|
![]() |
#1 |
aka Sizif
Datum registracije: Oct 2008
|
2x4870 na Chieftec 550W
Dakle, specifikacije kompa su: c2d e8400 Asus P5Q Pro Turbo 2x2gb OZC SLI ready PC 6400 2x sata hdd Asus Xonar DS zvučna i jedan dvd-rw Bi li Chief izdržao još jednu istu 4870??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Koliko se sjecam, napajanje daje i više od 360W deklariranih na +12V liniji, ali je iskoristivost gotovo komična pri vecem opterecenju. Trebalo bi raditi bez problema. (IMO) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
aka Sizif
|
Mislim da tek tu ne bi ništa dobio kada bi dodao 4850. Može li se napraviti da jedna kartica radi jedno a druga drugo, tj. da jedna recimo radi samo fiziku... Treba mi još jedna grafulja da mogu puknit još jedan monitor, treba mi za rad a ovaj drugi izlaz sam iskoristio za tv a tv mi ne može koristiti kao radno polje, samo za filmove |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
aka Sizif
|
Citiraj:
U prilici sam nabaviti još jednu istu grafulju, mislim da bi mi to bio najbolji potez za crossfire. Probat ću ju posuditi za vikend pa vidjeti kako će se ponašati. Ako mi psu ne izdrži onda ću radije pričekati pa si uzeti nešto novije no moram prvo proguglati da vidim podržava li koja kartica 3 monitora (2mon+tv) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Pa kad ju već možeš isprobati onda super. Odvrti malo stress testova da vidiš jel napajanje dosta jako da izdrži sve to (iako, ponavljam, osobno mislim da može bez problema) a i sam ćeš tada vidjeti koliko je to isplativa investicija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
aka Sizif
|
Pretpostavljam da ću u igrama dobiti nekih 20ak%. Uzeo bi si najradije nešto što jeftinije i novo no mislim da bi si u biti onda spustio performanse zbog te druge grafulje. Ne znam ni sam što mi je najbolje, sve košta jbmu a treba mi tj. lakše bi mi bilo sa još jednim monitorom. Taman mi na njega stane Joomla, putty i Filezilla. Uh, to bi bila potpuno druga priča, taj monitor bi samo za to i bio ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#14 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Ako ti budjet dozvoljava, prodaj svoju grafu, i nadodaj za ATI 5850 ![]()
![]() |
#16 | |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
ATI Eyefinity? Citiraj:
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#19 |
aka Sizif
|
Šteta što ne mogu upariti 4870 i recimo 5830, to bi bilo zakon. 5XXX mi je još uvijek preskupa, moram čekati da izađu neke novije pa da ovi mali krelci krenu prodavati svoje 5870 krševe po niskim cijenama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Nemoj se nadat padanju cijena. Ja sam svoju 5850 safirku kupio pred kraj prošle godine i platio 1850 kn, zajedno sa Dirt2, a sad je 2200 adm, a links 2500 (mrzim links), ili čak i više. Glupo i nelogično, znam, kupio sam je kad je tek izašla i postojale su samo 5870 i 5850, a sve su bile iste, samo naljepnice druge ![]() Ako te strah napajanja, bolje izvadi tu karticu van, prodaj i kupi 5770, to ti je sasvim dovoljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Da ali uzmi i ti u obzir da tad nevidija nije imala adekvatan odgovor na atijev high end tako da je to ujedno i razlog zašto se nije nazirao pad cijena.. Nadam se da će se situacija ubrzo promjeniti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
aka Sizif
|
Ma joj, nikako ne žim navući raspravu oko kartica no mislim da je 4870 definitivno bolja od 5770 kao što je 3870 bolja od 4670 itd. CF u ovom trenurku otpada jer je lik odbio moju ponudu od 700kn za vtx3d 4870 tako da će to još pričekati no jednostavno bi jednom htio imati CF ili sli. Sad baš gledam, pa skoro svaka 5850,5870 ima podršku za 3 monitora, kako mi je samo to promaklo. Već sada je bilo tih kartica po forumu za nekih 1600kn (5850), past će im još cijena. Meni se ne žuri, kupit ću kada uleti povoljna i to je to. Hvala svima na sugestijama, može lock! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
samo da nadodam da kod mene nije htjelo vrtit sa dvije 4870 a imam isti Chieftec 550W. Kakvo je stanje kod tebe?? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|