|
![]() |
#242 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Pošto mi je sadašnji disk premali gledao sam uzet novi i izbor sam suzio na samsung spinpoint f3 i wd caviar blue, oba po 500gb, disk će bit sistemac sa 2 particije, jedna za os druga za podatke. Koji je brži od njih dvoje i tiši te da li se isplati dat 100-injak kn više za caviara black, tj da li se osjeti njegova brzina naspram ova dva? Unaprijed hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Imam F3 u kompu...uzeo po prepruci Druga Brke na ovoj temi. Evo SS rezultata sa HD Tune-om... http://img213.imageshack.us/i/42759710.jpg/ Ja sam zadovoljan sa brzinom...instalacija win7 sa usb sticka ide na njega za 9.30 min...kopiranje divx-a od 700 MB sa jedne na drugu particiju je 9 sekundi...igra veličine 4 GB 1.25 min...13 Gb (6.998 Files 833 Folders) 6.15 min. Nadam se da sam pomogao barem okvirno...ako treba izvrtit još neki test...nije problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Trenutno imam Hitachi DeskStar 7K160 HDD od 160 GB 7200 o/min 8MB cache-a! Imam osjećaj da mi je disk prespor odnosno da se samo njega čeka! Vidio sam da kod novijih diskova se cache povećao na 16MB zanima me koliko bi to utjecalo na brziu diska te jel se isplati uopće radi toga uzimat drugi disk ili jednostavno pričekat da pojeftini SSD! |
![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
![]() Kao sto kaze naslov,mala dvojba izmedu ova dva..a sad objasnjenje kako je doslo do nje ![]() U potrazi sam za 2 nova diska,jedan sistemac a drugi storage(odabrao sam vec storage i to F3 1TB mada znam da ovaj ne spada u ovu temu,tek tolko da i ja dam jedan "+" za samsunga ![]() Dakle sistemac - kao i inace, traze se tisina,brzina te ne pretjerano zagrijavanje (i sto manja sklonost vibracijama i sl..) Mislio sam najprije uzeti Samsung Spinpoint F4 250GB (265kn) no onda je bolja opcija dodati jos 15kn i upiknuti Samsung Spinpoint F4 320GB, HD322GJ koji nije nista losiji od gore spomenutog "brata" a prema ovom review.u ---> http://www.testfreaks.com/blog/revie...gb-hard-drive/ ima zbilja odlicne performanse! Listam ja dalje po recenzijama i forumima(naravno i po ovom.. ![]() Međutim..tu opet nastaje zbunjola ![]() Kuzite sad moju dilemu...ipak bara ili zamzung ? ![]() Zahvaljujem na savjetima za rjesenje ove zavrzlame ![]() Citiraj:
Ako mozes od nekog,posudi noviji disk pa isprobaj dal je bas disk krivac,a ona druga opcija(koju si valjda isprobao..) je format i instalacija friskog OS.a Sto se tice cacha, vec nekoliko puta je ovdje istaknuto da prosjecni korisnik bas ne primjeti razliku izmedju 8/16MB ili 16/32MB itd ![]() Zadnje izmijenjeno od: Child Of Bodom. 16.11.2010. u 16:02. Razlog: dp |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Banned
|
Citiraj:
čemu služi onaj SMART i da li je to dobro imat uključeno? po defaultu mi je isključeno! Zadnje izmijenjeno od: Xenon. 16.11.2010. u 00:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Samsung Ja bih jednostavno izbjegavao Seagate otkad su imali ona sranja s fwom na hardovima, makar imam bas upravo taj problematicni model iz te serije, ali na vrijeme spasen, te se nadam da ce i dalje raditi bez problema ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#250 | ||
Premium
|
Citiraj:
Prema gore navedenim testovima je bolja od samsunga F3 500GB a sto se tice buke i zagrijavanja Drug Brko (koji ga je imao) veli da je tih, hladan i brz disk. Ima netko jos koje misljenje/preporuku u vezi ove teme ?... Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako te buffer toliko brine,jedini način da provjeriš njegovu ulogu je taj da nađeš sličan Hitacijev disk sa duplo većim (manjim) bufferom pa udariš po testovima ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2010
|
treba mi hard disk za najosnovniju upotrebu, ništa posebno, sve osnovne funkcije, možda nekad neka igrica, filmovi, i to je u principu to. vidim da pišete za samsung f3...jel taj previše za mene? da uzmem neki lošiji ili? gb mi nisu tolko bitno jer imam eksterni od 500gb, što mi je dovoljno. jel bitna razlika između f3 i f4?? trenutno se dvoumim: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.510.086 ili http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.510.042 također me zanima jel meni bitno jel caviar blue blac scoprio?? sata ili sata II? links ili neka druga trgovima...čini mi se da su oni dobri i najpovoljni od ovih za maloprodaju?? unaprijed hvala i ako možete što prije odg jer mi je crko hard pa moram što prije kupit novi ![]() i slobodno mi možete preporučiti neki koji nije jedan od ova dva.... Imam jednu maticnu ABIT NF7 i jednu MSI Combo... da li one podrzavaju te hdd-ove?? I u biti kad ga kupujem sa kojim drugim komponentama mora biti kompatibilan ? (imam dosta stare komponente) znači ispada da moja matična MSI 645 Combo ne podržava sata ili? molim vas da mi nađete neki hdd najjednostavniji, nije uopće bitno kakav je, samo da podržava moja matična Zadnje izmijenjeno od: limun. 