Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.08.2010., 11:24   #3931
Flikoman
Guest
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Imaš i dobrih Rotela u second handu.
Flikoman je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2010., 13:53   #3932
reverzibilni
Registered User

Datum registracije: Apr 2010
ja bi, u zavisnosti sa tipom muzike koju preferiraš, iša na rotela ili marantza.
i jedna i druga kombinacija lipo seda na warfove. rotel za dinamičniju mjuzu, a marantz za fino slojevito slušanje (jazz, vokali).
reverzibilni je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2010., 14:15   #3933
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Slusam stvarno sve sto mi se svidi. Ali ajmo reci da mi je primarno slusati rock i klasiku.

Od rotela sam najjeftijije nasao doticnog http://www.ekran-avc.hr/p185/rotel-r...duct_info.html
sto je za 200kn van budzeta i 350kn vise od audiolaba, a takoder nema daljinski. Kad ga vec oba nemaju radije bi isao na audiolaba, originalno kosta duplo skuplje od ovog rotela (sto valjda znaci da bi teoretski trebao biti bar pola klase iznad ovog rotela) a i ishvaljen je naveliko :/

Od marantza sam nasao samo ovo za unutar 2500kn - http://www.ronis.hr/?marantz/321/poj...-black/PM5003B

Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 02.08.2010. u 14:25.
Igorr je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2010., 15:06   #3934
Flikoman
Guest
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Ne znam kakav je par Audiolab + Wharfedale, al znam da bi sa Rotel RA-04 to zvučalo jako lijepo. Ukoliko si u Zagrebu sa zvučnicima (vidim ti pod lokacijom), slobodno ih dovučeš do mene, 20min vožnje od ZG-a sam i preslušaš si na Rotelu, možda ti pomogne kod odluke.

Ja najviše slušam Rock glazbu.
Flikoman je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2010., 15:16   #3935
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Je u Zagrebu su mi zvucnici, ali problem je sto nemam auto a i nitko od prijatelja mi nema auto (studentska socijala, sto ces ).
Svejedno hvala puno na ponudi ako slucajno iskrsne sto javim ti.

Ovi u provox-u imaju i audiolab pojacalo i ove moje zvucnike pa cu ih zamoliti da mi spoje da poslusam malo. Problem je sto nemam sa cim usporedivati, barem sto se tice ove konkurencije sto mene zanima, ona yamaha i onkyo sto sam im linkove stavio te ovaj rotel sto preporucas (samo sam ga u Ekran-u u Osijeku nasao).
Igorr je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2010., 00:57   #3936
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Pozdrav.

Imam par pitanja pa se nadam da mi mozete pomoci.
Htio bi nekako dokuciti kakvu boju zvuka mi ima trenutni sitem. Imam Mission m34i i nekakav Kenwood receiver sa kraja 90-ih. Zasto to pitam? Pa u skoroj buducnosti (nadam se) kada se zaradi novaca ici cu ili u nadogradnju ili sve novo. No kopka me kakvu boju zvuka volim,tj kakvo bi ovo moje bilo. Mislim znam otprilike sto bi htio,samo cesto se govori da je ovo pojacalo toplog karaktera,ovo hladnije. Isto i za zvucnike. Trenutno nisam previse zadovoljan,no missione sam uhvatio za 1000 Kn i bolje je od onog sto sam imao. (A za los zvuk krivim djelomicno i Kenwood AV,tj nedostatak "pravog" stereo pjacala). Problem je sto nemam iskustva sa slusanjem raznih kombinacija sustava pa ne baratam tim pojmovima. Za referencu bi uzeo recimo sistem sto mi ima buraz, Rotel RA 1062 + Kef IQ9 + NAD CD player (ne znam model), moze li mi netko reci da li bi to bio topliji sustav,hladniji ili? Znam samo da recimo kada je buraz uzimao zvucnike i pojacalo, da smo slusali ove kef na dva DENON pojacala i zvucalo nam je uzasno. Jedno pojacalo je bilo neko za 50k KN...tak da takav zvuk ne volim sigurno. Mozda se cini glupav ovaj problem, no pomoglo bi mi kada bi odgonetnuo tih par stvari.

