|
![]() |
#31 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
laptop se vise nemora prijavljivat, moja majka je minimalno jednom mjesecno vani i i za laptop ju vise niko nis ne pita niti joj zele izdavat potvrdu o iznosenju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Ja često vodim bitku, a svako malo netko i "nasjedne" na minu, a onda šalji papire, račune, potvrde od firme itd.
![]() |
![]() |
#34 | |
|
Citiraj:
upravo mi mailom odgovorila... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Nema carine na informatičku opremu, ali su zato meni opalili pdv na paket vrijedan 215 kn, naručeno na DX-u. Još su mi naplatili i uslugu slanja pisma iz osijeka i to 10 kn, i još neke cake, ma sretan sam bio ko pas što su mi kinezi stavili lpt-usb kabel u neku ogromnu plastiku, pa su carinici naravno morali otvorit ![]() Ak ne prijaviš laptop pri izlasku iz zemlja, mogao bi imat problema pri ponovnom ulasku. Da ne spominjem koje se nebuloze prolaze kad ideš svirat u primorje, a išao bi preko bosne. Nekad ljudi pošalju kombi autoputom, a ostali kroz bosnu, samo da izbjegnu sranja na granici. (sorry mod, malo sam u OT otišao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#38 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Poanta nije u tome da li uvijek pitaju, nego da mogu pitati. Ja uvijek pri prvom izlazu nekog komada opreme prijavim, a onda samo nosim isti papir. Mog kolegu satima gnjavili radi običnog fotića. Sva sreća što su nas na kraju prepoznali da radimo za carinu. A ako netko želi donijeti malo veću količinu opreme i carina to vidi, gotov je...
![]() |
![]() |
#39 | |
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() No to i kažem, nekad znaju gnjaviti, a nema zakonske osnove nositi (odnosno, uvoziti) to samo tako (tj., postoji i formular i procedura iznošenja). Zato mu je bolje razmišljati da će platiti (iako je 95% sigurno da neće) nego se pouzdati u "ma to oni ne gledaju".
![]() |
![]() |
#41 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ok I ja idem u BIH,SRB pa ne prijavim fotic i kameru jer niti bi mi dali potvrdu, ali ja idem u Ameriku i radi se o laptopu tipa 1200$ pa necu sad da mi ga oduzmu. No evo spike, ponesem laptop cca 700kn iz oglasnika,prijavim i tamo u usa, instaliram na novo kupljeni windowse i napravim par foldera sa imenima na hr i instaliram bsplayer recimo i mozillu i kad idem preko granice imam vec od prije prijavljene laptope, ja i zena, jel.... Kad sam rekao,dal mogu prodati mislio sam prije puta nac nekog da mu treba,ja kupim pa mu prodam, ako odustane pa sto , naci cu kupca vec , alienware je pojam veci od bilo kojeg proizvodaca kojeg ovdje imamo i ne bojim se rizika,. isto bi ucinio sa ssd diskovima vecim od 128gb jer i da prodam za 20% nize cijene nasao bi kupce a i dalje bi zaradio barem 50$ po disku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Uostalom, ako si toliko siguran da možeš tek tako prodat alienware i skupe ssd-ove u čemu je onda problem? Odi i nakupuj se... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
|
![]() |
#48 | |
Premium
|
Citiraj:
AW karakterizira "trpanje" jakih komponenata, što je za 99% korisnika overkill, generira probleme u dizajnu i hlađenju, probleme s jamstvom ćeš imati bez obzira kako ga probao riješiti (ovdje ili tamo), a da ne kažem da ti je tržište za njega upitno. Ako imaš kupca, još i kako. No, iz vlastitog iskustva čestog skakanja preko bare, u praksi na kraju kupiš neke sitnice i to je to. Nabava opreme i njihova cijena je malo problematičnija nego što se obično misli.
![]() |
![]() |
#49 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
hardware u americi
Idem za par dana u ameriki pa sam mislio kupit možda neke komponente pošto u kompu nisam mijenjao ništa valjda 2 god. U sigu je sadašnja konfiguracija. Mislio sam uzet procesor i recimo 8gb memorije, al neznam što da uzmem jer ne pratim više tolko hardware. Ugl. nebi uzeo neki proc koji je kod nas preko 600kn. Htio bi nešto best buy... MB nebi uzimao jer će mi previše mjesta zauzet, a ima i kod nas jeftinih matičnih. Ako nekome padne na pamet nešto što bi bilo dobro kupit, a ne zauzima puno mijesta nek napiše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Guest
|
Athlon II X4 640 ~ 100$ ![]() A RAM ne bi uzimao u Americi, i kod nas ima šrot modela u ponudi, a ove skuplje ne bi uzimao bez jamstva u HR. Ako kupuješ, gledaj Kingston Hyperx ili nešto od Mushkina. ![]() A možeš ganjat i neku GeForce GTS450, taman se pojavila na cjenicima za 130$, a po performansama bi trebala bit u rangu HD5770. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nybelung. 11.09.2010. u 16:20. |
![]() |
![]() |
#51 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
![]() |
#52 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Ljudi pomagajte,ovako danas sam dobio od carine papir kao da trebam platiti carinu,a kupio sam od frenda sve,znaci Guitar Hero world tour complete pack+jos 1 gitara,platio sam cijeli set 155 eura i frend platio full postarinu,e sada imam paypal racun,a na posiljci ne pise nit kolko sam platio niti ista,makar oni su naveli da zele vidjet sve racune itd,e sada,jel ikako moguce izigrati situaciju,i ako nije moguce,koliko bi oni od tih 1150 kn uzeli sebi?Hvala!
![]() |
#53 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Pripremi pare i odi na carinu. Može ti se dogoditi da procijene više, rijetko kad manje. Računa se vrijednost robe s poštarinom, bez obzira tko je što platio.
![]() |
![]() |
#55 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
dobro sad oni se mozda ne drze tocno 160kn al 1000+ je previse |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
PizzoZder
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Guest
|
jel istina da se pri osobnom unosu robe u hrv moze unijeti do 150eur bez carine I poreza? naglasavam i poreza! jel to samo za jednu osobu vrijedi? zelim otici u sloveniju sa starom uzeti robe za ukupno 240eur, mislio sam da mi naprave 2 racuna svaki po 120, hoce li proci tako preko carine bez dodatnih troskova? |
![]() |
![]() |
#60 |
PizzoZder
|
1000kn po osobi.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|