da je on sličan po cijeni i mogućnostima, no nema nigdje recenzije.
Staro 03.10.2010., 13:30   #441
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Za doma smo uzeli Strong 5202 i naletjeli na problem. Stara (kod nje je) kaže da se televizor gasi. Uspio sam od nje izvući informaciju da se ne gasi televizor, već DVB-T prijemnik (hint: ne kupovati starim ljudima ništa komplicirano).
E sad, u uputstvima sam našao da postoji stand by opcija te se uređaj automatski ugasi (ode u stand by, iako je zapravo upaljen, crna slika na TV-u) nakon 3 sata bez ikakve komande sa daljinskog.
Problem je u tome što te opcije nema u izborniku uređaja tamo gdje bi se ona trebala nalaziti. Još je bolje to što su uputstva za 5200/5202/5205 modele, a doma imamo 5202 i 5200 na kojima te opcije naprosto nema.

Kako da to isključim onda?

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2010., 13:42   #442
Sultan
Six Blade Knife
Moj komp

Sultan's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Opcija za Auto Standby bi trebala biti zadnja u meniju Podešavanje. U starijem firmwareu je to bilo krivo prevedeno pa je umjesto Automatsko stanje pripravnosti pisalo nešto kao Uređaj za pohranu nije pronađen.
Sultan je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2010., 13:59   #443
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor Sultan Pregled postova
Opcija za Auto Standby bi trebala biti zadnja u meniju Podešavanje. U starijem firmwareu je to bilo krivo prevedeno pa je umjesto Automatsko stanje pripravnosti pisalo nešto kao Uređaj za pohranu nije pronađen.
Hvala, mislim da je baš ta opcija mjestu gdje bi se trebao nalaziti stand by.
Sad sam staroj stavio 5200 i nema niti jedne od tih mogućnosti, barem se nadam
Kasnije ću upogoniti i ovaj 5202 kod sestre pa javiim kako je prošlo.

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2010., 14:06   #444
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Pozdrav ljudi, prijatelj ima digimax 5050 USB PVR i kaže da koji god film stavi na stick i pokuša reporducirati, reciver uopće ne vidi da nešto ima na sticku, jedino vidi datoteke koje je reciver sam snimio sa tv-a, u čemu je problem?
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2010., 14:11   #445
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Updateaj software sa proizvođačevih stranica. Mislim da sam vidio da su ispravili tu opciju koja je krivo prevedena.
Staro 03.10.2010., 14:23   #446
Buger
Premium
Moj komp

ok, hvala
Staro 03.10.2010., 14:32   #447
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Ne, to je bilo namjenjeno borny-u za Strong
Staro 03.10.2010., 14:39   #448
Buger
Premium
Moj komp

aha, dobro primam dalje savjete

baš gledam i ne mogu naći neku normalnu digimaxovu stranicu
Staro 03.10.2010., 14:44   #449
Enter Sandman
dark paradise
Moj komp

Enter Sandman's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
@Enter Sandman
Spoji "digitalni" kod sebe i u meniju prebaci izlaz slike iz RGB u CVBS (Composite), zapamti, ugasi i odi probat na tom Sony - ju.
izgleda da je scart ulaz malo s***n evo radi sve... thx

jel neko zna kad u spec piše -Support of SD (MPEG4) - jel to znači da ne može hvatat hd promo, nova hd, slovence ili bi trebao pošto je mpeg 4?
buni me ovo sd i hd prefix kod nekih
Enter Sandman je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2010., 15:40   #450
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Nemože jer:
SD = standard definicija (rezolucije do to 720x576 pixel) a HD = high definition (rezolucije do 1920x1080 pixel ili više)
MPEG-4 je tip video compresije
is your friend
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno