Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.08.2010., 02:25   #391
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Evo jedna dobra 2v2 partija koju smo odigrali maloprije prijatelj i ja.

Pržiiii se srce moje od ljubavi tvoooje

http://www.megaupload.com/?d=YPYA95R0
Staro 09.08.2010., 05:28   #392
Shockre
Premium
Moj komp

Shockre's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
nabavih igru, super je! noob sam jos posto nisam igro prije takve igre, samo fps-ove sam dero, al doro, napredujem . malo mi je pglu sto ne znam nikog ko igra da mi pokaze neke trikove neg sam iz replayeva "ucim" :S

Zadnje izmijenjeno od: Shockre. 09.08.2010. u 09:01.
Shockre je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2010., 11:16   #393
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ja sam vladao osnovama u prvom al ovo je skroz drukčiji feel, odigreo jednu sa zergom ali slabo mi ide s njima, nisam ih nikad puno volio ali sam znao kaj treba a sad dobio po piksi u roku keks, a i neke mape su teža debilana treba pol sata da progrizeš one prepreke sa lingima...
Staro 09.08.2010., 11:18   #394
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

@Shockre - kako ti radi igra na toj grafi? jel mozes na ultra settings vrtit?
bluefluid je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2010., 11:32   #395
Shockre
Premium
Moj komp

Shockre's Avatar

Citiraj:
Autor bluefluid Pregled postova
@Shockre - kako ti radi igra na toj grafi? jel mozes na ultra settings vrtit?
sve je na ultra i sve sta se moze ukljucit je ukljuceno. radi super, glatko. na toj konfi iz moj komp.
Shockre je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2010., 12:43   #396
skfrik
Premium
Moj komp

skfrik's Avatar

Datum registracije: Aug 2010
malo mi je noobasto, pogotovo sto se moze selectat vise od 12 unita pa se uopce ne moraju grupirat uniti na hotkeysevima, i sto ako recimo imam zealote i templare selectane mogu pucat psi storm bez da selectam templare, malo su previse otisli u noob friendly
skfrik je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2010., 14:23   #397
Amos
Premium

Datum registracije: Nov 2005
ne ne i ne.. to sam njubovi selectaju sve pa onda rokaj (a na taj nacin ce biti krvavo izbijeni cim se susretnu sa nekim malo jacim)... svatko sa imalo skilla ce razvrstati po hotkeyevima... a ovo da se moze birat vise od 12 jedinica je stavljeno iz jednostavnog razloga ako npr imas 15 zealota...
Amos je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2010., 14:35   #398
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

To je baš dobro što su uveli smart casting i grupiranje tvornica.
Tako da ti ostavlja više mjesta i vremena za taktiku i "pametnije" stvari, a ne da trebaš trošit previše vremena na čisti macro i grupiranje vojske.

2-3 grupe je čisto dosta za vojsku, ali nikad 1 jer je to recept za katastrofu
Staro 09.08.2010., 15:04   #399
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Po mojem iskustvu - ovisi o situaciji, nekad ti treba što veća grupa i svjedno ti je, a nekad ti trebaju male grupe sastavljene od više vrsta jedinica jer ti treba napad na više strana u isto vrijeme...

Primjerice kad ideš probijat utvrđenu poziciju koja je ispravno složena i samo ti masa može pomoć onda ti je svejdno što veći broj npr linga ili zealera i samo pošalješ attac move i čekaš kaj će bit...

Drugo je ak imaš slabosti u protivnikovoj obrani pa ti npr udar sa dva dark templara i observerom omogućuje klanje ukopanih zergova u desecima s tim da se moraš brzo povlačit da te overlord ne stigne...

Inače isprobao sam još malo MP - uspješnije s teranima - banshee + klok i viking u pozadini roxaju - ma di su mi nestali svi seljaci...
Staro 09.08.2010., 15:35   #400
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Najvažnije je scoutat često i counter-scoutat te se prilagođavati gradnjom "pravih" jedinica.
Npr u onoj gornjoj partiji šta sam posta, da smo nastavili gradit klasiku (Stalkere, Zealote i eventalno Void Ray) satrali bi nas u sekund Hydre i marinci/juggernauti.
Zato je par Colossusa popržilo ogromnu količinu Hydri i marinaca, a par turreta služilo da kupi vrime.

Inače ti ne triba puno grupa, 2-3 je dovoljno.
Imaš recimo marince/juggere pod 1, tenkove i thorove pod 2 kasnije i eventualno medivac pod 3 i to je to.
Za protosse zealoti+stalkeri su dobri protiv dosta toga posebno u 2v2 kad ti ally može pomoći sa nečim jačim tipa Colossusima i Carrierima).

