|
![]() |
#391 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() Pa 90% igara moras igrat na najtezem da uopce mozes argumentirat igru, 10% je onih koje su nepravedne Zadnje izmijenjeno od: xGAME. 01.10.2010. u 12:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
Yippie-Ka-Yay
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
1. normalno da se vrati u prvobitni položaj jer igra reagira, tj kod igre reagira na položaj tvoje lijepe drage gljivice, a za to napravit što ti hoćeš trebalo bi najmanje dvije stranice koda više u igri, a koliko znam iz osobnog iskustva kao programer bit izrade programa je svest kod na minimum, tj što manji to bolji i s manje bugova. Tako da je programerima u codemastersa bitnije da igra radi ok nego da mamini sinovi ko ti plaču radi sitnih detalja, kupi volan pa će ti se volan u formuli vraćat nazad kako ga okrećeš. 2. ne implementiraju se nego ti dok voziš tvoj video se sprema na hard disk, zamisli što bi bilo kada bi se spremao replay ostalih 23 vozača radi svrhe da jednom u 100 godina se netko sjeti 'a vidi mogao sam pogledat kako je schumacher vozio' opet preglupo i krajnje beskorisno po meni... 3. slažem se s ovim split timeovima u igri, jer je iritirajuće jer znam od prilike koliko vremena potrošim u boxu tako da nikako ne mogu organizirat taktiku do kraja bez informacija koliko je vozač ispred mene u prednosti odnosno koliko ja prednost imam prema ovome iza mene 4. ako je to jedino kako možeš izvrtiti bolid onda ne igraš bez pomoći, ja imam uključen traction control i abs i nekad mi se izvrti u zavoju ako dan viška gasa, a što se tiče oštećenja ako želiš auta koja se raspadaju prilikom sudara onda kupi flatout ili neku drugu demolition derby tip igru. Po meni je dosta da ti s*ebe prednji spojler i da odma padneš 2-3 mjesta dok ne uđeš u box a zatim još par dok si u boxu Sve u svemu sve ovo što si ti nabroja stoji i po tome igra nije savršena, ali jako je teško napravit savršenu igru, a uz to da je do sitnice realna svi bi plakali da nevalja, da je preteška, ovako plaču da je prenerealna ili šta već |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Ma nisam faca jos ![]() tek se ufuravam i jos nisam uspio spojit 2 dobra kruga, al doci ce sve na svoje sa vremenom ja sam sa igrom zadovoljan, jos neke sitnice moram poslozit jer mi je grafika bolida sugava a sve je na max tak da nznam u cem je problem i moram jos malo podesiti volan i onda ce to biti to. jos nisam krenuo sa karijerom jer ne zelim ko tulavac tam vozit, prvo cu malo proc sve staze da malo naucim pa cu tek onda krenut |
![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |||||
Banned
Datum registracije: Sep 2010
|
Citiraj:
znam ja da on reagira na povratak gljive u centralni polozaj ono sto mene smeta je brzina kojom igra to napravi totalno neprirodno i prvi put to vidim u nekoj igri ovakvog tipa Citiraj:
najbolje onda da svi igramo minesweepera posto sadrzi milijun linija koda manje. programiranje igre nije isto sto i programiranje nekog profesionalnog softvera ako je likovima u codemastersu bitnije da igra radi bez bugova, nego da je igra zanimljiva i igriva (lol) onda su u pogresnoj bransi - uostalom, nisu briljirali niti u jednom od tih aspekata, posto je igra i bugovita i gameplay nije na razini (vise frustrira nego sto mozes uzivati u gameplayu) ne placem ja zbog sitnih detalja, nego se zalim na nesto sto je bilo prisutno u svim prijasnjim codemastersovim trkacim igrama unazad 10g a ako ce vec potrosit silne pare na F1 licencu, onda su se bar mogli potrudit malo vise i izdat softver koji nije u beta fazi (ako ne i alfa) no valjda su nest i naucili od ovogodisnje igre i slijedeca ce biti duplo bolja (iako se codemasters kao developer sve vise i vise srozava kad pogledas sta rade forza i gt developeri) Citiraj:
