Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.09.2010., 09:27   #331
TheBEaST
Premium
Moj komp

TheBEaST's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
imaš pod tires prije utrke i tamo si odredi strategiju. BTW: imate one tipke za quick meni, to je štelanje prednjeg krila u utrci i promjenu strategije za gume. To uzmite u obzir.
To su već napredne opcije, nebreju to svi tako lako naći...ipak previše toga ima po izbornicima to je čak tam di se biraju gume, nebreš vjerovati...to je još puno teže nego naći težinu AI i ostalo.

A quick meni pa se slaže pod kontrolama, to je tak za ukras samo.
TheBEaST je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2010., 10:41   #332
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
hvala na odgovoru, budem se malo pozabavio time. da se ne ponovi. webber mi puše za vrat u prvenstvu, sreća što sam ga zveknuo jučer u silverstoneu, pa je osvojio 1 bod jer je išao u predzadnjem krugu u boks po novo prednje krilo
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2010., 18:20   #333
ehohr
Premium
Moj komp

ehohr's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Jooj Pregled postova
Jesam rekao da ova IGRA ne valja? Samo sam reagirao na riječi kako je "ovo odlična simulacija" ... Ne, ovo nije simulacija!
Pogledaj ovdje: http://www.youtube.com/watch?v=x0EA9...layer_embedded
ovaj prvi krug je kvalifikacijski i odvezeno je najbrže vrijeme kvalifikacija a opet mu u par zavoja bolid bježi...
Ne možeš pritisnuti puni gas na startu s bolidom ccc 600kg i 750+ HP i da ide ravno ko iz puške...

Druga stvar što je tebi i x ljudi lakše vozit ovaj F1 bez puno muke i bez ikakvih težih problema ga održavat na stazi i onda pričat o nekom osjećaju i pravoj simulaciji....
Da se razumijemo, meni se igra sviđa jer kako si i sam rekao ima priču... no kad se idem utrkivat pokrećem rfactor a zaj.....t onda ovaj F1
i da... promijeni osjećaj jer ti taj ne valja NHF
Nevezano za rfactor ili f1 2010, da je ijedna igra prava simulacija formule 1, pa nitko od nas nebi znao ni pokrenut taj bolid s mjesta a i vjerovatno bi potrgali mjenjac.

A vezano za F1 2010 jel se vama desava da AI radi bolja vremena na utrci na na kvalifikacijama? Prvi krug ih ostavim 200 metara ali uredno imaju bolje vrijeme po krugu od mene. I sto dalje utrka ide to su oni sve brzi i brzi na prime gumama

Zadnje izmijenjeno od: ehohr. 27.09.2010. u 19:01.
ehohr je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2010., 20:08   #334
Gile
Premium

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor ehohr Pregled postova
Nevezano za rfactor ili f1 2010, da je ijedna igra prava simulacija formule 1, pa nitko od nas nebi znao ni pokrenut taj bolid s mjesta a i vjerovatno bi potrgali mjenjac.

A vezano za F1 2010 jel se vama desava da AI radi bolja vremena na utrci na na kvalifikacijama? Prvi krug ih ostavim 200 metara ali uredno imaju bolje vrijeme po krugu od mene. I sto dalje utrka ide to su oni sve brzi i brzi na prime gumama
Nisi jedni, i drugi imaju takvih problema na codemasterovom forumu.

Link

Meni se danas desio save game corruption i morao cam karijeru iz početka započeti
Gile je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2010., 20:16   #335
ehohr
Premium
Moj komp

ehohr's Avatar

Ma ima jako puno bugova, pit, vremena krugova, Bruno senna brzi od hamiltona, sto utrka dalje ide ovi sve brzi i brzi a na 10% race distance gume se trose iz kruga u krug.
Staro 27.09.2010., 21:47   #336
vramba_rtf
Premium
Moj komp

vramba_rtf's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Imam problem s volanom. Zapravo je volan od PSXa, ali imam onaj PS USB adapter.
Koristim W7. U odabiru kontrola sve lijepo prihvati za gas kad stisnem papučicu itd, ali u vožnji jednostavno ne radi. Ima neko ideju?
Staro 27.09.2010., 22:11   #337
TheBEaST
Premium
Moj komp

