|
![]() |
#3991 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
slažem se svakako... jako su slabo dostupni podaci danas, da ne spominjemo fore sa mjerenje osjetljivosti na 1w, pa na 2.83v, pmpo, max snaga na 1khz itd. koje slučajni prolaznik uzme as-is. nije ni dobar amp isto tako za odbaciti, pogotovo što se u zadnje vrijeme nude entry zvučnici koji komotno mogu pokazati više i sa koplje-dva skupljom klasom elektronike. jedino je pitanje koliko su rezolutni m34, nisam ih slušao da se odmah ogradim pa ne znam, čisto se cijenom vodim... da preformuliram, kolika je "fidelity" granica do kud će dobivati na kvaliteti sa amp-om nešto više klase od trenutne situacije. daj neki primjer takvog pojačala u zadanom cjenovnom rangu da vidim o čemu tu pričamo... jedino na pamet iz te domene mi dolazi nad i h/k koji mogu izgurati kratkotrajno (po papirima) ogromne peak-ove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3992 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Meni moji M34i zvuče kutijasto na većim glasnoćama zbog slabijeg dampinga kutije i membrane. Visokotonac je svileni i vrlo ugodan za uho, no mogao bi biti i detaljniji. S druge strane, baš zato jer zvučnik nije prigušen previše a ima dobru kutiju, osjećaj prostora i općenito široka zvučna slika je očita već na malim glasnoćama. Vjerujem da su zbog toga i činjenice da zvuče dosta neutralno i ugodno za uho dobili pet zvjezdica u hifi choiceu. M34i su vrlo dinamični zvučnici i treba im pojačalo koje je u stanju reproducirati tranzijente kako treba. Moj savjet je tražiti pojačalo sa predimenzioniranim napajanjem, znači jak trafo i veliki filterski kondenzatori s visokim radnim naponom (72V+) i velikim kapacitetom (10.000uF+) što se uglavnom može vidjeti kroz gornju rešetku pojačala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3993 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
oli nije tvoj savjet - tražit risiver... ps. m34 su baš obrnuto od vrlo dinamičnih zvučnika, odnosno vrlo su tromi zvučnici, zato im i treba jače pojačalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3995 |
#erase startup-config
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3996 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3998 |
Registered User
|
najbolje su svirali sa rotelom. ali razlike nisu bile stani-pani. čak su se i moji stari wharfovi 9.4 pokazali transparentniji po pitanju promjene pojačala. m34 je dobar zvučnik za ono koliko košta. i to je to. većih ambicija nema. i po meni nema smisla ganjat skuplja pojačala za njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3999 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Da i mislio sam si da ces takav odgovor napisati. Nista, budu isli na prodaju kad se zaradi koja placa pa cu probati poslusati Focal 706V ili B&W 686. Slusao sam i Focal i B&W, doduse modele za oko 10k kn, ali mislim da i mala braca moze dobro svirati.
![]() |
#4000 |
#erase startup-config
|
slažem se s tim. ali nikako se ne slažem s izjavom da ih je teško tjerat. Čak ih je malo pojačalo od Z-2300 s lakoćom potjeralo kod mene doma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4001 |
Premium
|
Mozda je reverzibilni mislio na to da je tesko ih natjerati da zvuce dinamicno, poput mozda nekih drugih zvucnika. A da ih nije tesko tjerat vjerojatno mislis da sviraju glasno, to je istina...no meni osobno ta glasnoca nista ne znaci, jer vecinom slusam na dosta tiho.
