|
![]() |
#1 |
Od nonine sestre kunjado
Datum registracije: Dec 2006
|
(riješeno) No system disc
Matična je NFORCE 4m-a v1.1 U biosu prepoznaje Hitachi hard 160 Gb, ali mi prilikom instalacije OS-a javi "NO SYSTEM DISC, DISC BOOT FAILURE" Disc nije sata ,već IDE , a matična ima i jedne i druge slotove.
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Pa koji je boot redoslijed?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Daj se malo raspisi. Na hardu nemas instaliran OS? Pokusavas sa cd-a bootat i instalirat? Nemogu te povezat.....
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Od nonine sestre kunjado
|
Sorry, na hardu je bio OS sa drugog kompa, pokušavam puknut 7-icu gore. Probao i drugi kabel,hard,OS. Nakon pokretanja instalacije i odabira jezika, "setup is starting" prozor traje 5-6 min., pa kaže da fali CD/DVD media driver device ![]() Probao drugu optiku i sve je krenulo... ![]() Nadam se da je to to... ![]()
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Tako normalno da ti prijavljuje tu grešku ukoliko pokušavaš pristupiti OSu koji je instaliran na drugom kompu (ne mora čak biti niti druga platforma). Trebao si samo reći da pokušavaš instalirat OS na hard koji je predhodno bio u drugom kompu i stvar bi bila daleko jasnija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
undercover
|
![]() Citiraj:
![]() Nije mi jednostavno instalirati windovse a do sada sam par puta zamjenio računalo. Uglavnom ,pri svakoj promjeni do sada iz znatiželje sam spojio stari disk /s starim OSom i sistem se digao SVAKOG puta. Dobro, trebalo je sredit drivere i sl. ali su tu bili Win.
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
sustav koji je podignut na jednom stroju podici ce se na drugom stroju ako maticne imaju isti chipset, ako su chipseti razliciti, onda ovisi o kompatibilnosti jednog chipseta s drugim... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
N00B
|
Ako je disk izparticioniran vec otprije, pobrisi sve particije (da ostane samo jedna) i onda ubaci u taj komp. i pokreni install.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
Od nonine sestre kunjado
|
Citiraj:
Citiraj:
Pokušavao sam instalirati 7-icu na na disk koji je prije bio na drugoj ploči (na novoj se stari OS ne diže). Krene instalacija , kad dođe do trenutka kad treba odabrati jezik i ići next, dolazi prozor "Setup is running", nakon toga ne daje EULA-u (i accept..blabla) nego baci poruku: " A required CD/DVD drive device driver is missing.If You have a driver floppy disc,CD or DVD please insert now. No device driver is found,make sure that the instalation media contains the correct drivers,and click OK." Kad bi došlo do prvog restarta, instalacija bi krenula i bez da ja stisnem tipku da boota sa cd-a.Ako bih stavio da boota sa Harda , dobio bih poruku " No system Disc,Disc boot Failure" Stavio sam drugu optiku (gore sam napisao) i instalacija je krenula bez problema.
![]() |
![]() |
#13 |
Od nonine sestre kunjado
|
Po treći put : Stavio sam drugi CD/DVD čitač i sve je krenulo...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|