|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Dva rutera ?
Ovako , trebao bih na donjem katu imati MaxTV, a na gornjem katu su mi 4 kompa . I kako bih to mogao iskombinirati a da mi nije sve preko wirlessa ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Gdje ti je telefonska linija? Stavi maxtv uređaj kraj tv-a na kojem misliš gledat, a ruter stavi tamo gdje ti je linija. Kompove spoji sa dodatnim "svičem" ![]() Daj malo detalja: gdje ti je tv, gdje je tel linija? Ja sam s tavana uzeo liniju i spojio u spliter, a nakon toga sam ju istim kablom vratio nazad (četverožilni kabl, jedna parica linija a druga telefon) jer ima telefon u prizemlju, a ja sam u podrumu i htio sam da spliter bude prvi na parici. Kroz istu sam kanalicu provukao i mrežni kabl za prizemlje, jer su mi dolje još 2 kompa i maxtv, pa je to u mom slučaju bilo najbolje rješenje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Sad malo razmisljam po kuci je prvedeno u svaku sobu telefonska linija i antena . Sad na tavan stavim ruter di mi je telefonska linija i te telefonske linije zamijenim ovim kablom za internet , jedino tako nesto mi pada napamet . Zadnje izmijenjeno od: Matija ZG. 19.09.2010. u 17:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ne. Prerezi taj kabel na tavanu i spoji si na onaj koji ide u sobu, gdje je ruter, na 4-zilni kabl. U sobi zakrimpaj 2 telefonska utikača, jedan ubodi u line na spliteru a drugi u tel na spliteru. Zatim na tavanu taj drugi spoji dalje u kuću. Kao da radiš premosnicu. Bolje je da to je ruter na sobnoj temperaturi i to na mjestu gdje je zgodno za palit ga i gasit (ako bude potrebe). Od rutera provuci jedan mrežni kabel do prizemlja gdje ti je tv i tamo stavi maxtv uređaj, a drugi spoji sa switchem i u switch ubodi ta 4 kompa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|