Zato mi je draži 2v2 u SC2 nego 1v1, 2v2 je zabavniji i ima više raznolikosti IMO.
Staro 09.08.2010., 15:39   #401
Botlorn
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Najvažnije je scoutat često i counter-scoutat te se prilagođavati gradnjom "pravih" jedinica.
Npr u onoj gornjoj partiji šta sam posta, da smo nastavili gradit klasiku (Stalkere, Zealote i eventalno Void Ray) satrali bi nas u sekund Hydre i marinci/juggernauti.
Zato je par Colossusa popržilo ogromnu količinu Hydri i marinaca, a par turreta služilo da kupi vrime.

Inače ti ne triba puno grupa, 2-3 je dovoljno.
Imaš recimo marince/juggere pod 1, tenkove i thorove pod 2 kasnije i eventualno medivac pod 3 i to je to.
Za protosse zealoti+stalkeri su dobri protiv dosta toga posebno u 2v2 kad ti ally može pomoći sa nečim jačim tipa Colossusima i Carrierima).

Zato mi je draži 2v2 u SC2 nego 1v1, 2v2 je zabavniji i ima više raznolikosti IMO.
Ne znam tko si ti bio, ali ocigledno jedan od protosa
Meni je onaj zerg player dosta n00bast ispao. Zerglinge ne na radilice nego na comm center, jao. Potencijalno dobra partija, ali mar/marauder i samo hydre ne vode nigdje ako protivnik vec ima kolosuse. Mute? Thorovi?
Staro 09.08.2010., 15:43   #402
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Pa partija je bila "bezveze", nije bilo nekog velikog skilla (imam boljih), ali zgodna za pokazati baš to - kako se može obrnuti odnos snaga vrlo brzo uz prave odluke (mi smo bili u zaostatku na početku jer smo loše složili obranu, a kolegu mi je reaperima poprilično oštetilo na početku).

Uostalom, njihov problem je bio taj što su izgubili cijelu vojsku u našem protunapadu, i čak da su krenili na mute (iako neznam zašto - imali smo dosta stalkera) i thorove, ne bi im puno pomoglo jer smo mi imali jaču ekonomiju i već smo porušili dosta (trebali smo ih počistiti u prvom napadu ali ja sam sheba stvar jer sam izgubija par colossusa zbog toga što sam mislio da mi Stalkeri imaju blink pa su ih pobili Vikinzi)

Zadnje izmijenjeno od: Mar. 09.08.2010. u 15:49.
Mar je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2010., 15:48   #403
Botlorn
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Pa partija je bila "bezveze", nije bilo nekog velikog skilla (imam boljih), ali zgodna za pokazati baš to - kako se može obrnuti odnos snaga vrlo brzo uz prave odluke (mi smo bili u zaostatku na početku jer smo loše složili obranu, a kolegu mi je reaperima poprilično oštetilo na početku).
Sad, nije bila bezveze
Sto se skilla tice, nemam neki "micro" tako da ne mogu prigovarati, ali "teoretski" znam kako bi nesto trebalo funkcionirati. Ovo je, kao sta si rekao, pravi primjer kako player pusi Hydre jednu za drugom zbog kolosusa. Primjetio sam da je cesti razlog gubitaka nedostatak volje za transformacijom.
Kad vidis 6 kolosusa, to zahtijeva promjenu taktike, a igrac cesto misli da ce mu to puno vremena i resursa uzeti, sto uopce nije istina ako se zna.
Najbolji primjer za to su korejanci. U zadnjih par replayja hd starcrafta na youtubeu se vidi kako se raznoliko moze igrati...

Edit:
za mute sam mislio za prvi dio igre. Zerg je po meni premalo gnjavio donjeg protosa i dopustio mu da u 10 minuta razvije nekoliko kolosusa. Kada je teran vidio 4 gatewaya, mozda je treba par tenkova sagraditi i staviti ih ispred gatewaya. Overseer disejbla warpanje jedinica za kratko vrijeme i tako se drze stvari u ravnotezi. Sumnjam da ti tako pobijedili, ali mislim da bi vas usporilo. I izravnalo izglede na jedno vrijeme.

