Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > A1
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.08.2010., 23:13   #2491
blue#13
Banned
Moj komp

Datum registracije: Feb 2009
imam 2 amistva,400kn .
zvao sam,radili pola sata,no opet nista,niko nezna u cemu je problem,sve je konektirano,a nece se konektirati na net.
blue#13 je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2010., 23:52   #2492
marauder16
upgrading...
Moj komp

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor blue#13 Pregled postova
imam 2 amistva,400kn .
zvao sam,radili pola sata,no opet nista,niko nezna u cemu je problem,sve je konektirano,a nece se konektirati na net.
hm, 299kn je 3u1 total, dodatni STB je 50kn/mj. = 350kn (jedino ak si uzeo dva dodatna, dakle sve skupa tri STB-a)

zanimljivo da se ne uspijevas spojiti na net, nije neka mudrost. kreiras konekciju na svom kompu, odaberes tip enkripcije, upises user i pass, i spojen si al ak niste uspjeli, onda ti ocito ne moze nitko pomoci ovak "izdaleka", nek ti to rijesi neki frend doma
Staro 21.08.2010., 01:56   #2493
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor marauder16 Pregled postova
svi se nadamo da ce povecanje ostati. podsjetimo se, i Bnet je tako rekao da povecava brzine do kraja godine, ali su ih ostavili na tome. to je osiguranje tvrtke cisto da vide hoce li infrastruktura izdrzati vece brzine. ja vjerujem da ako sve bude radilo da ce na tome i ostati.
čisto sumnjam...pa u Hrvatskoj smo...živi bili pa vidjeli....i čuli se na ovom topicu
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2010., 02:15   #2494
B3mt1
Chipokemon
Moj komp

B3mt1's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
ma sigurno ostaje, niti jedan provider nemoze samo tako dizat brzine, to sve treba odobriti HAKOM
a HAKOM je to vjerovatno zamislio da prvo manji provideri povecaju brzine pa tek par mjeseci poslije t-com kako bi manji mogli biti konkurentni, tako je bilo kod i prijasnjih povecanja ...
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment.
-It`s what Jesus would do.
B3mt1 je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2010., 11:37   #2495
marauder16
upgrading...
Moj komp

Citiraj:
Autor B3mt1 Pregled postova
ma sigurno ostaje, niti jedan provider nemoze samo tako dizat brzine, to sve treba odobriti HAKOM
a HAKOM je to vjerovatno zamislio da prvo manji provideri povecaju brzine pa tek par mjeseci poslije t-com kako bi manji mogli biti konkurentni, tako je bilo kod i prijasnjih povecanja ...
vidis nisam znao za taj podatak, ali zato su ovi podaci zanimljivi:

- t-com i dalje razvlaci optiku i spaja korisnike, bez obzira sto se oko toga digla cijela hajka i bez obzira na to da bi HAKOM to nekako morao rijesiti. jer t-com naravno nece razvuci optiku korisnicima koji nisu njihovi, a opet ako mu se to zabrani onda nema ulaganja opcenito u infrastrukturu, i opet nije dobro

- takodjer, nitko ne smije uvesti VDSL protokol dok ga t-com ne ponudi, bez obzira sto svi operatori imaju mogucnost to napraviti, po zakonu ne smiju.

i onda se covjek pita ima li ista sto je ucio na faksu veze sa stvarnoscu... all in all HAKOM je najcesce apsolutno beskoristan :/
Staro 21.08.2010., 12:56   #2496
B3mt1
Chipokemon
Moj komp

B3mt1's Avatar

Citiraj:
- t-com i dalje razvlaci optiku i spaja korisnike, bez obzira sto se oko toga digla cijela hajka i bez obzira na to da bi HAKOM to nekako morao rijesiti. jer t-com naravno nece razvuci optiku korisnicima koji nisu njihovi, a opet ako mu se to zabrani onda nema ulaganja opcenito u infrastrukturu, i opet nije dobro
t-com spaja korisnike ?? neki dokaz moze ...
ako i spaja i dalje su na adsl2 modulaciji

kako to mislis da t-com nece razvuci optiku korisnicima koji nisu njihovi ????
pa oni razvlace optiku do zgrade ili FTTC, a sada u skoro svakoj zgradi imaju nekog koji je kod nekog drugog providera