od shootera do voznji ako sam u jednom UTeu starom 12g mogao pratiti sta bilo koji od AI igraca radi nezavisno od toga gdje su na mapi ne vidim zasto ne bih u igri izasloj prije mjesec dana zamisli video se sprema na hard disk veliki problem u danasnje vrijeme gdje svi imaju harddiskove od 500+gb (a same igre dostizu vrijednosti od 15gb) - a ako si vec programer onda bi trebao znati da igra ne mora doslovno snimati video drugih bolida nego samo zapisati sve varijable odredjenog bolida u utrci i po tim varijablama ponoviti voznju bolida. ne zanima mene AI replay da bih se za "100 godina sjetio" kako je schumacher vozio nego nakon utrke da vidim kako je to button dosao sa posljednjeg mjesta na prvo ili kako se petrov sa zacelja uspio zabiti u mene, koji sam bio na osmoj poziciji, vec u prvom zavoju da igra iz 2010. ne moze simulirati voznju 20+ AI vozaca nego se njihova vremena odredjuju po random sablonama je stvarno fascinirajuce i da je k tome codemasters odlucio na minimapi pokazivati tockice koje nemaju veze sa trenutnim pozicijama bolida (dok si u boksu) je... to je bilo moguce i u gridu i u dirtu - codemastersovim igrama. Citiraj:
ako se ja zabijem u zid direktno sa nosom vozeci kojih 60km/h, ne ocekujem da mi otpadne samo prednje krilo, vec da mi cijeli nos ode u 3pm ili bar pokaze neke znakove boranja no ostecenja u ovoj igri su hit'n'miss nekad rade kako treba, nekad stvarno debilno kad uzmes u obzir da je u ovom aspektu codemasters briljirao sa gridom i dirtom.. Citiraj:
neznaju jel bi isfurali simulaciju ili arkadu pa dobijemo neku retardiranu mjesavinu s kojom ne mozes zadovoljiti oba tabora Zadnje izmijenjeno od: Ordem. 01.10.2010. u 13:16. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#395 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#396 |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
legend ai i sve pomoći na off? ne vjerujem ti. na kvalama uz savršen krug minimalno zaostajem 1,5 sec iza prvog. hrtov bolid je jednostavno prespor. jedino ak je lotus brži, nisam probao lotusa, ali lotus bi trebao biti rang virgina i hrt-a. @ordem otiđi (ako te stvarno interesira) na codemastersov forum i pročitaj njihova obrazloženja za sve probleme u igri (rade na patchu) i najava i stvari koje nisu i zašto nisu realizirali za ovu sezonu, a misle za sljedeću (štete i ostalo) a onda seruckaj |
![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Casual Racist
Datum registracije: Jul 2006
|
Takodjer imam DFP i isti "problem". Pojma nemam jel ima neko rjesenje jer nisam ni trazio zato jer me ne smeta previse. No ak nadjem javim ^^ U biti mozes ga istekat iz struje ili ugasit ffb, to bi trebalo rijesit problem, ali onda ce bit super lagan za okretanje i bez pravog osjecaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#398 | |
Banned
|
Citiraj:
1) zato sto je codemasters odlucio napraviti reply na toliko prigovora odjednom im se ne smije "seruckat"? cinjenica stoji da je igra i dalje prebugovita i da su ju oni odlucili takvu izbaciti na trziste najavili su patch? ideessss.. boli me briga za njihove izgovore, ono sto me zanima jest finalni produkt na trzistu koji nije na razini 2) http://community.codemasters.com/for...-response.html - procitaj i sam odgovore igraca na codemastersova sluzena obrazlozenja pa ces vidjeti koliko je codemasters odlucio toga ignorirati i svidja mi se ako netko danas prigovara kako igra ne valja, odjednom je mamin sin koji se zali oko sitnica lol, jel puno traziti u 2010. da ako je igra najavljivana kao simulacija, da takva doista i bude, a ne da izbace poluproizvod sa pokidanim AIem? ne bih se bunio da je rijec o nekom novom studiju, ali ovdje je rijec o codemastersu kompaniji koja se bavi trkacim igrama duze od desetljeca ovakvi propusti su nedopustivi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#399 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Ni ja nisam mogao vjerovati. vettell koji je bio drugi je kasnio iza mene 3 desetineke na kvalijima. Dal sam pogodio setup, dal je AI bio zbugana il nešta, neznam... odvest ću krug pa ti javit vrijeme da vidimo jel tolko bolje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Evo i ja počeo, i prva utrka debelo zadnji ![]() Što se tiče ovog okretanja volana kod gamepada, ja mogu poriktat axis sensitivity, dead zone i range svake pojedine osi na svakoj gljivi, u postotcima. To se radi u logitech profileru. BTW, sensitivity na 33%, dead zone 0%, range 100% i sve radi kak treba. Gas, kočnice, steering, sve možeš dozirat baš po mjeri. I nema onog naglog okretanja i vraćanja volana, kojeg je bilo prije podešavanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Ja imam speedwheel 5 pro, i uopce se ne trudim igrat dok ne dodje patch i advance wheel options, jer moram pola volana okrenut samo da se makne sa pravocertne putanje. Tako ne mogu vozit.. Gas? Gas moram do poda da uvati neko ubrzanje :S