Intel Celeron G1820
ASRock H81M-HDS
8 GB Kingmax
23'' LG Flatron W2361V
NVIDIA GeForce GTX 960
Samsung Spinpoint F1 @ 1 TB
INTEL SSD - 120 GB
LC POWER LC6650GP3 V2.3
Antec Sonata Elite
MX 518
Logi tipkovnica neka..
NuForce usb DAC

wireless_os je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2010., 10:12   #3937
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Uf al si ga zabrazdio
Gle, najgore ti je kaj tebi neki zvuk može biti topao a drugome je hladan, tebi je živahno a nekome tromo. Nemogu sad tebi ljudi govoriti kakav ti čuješ zvuk, to moraš sam skužiti. Vodi se jednostavnom činjenicom, sviđa mi se ili ne i to je to, što više slušaš otkrit ćeš svoj ukus. Kaj se tiće ovim Missiona za te pare bolje nisi mogao proći ali ovisi kolka ti je soba u kojoj to slušaš. Ako ti je ispod 15 kvadrata mogli bi ti biti overkill al i to ovisi. Po mom iskustvu sa Missionima bolji su recimo za pop/rock nego za klasiku. Sve je stvar u isprobavanju i kombiniranju, hebiga ništa nije idealno pa ni hi-fi.
9800pro je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2010., 10:45   #3938
dubravkol
Premium
Moj komp

dubravkol's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
U tvom sistemu je definitivno najslabija karika taj kenwood. Imam Missione M34i i to kad spojiš na malo bolji receiver ili još bolje pojačalo to svira poprilično dobro. Naravno uvijek ima bolje ali razlike su toliko sitne da ti moraš utuć brdo para a pomak jedva čujan
dubravkol je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2010., 10:46   #3939
reverzibilni
Registered User

ovako napamet...
buraz ti ima prilično neutralan sustav.
tvoj sadašnji je nešto tamniji, a onaj sa denonoma presvijetal. taman = manje izraženi visoki u odnosu na duboke tonove ........ svijetal = izraženiji visoki tonovi u odnosu na duboke.
toplo i hladno su pomalo mutni pojmovi, koji se u načelu koriste za predočavanje rezolutnosti sustava, odnosno koherencije te rezolucije.
tako bi topliji sustav bio koherentniji, tj. ujednačenije i manje primjetne (u krajnjem slučaju i zamuljane) rezolucije, dok bi kod hladnog sustava rezolucija bila naglašena.
tako bi na prvo slušanje hladniji sustav davao dojam veće rezolucije, iako to ne mora biti (a često i nije) slučaj.
pošto je razlika uočljivija kod visokih tonova, obično se hladniji sustavi brkaju sa svijetlim, a topli sa tamnim.
Staro 03.08.2010., 13:01   #3940
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor wireless_os Pregled postova
Pozdrav.

Imam par pitanja pa se nadam da mi mozete pomoci.
Htio bi nekako dokuciti kakvu boju zvuka mi ima trenutni sitem. Imam Mission m34i i nekakav Kenwood receiver sa kraja 90-ih. Zasto to pitam? Pa u skoroj buducnosti (nadam se) kada se zaradi novaca ici cu ili u nadogradnju ili sve novo. No kopka me kakvu boju zvuka volim,tj kakvo bi ovo moje bilo.
Najveći problem stereo pojačala je što ona nisu u staju odrezati donji dio spektra koji zvučnik ne može reproducirati.

Probaj na kompu generirati 20Hz sinusni ton i pojačavaj postupno na pojačalu. Nečeš ništa čuti dok prilično ne odvrneš, a membrana će skakati kao luda! Možeš si onda misliti što znači za čistoću zvuka kada se zvučnik mora boriti sa frekvencijama koje ne može reproducirati, a najdonji basevi imaju najveće amplitude! Membrana se pomiče, a u kutiji se stvaraju tlakovi veći od bilo kojih drugih frekvencija u glazbi koju slušaš.

Preporučio bih ti da uzmeš receiver koji može odrezati s prednjih zvučnika sve što je ispod 40Hz (neki mogu i rezati na 30Hz), makar da ih pošalje u subwoofer kojeg nema. To sam ja napravio na svojim M34i. Kad tiho slušaš nema razlike, ali kad pojačaš razlike ima u koristi nešto maaalo slabijeg basa, ali puno čišćeg zvuka.

Starci imaju male bookshelf Mordaunt-Shorte MS902 koje sam odrezao na 50Hz. Razlika je prilična.

