|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
![]() Sinoc sam isao cistit komp pa sam tako i skinio Accelero sa svoje Sapphire 4870x2, 2GB. Nakon sto sam svo ocistio (sa Accelera sam skidao samo cover sa ventovima) sve sam normalno vratio nazad i rekoh idem samo probat upalit komp....kada na GPU svijetle tri LED diode tj ove: D14 (R753) 6 Pin power unplugged D13 (R724) 8 Pin power unplugged D15 (R819) Overheating (Thermal issue) Do sada nisam imao bas nikakvih problema, napajanje radi ok...probao cak sa jednim RAM-om sve upalit, prespajao sam oba kabla od GPU, isprobao sve moguce kombinacije, skidao Acceleo da vidim da mozda nesto ne lezi kako treba no sve je ok.....ima netko ideju sta jos pokusati napravit....mislim da probam cijeli Accelero skinit dolje...jos neka ideja? Hvala unaprijed! ![]() P.S. Grafa nije nikada bila OC ni nista + temp. su bile odlicne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
jedna od solucija je da odneseš u servis ako ima garanciju i praviš se tupav da više ne radi, a druga je da pogledaš dal slučajno grafa gdje ima mehaničkih oštećenja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
a da
a nego što - probaj napravit sve prema uputi za montažu.... al nisi napisao da li sve drugo radi - da nije napajanje ili matična?
![]() |
#4 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Jedino mi pada na pamet; da si fizički oštetio karticu dok si rukovao s njom. Bilo je riječ o rikavanju kartica sa accelerom zbog prekratkih šarafa, pa moguće da si prejako zategnuo šarafe i kada si čistio da je došlo do oštecenja ako si ju držao za accelero bez potpore kartici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Probaj ubacit u donji slot ako imas na mb.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Sa grafe sam skidao sam covr gdje su ventovi...znaci GPU se nije savijao ni nista slicno. Nisam skidao cijeli Accelero dolje vec samo ventove. Accelero je ona druga serija koja je bila sa duzim sarafima tako da nisu "silovani". Isprobao sam je staviti i u drugi slot no isti simptomi. MBO i sve ostalo radi kako treba....ventovi na grafickoj se vrte isto tako normalno, ali svijetle tocno one tri LED-ice te se monitor naravno ne pali. Opet sam isprobao sa raznim kombinacijama RAM-a, ali nista. Probao sam pocupat cak i sve hardove te DVD-RW no ista stvar. Sa PSU je sve ok posto se sve pali kako treba osim grafice...koja se doduse djelomicno upali. ![]() Sada mi jedino pada ideja da jos probam skinit Accelero i stavit stock vent...ili jednostavno rastavit cijeli Accelero te ga probat ponovno sastavit....da otklonim mogucnost da se nesto nije odsarafilo ili nesto slicno no po onome sto sam vidio sve izgleda ok te je sve na mjestu. Graficka nema garanciju tako da nosenje u servis nema smisla, a drugu graficku nemam na zalost kod kuce da bih isprobavao slotove na MBO...no i da je otisao slot na MBO ne vjerujem da bi otisla onda obadva onako bezveze posto sam jucer samo lagano komp ocistio sa kistom kao i uvijek. Sada sam opet probao ostaviti sve vani, sve sam pocupao, iscupao napajanje iz struje te tako drzao pola sata te nakon toga opet probao no nista...iste tri LED-ice svijetle i monitor se ne pali. ![]() Cak sam probao i ccmos za svaki slucaj no ni to mi nije bas nista pomoglo. ![]() ![]() P.S. Ili da stavim nazad stock vent? Samo ne sjecam se dali je na stock ventu bila termalna pasta na svim mjestima gde nalijeze vent ili su bile ove ''zvakace'' gore?
"In the beginning there was 0. And then there was 1. A mind-bending meditation on the transcendent power of digital computation." Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5... Zadnje izmijenjeno od: win32. 10.08.2010. u 09:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Da, vec bih odnesao sinoc da bas svi ne koriste laptope only ili su na odmoru..... ![]() Ima netko jos kakvu ideju? Edit: Skinio Accelero, vratio ga nazad i stvar ista....iste tri lampice svijete. Hmmmmm.....sve mi se cini da je grafa otisla u vjecna lovista.