![]() |
#406 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Igru jos nisam proba, pa necu previse pametovati. Ali mi je jedna stvar fascinantna, a to je da nisam dugo vrimena vidio da se neka igra ovako pljuje, a da se mlati dosta, namistaju se setupovi, strategije... ![]() ![]()
![]() |
#408 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
![]() |
#409 | |
crni pas
|
Citiraj:
igru si pošteno platio, pretpostavljam? ne sviđa ti se? nemoj ju igrati.....vrati ju, možda ti codemasters vrati pare |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#410 | |
Banned
|
Citiraj:
UT1, carmageddon, half-life1 + opposing force, homeworld 1, GTAIV, morrowind, Fallout 2, destruction derby 2, HoN, Dragon Age origins + neke ostale kojih se ne mogu sjetiti (nac po sobi lol) naravno da nemam original F1 2010 - niti je igra u ovakvom izdanju zavrijedila da ju kupim sigurno ju necu kupovati na slijepo - da jesam, itekako bih pozalio kupnjom bih samo pokazao da su sve te mane nevazne - no codemasters ce vjerojatno zadovoljno trljati ruke zahvaljujuci prodajnim rezultatima i opet pozurit izdat poluproizvod iduce godine EA to radi godinama vec sa svojim NFS serijalom prije developeri nisu mogli radit tako sta dok je glavni fokus bio na PC igrama (ili si izdao dobar proizvod ili te unistila piratska scena), a sad kad je glavni naglasak na konzolama pa tek onda na PCu, rade sta hoce jer konzolasi nisu toliko zahtjevni gejmeri (tj lakse im je prodat muda pod bubrege) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#415 | |
Yippie-Ka-Yay
Datum registracije: May 2007
|
@ordem Ali ako dobro pogledaš možeš napravit i arkadu i simulaciju od ovoga a druga stvar je ta glupost sa sudarima, to jest glupo danas sam se spucao slučajno u hamiltona i oba smo nastavili normalno vozit čak sam i otišao u box bio tamo 8 sek u bio prvi na kraju, ipak je gušt proći nekoga na pravcu pod full gasom ![]() Citiraj:
Nisi je platio nemoj se ne previše žalit mi svi ovde, ako ne svi barem većina, znamo za nedostatke igre i ne sviđa nam se ali ćemo ipak uzet volan/joystick/tipkovnicu/gamepad i sjest pola sata i osijećat se moćni kada prešišamo hamiltona ili webbera na pravcu... usotalom nisam ni ja platio igru pa se ne žalim, ionako igre su da se ubije vrijeme a ne da treniram vozit formulu kući na joysticku Zadnje izmijenjeno od: R@zzoR. 01.10.2010. u 23:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
crni pas
|
nije do toga, rekli su da nisu stigli, na tome će detaljno poraditi za sljedeću sezonu. osim toga nije da bolidi nisu uopće neuništivi........... |
![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Premium
|
Stigla recenzija i na HCL , prije neki dan i kod Lauša. Uglavnom ljudi hvale igru, za razliku od nekih gunđala tu na forumu. Smetaju bugovi, i to je najveći problem igre, kojoj definitivno treba pošteni patch za neke stvari. Ali u principu možemo svi biti zadovoljni jer nakon dugo vremena konačno imamo jednu službenu F1 igru. F1 2010 je mislim dobra baza za sljedeće nastavke, i dok se isprave i dodaju neki elementi koji fale, to bude onda to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Premium
|
Ma trenutno je necu igrat, pocekat cu patch (i volan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Sve cesce izlaze igre kojima jednostavno ne mozes vjerovati... Volim podrzati razvojni tim kupnjom njihove igre, ali u zadnje vrijeme nakon sto procitam ovakve komentare o igri - jednostavno ju ne kupim, tj. pricekam da se kroz neko vrijeme pojavi u nekoj low-budget inacici ili cu pricekati iducu godinu i iducu formulu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#420 | ||
Banned
|
Citiraj:
ovaj quote pokazuje o kakvom je tipu recenzije rijec: Citiraj:
+ doslovno niti jedan bug ne spomenu, cak niti onaj najocitiji sa pit stopovima a onog Lausa necu ni komentirati to za mene nisu recenzije, nego showcase same igre - korisno jedino da vidis gameplay same igre, ne i da cujes realno kakva je igra - usporedivo sa smecem od emisije "KS automagazin" u kojoj nahvale svaki auto.. s ovim se slazem |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|