|
![]() |
#211 |
Banned
Datum registracije: Aug 2010
|
Prije mjesec dana sam sebi ubo novi radio sa cd mp3...marka je lobox, a cijena nesto sitno, oko 300kn. Izvadio sam stari sony kasetofon i odjednom mi je glazba bar duplo "čistija". Čak imam dojam da su mi zvučnici glasniji, iako je slabije pojačalo nego na starom. A stari sony je koštao 2000kn kad sam ga kupio. Još računaj na troškove oko novog euro prikljucka, i instalacije i deinstalacije svega. Sam prodavač-majstor mi je rekao da nema skoro nikakve razlike u kvaliteti između njega i skupljih uređaja, osim što ovaj recimo nema dvd podršku ili usb. |
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
jel znaš uopće kakav brand je vivax? vivax je naš brand koji samo nalijepi naljepnicu na nečiji proizvod, imaju neke loše ali i jako dobre proizvode, tak da nemoj baš protiv vivaxa govorit za primjer ja se baš spremam na kupnju jednog vivax dvb-t recievera, zato jer ima hrpu funkcija i kvalitetan je |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Guest
Datum registracije: Aug 2010
|
Citiraj:
Pogotovo za otvaranje vratašaca,nekvalitetnije tipke na samom uređaju dugo nisam vidio,sklone su rikavanju iz čista mira,vjerojatno očajan kontakt. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Treba pomoć oko odabira zvučnika u autu. Vozim Clio '91. i imam samo prednje zvučnike (vidi sliku). ![]() Da li mi je bolje uzeti 2-sistemce ili 3-sistemce? Nemam namjenu trpati woofer i slična sr*** jer se dovoljno iživljavam doma, a velika ulaganja u auto mi nikad nisu imala puno smisla. Zvučnike moram kupiti jer su trenutni u očajnom stanju. Autoradio je Panasonic CQ-RX102N., a zvučnici bi trebali biti 10cm. Dakle, 2-way ili 3-way te odmah može i preporuka nekih za cca 200kn (može i manje). ![]()
![]() |
#217 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Pa ak ideš na 10 cm zvučnike, tak je svejedno jel su 2 ili 3 sistemski, pošto neke razlike u zvuku nećeš osjetit, pogotovo u rangu do 200 kn. Uzmi bilo koje. http://www.svijet-medija.hr/Article....id=49&gsid=154 Ne bi li bilo bolje promjenit one u vratima? Ti su pretpostavljam malo veći od 10 cm.
![]() |
#218 |
Too much busy
|
Zaboravio sam napomenuti da moj nema zvučnike u vratima ![]() Znači, bilo koji 2-way zvučnici iole pristojnijeg proizvođača? Postoji li išta vezano za snagu, kablove i sl. na što trebam obratiti pažnju? Jer se ne razumijem u problematiku i ne znam na što treba obraćati pažnju.
![]() |
#219 |
Premium
|
Gle taj rang zvucnika do 200 kn nemas sta fulat sve ti dode na isto, neki pravi zvucnici koji kostaju da bi svirali kak trebaju treba im pojacalo a to je pak neka druga stvar opet....a ako oces 2 way naravno uz svaki sistem ako nije koaksialac ima skretnice pa trebas i to negdje smjestit.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ako ne stanu veći od 10cm onda ti je tak svejedno jel su 2way ili 15way jer niti jedan ne bude svirao bog zna što. A šta ne možeš staviti neke zvučnike na vrata, na slici koju si stavio su tamo neki zvučnici na vratima. Barem da su 13cm, i sa odvojenim visokotoncima, al to onda povlači malo veću cifru od 200Kn, barem duplo http://www.ronis.hr/?zvucnici-10-cm/...Tx102HIGHPOWER http://www.ronis.hr/?zvucnici-10-cm/...g1049/TS-G1049 Ak ikako stanu 13cm odi na njih, imaš na ronis-ovoj stranici stvarno velik izbor |
![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Premium
|
nema mjesta u vratima ko i stara corsa,znaci treba radit panele...ako to hoces onda na pm pa ti sve velim |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Too much busy
|
Ma kakvi paneli, kakvi 13cm ![]() Mislim da je max 11,5cm što stane, a i to je upitno. sebastijan_1 me malo zbunio sa skretnicama... Kaj ne ide to direkt na onaj konektor (euro?) i gotova priča?