"In the beginning there was 0. And then there was 1. A mind-bending meditation on the transcendent power of digital computation." Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5... Zadnje izmijenjeno od: win32. 10.08.2010. u 10:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
D14 (R753) 6 Pin power unplugged D13 (R724) 8 Pin power unplugged D15 (R819) Overheating (Thermal issue) Najradije bih skinio Accelero kompletno dolje i probao stavit stock vent na graficku, ali se jedan saraf izlizao i ne mogu nikako skinit taj dio. Cak sam razmisljao da prepilim taj saraf posto imam drugi, ali opet neznam sa cime tako tankim mogu prepilit zaraf? Jedino mi pada na pame skaplel posto bar njih imam brdo kod kuce. Simptomi koje graficka pokazuje su totalno cudni tj. da nisu spojeni kablovi (a jesu, jer da nisu nebi se upalila te nebi radili ventovi i te LED-ice) + pregrijavanje, a Accelero radi kako treba. U zivotu mi se nikada nije strgala tako graficka, alii mislim da su ovo simptomi graficke koja je zrela za smece. ![]() ![]() ![]() Jedino mogu probati stavit taj stock vent no ne znam kako da prepilim tam sarafic? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Isprobaj s tuđim napajanjem, čisto da budeš siguran, grafa dobiva poprilično puno struje preko pci-e utora, zato vjerojatno i svijetle ledice. Ne kažem da je djelomično crklo napajanje, čak vjerojatno i nije, ali probaš pa si siguran. Hlađenje ne bi trebalo imat nikakve veze s time, može grafa radit i bez hladnjaka (ali ne dugo i ne pregrijana) dovoljno da vidiš jel grafa radi ili ne, pa ugasiš komp. Tebi pokazuje da je pregrijana iako je hladna ko frižider, ako sam te dobro skužio, pa je možda uzrok gubitak kontakta negdje. Ne mora značit da si ti nešt sje*o, možda je bilo olabavljeno/napuknuto i prije, a sad je totalno otišlo. U krajnjoj liniji, ako nije napajanje ili matična, uvijek imaš rernu na raspolaganju ![]() Ja sam preko frenda kupio 2900xt (nemam pristup tržnici) i radi sve super u safe modu ili u normalnom modu ali bez drivera. Grafa je bila i oštećena u transportu (faca ju je oblijepio selotejpom i pucketavim najlonom, ali bez da je stavio u kutiju), savinuti limovi, i sama grafa, tako da sam siguran da je ili crkla na putu, ili poslana crknuta. Bila je u rervi jednom, ali sam premalu temp. stavio, sad će uskoro ponovno u rernu. Bit priče je da ne diže sistem i stalno se restarta. Probaj spojit na tv-out, ne znam, možda ti monitor crkao, a sve radi ok, zapravo ![]() Probaj izvadit grafu van i onda probat upalit komp, moralo bi pištat jer nema grafe (barem mislim), a ako ne pišti i ako enma efekta, onda je mbo riknila. Izvadi i oba rama i ako ne pišti, ploča je. Ako sam negdje u krivu, ispravite me. Nadam se da će ti barem neka ideja pomoći. Zadnje izmijenjeno od: D1viry. 10.08.2010. u 12:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Da, samo sto dolazimo do problema a to je da moram kupit napajanje posto kao sto rekoh frendovi ne koriste kante vc laptote....ne kuzim u cemu je fora, ali ok. Rernu!? Hmmm...daj mi to pojasni? P.S. Da probam stavit stock hladenje tj. da prepilim saraf sa slalpelom ako ide i stavim stock? Mislim ono....nemam sta izgubit tako da sam spreman na apsolutno sve. Ako je netko blizu Crnomerca i ako je free neka mi posalje PM pa da isprobamo na drugome kompu GPU posto nemam nigdje za isprobat hardveraj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Taman sam htio stavit taj link, spor sam ![]() Pa mora bit netko na forumu blizu tebe, pa odi isprobaj prvo. Fora je kod napajanja što nisu baš svi vodovi na istom sekundaru, pa se može desit da dio rikne a dio ne. Meni je na MS 480w napajanju crkao rail koji sam koristio za grafu i ja automatski pomislio grafa, kad ono napajanje. Sve ostale komponente su radile ok i nije ništ pištalo. Zamijenio napajanje i sve 5. