Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.09.2010., 12:30   #1
R@zzoR
Yippie-Ka-Yay
Moj komp

R@zzoR's Avatar

Datum registracije: May 2007
Network problem

Radi se o MSI K9N6SMG-V (MS-7309) matičnoj ploči sa nVidia nForce 6100-405 chipsetom, i ekvivalentnim driverima za network controller. Problem je kod spajanja na internet, predugo traje, nekada čak ni ne otvori stranicu. Mislio sam da je problem u t-comovom modemu pa sam zvao tehničare i oni su došli priključili novi router ali opet isto, ne otvara stranice ne može čak ni otvoriti konfiguracijsku stranicu (192.168.1.1). Sada probao sam par stvari:
  • deinstalirat uređaj, i ponovno instalirat koristeći cd koji sam dobio sa matičnom
  • zamjena routera (nije pomoglo, router radi ispravno jer mi se na laptopu spaja bez problema)
  • ponovna deinstalacija uređaja i instalacija korištenjem WHQL nVidia drivera sa službene stranice (nForce driveri koji su izašli 1.10.2009., koliko sam vidio to su najzadnji za nForce 6 chipset)
  • isključio firewall i antivirus
Sada neznam što bi više probao, ako netko ima kakvu ideju dobro bi mi došla pomoć. Postoji li mogućnost da je otišla LAN kartica (koja je integrirana). Ako je to slučaj onda nije problem uzet novu, ionako sada idu za cca 100kn.

EDIT: Postao sam problem ovde pošto nisam siguran je li problem u hardwareu ili softwareu.
R@zzoR je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2010., 13:08   #2
The Pill Man
Premium

The Pill Man's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
S neba pa u rebra:

Provjerio UTP-ejac (kabel i spojeve, najbolje zamijeni drugim za probu)?

Probao pingati ruter ?

Jesi siguran da nije nešto do win-a tj, browsera, ako si imao kakav crv ili slično možda ti je ostao nered?
Oglas

Oglas
Staro 28.09.2010., 13:14   #3
R@zzoR
Yippie-Ka-Yay
Moj komp

R@zzoR's Avatar

Router ispravno spojen LAN utor 2, koji funkcionira kada ga spojim na laptop isti kabel sve isto, LAN kartica svijetli (samo zeleno svijetlo, narančasto se ne pali), pingao ruter (ping 192.168.1.1??) kaže 0% loss

A za win ili browser imam tri ni jedan ne radi haha, tako da najvjerojatnije nije ni to, a što se tiče crva, nod 32 je na njemu nisan siguran da je nešto prošlo možda sa usb-a jedino ili možda od prije dok je komp bio sa onom bugovitom verzijom noda 2.7.. Windows pak nije nikako reinstaliran od kada je instaliran, ovo mi je u firmi komp pa ga treba sredit jer šaljemo mailove i ostala sranja preko njega tako da mu treba internet.
Staro 28.09.2010., 13:26   #4
The Pill Man
Premium

The Pill Man's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Indicators on the Ethernet connector:

Green LED Off: No link.

Green LED On: Link is active.

Green LED Flashing: Link is active and there is traffic on the link. The flash rate is determined by the amount of network traffic: more traffic implies a higher rate.

Yellow LED Off: Link is inactive (if green LED is also off) or (if green LED is on) link is operating in Half-duplex mode and no collisions are occurring.

Yellow LED On: Link is operating in Full-duplex mode.

Yellow LED Flashing: Link is operating in Half-duplex mode and one or more collisions have occurred. Flash rate is determined by the collision rate: a higher flash rate implies a higher collision rate.

Ovo ne mora vrijediti za sve network kontrolere ali meni je uglavnom odgovaralo. Dakle izgubi koji sat i reinstaliraj PC.
Ako ne pomaže ubaci novi kontroler (prije 1 g kupio po 35kn airlive na PCI, uzeo 5 komada, rade na XPu bez instalacije, xp ih vidi po defaultu)

Staro 28.09.2010., 13:50   #5
R@zzoR
Yippie-Ka-Yay
Moj komp

R@zzoR's Avatar

Ok budem probao to, hvala na pomoći
Staro 03.10.2010., 00:58   #6
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Deinstaliraj sve nVidia drivere, resetiraj komp i ponovo pokreni instalaciju, ali ovaj puta odaberi custom installation i deselektiraj ActiveArmor ili kako se već zove taj nVidijin firewall...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2010., 04:43   #7
razor_061
MPower
Moj komp

razor_061's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ja mislim da si pokupio neko smeće, tj. virus.
Imao isti problem na starom kompu gdje je instaliran XP, naravno NOD 32. Međutim sa USB-a pokupio nešto.
Nisam se uopće mogao spojiti na net. Lampica mi svijetlila.
Sad neznam, jesi pogledao jel imaš onu ikonicu Local Area Connection. Meni je ona radila i pisalo da je spojen na internet.
Reinstalacija Windowsa i riješio sam problem.
razor_061 je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2010., 09:58   #8
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nekad davno, kod nF3 i nF4 čipseta je problem znao biti u tome što je nVidia u sklopu svojih drivera imala i neku funkciju firewall tipa (zaboravih joj ime) koji je radio podosta problema kod spajanja na mrežu. Mislim da je taj bug ispravljen kod kasnijih verzija nF čipseta, ali nije zgofrega za provjeriti.
Staro 08.10.2010., 18:28   #9
R@zzoR
Yippie-Ka-Yay
Moj komp

R@zzoR's Avatar

Izgleda da nije problem u ploči ili nvidia driverima jer sam deinstalirao, instalirao drivere, (nforce 790i seriju) ali nije pomoglo, čak sam i kupio lan karticu novu spojio se na nju, nije radilo. Sada ima nešto interesantno kada pingam neku stranicu tipa google ili youtube sve prolazi normalno vraća 0% packet loss, ali kada probam pingat laptop koji je na istom modemu spojen vraća 'Request timed out' sada najvjerojatnije je problem u tome virusu/crvu nego zanima me je li ikako moguće da ja to sredim bez reinstalacije windowsa? Jer ovo mi je komp u firmi, koji na sebi ima neku aplikaciju koju nam je dostavio jedan lik koji se bavi time i nije nam ostavio instalaciju ni ključ iako smo to platili uredno pa nisam u mogućnosti i to reinstalirat tako da bi htio zaobić reinstalaciju.
Staro 08.10.2010., 18:48   #10
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
A jesi obratio pozornost na sto je vec povise napisano?
Znaci install drivera bez te "zastite" cega vec (od strane envidije)?
Ako ne ide, onda Kaspersky rescue CD / Malwarebytes / Superantispyware / Combofix i "peglaj"...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.10.2010., 04:48   #11
R@zzoR
Yippie-Ka-Yay
Moj komp

R@zzoR's Avatar

Citiraj:
Autor Joke Pregled postova
A jesi obratio pozornost na sto je vec povise napisano?
Znaci install drivera bez te "zastite" cega vec (od strane envidije)?
Ako ne ide, onda Kaspersky rescue CD / Malwarebytes / Superantispyware / Combofix i "peglaj"...
Jesam pročitao sam ja to sve lijepo, divno i krasno, ali sijećam se da nije nigdi pisalo to za envidija zaštitu, ali nema ni logike jer je do sada radilo normalno punih dvije god, ma najvjerojatnije će sve ići na reinstal jer ipak je to najlakša opcija, barem meni, nego hvala na pomoći, možda probam još i ovo što si ti predložio.

ali sumnjam, win 7 sutra najvjerojatnije.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno