|
![]() |
#541 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citaj kako pise. Trgovac "nije duzan", znaci nije obavezan. Za drugo ne ulazim u raspravu. Samo sam tu stavku zelio pojasnit. Ko moze, moze, ali da mora, to ne.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#542 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Prvo treba to razjasniti dali je pravno tako. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#543 | |
PizzoZder
|
Citiraj:
Troškove predaje, a i one koji joj prethode, snosi prodavalac, a troškove odnošenja stvari i sve ostale troškove poslije predaje snosi kupac, ako nije što drugo ugovoreno.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Registered User
|
Istina, ali to se ne odnosi na reklamacije vec prodaju, a na reklamaciju vrijedi ono gore navedeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Uzeo sam prije nekih dva tjedna konfiguraciju (u dijelovima) u ADMu, nakraju se ispostavilo da CPU nije bio ispravan, jučer otišao u servis, pozvao se na garanciju , čovjek je zapisao koje sam probleme imao (BSOD), rekao da šalje proc na testiranje i da ću dobiti novi kroz tjedan dana, sad čekam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Premium
|
evo imam jedno pitanje, ciniti ce se njubic al sto mogu znaci narucio sam maticnu u ADMU, posto prvi put narucivam od njih malo me zbunilo znaci, ja sam izabrao nacin dostave kurirskom sluzbom (45kn) i nacin placanja po uzecem... jel sad ja njima iznos trebam uplatit na racun il platit sve po uzecu kao sto sam i odabrao u nacinu placanja :S:S hvala lijepa i nadam se brzom odgovoru! |
![]() |
![]() |
![]() |
#548 | |
Grazie Michael
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#549 |
PizzoZder
|
Pouzecem placanje podrazumijeva placanje kod primanja robe. Spremi se jos neku malu naknadu postaru platit kod dostave, za slanje novaca od tebe do ADM-a.
![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Evo novo iskustvo sa ADM-om. Prije par dana iz čista mira riknuo mi je Corsair VX 550 (samo se ugasio). poslao sam im ga u prošli ponedjeljak ili utorak. Jučer sam dobio natrag novoga, o njihovom trošku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Cijene su im super u usporedbi sa drugima kupio par stvari već kod njih i zadovoljan sam također su mi i brzo odgovorili na mail koji sam poslao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#553 | |
Registered User
|
Citiraj:
Uvijek se trgovci vole praviti pametni pa pokusavati APP metodu... Sad svi vi kojima su poslali o vlastiti trosak trazite naknadu stete zbog njihove "pogreske"... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Prvi put kupovao u njih i više nego zadovoljan. Mail kontakt je uljudan, brz i informativan. Paket je došao odlično zapakiran i da naglasim besplatno je došao. Je da je cijena bila preko 2000 kn, skoro i 3k, ali kupovao sam i u drugim dućanima i duplo skuplje stvari pa san plaćao dostave... Sve u svemu, zadovoljan ![]()
![]() |
#555 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Ako ste poslali neki hardver za koji mislite da je neispravan a ispostavi se da on zapravo radi onda sami snosite troskove slanja. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#556 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#558 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Kad šalješ nešto na reklamaciju, normalno je da ti plaćaš poštarinu. Kada ti vraćaju reklamaciju, normalno je da oni plaćaju poštarinu. Sve izvan toga nije normalno. Pošaljite grafu proizvođaču, ili HDD ili nešto, pa ćeš vidjeti hoće li oni platiti tvoju poštarinu. Druga priča je ako netko ili neka firma radi iznimku ili imaju drugačiju (čitaj posebnu) politiku poslovanja. Znači, ponavljam, reklamacija se šalje o Vašem trošku, osim ako je drugačije navedeno, odnosno određeno u toj samoj firmi - poduzeću, što god... Na kraju krajeva, da ja imam svoju firmu, za koji Q da platim o trošku firme nekoj "budali" dostavu iz Dubrovnika koji šalje kantu jer mu je "npr" crko ventilator ili "ventilator bruji" - jer ovaj ne zna očistiti sobu od prašine 350kn, jer ju je ovaj poslao Super Brzom Express dostavom - isti dan u roku 3h.... Kupac je uvijek u pravu osim onda kada nije!
![]() |
![]() |
#559 |
Registered User
|
Koliko sam ja skuzio ovdje nije rasprava dali se salje o svom trosku nego o tome da je ADM slao o trosku kupca nazad. Sad jedino ako ti kupci nisu prije poslali na trosak ADM-a pa ovi prihvatili i vratili na njihov trosak. U tom slucaju sam ja omasio ceo fudbal.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ja sam čitao 3 puta što su napisali ovi prije i dalje mi nije skroz jasno, ali dobro sad zboriš. Čak i da je kupac poslao o njihovom trošku, i to razumnom pošiljkom, ja bih opet poslao njemu nazad na njegov račun, i to opet najjeftinijom pošiljkom, osim ukoliko on zahtjeva drugačije. Svakako, obavijestio bih kupca, reda radi da ga upoznam sa načinom poslovanja firme i da bude spreman da plati pošiljku nazad. Objasnio bih mu "lagano" da nije praksa da se reklamacija šalje o našem trošku (no pošto je razumno poslano), kako bi kompenzirali troškove, poslati ćemu popravljeno njemu o njegovom trošku. Kupac je uvijek u pravu, osim kad je u krivu! ![]() Znači treba izaći u susret, ali ako je s druge strane budala ili nerazumna osoba, onda to treba otfukat i to s nosom gore ![]() Ja se uvijek stavim u situaciju da imam svoju firmu s druge strane, i kako bi se ja ponio, time lakše shvatim trgovce
MC Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 21.09.2010. u 15:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Kao što sam napisao, disk sam poslao EMS-om (mogao sam biti pizd@ i poslati običnom poštom, pa nek idu do pošte). Dostavu do ADM-a sam platio 32,40 kune. Priznata mi je garancija i disk je zamijenjen. Disk je poslan o mom trošku putem Overseas Expressa, dostavu sam platio 38,01 kn. S obzirom da su nekima slali robu sa servisa o svom trošku, prošli petak poslao sam im mail sa upitom zašto ne tretiraju sve svoje kupce jednako. Odgovor još uvijek čekam. A svi su tako divni i krasni kad treba nešto prodati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
I meni je MagazinRS vratio grafu sa reklamacije i preuzeo bez ikakvog naplacivanja.I eto ti par dana iza mail da mole sve sa reklamacija da im uplate 50kn na racun jer se radnik zabunio i poslao svima dijelove na racun firme??? Jebiga uplatio sam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
znate sta, koji vrag vi iz drugih gradova kupujete robu u ducanima iz zg kad vam je problem platit postarinu kad vam nes ode, pa da bi ti trgovci dospjeli kad bi placali postarinu svima kojima nesto ode,ako ode nesto u roku 5-7 dana je ok da plati firma kod koje ste kupili komponentu, ali sve kasnije bi po meni bio lud trgovac koji bi placao postarinu, em sta ljudi imaju zaradu po odredenoj komponenti jako malu zavisi od komponente naravno jos da placaju vasu postarinu, ja branim sve trgovce koji neplacaju postarinu za reklamacije |
![]() |
![]() |
![]() |
#564 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Čitao sam da u slučaju skidanja njihove naljepnice sa kućišta ostaje garancija za pojedinačne komponente nepromijenjena, koliko je to sigurno? Slao sam mail njima, međutim nisu mi odgovorili na to pitanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
100% sigurno. Skidanjem gubiš garanciju na konfu kao konfu tj. cijelu kutiju, ali na komponente ostaje.
![]() |
|
|