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Izvadio sam van RAM i izvadio sam graficku no ploca uopce ne pisti ni nista!? Hmmmm......a mislim da bi trebala pistat kada pocupas van sav RAM, izvadis graficku te iscupas iz nje te iscupas kabal od procesora! No kada upalim kom on sasvim normalno zavrti hardove i cujem vodu u hladenju e posto je u kompu jedan DVD cujem da ga zavrti sasvim normalno. Sta sada dalje? Mozda onda nije stvar u GPU vec u MBO? Stvarno...ako ima netko blizu Crnomerca ili Tresnjevke tj. bilo gdje da donesem hardveraj bio bih stvarno zahvala jer bih volio znati sta je otislo. Ako je otisla MBO to bi bila najbolja opcija jer na nju imam jos vise od godinu dana garancije posto MSI daje tri god. garanciju. Sada sam probao staviti graficku te nista ne spojit od napajanja na nju te opet isti simptomi....samo se upale one tri lampice. Probao sam stavit napajanje i samo jedan RAM opet isto.....sav RAM pocupam, izvadim graficku karticu....nista ne pisti matica (!?!?), ostavim samo GPU i iscupam bas sav RAM opet ista stvar! I kako da sada skuzim koji je problem? Moguce da je otisla MBO...to bi bila najbolja opcija posto ima garanciju....ili ako ne radi napajanje kako treba posto ima isto tako garanciju. No uvijek zavrti hardove i optiku te se ventovi na grafi pale bez da je ukupcan PCIeR kabal...posto vjerojatno dobiva struju preko slota. Koliko znam ploca bi se trebala javit ako nema u njoj RAM-a te ako u nju jos ne stavis ni GPU i ne spojis procesor...ili sam u krivu!? Ako nema nikga blizu ili ako nitko nema volje da kemijamo po kompu, gdje da odnesem graficku i napajanje da mi to isprobaju te koliko bi to platio...iss....znam da je debilana i prvi puta bih tako nosio komp tj. djelove u servis, ali ako nema nikoga iz ZG da je voljan pomoci ne ostaje mi bas previse izbora posto moram vidjeti u cemu je problem te da znam sta mjenjat ili davat na garanciju.
"In the beginning there was 0. And then there was 1. A mind-bending meditation on the transcendent power of digital computation." Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5... Zadnje izmijenjeno od: win32. 10.08.2010. u 13:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Definitivno bi trebala ploca beepat ako imas spojen beeper. Nemoj silovat grafu, testiraj kod nekog, jer moguce da ti je maticna banani. Btw, iskljuci joj napajanje i pusti je par sati bez baterije.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
![]() Citiraj:
Tako da i tu lijepo molim ako ima netko iz ZG da isprobamo graficku i u krajnjem slucaju napajanje neka se javi na PM pa se dogovorimo gdje i kada.... Jer mi se ne kupuju stvari na slijepo posto necu kupit neku jeftinjak grafu tj. ne idem sa konja na magarca. Edit: Isprobano ovo sa baterijom i opet totalno ista stvar....stalno svijetle one tri LED-ice. Sve se u kompu upali, hardovi i ventovi vrde, DVD-RW se upali......osim graficke kartice. Isproabao sam grafu stavit u oba slota i mislim da je simtom jednostavan: smrt kraficke kartice....no cudno je sto se pale LED-ice od napajanja i pregrijavanje, ali mozda se grafa totalno zblesirala pa je to u pitanju. Edit 2: Sve radi ko' sat! ![]() ![]() ![]() Ovako, izvadio van napajanje i probao jos jednom sve prespojit i komp se sasvim normalno upalio. Znaci nemam pojma u cemu je stvar...izvadio napajanje, sve jos jednom spojio i graficka + cijeli komp se upalili od prve i bez greske. ![]() ![]() Hvala jos jednom svima! ![]() ![]() Moze lokot. ![]()
"In the beginning there was 0. And then there was 1. A mind-bending meditation on the transcendent power of digital computation." Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5... Zadnje izmijenjeno od: win32. 11.08.2010. u 13:15. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|