Citiraj:
- takodjer, nitko ne smije uvesti VDSL protokol dok ga t-com ne ponudi, bez obzira sto svi operatori imaju mogucnost to napraviti, po zakonu ne smiju.
amis ima mogucnost za vdsl ? :O mozes li to s necim potkrijepiti
koliko znam jedino b.net moze za sada ponuditi vdsl dok ostali provideri ovise o t-comu, a oni nemaju kaj nuditi vdsl dok ne pokriju vecinu zagreba IMHO
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment.
Staro 21.08.2010., 13:14   #2497
marauder16
upgrading...
Moj komp

Citiraj:
t-com spaja korisnike ?? neki dokaz moze ...
ako i spaja i dalje su na adsl2 modulaciji

kako to mislis da t-com nece razvuci optiku korisnicima koji nisu njihovi ????
pa oni razvlace optiku do zgrade ili FTTC, a sada u skoro svakoj zgradi imaju nekog koji je kod nekog drugog providera
dokaz ti ne mogu ponuditi, ali da, vjerujem da su i dalje na adsl2 modulaciji. problem je sto oni tu optiku ne bi smjeli razvlaciti uopce jer na taj nacin stete konkurenciji! i logicno je da pomno biraju podrucja gdje je najveci udio njihovih korisnika, bez obzira sto je sva infrastruktura od centrale do korisnika njihova. njihovo ponasanje je s financijske strane logicno, ali nikako nije u skladu s odredbama za zastitu trzisnog natjecanja.

Citiraj:
amis ima mogucnost za vdsl ? :O mozes li to s necim potkrijepiti
koliko znam jedino b.net moze za sada ponuditi vdsl dok ostali provideri ovise o t-comu, a oni nemaju kaj nuditi vdsl dok ne pokriju vecinu zagreba IMHO
ovise o tcom-u na nacin da ne smiju ponuditi vdsl dok ga tcom ne ponudi. ne vidim na koji bi nacin ovisi o tcomu sto se tice opreme? jedino sto ti treba je router koji moze dekodirati takav signal, bakar je tu, oprema u centrali je tu.
uostalom, ako bnet ima tu mogucnost, zasto to oni ne ponude i budu bolji od konkurencije? zato sto operator sa znacajnijom trzisnom snagom ocito ima povlastice u zakonu.
naravno, pretrazivao sam zakone da bih pronasao citat koji potkrepljuje moju tvrdnju, ali do sada ga nisam nasao.
Staro 21.08.2010., 21:53   #2498
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
gledaj, radi se o dupliranju brzina (za istu lovu) pa sumnjam da će tako ostati...to bi bio povijesni iskorak kod nas....osim toga 2u1 paketi od 6 i 8 Mbps oba ubrzavaju na istu brzinu - 16Mbps. Pa ako tako ostane onda bi jedan od ta dva paketa morao bit ugašen. Pitanje je samo koji hehe, skuplji ili jeftiniji.
Staro 21.08.2010., 22:13   #2499
blue#13
Banned
Moj komp

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
hm, 299kn je 3u1 total, dodatni STB je 50kn/mj. = 350kn (jedino ak si uzeo dva dodatna, dakle sve skupa tri STB-a)

zanimljivo da se ne uspijevas spojiti na net, nije neka mudrost. kreiras konekciju na svom kompu, odaberes tip enkripcije, upises user i pass, i spojen si al ak niste uspjeli, onda ti ocito ne moze nitko pomoci ovak "izdaleka", nek ti to rijesi neki frend doma
zvao SZK,40min smo probavali sve,i konektiran je i sve,al nemoze na net,bas ono fascinantno.
blue#13 je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2010., 03:19   #2500
B3mt1
Chipokemon
Moj komp