TheBEaST's Avatar

Citiraj:
Autor vramba_rtf Pregled postova
Imam problem s volanom. Zapravo je volan od PSXa, ali imam onaj PS USB adapter.
Koristim W7. U odabiru kontrola sve lijepo prihvati za gas kad stisnem papučicu itd, ali u vožnji jednostavno ne radi. Ima neko ideju?
Neznam, jedino da se malo poigraš oko toga u folderu F1 2010/actionmap

Imaš xml fajlove za određene modele volana koji su podržani, pa probaj potražiti malo na netu dal je netko osposobio volan koji nije službeno podržan.

Ja sam si recimo prije par dana izmjenio xml fajl za svoj Logitech Driving Force Pro jer mi po defaultu nisu bile konfigurirane tipke za quick meni i za boks, a ako bi si sloziti sve tipke pod custom, onda mi tipke na volanu nisu radile u izbornicima igre što mi je bilo totalno bezveze. Pa sam zato ručno to izmjenio i sve šljaka super.

Puno toga možeš i sam podesiti, ako ti se da, samo treba malo sreće i spretnosti.

Inače, ima dosta tih sitnih bugova. Prema kraju utrke ovi voze sve brže i brže, kolko god da se trudiš. Pogotovo na onim najtežim postavkama. S time da je na nekim stazama to više izraženo, a na nekima ne toliko jako.

Zadnje izmijenjeno od: TheBEaST. 27.09.2010. u 22:17.
Staro 28.09.2010., 00:08   #338
Gizm0
Registered User

Datum registracije: Dec 2008
meni se dogadja problem, kad mi treba uc u utrku samo mi se na loadingu smrzne i ne mrda a komp normalno radi, mogu altabat i sve ..... zna li itko kakvo rješenje?
Gizm0 je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2010., 00:14   #339
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor TheBEaST Pregled postova
Ja sam si recimo prije par dana izmjenio xml fajl za svoj Logitech Driving Force Pro jer mi po defaultu nisu bile konfigurirane tipke za quick meni i za boks, a ako bi si sloziti sve tipke pod custom, onda mi tipke na volanu nisu radile u izbornicima igre što mi je bilo totalno bezveze. Pa sam zato ručno to izmjenio i sve šljaka super.
Aj pukni ovo u attach ili na mail (javi se na PM) da se ne zajebajen s tin pošto iman isti volan...

Ako nije problem jel

CPU: AMD Ryzen 5 1600X MHz - cooling: Corsair H100x
MBO: MSI B450 Gaming Plus
RAM: 2x 8 GB DDR4 G.SKILL 3000 MHz (Aegis F4-3000C16D-16GISB)
VGA: Asus GeForce 970 4 GB STRIX
HDD: SSD Kingston 256 GB [KC400] || Toshiba 3 TB [DT01ACA300]
Case: NZXT S340 - Rear exhaust 120mm - 7V
PSU: Corsair RM550X 550W

Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga

CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2010., 00:53   #340
ehohr
Premium
Moj komp

ehohr's Avatar

Citiraj:

Inače, ima dosta tih sitnih bugova. Prema kraju utrke ovi voze sve brže i brže, kolko god da se trudiš. Pogotovo na onim najtežim postavkama. S time da je na nekim stazama to više izraženo, a na nekima ne toliko jako.
Najvise zivcira kad dobijem penalty jer se on zabije u mene pa poludim, u maleziji se ubrazaju 2.5-3 sekunde, strasno.
Staro 28.09.2010., 08:15   #341
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Citiraj:
Najvise zivcira kad dobijem penalty jer se on zabije u mene pa poludim, u maleziji se ubrazaju 2.5-3 sekunde, strasno.
najjače je dok se ja mučim da jedva dođem do 13. mjesta s lotusom, HRT dere 2 sec po krugu brže od mene, a rubens iza mene radi pola sec sporije krugove...

