|
![]() |
#662 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: gumeni. 03.08.2010. u 13:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Marco
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#669 |
Guest
|
@gumeni: Svakako daj i voltažu na kojoj ga držiš, čime mjeriš, i ono najvažnije: TJ vrijednost (krivo podešena, prikazivati će ti šta god poželiš) ![]() Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 03.08.2010. u 11:56. |
![]() |
![]() |
#670 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Ako tebi Q6600 (na 3.0Ghz) u load-u ne prelazi preko 45C ja ću se poljubiti u lakat. ![]() Ajmo sad biti malo realni, da si rekao da ga držiš pod vodom možda bi i povjerovao, no ovako ti ne vjerujem da se postaviš na trepavice. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
želim se ispravit i usput ispričati zbog netočne izjave...do 60 °C.. evo slike: http://www.easilysharing.com/viewer....6304236810.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
imam i ja freezera 7 rev2 i svog quada držim preko ljeta sad na 3.0 za 24/7 rad i u loadu u igrama mi temp bude oko 52 dok u primeu nakon 8 sati max temp bila 60,idle oko 40 celzijusa,tako da nije do freezera sigurno,i da moj je na 3.0 na default naponu i šljaka ko urica...i pod istim freezerom sam ga digao na 3.2 s naponom od 1.301 i opet je fino šljakalo ali sam ga spustio preko ljeta na default da bude što hladniji ![]() sva mjerenja su vršena CPUID-om dok everest pokazuje 10 stupnjeva manje...samo da napomenem da sam ga i sa stock coolerom držao nekih 2 mjeseca na 3.0 ali su onda temperature bile nekih 10-ak celzijusa veće iako ništa strašno,uglavnom ja sam sa svojim freezerom zadovoljan za sada,iznad 3.2 ga nisam ni probo gurat a niti namjeravam,na zimu ga stavit jedino na 3.2 i dost ![]() Zadnje izmijenjeno od: slavonac90. 03.08.2010. u 21:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#674 | |
Marco
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Probo sam ga klokat...na def. naponu i ruši se na 3.0GHZ...tj. neuspije ni Windowse podić |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#676 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
upali everest, odi na motherboard i klikni na CPU. Malo zaskrolaj do I/o Napon i CPU Napon. Tu ti pisu vrijednosti i to ti je cpu VID. Meni pise 1.325V, no ja sam ga stavio na 333x9 i na 1.225V i sve radi odlicno. Ova DFI ploca malo overvolta i cpu voltaza je 1.246V. Na Asus P5q Premium je isti proc radio sa 1.240V (1.25 podeseno u biosu, stvarna vrijednost 1.240) i sve je radilo rock solid. Poigraj se malo sa biosom i voltazama, pogledaj vrijednosti u windowsima pa ces vidjeti kako "dise" tvoj primjerak. Inace sam imao i jedan dobar primjerak koji je za 3.6 GHz trebao 1.3V, za 3.0 GHz 1.1V, zao mi je sto sam ga prodao, no dobio sam jako dobru ponudu za njega pa nisam mogao odbiti ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#677 | ||
Guest
|
Citiraj:
Samo na osnovu VID-a ne može se reći apsolutno ništa o OC potencijalu procesora. Duboko uvriježeno mišljenje, no- samo mit. ![]() Citiraj:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
#678 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
![]() Pa moj B3 radi na 3GHz sa 1.3V. Zadnje izmijenjeno od: Veki-os. 04.08.2010. u 03:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Loš primjerak je no to sa VID voltažom nema nikakve veze sa OC potencijalom. Znalo se događat da procesori sa većom VID voltažom bolje idu od onih sa manjom no to se vidi tek kad se ide duboko u bench vode. Za 24/7 frekvencije je najčešće istina to sa VIDom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Guest
|
Nema šanse da se predvidi eksponencijalna krivulja porasta potrebnoga napona pri povišenju takta procesora, jer nije pravilna i ne postoje dvije iste, svaka je specifična za pojedini proc, pogotovo kod četverojezgraša. Za 24/7 na zraku do oko 1.35V, VID ionako ne igra bitnu ulogu jer se velika većina procesora na toj voltaži dade pristojno kloknuti za 24/7. |
![]() |
![]() |
#681 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Evo da se i ja pridružim ovoj temi malo ![]() Kupio sam od člana Xulos tu na forumu Q6600 G0, stavio ga danas pod mog 212+ i pustio prime-a malo da radi - rezultat - idle 39 do 43, kako koja jezgra, a load pod prime-om - 56 do 60. Clockan je na 3,06 GHz sa naponom 1.20, ostalo mi od e6700 bclk 340, pa sam tako ostavio i za ovoga i malo samo smanjio napon.
![]() |
#682 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
VID je jaaaaako bitan kod ovih procesora, imam Q6700 sa VID-om od 1.325V, za 3.2GHz mu treba 1.33V, a za 3.4GHz 1.45V. Katastrofa. Na netu se moze puno procitati o famoznom 1.325V VID-u, nisam vidio niti jedan slucaj da takav procesor ide recimo na 3.4GHz na 1.3V, sto je za vecinu ostalih sasvim normalno, da ne pricam o 3.6GHz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Evo i ja namontirao na svog... CM Hyper 212+ Ugl.prezadovoljan..evo i temperature.. nisam ga dugo držao u loadu s prime95..jer kad dosegne ovu temp... stalno na njoj i stoji! Sad bi ga podigao na nekih 3,4 ghz... pa ću onda za dalje vidjeti... http://img178.imageshack.us/i/idletemps.jpg/ http://img826.imageshack.us/i/loadtemps.jpg/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#685 | |
gadget freak
|
Citiraj:
15°?????
![]() |
![]() |
#687 |
gadget freak
|
Zato i pitam jer imam isti proc i isti cooler pa ni da se postavim na trepavice ne mogu dobit temperature jezgri 26° u idle-u, a imam klimatiziran prostor. Koliko znam nekakav realan prosjek idle temperatura je +15° u odnosu na temp. prostorije. Bar je meni tako sa svim procesorima i hladnjacima već godinama, pa tako i sa zadnja dva na hyperu 212+.
![]() |
#688 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Evo može biti da SpeedFan ili Everest rade grešku ali ugl. sve je ok s temperaturama... gledao sam malo real temp i core temp i uspoređivao, speedfan i everest pokazuju 10 stupnjeva manje temperature! Al neznam koji je točan tako da sam sad clockirao na 3,4 ghz i u real tempu i core tempu...temperature NE PRELAZE 65 °C(ventilator ne prelazi 1250 rpm!!) i ja sam zadovoljan mislim da bi moglo još ići gore..al nezz dal da se zamaram s time. Valjda sam dobro napravio ovu frekvenciju rama i to ostalo... http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1357781 |
![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#690 | |
gadget freak
|
Citiraj:
A btw općepoznato je da everest voli skinut 10° tako da su ti ovi rezultati u realtempu i core tempu realni ![]()
![]() |
![]() |
|
|