Hi-fi stereo pojačala to nisu u stanju napraviti (bar ja ne znam da postoje takva). Tonske kontrole ti tu neće pomoći jer imaju vrlo plitki rez, a tebi treba strmi 24dB/oktavi ili veći (aktivna digitalna skretnica u receiveru).
Staro 03.08.2010., 13:05   #3941
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

Decki hvala vam. reverzibilni malo si me zbunio ali snaci cu se. Inace sumnjao sam da mi je kenwood slaba karika u sustavu, AV reciever star preko 10 god,a i kad je novi bio nije bio top klasa. A za missione sam citao da su dobri, jos kada uzmem cinjenicu koliko sam novaca dao za njih...Zvuce oni meni sada isto ok,ali nekako nije to to. No stanje je takvo da cu morati kupovati pojacalo, a vjerojatno necu moci poslusati to pojacalo na svojim zvucnicima. Zato sam pitao za ove pojmove. Ako bi sada usporedio ovaj svoj sustav, i onaj od brata, moj nakon njegovog slusanja meni zvuci kao da sam preko zvucnika prebacio plahte.

Intel Celeron G1820
ASRock H81M-HDS
8 GB Kingmax
23'' LG Flatron W2361V
NVIDIA GeForce GTX 960
INTEL SSD - 120 GB
LC POWER LC6650GP3 V2.3
Antec Sonata Elite
MX 518
Logi tipkovnica neka..
NuForce usb DAC

Staro 03.08.2010., 13:07   #3942
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

medo, kako mislis da uzmem reciever koji moze odrezati te frekve? Kako se zove ta funkcija kod takvog recievera? Ili da jednostavno upalim sub u opcijama recievera?

Zasto su onda stereo pojacala generalno bolja za stereo slusanje??

Intel Celeron G1820
ASRock H81M-HDS
8 GB Kingmax
23'' LG Flatron W2361V
NVIDIA GeForce GTX 960
INTEL SSD - 120 GB
LC POWER LC6650GP3 V2.3
Antec Sonata Elite
MX 518
Logi tipkovnica neka..
NuForce usb DAC

Staro 03.08.2010., 13:15   #3943
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
medo, kako mislis da uzmem reciever koji moze odrezati te frekve? Kako se zove ta funkcija kod takvog recievera? Ili da jednostavno upalim sub u opcijama recievera?

Zasto su onda stereo pojacala generalno bolja za stereo slusanje??
Kako na kojem receiveru, najčešće u opcijama receivera za subwoofer možeš odrediti frekvenciju rezanja basa gdje sav bas umjesto u prednje zvučnike ide u subwoofer. Ta frekvencija se može mijenjati od 80Hz/100Hz do 200Hz kod jeftinijih receivera, a oni iole bolji mogu rezati ispod 40Hz-200Hz, ovisno koliko postaviš. Drugim riječima, ako frekvenciju postaviš na 200Hz, prednji zvučnici neće dobivati frekvencije ispod 200Hz.

Ako uzmeš pojačalo i receiver koji jednako koštaju, pojačalo će se vjerojatno bolje čuti zbog kvalitetnijih komponenti u pojačalu što nikako nije pravilo i sve ovisi o tvojoj audio konfiguraciji, odnosno izvorima zvuka. Primjerice, s onboard zvučne kartice ti je daleko bolje slati digitalno signal u receiver nego analogno u stereo pojačalo.

Osobno smatram da danas u digitalnom dobu stereo pojačala nisu bolja za stereo slušanje.
Staro 03.08.2010., 13:21   #3944
reverzibilni
Registered User

evo novosti......
resiveri sviraju bolje od stereo pojačala....
mama mia.

te aktivne skretnice u resiverima su vrhunske???
samo odreže prema dole, a ovo gore ostaje savršeno??
oli projektanti zvučnika nisu mogli stavit skretnicu koja ih reže prema doli?
kako bi trebali zvučat tonovi ispod 30Hz?

kad na zvučnicima piše 45Hz - 30kHz to ne znači da oni ne mogu svirat ispod 45Hz, nego da ispod 45Hz zvukove reproduciraju umanjene glasnoće , a 45Hz do 30kHz unutar određene stope odstupanja (nekoliko decibela).
Staro 03.08.2010., 13:35   #3945
reverzibilni
Registered User

@ bežični os
taj kenwood je možda slaba karika u lancu, ali ni ostatak lanca nije nešto deblji.
njegovom promjenom nećeš postići ni 10%pomaka u odnosu na pomak koji ćeš ostvariti kupovinom boljih zvučnika.
prvo kupi najbolje zvučnike koje možeš priuštiti (neka sviraju i na starom rizu), a potom pojačalo dovoljno dobro da ih kvalitetno nahrani.