Zadnje izmijenjeno od: Botlorn. 09.08.2010. u 15:54.
Botlorn je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2010., 15:57   #404
goran.knezevic8
Banned
Moj komp

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Starcraft ne zagrije jako grafu. Kod mene 4,5c manje nego bf2 ili avp.
Zakaj jednostavno ne provijeriš temperature. Instalraj msi afterburner i stavi kvačicu na "show on screen display". To buš našao kad staviš kursor iznad djela prozora u kojem čita temp., desna tipka i properties. Ona bu ti pokazival temp za vrijeme igre
instalirao sam MSI afterburner...temperatura mi je oko 65 stupnjeva...probao sam ograničit frame-ove na 30, ali i dalje se događa ista stvar, izlome se teksture i zablokira...i to se događa samo u starcraftu, sve ostale igre rade bez ikakvih problema
goran.knezevic8 je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2010., 22:54   #405
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Nakantao Protosa sa Protosom na very hard.
Zgazio ih sa 6 Carriera, 6 Void Raya i 7-8 Colosusa

Sljedeči je insane
Staro 11.08.2010., 01:21   #406
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Feelin' cocky, are we

http://www.megaupload.com/?d=L9XVD2DH

Jedna luda partija (očajan micro s moje strane - zaboravio na attack move i popušio 2 Colossusa ) ali epic comeback
Staro 11.08.2010., 01:27   #407
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Pogledao sam i onaj prvi tvoj replay ali nisam skužio koji si ti od Protosa?
Maistral?
Staro 11.08.2010., 01:37   #408
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Yup
Staro 11.08.2010., 01:47   #409
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Uhhh, kakav comeback sa Dark Templarima.

Ne kužim kak ovaj nije bacio reveal sa Comm centra, a ti mu cijelu vojsku potamanio sa Templarima.
Staro 11.08.2010., 01:49   #410
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Bacije je 2x, samo je izgubija centar brzo i onda drugi od par void raya.
Staro 11.08.2010., 10:17   #411
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor goran.knezevic8 Pregled postova
instalirao sam MSI afterburner...temperatura mi je oko 65 stupnjeva...probao sam ograničit frame-ove na 30, ali i dalje se događa ista stvar, izlome se teksture i zablokira...i to se događa samo u starcraftu, sve ostale igre rade bez ikakvih problema

instaliraj nove drajvere.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2010., 17:10   #412
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Bogte pa ovo je nevjeroajtno pokušavam već 4 sata pobjedit very hard AI na 1v1 s teranima i nema hebene šanse da preživim prvi udar, probao sam sve moguće strategije sa jedinicama koje uspijem do tad napraviti i ništa ne funkcionira jednostavno ima duplo više jedinica od mene i pregazi me u trku, neznam odakle mu lova za to napravit u vražiju mater...
Staro 11.08.2010., 17:19   #413
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Ja sam iz prve na very hard sa Protosima Protose sredio.

Brzo što više Probe-a, i što prije Forge da mogu Photon Cannone, napravio 3 Photon Cannona na jedinom ulazu u bazu, par Zealota i 2 ona "pauka", AI naletio i odbio prvi napad.

Brzo Cybernetics Core da otključam Stargate i odmah Void Ray štancam.
Bez ikakvih problema sam odbijao napade, makar uz dosta gubitaka (bar bi mi uništili 4 photon cannona po naletu, ali bi ja njih sve potamanio.
Također što prije MotherShip da mi ih cloak-a

Jel tebi problem da te flankaju pa ti unište ekonomiju ili te jednostavno pregaze?
Na kojoj mapi igraš?

Ja ću sada probati na Insane sa Terranima, sa njima mi se i najlakše braniti, prvi napad preživim i onda je samo bitno deployati Siege Tenkove
Staro 11.08.2010., 17:26   #414
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Jednostavno me pregaze - taktika im je 0 ali ima ih ko mrava, najčešće protosi (stavljam ih na random) igrao sam na par 1v1 mapa, ni meni nije jasno, recimo online bez problema natamburam prosječnog "human managed" tossa sa teranima ali ovo mi je nepojmljivo kako AI igra...

Probao marince, probao maraudere, probao reapere sa medevacima u raznim kombinacijama pa sa thorovima, tenkovima, bansheejima, vikinzima, helionima, sve kaj uspijem napraviti jednostavno nije dovoljno da ih potuče, jedino da samo štancam marince iz 3-4 barake još nisam probao...

Evo zadnja npr - pošalje mi 2 kolosa i gomilu zelota i stalkera, pobijem kolose rukcuk ali kad me stignu zeloti ne stignem ih potamanit kolko ih ima, jednostavno nemrem napraviti tolko jedinica da to pokljem...

Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 11.08.2010. u 17:32.
yedwy je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2010., 17:28   #415
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Prebio jos u beti sa svim rasama sve rase na Insane. Samo trebas naucit kako Insane-AI papak napada i koji ti je najefikasniji nacin za obranu. Sad mi je uspjesnost negdje 75% da naguzim AI-a na Insane, neke kombinacije je teze za obranit... Konkretno, vs. Terrana je najteze branit napade zbog Siege Tankova... govno ima domet za popizdit

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
jedino da samo štancam marince iz 3-4 barake još nisam probao...
To je jedini nacin btw. Ja nisam uspio s nicim drugim osim sa miljardom marinaca i medivaca u kombinaciji sa siege tankovima. I ne zaboravi upgradeat.
Staro 11.08.2010., 17:45   #416
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Meni Protoss na very hard redovito po svakom naletu pošalje 2 Carriera, 4-5 Void Raya, 10ak Zealota, 10ak Stalkera, 3-4 ona mala što mogu štit oko svojih staviti i možda 2 Colosusa, to je naravno kad se već razvijemo. U prva 2 naleta samo šalje Zealote i Stalkere sa tim supportom što baca štit od ranged damagea.