![]() |
#4002 |
Registered User
|
bravo bežični. biće audiofila od tebe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4004 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
![]() Samo onaj tko više filozorifa nego se kuži u elektroniku, elektroakustiku i hi-fi može mjesecima imati doma M34i, isprobavati sve ono što je on naveo i reći da je to zvučnik kojeg je teško tjerati. ![]() Doduše, možda je imao napola spaljene zvučnike... ![]() naravno da će zvučnik zvučati plitko ako ga spojiš na pojačalo koje nije u stanju pojačati tranzijente. svaki zvučnik će tako zvučati. i naravno da je na Rotelu bilo najdinamičnije jer je Rotel poznat po tome da nemaju puno kompromisa kad projektiraju pojačala i da imaju brdo snage u rezervi za tranzijente (što je jako bitno za dinamiku odnosno trenutak kada pojačalo odjednom nakon npr. 5W poželi 105W iz napajanja u svega par milisekundi). Nažalost nisam imao tu čast poslušati tog Marantza kao niti jednog novijeg. Ono što sam slušao sam uglavnom slušao previše površno da bi išta mogao reći. Frend ima već 5god nekog Marantz SR-5000 i za taj model mogu reći samo dobre stvari. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4005 | |||
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Zato imamo tebe, dr.medu ![]() Citiraj:
Ja sam hifić priučen iz časopisa.. Citiraj:
Citiraj:
![]() Imam dotično pojačalo u KIS verziji pa pitaj sta te zanima. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4006 |
Registered User
|
medo ... jel ti uopće znaš što je dinamika.... ako je m34 vrlo dinamičan zvučnik.... zašto mu onda treba vrlo dinamično pojačalo sa velikom rezervom snage. čak je i bežični, koji je tek poče koristit neke izraze iz polja hi-fija, bolje skužio karakter dotičnih zvučnika. pozivaš se na neko iskustvo (dok za druge tvrdiš da prepisuju iz časopisa), a iskustva nemaš i upravo se ti pozivaš na brojke i časopise. ja rijetko kad pišem o stvarima u koje nisam upoznat, tebi je to normala. ponavljam.. m43 sigurno nisu vrlo dinamični zvučnici. to što ih je lako potjerat, ne znači da ih je lako kontrolirat. pa to si čak i ti priznao (tvrdeći da im treba pojačalo sa velikim zalihama snage). to nije odlika vrlo dinamičnih zvučnika. malo si sam sebi kontradiktoran. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4007 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
S tim se slažem. Ne vodim se time, samo spominjem. Ja im osobno ne bi dao 5 zvjezdica. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4008 |
Premium
|
Joj sta se prepucavate....covjek sigurno zna sto je dinamika. Vecina zvucnika koje mi slusamo su dinamicki. Nije se na to ovdje mislilo...ja bi rekao da kada je spomenuo da m34 nije dinamican da je mislio na to kako je zvucnik trom... Svaka membrana titra,ali ne na isti nacin sto ovisi o vise stvari,to svi znamo valda.
![]() |
#4009 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Sa gotovo cijelim postom koji nije u cijelosti citiran bih se složio, no ovaj dio bih ipak malo prokomentirao. Možda je gornja granica čujnosti odraslog čovjeka dosta niža nego učimo u školi, rekao bih 14-17000 hz, ovisno od osobe do osobe, o uvjetima okruženja i slično, no ipak bih naglasio da premda taj zvuk iznad granice čujnosti - ultrazvuk ne čujemo direktno, ipak ima utjecaja na područje koje čujemo. Toliko. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4010 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4011 |
Premium
|
Ultravisoke frekvencije, znaci iznad 20KHz nemaju bas nikakvog utjecaja na podrucje koje cujemo. Ipak, preka istrazivanjima nekih ljudi (neki Oohashi koliko sam uspio naci) visoke frekvencije zvuka, prema njima one iznad 26 KHz, uzrokuju induciranje alpha-EEG ritmova u mozgu. E sad oni su uspjeli navodno dokazati postojanje tih ritmova mjerenjima, a pokusali su i sa sluateljima. Ti ljudi koji su slsuali su naravno tvrdili da nista necuju kada su im ovi pustili te zvukove visoke frekvencije. A sad, izgleda da nekog utjecaja ipak ima, ali samo sa gledista nekog mjerenja, ljudi to ipak sami ne mogu osjetiti/prepoznati. Vjerujem da je ista prica i sa starijim ljudima kojima prag cujnosti padne na ispod 17KHz npr, da se kod njih dogodi isto sa ovim frekvencijama od iznad 17.