B3mt1's Avatar

Citiraj:
dokaz ti ne mogu ponuditi, ali da, vjerujem da su i dalje na adsl2 modulaciji. problem je sto oni tu optiku ne bi smjeli razvlaciti uopce jer na taj nacin stete konkurenciji! i logicno je da pomno biraju podrucja gdje je najveci udio njihovih korisnika, bez obzira sto je sva infrastruktura od centrale do korisnika njihova. njihovo ponasanje je s financijske strane logicno, ali nikako nije u skladu s odredbama za zastitu trzisnog natjecanja.

ovise o tcom-u na nacin da ne smiju ponuditi vdsl dok ga tcom ne ponudi. ne vidim na koji bi nacin ovisi o tcomu sto se tice opreme? jedino sto ti treba je router koji moze dekodirati takav signal, bakar je tu, oprema u centrali je tu.
uostalom, ako bnet ima tu mogucnost, zasto to oni ne ponude i budu bolji od konkurencije? zato sto operator sa znacajnijom trzisnom snagom ocito ima povlastice u zakonu.
naravno, pretrazivao sam zakone da bih pronasao citat koji potkrepljuje moju tvrdnju, ali do sada ga nisam nasao.
da t-com ne provlaci optiku, vdsl bi docekali tek za 20 godina
ostali provideri sigurno nemaju para za to ....

pazi sada ovo, cak na amisovoj stranici hakom odredio da t-com optika ide prvo u koristenje ostalim providerima i to minimalno 6 mjeseci prije, a ne da ce t-com prvi ponudit vdsl kao sto si napisao
uglavnom, procitaj cijeli clanak, nije los http://www.amis.hr/amis_u_medijima/18022010.pdf

sto se tice opreme u centrali, vjerojatno ce za vdsl trebati mijenjati dslamove, ali to ionako radi tvoj operater, u nasem slucaju amis

zasto bnet ne nudi vdsl, nemam pojma
mozda nevidi razlog za to ili im nedaju kako nebi preoteli korisnike ostalim manjim providerima ili t-comu, iako cisto sumnjam u ovo zadnje posto t-com i dalje drzi preko 75% prikljucaka/korisnika i da padnu na 50% i dalje bi mlatili velike pare posto ruralna podrucja niti jedan ostali provider nije pokrio
Staro 22.08.2010., 03:32   #2501
B3mt1
Chipokemon
Moj komp

B3mt1's Avatar

Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
gledaj, radi se o dupliranju brzina (za istu lovu) pa sumnjam da će tako ostati...to bi bio povijesni iskorak kod nas....osim toga 2u1 paketi od 6 i 8 Mbps oba ubrzavaju na istu brzinu - 16Mbps. Pa ako tako ostane onda bi jedan od ta dva paketa morao bit ugašen. Pitanje je samo koji hehe, skuplji ili jeftiniji.
gledaj, kuzim ja to da smo svi mi pesimisticni kada su u pitanju drzavne agencije i poboljsanja koja idu na stetu rozom vragu i imamo i razloga za to
IMHO izgleda da su ovi skuzili (mislim na hakom i drzavu) da su teze ujebali s prodajom ht-a i da ako se nesto ubrzo ne pokrene informatizacija hrvatskog drustva ce i dalje biti na razini neke zemlje iz sredisnje afrike ili ih jednostavno mozda EU pritisce
Staro 22.08.2010., 09:00   #2502
mario0000
Premium

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
povećanje ide ovako:

1 Mbps ostaje 1, nema promjena
4 -> 8 za 168 kn
6 i 8 -> 16 za 262 kn (niče se skuplji paket)
24 Mbps ostaje 400kn

inače u pripremi je neki novi zakon vezan za telekomunikacijsku infrastrukturu, navodno bi svi operatori trebali svima ustupati svoju inftrastrukturu, naravno uz naplatu. To bi trebalo biti rješeno do nove godine pa se možda napokon omogući spajanje korisnika na T-Comovu optiku, ali kod nekog od alternativnih operatora. Živi bili pa vidjeli...
mario0000 je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2010., 10:18   #2503
marauder16
upgrading...
Moj komp

