|
![]() |
#421 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Neznam jel spominjano u ovoj ili drugoj temi, audio (stereo) "izvadiš" iz SCART - a na prijemniku i vozi u pojačalo (pinovi 3 i 1 signal, 4 masa). |
![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
Mislio uzeti infinity 8000 i taman kad pomislim da sam našao savršen uređaj vidim da nema 2 scarta pa otpada mogućnost spajanja DVD-a i TV-a istovremeno. Nevjerovatno da to nisu uglavili odozada, mnogo jednostavniji i jeftiniji modeli odavno imaju 2 scarta. Bezveze.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
zar nema hdmi? sa druge strane, hd prijemnik spojen preko scarta nema previše smisla osim za gledanje mpeg4 programa u sd kvaliteti... sa treće strane ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#426 |
Premium
|
imam spojem prijenosni hdd na digitalni prijemnik. Nitro je imao 2 scarta i mogao sam spojiti tv i projektor. kad gledam na projektor je ugasen i zvuk ide preko pojacala. ako tv ima 2 scarta i ugasen je, hoce li biti zvuka na pojacalu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Moderator
|
Ovisi jeli "prolaz" među scart - ovima spojen pasivno ili aktivno preko nekog kruga, u prvom slućaju bi željeno trebalo radit i kad je ugašen. Probaj i sve ćeš saznat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Premium
|
Evo ja kupio Infinity 8000. Nakon pol dana koristenja mogu reci da je uredjaj ok. Ja sam spojio obicnu sobnu antenu i slika je ok, signal 85%. Kak god okrenem antenu slika ok na sva 4 programa. Inace s tom antenom (gorenje, pasivna, starija antena vulgaris) na analognoj tv isto bila ok slika al uz malo podesavanja (ocu rec da je ta antena bolja od oni aktivnih sobnih). Zasad nisam uocio nikakve smetnje mada nisam puno gledo tv... Isprobao sam snimanje - radi ok i taj format se moze bez beda gledat na kompu. Moze se i gledat drugi program dok snima. Snimanje isprobao na fat32 usb stick. Mislim da ispadne oko 2gb za sat vremena... Dalje, isprobao divx,mkv. E sad pitanje onima koji imaju taj uredjaj: jel vam radi divx3.1? Meni ne. Mislim da je neko prije napisao da mu isto ne radi. Mkv mi isto neki ne rade. 720 svi rade, a 1080 mi je samo jedan radio (od 3-4 isprobanih). Za DTS znam da ne radi. Jel se to da kaj rijesti sa nadogradnjom softvera? Btw di ima softver za skinut i koji je zadnji? Meni pise SW verzija 1.01 i SW datum 13.8. I jos jedno pitanje: kak se gasi ttx? Ak stisnem tv tipku onda mi onak stavi ttx u 'background', a sa tipkom exit izadje iz ttx ali ponovo loada program kaj je malo iritantno... Prijem mpeg4 programa nisam isprobao jer sam 20km od ZG-a... Sve u svemu ok uredjaj, bar zasad ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
nevjerovatno. znam da je grundig žalost kao i vivax & co., ali da postoji tv sa 1 scartom, to je tuga. ja imam jednog grundiga lcd u sobi, ima 3 scarta+cinch video+vga ulaz. star 5-6 godina i da ga nisam dobio u kompenzaciju, ne bi ga niti pogledao u trgovini kako jadnu sliku ima... znači, sadašnji grundig se srozao još više. |
![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
meni svi mkv rade...a kaj se zvuka tiče jednostavno ga kodiram iz dts u nekaj drugo, recimo ac3 ttx je iritantan, meni se ponovo loada program, iako samo na nekim programima, na rtlu racimo ostaje slika i zvuk, nikaj ne loada ponovo....to mi je malo zbunjujuće... kaj se tiče fat 32 i snimanja, kaj će se desit ak snimaš nekaj veće od 2 gb....rascjepkat će ti film, moja preporuka je da taj uređaj na koji snimaš preformatiraš u ntfs, ja ga imam tako složenog i sve radi ko beba za tu paru, nema boljeg prijemnika |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Sa starim CRT Grundinzima imam samo najbolja iskustva, kod majke njene još radi 25 godišnjak 72 ekran, slika k'o britva.
![]() |
![]() |
#432 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() a kaj se tice snimanja probo sam na stick, al imam i prijenosni hard pa nema beda ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Momci, pročitao sam cijelu temu i izgleda da ću bratu i sebi kupiti Nytrobox-a 4001 USB jer mi treba nešto jeftino, a da snima na USB (imam ok stick, iako je u planu HDD nabaviti). Nadam se da su sredili to snimanje, da nema pucanja slike na TV-u/snimci. A starcima uzimam Infinity 8000HD (za kojega kažu da je jako sličan Vivax-u 410, Xoro nekom i Strongu 8100HD po mogućnostima) + eksterni HDD jer je stari skoro neki dan dao za HDD videorekorder 1600kn, a ovo će dobiti u pola cijene.
