|
![]() |
#332 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Amo ispocetka, tj opeta ![]() Ka sta sam napisa photoshop, lightroom... uglavnom fotografija i mozda jednom svaih par mj jako malo videa ali to je zanemarivo. Ostalo sta je poznato nvidia 9400 (imam), neka stabilnija ploca, i 2x2GB rama. I ne nemislim clockat, niti malo, a najvaznija mi je stabilnost od svega. Trenutno imam MSI neo4f-fi plocu, athlon 3200+, 2x512mb rama i ona nvidia 9400, i stvar je bolesno stabilna. Niti jedan put nisam uspio to srusit i tako nesto zelim. Problem je sta mi na ovome fali bar 1 jezgra i 3GB rama. PS narasta, Lightroom narasta... p.s. ono oko FSB-a je moj previd, mislija sam 1066 a napisa 1600 |
![]() |
![]() |
#333 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
uzmi jeftiniji, i u najmanju ruku pojedi i popij tih 150 kuna. ili bolje mozda ulozi u jeftiniju AMD konfu sa integriranom grafickom koja je tu negdje sa ovom 9400 nvidijom. i jeftiniji ti je CPU (x2 240), i ploca je generalno bolja (minimalno zbog integrirane npr), i prakticki te ispadnu jednake perfomanse.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
#335 | |
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
#337 |
Osobni opis - pitaj me
|
? nema vise za kupiti intela e6300 45nm? a ovo - klik?
![]() |
![]() |
#339 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
#340 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Jel zna netko kakve su otprilike performanse starog 65nm Pentium E2200 na 2.2GHz kad se kloka na recimo 2.8-3GHz u usporedbi sa novijim generacijama 45nm c2d procesora iste frekve? Jel to otprilike tu negdje? |
![]() |
![]() |
#342 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
ima stranica di se vidi razlika u performansama procesora na stocku i kad se klokaju na recimo 4 ghz? frend ima e6600 i neodlučan je što uzeti,dali i655k,i875k,i750,i920,i930,i950,ili neki drugi komp mu je za igre. |
![]() |
![]() |
#344 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() dok su noviji Pentiumi npr. E5200 ili E6300 malo bolji jer imaju 2MB cache-a. |
|
![]() |
![]() |
#345 |
The Last Akkadian
Datum registracije: Apr 2008
|
Bok, Imam relativno kratko pitanje, nadam se da i odgovor bude kratak. ![]() Uglavnom, imam priliku ubosti - C2Q 9550 (link) ili - C2Q 9505S (link). Obratite pažnju na S kod 9505... Cijene su im podjednake. Konfa s njima bi trebala jedno vrijeme sluziti surfanju, nadam-se-zescem gamingu, overclockingu (ne vise od 500 MHz FSB-a), crunchanju, officeu, VMwareu (MS SQL server npr.), itd., dakle, svemu cemu PiSiji uglavnom i sluze. ![]() Molim vas za misljenje o tome, koji je bolji u najsirem mogucem smislu, za jednog overclocker-wannabeja. (Btw, gledao sam reviewove po netu, ali niti jedan nije dovoljan za real life odluku kada je, npr. OC u pitanju.) Hvala.
#346 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Ma jebeš uštedu i šparanje struje koje nitko neće primjetiti, nije to vešmašina...uzmi ti sebi Q9550 E0 ili Q9650 E0, to je piluština od procesora. Najradije bi si jaja odgrizao što sam morao prodati svoje Yorkfielde, pas mater... |
![]() |
![]() |
#347 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() Baš trazim onu računicu na forumu koju je netko bacio vezano za potrošnu struje, al nemogu naći. Gledam dali mi se isplati ostaviti 3870x2 u kompu ili ne... ![]()
![]() |
#348 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
![]() Neznam dali smijem tu pitat, ali stvarno neznam gdje da pitam, a ne želim otvarat novi topik. Htio bi si kupit novi procesor, pa me zanima dali će radit na ovo konfiguraciji jer neznam dali mi je napajanje dovoljno jako da to sve pokrene. Intel Core 2 Duo E7300 2.66 GhZ 2 gb DDR2 ram Geforce GTX 260 896 mb Napajanje: http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=2685 Htio bi si kupit neki i3, i5 ili i7 procesor, a možete mi i reć koja je razlika između tih i verzija i oni Core 2 Duo. |
![]() |
![]() |
#350 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Ukoliko želiš uzeti/prijeći na novije procesore i3,i5,i7 moraš promjeniti i MBO tj. neku 1156 ploću koja podržava navedene procesore, a onda moraš uzeti i novu DDR3 memoriju dakle dodatni trošak ali onda imaš komplet novu platformu. |
![]() |
![]() |
#352 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
|
![]() |
![]() |
#353 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
ta ploca koju ti imas ima podrsku za quadove ali morat ces si nadogradivati bios.ali pazi na verziju ploce jer ta ploca ima 4 verzije,moras pogledat koju verziju imas i skinut bios za nju jer ako flashas bios od neke druge verzije koja ne odgovara tvojoj onda se mozes oprostiti od ploce. |
![]() |
![]() |
#354 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
LINK Dakle od Quad-Core jede sve do Q9550, a uostalom, više ti ni ne treba. A budući da su samo 2 BIOS fajla na serveru, skini zadnje i napravi flash prema uputama koje ti pišu u manualu ili na njihovoj WEB stranici. LINK |
|
![]() |
![]() |
#355 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Upgrejd cpu ili ne?
Konfiguracija koju imam nije optimalna pa bih molio da mi argumentirate opravdanu ili neopravdanu želju za nabavu cpu s 4 jezgre i5 750 ili i7 860 cpu npr. Ja držim i3 na 4,37 GHz ali nema pomaka u igrama jer očito cpu ne može prožvakati dovoljno informacija za HD 4870x2 tako da je br. FPS porastao neznatno (čitaj cc 5) kod ove frekvencije... Dalje, mislim si ako na ebayu naletim na i7 860 za cc 1500kn i ovaj prodam za cc 700kn imat ću uravnoteženu konfu za 800kn dodatnih. fala i poz
#356 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
moj glas je da kupiš taj CPU. |
|
![]() |
![]() |
#357 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nisam na eBayu vidio nijednog jeftinijeg of 450$ pa pa ne znam od kuda ti ta računica od 1.500kn.
#359 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|