Citiraj:
da t-com ne provlaci optiku, vdsl bi docekali tek za 20 godina
ostali provideri sigurno nemaju para za to ....

pazi sada ovo, cak na amisovoj stranici hakom odredio da t-com optika ide prvo u koristenje ostalim providerima i to minimalno 6 mjeseci prije, a ne da ce t-com prvi ponudit vdsl kao sto si napisao
uglavnom, procitaj cijeli clanak, nije los http://www.amis.hr/amis_u_medijima/18022010.pdf

sto se tice opreme u centrali, vjerojatno ce za vdsl trebati mijenjati dslamove, ali to ionako radi tvoj operater, u nasem slucaju amis

zasto bnet ne nudi vdsl, nemam pojma
mozda nevidi razlog za to ili im nedaju kako nebi preoteli korisnike ostalim manjim providerima ili t-comu, iako cisto sumnjam u ovo zadnje posto t-com i dalje drzi preko 75% prikljucaka/korisnika i da padnu na 50% i dalje bi mlatili velike pare posto ruralna podrucja niti jedan ostali provider nije pokrio
Ajmo po redu, za VDSL nije potrebna optika, VDSL i VDSL2 protokoli idu kroz bakrene parice.
Procitao sam taj clanak i nekoliko slicnih kod je ta rasprava bila aktualna, neovisno o tome imam informacije da tcom i dalje razvlaci optiku i spaja svoje korisnike (vise od toga ne znam), takodjer mi je receno da je zakonski odredjeno da tcom mora prvi ponuditi vdsl, pa ce to tek smjeti alternativni operatori.
dslamove ne treba mijenjati za vdsl, sto se amisa tice. jedino sto bi trebalo za ponuditi vdsl su novi routeri, kao sto sam vec i prije rekao.

Citiraj:
Autor mario0000 Pregled postova
povećanje ide ovako:

1 Mbps ostaje 1, nema promjena
4 -> 8 za 168 kn
6 i 8 -> 16 za 262 kn (niče se skuplji paket)
24 Mbps ostaje 400kn

inače u pripremi je neki novi zakon vezan za telekomunikacijsku infrastrukturu, navodno bi svi operatori trebali svima ustupati svoju inftrastrukturu, naravno uz naplatu. To bi trebalo biti rješeno do nove godine pa se možda napokon omogući spajanje korisnika na T-Comovu optiku, ali kod nekog od alternativnih operatora. Živi bili pa vidjeli...
odlucio si se pokazati napokon
vidis, za taj zakon jos nisam cuo, zanimljivo...

EDIT: da ne spominjem da slovenci imaju brzine 60Mbit/s down, 25Mbit/s up, jos ranije od 2007. u ponudi za privatne korisnike (izvor en.wiki, VDSL2)

Zadnje izmijenjeno od: marauder16. 22.08.2010. u 10:25.
marauder16 je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2010., 14:47   #2504
Donnie Brasco
Premium
Moj komp

Donnie Brasco's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Jel ima netko da su mu povecali brzinu???
Meni jos nista...
Izgleda da cekaju 31.8?!
Staro 25.08.2010., 18:55   #2505
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Cekaju 31.
Staro 26.08.2010., 23:13   #2506
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
promo razdoblje

Amisovci, jesu kome povecali - poduplali brzine kako su obecali u promo razdoblju koje ce trajati do nove godine, povecanje je trebalo biti obavljeno do kraja ovog mjeseca (danas je 26.08.).
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2010., 09:56   #2507
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

nisu...
Staro 27.08.2010., 18:53   #2508
lhaymehr
Savršen sam
Moj komp

lhaymehr's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
http://amis.hr/obavjest.php

Ovu "stranicu" updejtaju svakih par dana. Iz priloženog se vidi da se povećanja protežu i u 9. mjesec.
lhaymehr je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2010., 19:32   #2509
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Citiraj:
Autor lhaymehr Pregled postova

Ovu "stranicu" updejtaju svakih par dana. Iz priloženog se vidi da se povećanja protežu i u 9. mjesec.
Tako se nesto i naculo, kome su opremu nadogradili kod njih ce poceti dizati brzine.
Staro 27.08.2010., 21:05   #2510
mario0000
Premium