PS. kako si opisao svoj sustav u odnoso na bratov. jasno je i tebi da je tvoj sustav puno manje rezolucije i dinamike. rezolucija = sposobnost sustava da prenese što više informacija koje medij sadrži. dinamika = sposobnost sustava na brze promjene inteziteta zvuka.
Staro 03.08.2010., 13:54   #3946
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
Autor reverzibilni Pregled postova
evo novosti......
resiveri sviraju bolje od stereo pojačala....
mama mia.
To što "stereo pojačala" imaju kvalitetnije krugove za pojačanje ne znači da će ukupan sustav baziran na tom stereo pojačalu nužno bolje zvučati. Naveo sam i primjer. Nema potrebe da trolaš bezveze.

Citiraj:
te aktivne skretnice u resiverima su vrhunske???
samo odreže prema dole, a ovo gore ostaje savršeno??
Daleko bolje nego pasivna skretnica u zvučniku koja kvari frekvencijsku i impedancijsku krivulju, te smanjuje osjetljivost zvučnika...

Citiraj:
oli projektanti zvučnika nisu mogli stavit skretnicu koja ih reže prema doli?
kako bi trebali zvučat tonovi ispod 30Hz?
to se uglavnom ne radi. kod jeftinih zvučnika zbog cijene, a kod skupljih zvučnika zato jer su oni uglavnom u stanju reproducirati te frekvencije.

Citiraj:
kad na zvučnicima piše 45Hz - 30kHz to ne znači da oni ne mogu svirat ispod 45Hz, nego da ispod 45Hz zvukove reproduciraju umanjene glasnoće , a 45Hz do 30kHz unutar određene stope odstupanja (nekoliko decibela).
hvala na info, ali vjerujem da ovo već svi znaju koji čitaju ovaj topic. Kokretno M34i reproducira 45Hz na -6dB u odnosu na 1kHz, ali ispod toga ima strmi pad. Čak ima i pad između 50 i 80Hz jer je ovih 45-50Hz dobiveno rezonantnim mumlanjem kutije.

Mislim da sam čovjeku dao dobar konkretan savjet ukoliko će ići u novo pojačalo/receiver, dok ti tamo nešto svijetliš/tamniš, filozofiraš/teoretiziraš i vučeš na hi-fi stereotipe.

Zadnje izmijenjeno od: medo. 03.08.2010. u 14:02.
medo je online   Reply With Quote
Staro 03.08.2010., 14:02   #3947
dubravkol
Premium
Moj komp

dubravkol's Avatar

2 reverzibilni:
Koje komponente i zvučnike imaš?
dubravkol je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2010., 14:19   #3948
reverzibilni
Registered User

Citiraj:
Autor dubravkol Pregled postova
2 reverzibilni:
Koje komponente i zvučnike imaš?
ništa egzotično
xonar essence st (mrvu modificirana) /asio bitperfect drajveri /flac
marantz pm7001KI
quad 22l
Staro 03.08.2010., 14:46   #3949
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

He he.... eto opet sam diskusiju potaknuo...bas mi drago

Nego, znam da to nisu mission sto su nekad bili. No kako sam rekao, cijena je igrala najvecu ulogu. Sada sam mislio izvuci najbolje iz toga sto mogu. Mislio sam mozda uzeti neko polovno pojacalo za manje pare.... jer za nabavku novih zvucnika trebat ce novaca,dosta, a trenutno nema ni posla tako da..

