|
![]() |
#692 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
Znam to ali osim tih šest istih očitavanja ima i jedno zasebno koje je nekih 10c više i naziv je isto cpu.Kolko sam skužio bios koristi ovaj senzor koji pokazuje više a coretemp ovaj senzor koji pokazuje manje tak da neznam kojem senzoru vjerovat. |
![]() |
![]() |
#693 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Kupio zalmana CNPS10X performa i oduševljen sam razlika između njega i asus silent knighta II nekih 15-17 stupnjeva u full load, procesor na 3.8ghz stock voltaža. Probao sam i push pull setup ali temperatura padne eventualno 1-2 stupnja, po meni nepotrebno i skinuo ga. Stao je u sharkoon rebel 9 value edition kučište uz par preinaka bočne stranice. Hvala na preporukama kolega Wolverine ![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Mislis na Athlona X3 435? 60C je temp u loadu? Koji ti je napon? Ne trebas se brinuti, proizvođač kaze da je maksimum od 55C - 73C. Neka opca preporuka je drzati ga ispod 60. mozes mirno spavati. Kad prođe ljeto past ce i temperature. Zadnje izmijenjeno od: McG. 12.08.2010. u 17:32. |
![]() |
![]() |
#697 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
Everst pokazuje da je HD4890 hladnija u idle-u od phenom ii x4 940. Grafa 50c, a procesor 54c. Procesor sa stock clockom. Je li moguće. Prst kaže da je grafička toplija. Mislio sam kupit neki hladnjak za procesor, pa koji preporučujete za stock clock? Zadnje izmijenjeno od: McG. 14.08.2010. u 16:27. |
![]() |
![]() |
#699 |
Registered User
|
Misliš? To su ovi iz ADM-a stavljali. Temperatura jer naraslat preko 85c(!!!) pod loadom, ne mogu držat prst. |
![]() |
![]() |
#700 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
To je svakak previše. Stock kuleri su tu da drže sve na defaultnim naponima/taktovima bez problema. Za grafu bi nekih 80 stupnjeva bilo još ok, ali za proc je previše. Nije neka mudrost staviti stock kuler na procesor, tak da bi samo velika šlampavost mogla to zeznuti. Za svaki slučaj probaj maknuti kuler, očistiti njega i procesor od paste, te ga opet montirati s drugom pastom. |
![]() |
![]() |
#701 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Ja to vidim mogućim samo na dva načina, ukoliko je proc na stock frekvencijama. Ili je hladnjak nepravilno postavljen, ili ti nemaš apsolutno nikakve ventilacije na kućišu, premda ni u potonjem slučaju temperature nebi smjele biti tolike. U svakom slučaju, ukoliko je procesor na tvorničkim vrijednostima, to su previsoke temparature čak i za tvornički hladnjak. |
![]() |
![]() |
#702 |
Registered User
|
OK, probat ću očistit i stavit ponovno pastu, ventilacija nije problem, čak sam i kućište držo otvorenim. |
![]() |
![]() |
#703 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
S kojim programom pogledati temperaturu od Athlona II 255? Probal sam s Core Temp-om, pokazuje stalno 0 stupnjeva, a Real Temp ne podrzava taj procesor. Do koje temperature u loadu i do koje voltaže se smije ići za 24/7? Zadnje izmijenjeno od: McG. 19.08.2010. u 22:35. |
![]() |
![]() |
#705 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Everest mi pokaziva nakon 10 min loada da mi ne prelazi 40 stupnjeva ali mi pokaziva samo CPU temp, a temp svake jezgre posebno su 0, ali mi je na njemu tru120e s ventom scythe slipstream na 1900 o/min. S time da na procesoru nema paste uopce nego samo na cooleru ono što je ostalo nakon skidanja s proslog procesora, sutra poliram procesor i kupujem pastu, te ga probavam overclockati da vidim koliko ide, ali mi jos nitko nista ne govori za 24/7 temp u loadu i voltazu. EDIT: flashao sam novi bios, zadnji je bio iz 5. mjeseca ove godine, sada mi lijepo pokaziva core temp temperaturu. Nakon nove paste (spire sp-700, do druge ne mogu trenutno doći) temperatura nakon 10 min loada mi je 36 stupnjeva na default taktu. Zadnje izmijenjeno od: kasko. 20.08.2010. u 22:13. |
![]() |
![]() |
#706 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Zanima me koliko je normalna temperatura za stari socket A procesor, AMD 2000+ baziran na Palomino jezgri? Isprobano sa dva različita hladnjaka, temperatura u BIOSU nakon par minuta dosegne 52 - 53 stupnja. Hladnjak je ispravno postavljen, stavio sam termo paste koliko sam imao ali nije pomoglo. Kako čekam hard za taj comp, nemam pojma dal ću uopće moći dignuti Windowse, pod opterećenjem će otići i preko 60c. Nije valjda da je to normalna temperatura za stari Palomino? |
![]() |
![]() |
#708 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
|
![]() |
![]() |
#709 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Ja bih preporucio Scythe Yasya SCYS-1000 http://www.nabava.net/trazilica.php?q=yasya&x=0&y=0 Links ga ima u svakoj poslovnici http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.903.191
#714 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Rastegni za 100 kn i uzmi TRUE ili Thermalright MUX120 koji pomete pod sa bilo kojim Scytheom. Da ne spominjem bolju kvalitetu izrade i bolji retention mehanizam. Pogotovo dolaze do izražaja kada je voltaža sve veća.
#718 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
@Lupus Ne izostavi ni ovoga sa svog uzeg izbora BARAM + 12cm vent kupis zasebno ili ako ga imas vec u ladici. Imas ga u Oprić informatike za cca 279kn + troskovi venta Reviewa na netu imas samo 2 tone pa ![]() Inace ako mozes uzmi naravno Trulju ili Muxa-120.
#720 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
|
![]() |
![]() |
|
|