|
![]() |
#1 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
4850X2 - CrossFireX uzrokuje shut down
Situacija je sljedeća, skoro pa friški Windowsi (XP SP2 x64), instalirani neki dan, driveri 10.9. Rade ka sat sve 2D aplikacije već par dana i to 24/7 rad. Danas po prvi put pokrenem Mafiu II, shut down, pokrenem Silent Huntera 5, shut down. Prvo sam mislio da je uzrok hardverski, ali nije, uzrok je CrossFireX. Naime nakon šta san izgubija cijelo popodne san skužija da obe gore navedene igre (druge ni neman uza se) rade kad u CCC ugasim CF. 3D Mark isto neće radi sa CF, bez nisam probao. Uglavnom, PC radi normalno, dok se ne pokrene kakva igra ili 3DMark, odnosno dok se ne aktivira CF, čim se on aktivira slijedi ekspresan (u sljedećih 4, 5 sekundi) shut down... Probao sam onaj 10.9. hotfix, ne radi ni s njim ni bez njega Probao sam 10.8, 10.7, 10.6...0 bodova Nije meni problem probat ni sve unazad do 2009 ako treba, ali unatoč užasno lošim driverima od ATIja sve mi se čini da bi problem mogao bit i u nečem drugom... čemu, neman pojma... Hardver san eliminira 99% jer em radi bez CF, em je ista ova grafika prošla 3DMark na staroj ploči (nekakva GB 790X) sa svim ostalim komponentama iz siga, uključujući i napajanje, dakle sumnjam da je problem u ostalim komponentama, kao i u temperaturi (jer se ugasi ekspresno, dok su temp još na idle razini). A nakon 3, 4 drivera san i softver eliminira, pa nije valjda da zadnjih 5 drivera ne radi na X2 karticama?! Vridilo bi karticu probat na nekom drugom PCu da je eliminiram 100%, al neman kod koga...il imaju kakvu kramu il imaju napajanje od 200W A sutra bi moga napravit jednu particiju Win XP x86 pa probat tu kombinaciju...
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Jel metoda brisanja standardna? Uninstall u winsima-> driver sweeper u safe modu-> friška instalacija? Btw, evo 10.5a da ne lutaš sad u sitne sate po netu ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Inst nove hotfix drivere + App profiles ali prije toga napravi proceduru sa driver cleanerom (da ne ostanu ostatci starih drivera).. Btw, ima li neki poseban razlog zasto neces instaliras win7? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Možda CF bridge ne valja? ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Gasenje kompa pri 3d opterecenju meni zvuci kao slabo, neispravno napajanje ili grafa. Sumnjam da je u driverima problem. Zamrzavanje slike i razne anomalije su simptomi driverskih problema ali bas gasenje ne, bar ja to nisam nikad vidio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Torrent freek
|
Citiraj:
Ništa, probam 10.5a (mislim da sam čak probao 10.5 al bez hotfixa) pa se javim. Našao sam i jednog priku koji ima 550W, čisto da eliminiram ovo svoje, iako mi nema nikakve logike da je slabo, prije godinu dana je vrtilo prikinu 4890, još smo se zajebavali po 3DMarku... Citiraj:
![]() A Win7 mi nije potreban, a i nostalgičan san malo prema XPu... Iako mogu ja probat i na Win7, sat vremena posla, al sumnjam da je do OS, pogotovo jer je friška instalacija u igri... Citiraj:
Iako, kad san tek kupi grafiku, probao sam je na tadašnjoj GB MA-790X-DS4 ploči, 4GB rama, ostatak kao i sigu, uključjući i napajanje. Odvrtila je 3DMark bez problema...e sad, jel možda nije bio uključen CF, ne znan... ne mogu se sjetit nikako, moguće da je čak bija isključen....ALI ako je bija uključen onda ne štima ovo gašenje sada...
![]() |
![]() |
#9 |
Torrent freek
|
Ma jednu, kakve dvije ![]() EDIT Probao i 10.5 (sa i bez hotfixa) ista stvar...shut down nakon 3, 4 sekunde... Sve sam više uvjereniji u to da je ipak hardver....e sad ili je napajanje (šta mi uopće nije logično) ili je kakvo "klanje" sa pločom ili čim već... ili je pak grafička, koju otkad sam je kupio na njuškalu nisan testirao nego taj jedan put na GB MA-790X-DS4, ali da me ubijete ne sjećam se jer CF bio uključen... Ako nije, onda je jasno zašto je prošla testiranje... Ništa, još čekam priku i to njegovo 550W pa ćemo bit pametniji...
Zadnje izmijenjeno od: Mr.Ex.President. 21.09.2010. u 19:29. Razlog: nadopunio |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Torrent freek
|
Dočekao priku ![]() Nije imao 550 W, nego Blue Storm 500W. Probao njegovu konfiguraciju sa 4850X2, sve radi. Probao njegovo napajanje sa svojom konfiguracijom, sve radi. Očito je do napajanja ili do onog pretvarača koji mi PCI-E 8 pinski pretvara u 2 molexa (pošto na grafičkoj iman 2x6 pinski). Pretvarač je ispravan, jer da nije grafička se ne bi ni upalila, ali vjerovatno ubije napajanje kad povuče struju potrebnu za load... Dok prika na svom ima PCI-E 8+6 i u njega sve štima iako je njegovo napajanje po specifikacijama skoro pa identično mome... Sve u svemu, bacam se u kupovinu čega jačeg, ionako mi je PSU trenutno najstarija komponenta u računalu, datira iz davne 2006 godine ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|