18.11.2010. u 14:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Uh, što nabaca svega. Probaj pisati malo smislenije, koristi blagodati interpunkcija, cjelovitih rečenica, velikog/malog slova itd. Prvo, tebi treba 3.5'' disk, dakle ne znam zašto spominješ WD Scorpio koji je 2.5''. Drugo, tvoja ploča (MSI 645 Combo) ne podržava SATA diskove, kao ni ova druga što ju spominješ (Abit NF7, osim ako nije varijanta NF7-S). Dakle, ili kupi (P)ATA disk, što je dosta skup sport u odnosu na SATA, ili uzmi SATA disk i neki SATA PCI kontroler. Naravno, treba biti s mogućnošću bootanja diska, a netko je nedavno spomenuo da ovaj ima tu mogućnost (nisam probao). Usporedba cijena (u Linksu): WD Caviar Blue 160GB PATA - 365kn WD Caviar Blue 500GB SATA - 305kn
![]() |
#256 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2010
|
hvala na odgovoru. istina je da ne pišem baš smisleno...al hitno mi je ovo pa se smotam -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Premium
|
Citiraj:
Znači osim Druga Brka nitko nema za dodat još pokoji "+" ili "-"za navedene HDD.e? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Banned
Datum registracije: Sep 2010
|
imao sam samsung f3 500 i bio je najtisi disk koji sam dosad imao, no f1 i f4 serije su mi riknule, tako da nemam previse povjerenja u samsunga... .11 serija od seagate-a takodjer krepavala, no .12 je ok...treci izbor bi bio caviar, koja je i moja preferirana opcija, 500 aaks nije ni najbrzi ni najtisi, ali je najjeftiniji i najpouzdaniji, a bas sto se brzine tice, mislim da nema previse razlike izmedju 7.200 diskova, odnosno, neces ju osjetiti i da uzmes najsporiji 7.200... |
![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Premium
|
@Prcko Prcić: Puno hvala na opširnom i poučnom razmatranju. No i dalje se neću odlučiti za WD 5000aaks (na testovima brzine,buke i grijanja je uvijek iza spomenutih ST i samsunga) Inače što se pouzdanosti tiče naletio sam i kod WD.a na jedan neispravan disk,zatim i kod Seagate.a tako da su mi jednaki što se toga tiče. Sad još da naletim na takvog samsunga..mislim da bi prešao na hitachija ![]() Zadnje izmijenjeno od: Child Of Bodom. 21.11.2010. u 19:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#260 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Nisi mu preporučio Hitachi, koji, ako ćemo statistički, ima najmanji failure rate od svih koje si mu ti preporučio. Tebi su riknule F1 i F4 serije, ali F3 nije. i zašto onda ne kupiti Samsunga F3? 500AAKS nebi kupio ni pod razno jer sam u firmi imao 2 krepala i još sam naletio na jedno 4-5 komada, samo u Karlovcu. dakle, po toj matematici, 500AAKS je veće smeće od diska nego 7200.11+F1+F4 serije zajedno. što naravno, nije istina. sve je stvar osobnog odabira. Sa F3, Bodom se neće zaje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Premium
|
Isplati li se prodati Samsunga F3 500GB i uzeti za 300 kn WD 640GB AALS starog pola godine sa garancijom ? Koliko mogu dobit za F3 koji je 2 mjeseca star+garancija...isto tako kakav je "bleki" u odnosu na F3 po performansama ? Pretpostavljam da su tu negdje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Kako si zadovoljan sa F3 500GB? (Stize mi za par dana..) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Premium
|
Citiraj:
Ima manu što prenosi vibracije na kučište pa se zna stvoriti neugodna buka. Taj se problem relativno lako riješi spužvicama...barem sam ja tako napravio...između lima fiksirao spužvom i uopće se ne čuje pored ventilatora. BTW...prednost blekija bi bila i kapacitet veći za nekih 130 GB ako se ne varam...na to ja pucam. A kako on stoji s bukom ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() ćitaj malo teme u rikverc, vidjet ćeš o čemu pričam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Istina,dobit ćeš još tih 130 GB! A što se tiće buke,ako pogledaš malo u rikverc (ovoj temi ali i onim drugim o HDD.ovima) naći ćeš da ljudi uglavnom imaju iskustva s njim kao "bučnijim" diskom,budući da je njemu (WD bleki) prioritet što bolje performanse a ne tišina. Da ga probaš najprije testirat doma,ako je moguće, pa tek onda kupit? Misliš možda na cijelu seriju F3 (250, 500 i 1TB) ? ili baš na ovaj model 500 GB F3 ? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 26.11.2010. u 18:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Da nadodam ono što se ne spominje kada se priča o buci diskova ... WD Black ima primjetan seek, dok je u idlanju poprilično tih ... poput 120mm venta na 500 RPM. Buka pri seeku se da riješiti AAM-om i onda postaje vrlo ugodan (gotovo da se ne primjećuje razlika idle/seek), a koliko primjećujem u svakodnevnom radu (ne u sintetičkim testovima) performanse nisu previše pale. Govorimo naravno o računalo gdje je grafa pasivna, kao i proc, a svi ostali ventovi su na <500 RPM. S druge strane čuo sam i snimku F3-ke koja se ... itekako čuje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|