![]() |
#434 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ima netko preporuku za digitalni prijemnik sa satom, tj da se vidi vrijeme u standby modu kao sto si imali videorekorderi. Takoder da ima podrsku ua Divixe titlove i snimanje. Cijen do 400kn
![]() |
#435 |
dark paradise
Datum registracije: Sep 2007
|
Jedno pitanje za stručnjake: kada spojim digitalni na sony trinitron ne mogu dobiti sliku na tv-u? (znači kao da uređaj ne radi, inače bi trebao prikazati menu na ulazu kao i za dvd - ima samo jedan scart) A kad dođem doma i spojim na svoj lcd sve radi! u čemu je problem, ne kužim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Moderator
|
@Enter Sandman Spoji "digitalni" kod sebe i u meniju prebaci izlaz slike iz RGB u CVBS (Composite), zapamti, ugasi i odi probat na tom Sony - ju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Nisam našao Infinity 8000HD pa uzeo Strong SRT8110 za 499 kuna u HGSpotu. Negdje ga ima i za jeftinije pare. Inače, uređaj je odličan. Čak i ovdje u Popovači hvatam Slovence i slika je odlična. Antena je umjesto prema Moslavačkoj gori usmjerena prema Zagrebu, koristim i pojačalo od Rotamax antene. Nadogradio sam software na zadnji i snjim dobio krupne titlove sa .avi filmovima. Probao epizode Housea i HIMYM i radi odlično. Za mali TV u sobi sam uzeo Infinity 6000T. Dvoumio sam se između njega i Nytroboxa 4001T, na kraju uzeo ovaj prvi jer mi se činio nešto kvalitetnijim. Isto nadogradio na zadnji software 1.07. Zasad isto sve u redu, osim fontova na filmovima koji su prilično mali i ne mogu se podesit na veće. Još moram isprobat snimanje na oba ali to ću dok uhvatim malo vremena. Strong ima prilično dobru stranicu i support dok za ovaj Infinity nisam našao ništa što miriši da je službeni site. |
![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Momci, jučer sam vidio na djelu Nytrobox 4001 USB i nije me se nikako dojmio ![]() Jel ima netko XORO HRT 3510 ? Vidim da je on sličan po cijeni i mogućnostima, no nema nigdje recenzije.
![]() |
#441 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Za doma smo uzeli Strong 5202 i naletjeli na problem. Stara (kod nje je) kaže da se televizor gasi. Uspio sam od nje izvući informaciju da se ne gasi televizor, već DVB-T prijemnik (hint: ne kupovati starim ljudima ništa komplicirano). E sad, u uputstvima sam našao da postoji stand by opcija te se uređaj automatski ugasi (ode u stand by, iako je zapravo upaljen, crna slika na TV-u) nakon 3 sata bez ikakve komande sa daljinskog. Problem je u tome što te opcije nema u izborniku uređaja tamo gdje bi se ona trebala nalaziti. Još je bolje to što su uputstva za 5200/5202/5205 modele, a doma imamo 5202 i 5200 na kojima te opcije naprosto nema. Kako da to isključim onda? ![]()
![]() |
#442 |
Six Blade Knife
Datum registracije: Jul 2008
|
Opcija za Auto Standby bi trebala biti zadnja u meniju Podešavanje. U starijem firmwareu je to bilo krivo prevedeno pa je umjesto Automatsko stanje pripravnosti pisalo nešto kao Uređaj za pohranu nije pronađen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#443 | |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Sad sam staroj stavio 5200 i nema niti jedne od tih mogućnosti, barem se nadam ![]() Kasnije ću upogoniti i ovaj 5202 kod sestre pa javiim kako je prošlo.
![]() |
![]() |
#444 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Pozdrav ljudi, prijatelj ima digimax 5050 USB PVR i kaže da koji god film stavi na stick i pokuša reporducirati, reciver uopće ne vidi da nešto ima na sticku, jedino vidi datoteke koje je reciver sam snimio sa tv-a, u čemu je problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
dark paradise
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
jel neko zna kad u spec piše -Support of SD (MPEG4) - jel to znači da ne može hvatat hd promo, nova hd, slovence ili bi trebao pošto je mpeg 4? buni me ovo sd i hd prefix kod nekih |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Moderator
|
Nemože jer: SD = standard definicija (rezolucije do to 720x576 pixel) a HD = high definition (rezolucije do 1920x1080 pixel ili više) MPEG-4 je tip video compresije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|