![]() |
#224 |
Premium
|
Ha ha ha dobra dobra ako nema zvucnik u vratima ocito nije niti predviden lim ispod toga da se stavi zvucnik negdje...a i opet sta ce mu 16 ako ce kupit neke za 300 kn... Ako je 2way onda ide na skretnice prije a ako su koaksialci (to je kick i visokotonac na jednom zvucniku) iskljucimo one po soma kuna koji imaju skretnicu onda ide normalno ove istekas nove stavis Mislim vidi sta imam u autu http://slike.hr/slike/fotografija038_29e44.jpg.html pa znam o cem pricam... Zadnje izmijenjeno od: sebastijan_1. 31.08.2010. u 19:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
NITKOV
|
A čuj, ja sam prije 20 godina u stojadinu uredno rezuckao nešto lima što mi je smetalo da stavim 16-ice u vrata. I vrata se nisu raspala zbog toga. ![]() @borny: imaš normalnih dvo-tro sistemskih koje samo iskopčaš i ukopčaš druge a imaš i onih gdje su visokotonci odvojeni od zvučnika te uz njih dolazi skretnica. Al takvih nema u rangu 200 kn.
![]() |
#226 |
Too much busy
|
Znači dođem, kupim, otvorim, iskopčam stare, ukopčam nove i radi? Btw, meni je gepek draži za nogometnu loptu i auto gluposti. ![]()
![]() |
#227 |
Premium
|
nemam nijednu sliku kak sad izgleda sa svime ali ovo je bilo u fazi proizvodnje samo sad nista ne fali http://slike.hr/slike/dsc06102_efba1.jpg.html Ako hoces to samo prestekat kupi koaksialce i bog nemas drugo sta kemijat ali nemoj ocekivat da ce razvaljivat |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Too much busy
|
Citiraj:
![]() Ne očekujem ništa osim da rade. Dakle, 2-way koaksialci it is ![]() Hvala ekipa ![]()
![]() |
![]() |
#229 |
Premium
|
Tako je samo sad izgleda sasvim drugacije... Koaksialci ni nemogu bit 3way pa samo reci koaksialce kad ces kupovat da ti se nebi smijali... A ako ce bit kakvih problema oko spajanja slobodno nazovi stalno sam u dubravi kod cure pa cu doletit pomoc ako ti di zapne... Zadnje izmijenjeno od: sebastijan_1. 31.08.2010. u 20:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Too much busy
|
Citiraj:
![]() Pazi što si rekao, jer 2 lika su rekla to isto pa su odustali kad su vidjeli "đumbus" kablova iza autoradija ![]()
It's nice to be important, but it's more important to be nice! Zadnje izmijenjeno od: borny. 01.09.2010. u 05:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Premium
|
jesam al ga makni i ti he he jel si citiro....ma gle sta se toga tice i to cemo rjesit ako je takav đumbus imam elektricara puno tak da rjesit cemo to.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Premium
|
da i to sta velis tek sam sad skuzio da nece mjenjat radio,, ja sam shvatio da i to ide uz promjenu zvucnika |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Too much busy
|
![]() |
#236 | |
NITKOV
|
Citiraj:
POP ti je dao dobar savjet ako želiš iole kvalitetniji zvuk u autu, a ugradnja u zadnju ploču ti ne bi uzela nešto dragocjenog prostora u gepeku.
![]() |
![]() |
#237 |
Too much busy
|
I tako, kupio sam najjeftinije koje sam našao u Gardenu danas, (nisam gledao u Intersparu ![]() Ali, ne da mi vrag mira i izašao sam iz kuće sa produžnim kabelom, stolnom lampom i bacio se na posao. I naravno, zašto bi bilo jednostavno kad može biti komplicirano. ![]() Je**** zvučnici nisu imali konektore nego su žice bile zalemljene. I tako ja u polumraku sa zvučnikom u jednoj, lemilicom u drugoj ruci i tinolom u ustima, lemim ![]() Sve je dobro završilo, zadovoljan sam zvukom koji je avion naspram (pra)starih Pioneer zvučnika. Hvala svima na savjetima i kritikama ![]()
![]() |
#238 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
zvučnici za Renault Clio (2008. god)
Bok ljudi! Trebao bi preporuku za zvučnike (frendov Clio). Imao je dosad neki Sony mp3 radio koji je riknuo, pa se odlučio kupiti novog Pioneera DEH-7200 SD. E sad zvučnici su 13ice naprijed i straga(bočno od zadnjeg sjedala) neki serijski pa bi kupio druge. Limit je 1500 kn za zvučnike pa me zanima neka preporuka. Mislio je naprijed staviti focale i nešto sl za oko 1000kn i straga koaksijalce za 500. Jel to pametna ideja i dali bi moglo falit basa (budući da su 13ice)? Za sad woofer i pojačalo ne dolaze u obzir. Svi prijedlozi su dobrodošli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Registered User
Datum registracije: May 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Dal se kreće tu ekipa koja se stvarno kuži u autoakustiku? Konkretno, imam golf gti sa tvorničkim aktivnim sustavom sa pojačalom, sound procesorom i subwooferom u boku prtljažnika. Zadnji lijevi sistem radi jako stišano, kontakti su svi provjereni. Kad ga balanceom i faderom izoliram da radi samo taj kanal i pojačam, proradi na trenutak i odmah prebaci na drugi kanal koji je stišan do minimuma Any ideas? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|