![]() |
#4012 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Evo, nakon dužeg slušanja na Supersonic DAC-u, mogu samo reći da je ovo jako ozbiljan upgrade naspram Creative X-Fi Extreme Music, s ili bez modova. Preslušavao sam sve moguće i jednostavno, nema mjesta za taj DAC i Creative zvučne u istoj rečenici. Preporuka!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4013 |
Rocker
|
ovo http://www.klipsch.com/na-en/product...pecifications/ ili ovo http://www.provox.hr/audio/proizvod....ca=94&Source=1 U pocetku bi bilo stereo, dok se ne skupi, pa poslje neki 5.1 , najverojatnije bi islo na denon 1910 Znaci sto bogatiji zvuk mi treba, jer nece biti suba u pocetku ![]()
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4014 |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Klipsch nisam slusao, ali posjedujem wharfedale 9.5, manji brat od navedenih 9.6 ![]() Meni je jedino problem sto me za sad koci pojacalo (imam kenwood receiver žnj kategorije) da pokazu sve sto znaju, ali svejedno zvuce jako dobro. Kao sto sam i rekao, klipsch nisam slusao ali bih od ova 2 odabrao wharfedale cisto iz razloga sto si rekao da neces imati suba u pocetku -> Klipsch ima 13.3cm niskotonce dok wharf ima 20cm sto definitivno nije zanemarivo ![]() Edit: ali po 100ti put (vjerovao sam da utjece, cak i da dosta utjece ali da utjece bas ovoliko puno nisam vjerovao dok god nisam cuo vlastiti sistem u 2 razlicite sobe, nebo - zemlja) jako je bitno i u kolikom, te kakvom prostoru mislis slusati. 9.6 je stvarno ogroman zvucnik koji bi ti mogao biti previse za neki nevelik prostor.
5.1.4 setup: Zvučnici - 2x Arendal 1723 S monitors, 1x 1723 S center, 4x 1961 height, 2x 1961 surround, XTZ 12.17 EDGE Amps - Marantz Cinema 40 + ROTEL RMB-1585 Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 11.08.2010. u 09:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4015 |
Guest
Datum registracije: Aug 2010
|
Pozdrav,pitao bih isplati li se DIY-ati i zamijeniti zvučnike sa Sony micro linije CMT-HX3 sa ovima iz Provox-a,vidim da su na akciji,600tinjak kuna, nije previše,100W RMS,čini mi se korektan uvod u stereo. Linija : http://www.svijet-medija.hr/Article....=14234&sid=154 Zvučnici : http://www.provox.hr/audio/proizvod....a=122&Source=1 Mislim da ne bi smjelo biti problema sa spajanjem,eventualno da ne vrisne pojačalo zbog impendancije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4016 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
za 600kn ćeš zadiyat apsolutno ništa u odnosu sa kupljenim proizvodom... slobodno kupi ove, ne brini za impedancu pošto te linijice imaju protection. makar ako misliš danas sutra mijenjeti liniju bilo bi ti pametno da pogledaš 9.1 ili 9.2 u provoxu pošto su cijene roflmao niske. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4018 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne mora samogradnja nužno biti skupa da bi bila dobra, jer ima stvarno dobrih projekata i za male novce. Nisam već ništa godinu dana pilao u garaži no i dalje kad baš ne znam kud ću sa sobom proučavam po netu projekte i baš u zadnjih par dana gledam cheap trick 193 http://www.haut-parleur.net/ct193.html. Počni samo od činjenice da je par drivera u chipoteci 220 kn, ostaje ti RCL član gdje je zavojnica najskuplja....sve u svemu, sve se da izvesti ispod 600 kn. A žačudio bi se kako popeglan širokopojasni driver svira, nije špic, ali tu lakoću reprodukcije nikad ne možeš postići sa 2 ili 3 way. Dakako da za sobom nosi neke kompromise, ali podsjetimo se da se ipak radi o sumi od ispod 100€ vrlo jednostavnog dizajna. Osim toga, tu je još i mnoštvo mogućnosti sa malim tangbandima i fostexima koji sviraju, najblaže rečeno, čarobno za svoju cijenu. Možda je ipak istina, kad se jednom navučeš na FR, teško se vratiti natrag na sisteme "zaprljane" kompliciranim skretnicama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4019 |
Guest
Datum registracije: Aug 2010
|
Nadam se da samogradnja neće uključiti obljepljivanje zidova u toj sobi sa kartonom od kutija jaja,cura bi me nokautirala,mislim da ne bi shvatila moje potrebe rock i metal akustike. ![]() http://www.audiojunkies.com/blog/149...ia-center-room Zadnje izmijenjeno od: Warthog. 14.08.2010. u 18:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4020 |
Premium
|
Ja imam valjda tu sreću pa mi je žena dozvolila da stavim ne tako malene horne u dnevni, premda je u kompromis bila uključena i opcija o tegli cvijeća na kutiji, no ipak sam je uspio uvjeriti da se radi o previše truda i presavršenom laku da bi se na to stavio obični adam. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|