AI je stvarno taktika 0 , jer sve to pošalje na glavni ulaz a meni pred bazom 10 photon cannona, 4 Colosusa, 10 Carriera, 10 Void Raya, Mothership i par Immortala.
Samo poslije naleta ponovo sagradim par photon cannona i to je to (dok na drugoj strani štancam assault ekipu pa kad ih imam dovoljno samo protunapad na dosta slabo branjenu bazu.

Inače ja igram samo na večim mapama, ja protiv AI-a stavim na bar 2vs2 mapu, često i veću. Na manjima nisam probavao (vjerovatno na manjoj mapi te brže nađe i krači mu je put do tebe pa zato)

Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Konkretno, vs. Terrana je najteze branit napade zbog Siege Tankova... govno ima domet za popizdit

.

Zato mi pred bazom uvijek stoji hrpa avijacije i njih prve sredim

A najteže se braniti sa Zergom, brzo se mora forsirati Lair da mi Overlordi mogu sipati Creep pa da si obrane postavim dosta naprijed, a puno se toga mora sagraditi (lair, spawning pool, roach warren i hydralisk den) da dobiješ prve Hydre i Roacheve.
A za to sve jako puno resursa treba, a njih nema nikad na početku.

Evo skuhao si kavu i idem probati sa Terranima protiv AI na Insane, random rasa.
Staro 11.08.2010., 17:50   #417
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Evo probao i ovo sa marincima nema šanse, nemrem ih tolko napravit, neznam kakav je to AI koji je bio u beti ali ovaj me zgnječi ko žohara, uspio sam obranit prvi udar ali me sad roachevi u drugom zatukli...
Staro 11.08.2010., 20:32   #418
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Probao na Insane sa Terranima.
Neide, nakantaju me prije nego što napravim dobru obranu (a na obranu prvo idem)
Dođu sa hrpom Maraudera i 2 Medivaca, skrše 2 Siege Tenka (nisu deployani) i 4 bunkera puna marinaca.

Probat ću sa Protosom isto Insane, oni mogu imati jaku obranu u ranoj fazi.
Staro 11.08.2010., 20:46   #419
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Morate imati dobar macro, naštancat radilica (mogu ići 3 po kristalu) i imati dosta marinaca, juggernauta i tenkova.
Nevalja trošit lovu na bunkere i obranu, samo na jedinice.
Staro 11.08.2010., 20:48   #420
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
Probao na Insane sa Terranima.
Neide, nakantaju me prije nego što napravim dobru obranu (a na obranu prvo idem)
Dođu sa hrpom Maraudera i 2 Medivaca, skrše 2 Siege Tenka (nisu deployani) i 4 bunkera puna marinaca.
Probat ću sa Protosom isto Insane, oni mogu imati jaku obranu u ranoj fazi.
Ma kakvi bunkeri... Cilj je na prvom waveu imat 2-3 medivaca, nesto sitno maraudera za slow i miljon marinaca. Bunkere zaboravi, to sore za 5 sekundi i ne sluzi nicemu. Na drugi wave moras imat poredano 5-6 siege tankova. Naravno, Marince ne radis is jednog Barracksa sa reactorom nego iz 3 komada (2R i 1T). Ovaj 1T ti treba da nabijes combat shield i ostale upgradeove STO prije. I nemoj zaboravit weapon/armor upgrade za ground troopse...

I mislim da kad sam igrao protiv insane kompa, prvih 8-9 minuta nije napadao, tako da imas 4-5 minuta za nabit ekonomiju, pa 4-5 minute za nastancat brdo marinaca. I uvijek ga cekas na chokeu, plus focus fire sa 2 razlicite grupe, itd. Nije tesko, al' je i meni trebalo jedno 3-4 attempta da skuzim najbolji build order i to.

Citiraj:
Morate imati dobar macro, naštancat radilica (mogu ići 3 po kristalu) i imati dosta marinaca, juggernauta i tenkova.
Nevalja trošit lovu na bunkere i obranu, samo na jedinice.
2 po kristalu. Bila je usporedba 2 i 3, razlika je tipa ispod nesto sitno postotaka, tako da se ne isplati ulagat u dodatnih 8 peona.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na