i da naravno pred kraj se svi ubrzaju nenormalno!
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2010., 08:34   #342
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Je li itko vidio uopće da neki drugi vozač dobije kaznu? Čini mi se da oni ne moraju poštovati nikakva pravila. Kod pokušaja pretjecanja pleše ispred mene, promijeni smijer 33 puta i nikom ništa. Zabije se u mene ničim izazvan i to je naravno kazna za mene. I općenito sustav dodjeljivanja kazni je glup. Kod pokušaja pretjecanja mi pokažu žutu zastavu, prije nego sam se i snašao već sam ispred protivnika i bez razmišljanja mi daju kaznu prolaska kroz boks, bez ikakve prilike da vratim poziciju. Kod boksova se užasno puno gubi kad me lolipop ne pušta dok ne prođu svi bolidi iza mene, iako zna biti i 50m iza i sasvim dovoljno vremena da idem van, no nedaju i tu gubim nekad i po 10ak sekundi, pogotovo u kraćoj utrci kad svi skupa idu u box. I još nešto, vozači unutar iste ekipe su praktički identični. Petrov nije ništa lošiji od Kubice, Massa od Alonsa, Button od Hamiltona... U prosjeku su podjednaki, iako u stvarnosti nije tako. I ništa čudno nije da u sasvim normalnoj utrci Chandhok završi ispred Alonsa ili nekog drugog mnogo bržeg vozača, općenito su ove botovske ekipe precjenjene.

Igra je inače OK, ali su neke stvari napravljene kao da autor nikad nije gledao F1 utrku.
redscro je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2010., 10:24   #343
TheBEaST
Premium
Moj komp

TheBEaST's Avatar

Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
Aj pukni ovo u attach ili na mail (javi se na PM) da se ne zajebajen s tin pošto iman isti volan...

Ako nije problem jel
Evo, to bi bilo to...ovak je meni podešeno, lako si promijeniš ako ti ne odgovara nešto. Mislim da nisu jedno 5-6 bitnih tipki stavili po defaultu, poput zahtjeva za ulaskom u boks, quick meni, pit limiter i sl.
A da bi ti općenito radile recimo tipke za boks i limiter mislim da ti kod onih postavki za utrku trebaju biti postavljene na manual, ako se ne varam.

Napravi si još backup originalnog fajla prije za svaki slučaj. Javiš dal je ok...

BTW...ja ulazim u igru preko onog Logitech gaming softvera, odnosno logitech profilera.
Attached Files
File Type: rar Logitech Driving Force Pro USB.rar‎ (995 byte, 214 views)

Zadnje izmijenjeno od: TheBEaST. 28.09.2010. u 10:33.
Staro 28.09.2010., 17:02   #344
vramba_rtf
Premium
Moj komp

vramba_rtf's Avatar

Meni nije jasno ako sam napravio svog igraca sa svojim imenom i prezimenom zasto mogu birat s kojim cu vozacem vozit GPove
Staro 28.09.2010., 17:06   #345
HCS
Premijum
Moj komp

HCS's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor vramba_rtf Pregled postova
Meni nije jasno ako sam napravio svog igraca sa svojim imenom i prezimenom zasto mogu birat s kojim cu vozacem vozit GPove
Karijera je odvojena od GPova...
Staro 28.09.2010., 17:08   #346
vramba_rtf
Premium
Moj komp

vramba_rtf's Avatar

Kako onda mogu sa svojim vozacem se natjecat s ostalima?
Staro 28.09.2010., 23:16   #347
njOob
Premium
Moj komp

njOob's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Ima li tko da Hamachi koji put zabacimo
njOob je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2010., 00:59   #348
ehohr
Premium
Moj komp

ehohr's Avatar

Ne sjecam se kad sam zadnji put vidio igru s toliko bugova, katastorfa, AI na Catalunyi radi 1:23 u utrci pa to je strasno, Bruno senna napravi lap time od 1:24, 1:27 mu je time u Q1 ove godine.