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor lhaymehr Pregled postova

nema ti to veze s dizanjem brzina, ove nadogradnje se odnose na speedtouch WL780 modeme. to ide po centralama po rasporedu i to je pri kraju, još 3 ili 4 centrale su ostale.

dizanje brzina bi trebalo biti do 31.08., malo se strpite i dići će brzine svim korisnicima. u najgorem scenariju će dizanje brzina kasniti, ali nema ni tu previše prostora za žaliti se jer je besplatno, ali bilo bi lijepo da bude što prije...
mario0000 je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2010., 22:13   #2511
lhaymehr
Savršen sam
Moj komp

lhaymehr's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Aha..a ja sam predpostavio da su nadogradnje firmwarea potrebne prije dizanja brzina. OK. A žalit se nemam razloga, ne? Ljudi pitaju, ja samo napišem kaj mi je poznato.
lhaymehr je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2010., 22:25   #2512
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
jesu i vama promijenili ime wierless mreze pri promjeni firmwarea
hash je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2010., 09:18   #2513
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
ja upravo chekirao na modemu.
Digli mi brzinu.
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 927 / 9.295

a speedtest kaze:

hvala amis.

i7 4770K cooled by Noctua NH-D14
Asus Sabertooth Z87
Corsair Vengeance Pro 2x8Gb 1866Mhz
EVGA GTX 1080 - 8gb -FTW GAMING
Logitech G500 & G510 Keyboard
OCZ Vertex4 256gb/Samsung SSD 850 Evo 500G /640Gb WD Black/2TB WD Black/3x2TB WD in sharkoon docking station
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Phillips Brilliance 240PW - 24'''
Zmalamuth je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2010., 09:35   #2514
Donnie Brasco
Premium
Moj komp

Donnie Brasco's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Zmalamuth Pregled postova
ja upravo chekirao na modemu.
Digli mi brzinu.
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 927 / 9.295

a speedtest kaze:

hvala amis.
Ajd hvala bogu vise Koji kvart?
Staro 28.08.2010., 12:56   #2515
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Donnie Brasco Pregled postova
Ajd hvala bogu vise Koji kvart?
Centar, Britanski trg.

i7 4770K cooled by Noctua NH-D14
Asus Sabertooth Z87
Corsair Vengeance Pro 2x8Gb 1866Mhz
EVGA GTX 1080 - 8gb -FTW GAMING
Logitech G500 & G510 Keyboard
OCZ Vertex4 256gb/Samsung SSD 850 Evo 500G /640Gb WD Black/2TB WD Black/3x2TB WD in sharkoon docking station
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Phillips Brilliance 240PW - 24'''
Zmalamuth je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2010., 17:48   #2516
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Citiraj:
Centar, Britanski trg.
Nije valjda da si jedini Amisov korisnik na Britancu, jesu i drugim Britancima digli brzinu.
Staro 29.08.2010., 14:41   #2517
Voorhees
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2003
već vidim ovih DO 16 obzirom na G.992.1 Annex B kod mene
Voorhees je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2010., 15:08   #2518
marauder16
upgrading...
Moj komp

Citiraj:
Autor Voorhees Pregled postova
već vidim ovih DO 16 obzirom na G.992.1 Annex B kod mene
pa promijenit ce ti modulaciju, naravno
Staro 30.08.2010., 09:57   #2519
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Citiraj:
Centar, Britanski trg.
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Nije valjda da si jedini Amisov korisnik na Britancu, jesu i drugim Britancima digli brzinu.
Kaj na tom Britancu Zmalamuth jedini Amisovac kojemu su poduplali brzinu, nemogu vjerovati.
Staro 30.08.2010., 13:12   #2520
Voorhees
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2003
Medveščak

ali trenutno je realna brzina downloada katastrofalna, oko 1 do 2 megabita na više servera na speedtestu

Zadnje izmijenjeno od: Voorhees. 30.08.2010. u 13:20.
Voorhees je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na