Intel Celeron G1820
ASRock H81M-HDS
8 GB Kingmax
23'' LG Flatron W2361V
NVIDIA GeForce GTX 960
INTEL SSD - 120 GB
LC POWER LC6650GP3 V2.3
Antec Sonata Elite
MX 518
Logi tipkovnica neka..
NuForce usb DAC

Staro 03.08.2010., 14:53   #3950
reverzibilni
Registered User

nego međede.
što je bolje jedna skretnica ili ta ista plus još jedna?
i koji bi mi risiver preporučio, a da ne košta više od mog pojačala.
pa da režem i uživam u pravom zvuku.
Staro 03.08.2010., 14:58   #3951
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
možda bi bilo dobitno staviti ekvilajzer nakon stereo ampa i odrezat od 50hz na dolje... najbolje iz oba svijeta

@medo... karakteristični zvuk sistema je hi-fi stereotip?
syss je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2010., 15:08   #3952
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

A dobro jeste nabasali na covjeka. Mozda je iz njegovog iskustva tocno to sto je rekao...covjek probao i osjetio pomak nakon "rezanja". Iskreno ne vjerujem da reciever moze biti bolji od stereo pojacala, naravno pod pretpostavkom da u oba slucaja su komponente uskladjene sa ostatkom sustava,ponajprije sa zvucnicima.

Intel Celeron G1820
ASRock H81M-HDS
8 GB Kingmax
23'' LG Flatron W2361V
NVIDIA GeForce GTX 960
INTEL SSD - 120 GB
LC POWER LC6650GP3 V2.3
Antec Sonata Elite
MX 518
Logi tipkovnica neka..
NuForce usb DAC

Staro 03.08.2010., 15:35   #3953
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
psu, 2 preampa i 2 izlaza vs. psu, 7 preampa, 7 izlaza, tuner, licencirani dekoderi, dac... netko je štedio na dijelovima
syss je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2010., 15:53   #3954
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
Nego, znam da to nisu mission sto su nekad bili....
... ali za bilo što bolje od njih odnosno tih 1000kn što si dao za M34i, morati čaš se prilično isprsiti, najmajne trostruko za nešto drugo ako misliš imati imalo (dobrog) basa u prednjima.

Citiraj:
nego međede.
što je bolje jedna skretnica ili ta ista plus još jedna?
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
možda bi bilo dobitno staviti ekvilajzer nakon stereo ampa i odrezat od 50hz na dolje... najbolje iz oba svijeta
Receiver se ponaša kao digitalni equalizer (DSP), slično kao i EQ u FooBaru/WinAMPu whatever. Nema skretnicu. Obrada zvuka je potpuno digitalna najčešće sa 32-bitnom preciznošću. Niti jedna skretnica se ne može s time usporediti.

Citiraj:
i koji bi mi risiver preporučio, a da ne košta više od mog pojačala.
pa da režem i uživam u pravom zvuku.
nisam slušao tvoj setup niti znam da li bi tvoj sustav imao koristi od toga, pa ti ne znam reći. Ja sam probao s M34i koje posjedujem i opisao sam svoj rezultat, te ga predložio kolegi koji ima iste zvučnike.

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
@medo... karakteristični zvuk sistema je hi-fi stereotip?
Stereotipan (i neargumentiran) je gotovo cijeli post koji sam quotao u prethodnom mom postu.
Staro 03.08.2010., 16:45   #3955
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Talking

Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Hi-fi je sam po sebi hobi koji je jako podložan subjektivnom dojmu. "Apsolutan" zvuk ne postoji niti je univerzalan. I za zvuk koji bi bio fizikalnim mjerenjima savršen (znači bez distorzije, linearan, itd.) bi ljudi rekli da je prehladan, pretvrd, prekirurški precizan ako su maloprije slušali cijevi.

...

Ljudsko uho nije analitički precizan instrument, čak dapače upravo suprotno zbog samo upliva mozga, same prirode slušnog aparata i posebno degradacije slušnog aparata tijekom godina.
...
U mnogim slušnim dojmovima "problem" predstavlja placebo efekt.
Prije par dana sam prvi put u životu overklokirao grafičku. Za 150Mhz. Dalo mi je otprilike napredak od 2 frejma!! Nastranu taj bjedni overklok rezultat...

U odnosu na hifu ovde sve nešto konkretno i opipljivo ... za svaki vrag dobijaš neke bodove. Nemam pojma kojeg vraga znače ali nešto bolje ima veče bodove i s oveklokom dobiješ više tih bodova. Uglavnom kad se vidi više bodova od onog što ti imaš ...osoba ima bolji sistem. Nemože bit jednostavnije nego što je!