Strasno koliko je Spain GP lose napravljen u F1 2010.

Ali to kako ubrzaju pred kraj utrke je smijesno, meni gume pozute a oni skidaju sekunudu po krug
Staro 29.09.2010., 01:49   #349
aircanada
Premium

Datum registracije: Oct 2006
Moze pomoc?
Imam genius speed wheel 5 pro, i lose je podeseno. Gas "kasni", a da ne pricam kad idem u sikanu, moram okrenit volan ~15 stupnjeva, i nista... Dakle za skrenit samo malo, moram okrenut skoro pola volana :S
Nije do volana, jer je kalibriran i u rFactoru super radi.

aircanada je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2010., 07:43   #350
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
jel netko već završio karijeru? ja pičim u Force Indiji i sad imam 4 utrke pred kraj. očigledno je da ću biti prvak u Suzuki ili Interlagosu. nego, Red Bull se zainteresirao za mene jer sam im deknuo na stazi njihovog aduta za naslov, smrada Webbera
jel netko prešao iz prve momčadi u drugu?
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2010., 09:54   #351
Ordem
Banned

Datum registracije: Sep 2010
Confirmed Race AI is Phoney

http://community.codemasters.com/for...ai-phoney.html

Citiraj:
No split times - cause the AI isnt actually lapping

This game is a time trial with the AI just there to act as blockers of the racing line. The AI difficulty isnt how well they drive just how aggressively they defend the racing line.
zadnji put kad je codemasters napravio dobru polusimulaciju bilo je sa cmr2005

otad sve neke drkavice sa arkadama, glupim AIem i grafikom koja se svodi na bloom
uzas

btw ona minimapa koja pokazuje pozicije AIa kad udjete u boks nema veze s vezom, nego eto tako random tockice idu po stazi

Zadnje izmijenjeno od: Ordem. 29.09.2010. u 10:35.
Ordem je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2010., 09:55   #352
njOob
Premium
Moj komp

njOob's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Ja zavrsio sezonu ko 3. iza Webbera i Vettela,kasko sam negdje 40ak bodova.I cijelu sezonu su mi nudili samo dole losije momcadi i kad sam zavrsio onda je dosla ponuda Ferraria za 8,000,000$ po sezoni. i mogu vam rec,igro sam na medium sa BMW Sauberom i mnoge staze sam vozio katastrofalno ( Monte Carlo 17. ) a sad sa ferrariem ne da klizim po stazi nego skidam po sekundu bolja vremena.Vrijeme je za hard
njOob je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2010., 12:07   #353
HCS
Premijum
Moj komp

HCS's Avatar

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
jel netko već završio karijeru? ja pičim u Force Indiji i sad imam 4 utrke pred kraj. očigledno je da ću biti prvak u Suzuki ili Interlagosu. nego, Red Bull se zainteresirao za mene jer sam im deknuo na stazi njihovog aduta za naslov, smrada Webbera
jel netko prešao iz prve momčadi u drugu?
Ja sam u prvoj sezoni bio sa Torro Rossom, osvojio prvenstvo tri utrke prije kraja, a u drugoj sezoni sam prihvatio mjesto u Red Bullu, za nekih 8.5 mil, imao sam ponudu i od Mercedesa i Renaulta....Renault je nudio cak 10mil... Nadam se da ce doc ponuda ove sezone od Mclarena, sad sam na 22. levelu ili kaj god je to vec, a mislim da Mclarenova ponuda dolazi na 24....
Staro 29.09.2010., 13:19   #354
Goranbm
Premium

Goranbm's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Ja sad vozim sa HRT-om, i negdje je sredina sezone, i imam opciju da potpisem sa HRT-om ugovor kao prvi vozač?? jel to za ostatak sezone ili već za sljedeću sezonu???
Goranbm je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2010., 13:24   #355
HCS
Premijum
Moj komp

