|
![]() |
#1 |
Addicted to music.
Datum registracije: Sep 2009
|
Problem sa latencijom - Moguće rješenje
Pozdrav, napokon sam riješio problem koji me patio od Uskrsa.Naime, riknula mi je matična i naravno, kupio sam novu.Sve pospajao uredno, paste promijenio, itd. No, odjednom mi je u Battlefield : Bad Company 2 počelo opako štekati, postalo je neigrivo (prije nove matične igra je radila podmazano), pojavio se ogromni problem sa latencijom.Ping mi je bio od 180, pa sve do 340, variralo je između uglavnom.Ostale igre su štekale, itd. Normalno, pri kupnji nove matične sam pogledao CPU support i pisalo je da matična podržava mog Athlona od verzije BIOS-a F2 (koja je zapravo početna verzija, odnosno verzija koja je na matičnoj sve od dana kada kupite matičnu). Nakon mjeseci potrage bez nade, tračka optimizma, mjenjanja pasti, hladnjaka, zaključio sam da nešto nije u redu sa procesorom, pa sam jučer ujutro naručio novi procesor (Athlon II X3 435). Naime, da bi proc uredno radio na ploči, morao sam flešati BIOS na verziju F4. I, što se dogodi? BOOM! Uredno flešam BIOS na verziju F4, napravim sve kako treba, upadnem u Windoze, pokrenem Battlefield : Bad Company 2 MP - Ping mi je od 100-150 max, na Hrvatskim serverima 80-90, nema štekanja, a FPS varira od 30 (kada su ogromne eksplozije, hrpa dima), pa sve do 60, uglavnom se sve drži oko 40 FPSa (1280*800, 75 Hz,low-medium kombinacija, dx9).Latencija je nestala, testirao sam i druge igre, sve radi kao podmazano. Eto, ne bi mi nikada palo na pamet da bi flešanje BIOS-a riješilo taj problem, nikada ne bih ni otkrio u čemu je problem da kupnjom novog procesora nisam bio primoran flešati BIOS. Očigledno procesor nije bio potpuno kompatibilan sa verzijom koju su naveli na stranici, nešto nije radilo kako treba.Riješio sam problem, pa sam odlučio podijeliti svoje muke i rješenje sa zajednicom. P.S Ne znam da li sam temu otvorio u odgovarajućem forumu, no za to će se (ako bude nužno) pobrinuti moderator/i. LP iz Siska, M. EDiT: Drvoje, hvala na sugestiji. Dakle, konfiguracija je sljedeća: CPU: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+ MBO: GA-M61PME-S2P RAM: 2GB DDR2-667 HDD: Maxtor 6E040L0 (40 GB,7200 RPM,Ultra-ATA/133),WDC WD10EADS-00L5B1 (931 GB, IDE) VGA: SAPPHIRE HD 4670 512MB GDDR3 New Edition + Accelero L2 Pro Napajanje: Linkworld 460 W Monitor: Emprex 19'' Widescreen OS: Windows 7 Ultimate x64
All you have is your fire and the place you need to reach. Don't you ever tame your demons, always keep them on a leash. Zadnje izmijenjeno od: Alph4Dawg. 22.09.2010. u 03:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Nakon sta si ovo napisa odmah sam s vecim zanimanjem nastavija citat. Koje razocaranje kad sam svatija da taj BOOM nije znacilo nesto je riknilo vec sve je OK ![]() Sala naravno, drago mi je da je problem rjesen i pohvale za dijeljenje iskustva u rjesavanju problema. PS ubaci u post seriju/naziv procesora (tog starog) i maticne, ako/kad budes minja opcije pod moj komp, iz ovog napisanog posta se nece znat koji je to hardware bija u konfliktu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|