Mislim da mi je to savršeni ljetni odmor a vi se tu prcajte s " sistem ti je definitivno presvjetal ali transparencija je nenadjebiva uz nešto goru mikrodinamiku i timbralnu korektnost"

Ode ja u klokere.

btw, vratim se na hifu kad spalim grafu

EDIT:
@gbijelic
baš jučer skidao orginal hlađenje

Da umanjim oftopičnost posta...evo nešto za vas koji ne kupujete glazbu več "posuđujete" / a digitala vam je ZLO

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 03.08.2010. u 17:46.
Imagine je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2010., 17:21   #3956
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

nemoj zaboravit na hlađenje ...
gbijelic je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2010., 18:14   #3957
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
A dobro jeste nabasali na covjeka.
Nisu nista nabasali, medo je nama poznat kolega od prije. On ti gura recievere i rezanje frekvi kao svoj sveti gral i njemu su ti equilajzeri i digitalije jebena stvar. Uglavnom, ovdje bas ovdje doživljen ozbiljno.

Citiraj:
He he.... eto opet sam diskusiju potaknuo...bas mi drago
Nisi ju ti pokrenuo, nego dotični kolega, koji je uvijek protiv svih sa svojim teorijama. Ako ti se da prelistaj temu unatrag, ali sumnjam jer ima previse stranica. Uglavnom, diplomirao je elektroniku, akustiku, magistrirao na sobnoj akustici, diktorirao na digitalnim resiverima.

back on topic.

Ono sto ti zelis mozes dobiti samo na jedan način, a to je preslusavanjem sto vise različitih sistema. Naravno to nije jednostavan ni brz proces, vec naporan i dugotrajan, ali i iskustvo stečeno ostaje dugo.
Tu ces shvatis sta je dobro a sta nije, i sta ti se sviđa a sta ne.. Ovo tu preko foruma tipa svijetlo/tamno, toplo/hladno ti moze posluzit samo u teoriji,a li praksu stječeš ispred zvučnika tj u hot spotu..

Zadnje izmijenjeno od: srale7. 03.08.2010. u 18:20.
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2010., 20:14   #3958
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Nisu nista nabasali, medo je nama poznat kolega od prije. On ti gura recievere i rezanje frekvi kao svoj sveti gral i njemu su ti equilajzeri i digitalije jebena stvar. Uglavnom, ovdje bas ovdje doživljen ozbiljno.
A ti kao i uvijek, potvrđuješ svoj nadimak. Još da se znaš izražavati odnosno tipkati ispravno.... :-/
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Nisi ju ti pokrenuo, nego dotični kolega, koji je uvijek protiv svih sa svojim teorijama. Ako ti se da prelistaj temu unatrag, ali sumnjam jer ima previse stranica. Uglavnom, diplomirao je elektroniku, akustiku, magistrirao na sobnoj akustici, diktorirao na digitalnim resiverima.
Ja iznesem svoje mišljenje i iskustva bez da ih namećem... dok Srale u stilu hifića priučenog iz hi-fi časopisa ljubomorno trola po forumu kao papagaj ponavljajući ono što možeš pročitati u nekom random hi-fi časopisu, jer je to jedino što zna.
Staro 03.08.2010., 22:06   #3959
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

Hvala obojici na savjetima, pomogli su mi.
Sto se tice toga da moram kupiti nove zvucnike to sam si i sam mislio, no to ce morati pricekati malo. Uglavnom tesko da cu moci puno preslusavati sustave,eventualno sto mi gosp. Goran u ekranu u osijeku spoji. Jer osim njega, nema u Osijeku nitko sa takvom trgovinom. A iskreno i ne znam bas ljude koji su u hi-fi a da ih ja poznam pa da malo slusam kod njih. No ajde s vremenom cu valda uhvatiti nesto iskustva u tome pa kada budem kupovao ce biti lakse.

Mada iskreno, ovi zvucnici koje imam ne sviraju tako lose. Probao sam ih sa burazovim rotelom i zvucalo je dosta bolje, rezolutnije. No amp za 6k kn mi je ipak previse.

Intel Celeron G1820
ASRock H81M-HDS
8 GB Kingmax
23'' LG Flatron W2361V
NVIDIA GeForce GTX 960
INTEL SSD - 120 GB
LC POWER LC6650GP3 V2.3
Antec Sonata Elite
MX 518
Logi tipkovnica neka..
NuForce usb DAC

Staro 03.08.2010., 22:10   #3960
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Zašto bi morao mijenjati zvučnike?! Nego, si zadovoljan sa dacom, imam u planu prodat m-audio i uzeti to malo čudo.
A i obojica smo u Osijeku...

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na