HCS's Avatar

Citiraj:
Autor Goranbm Pregled postova
Ja sad vozim sa HRT-om, i negdje je sredina sezone, i imam opciju da potpisem sa HRT-om ugovor kao prvi vozač?? jel to za ostatak sezone ili već za sljedeću sezonu???
To ti je uvijek najranija opcija, za sljedecu sezonu, pricekaj kraj, ne zuri ti se, a biti ce puno boljih ponuda od jacih timova..
Staro 29.09.2010., 13:24   #356
aircanada
Premium

Datum registracije: Oct 2006
pa vec imas ugovor za ovu seznu za iducu je.

aircanada je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2010., 14:24   #357
HCS
Premijum
Moj komp

HCS's Avatar

Evo sad mi se upravo dogodio ultimativni bug, 1. na gridu krecem u utrku, 1. ulazim u boks u 3. krugu, naravno opet me malo sje... i umjesto za 4s izlazim za 8s, no ajde...i pazite sad ovo, stizem ja tako ekipu, svi prosli boks, osim prva dva koja su bila iza mene, gledam WTF kad ce oni u boks, prolaze krugovi, usli u zadnji krug, ovi i dalje voze....reko idem restartat utrku, i potpuno isti scenarij, jos sam gledao koja vremena rade da vidim jesu li usli u boks, nista...i naravno zavrsim 3. iza njih, reko daj Staza je bla Spanjolska....
Staro 29.09.2010., 15:23   #358
beyond666
Premium

beyond666's Avatar

Citiraj:
Autor Bravo Pregled postova
To ti nije simulacija več arkada i samim time sve što si rekao pada u vodu. rFactor je simulacija i to je druga priča. Ja sam ipak više očekivao od igre, no kaj je tu je. Grafika mi je super i trebao bi kupit volan da mogu više iskustva prenjet, na tipkovnici je puno lošije vozit nego recimo grid ili shift.
Ne treba ni počinjati igrati igru ako nemaš barem gamepad.
beyond666 je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2010., 15:32   #359
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Nabavio sam volan i nakon 2 dana igranja, došao je kraj. Ovo nije ni napol napravljena igra, puno previše bugova Igra ne vrijedi ni 1€
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2010., 15:45   #360
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Evo, to bi bilo to...ovak je meni podešeno, lako si promijeniš ako ti ne odgovara nešto. Mislim da nisu jedno 5-6 bitnih tipki stavili po defaultu, poput zahtjeva za ulaskom u boks, quick meni, pit limiter i sl.
A da bi ti općenito radile recimo tipke za boks i limiter mislim da ti kod onih postavki za utrku trebaju biti postavljene na manual, ako se ne varam.

Napravi si još backup originalnog fajla prije za svaki slučaj. Javiš dal je ok...

BTW...ja ulazim u igru preko onog Logitech gaming softvera, odnosno logitech profilera.
Fala...da ne ispadne da se nisan javija, javljam se ionako nisan proba... Tek sam instalira igru, a slab san s vremenom zadnjih dana...
A volan neću nit stavljat dok ne uhvatim 2,3 ure vremena, jer mi je tlaka to montirat da bi odvezao dva kruga... tako da malo čačkam po opcijama

Nego...Grrrrr
Pokrenem igru i kako sam trebao nešto nazad, opalim ALT+TAB i sad šta god radio igra mi je prozor, mogu ga maksimizirat i minimizirat, ali se ne mogu vratit na Full Screen šemu. Je li ko imao sličan tehnički problem?

EDIT: Naša Neću brisat možda još koga iživcira...uglavnon, ALT-ENTER je rješenje

CPU: AMD Ryzen 5 1600X MHz - cooling: Corsair H100x
MBO: MSI B450 Gaming Plus
RAM: 2x 8 GB DDR4 G.SKILL 3000 MHz (Aegis F4-3000C16D-16GISB)
VGA: Asus GeForce 970 4 GB STRIX
HDD: SSD Kingston 256 GB [KC400] || Toshiba 3 TB [DT01ACA300]
Case: NZXT S340 - Rear exhaust 120mm - 7V
PSU: Corsair RM550X 550W

Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300