|
![]() |
#3932 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
ja bi, u zavisnosti sa tipom muzike koju preferiraš, iša na rotela ili marantza. i jedna i druga kombinacija lipo seda na warfove. rotel za dinamičniju mjuzu, a marantz za fino slojevito slušanje (jazz, vokali). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3933 |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Slusam stvarno sve sto mi se svidi. Ali ajmo reci da mi je primarno slusati rock i klasiku. Od rotela sam najjeftijije nasao doticnog http://www.ekran-avc.hr/p185/rotel-r...duct_info.html sto je za 200kn van budzeta i 350kn vise od audiolaba, a takoder nema daljinski. Kad ga vec oba nemaju radije bi isao na audiolaba, originalno kosta duplo skuplje od ovog rotela (sto valjda znaci da bi teoretski trebao biti bar pola klase iznad ovog rotela) a i ishvaljen je naveliko :/ Od marantza sam nasao samo ovo za unutar 2500kn - http://www.ronis.hr/?marantz/321/poj...-black/PM5003B
5.1.4 setup: Zvučnici - 2x Arendal 1723 S monitors, 1x 1723 S center, 4x 1961 height, 2x 1961 surround, XTZ 12.17 EDGE Amps - Marantz Cinema 40 + ROTEL RMB-1585 Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 02.08.2010. u 14:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3934 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Ne znam kakav je par Audiolab + Wharfedale, al znam da bi sa Rotel RA-04 to zvučalo jako lijepo. Ukoliko si u Zagrebu sa zvučnicima (vidim ti pod lokacijom), slobodno ih dovučeš do mene, 20min vožnje od ZG-a sam i preslušaš si na Rotelu, možda ti pomogne kod odluke. Ja najviše slušam Rock glazbu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3935 |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Je u Zagrebu su mi zvucnici, ali problem je sto nemam auto a i nitko od prijatelja mi nema auto (studentska socijala, sto ces ![]() Svejedno hvala puno na ponudi ![]() Ovi u provox-u imaju i audiolab pojacalo i ove moje zvucnike pa cu ih zamoliti da mi spoje da poslusam malo. Problem je sto nemam sa cim usporedivati, barem sto se tice ove konkurencije sto mene zanima, ona yamaha i onkyo sto sam im linkove stavio te ovaj rotel sto preporucas (samo sam ga u Ekran-u u Osijeku nasao).
![]() |
#3936 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Pozdrav. Imam par pitanja pa se nadam da mi mozete pomoci. Htio bi nekako dokuciti kakvu boju zvuka mi ima trenutni sitem. Imam Mission m34i i nekakav Kenwood receiver sa kraja 90-ih. Zasto to pitam? Pa u skoroj buducnosti (nadam se) kada se zaradi novaca ici cu ili u nadogradnju ili sve novo. No kopka me kakvu boju zvuka volim,tj kakvo bi ovo moje bilo. Mislim znam otprilike sto bi htio,samo cesto se govori da je ovo pojacalo toplog karaktera,ovo hladnije. Isto i za zvucnike. Trenutno nisam previse zadovoljan,no missione sam uhvatio za 1000 Kn i bolje je od onog sto sam imao. (A za los zvuk krivim djelomicno i Kenwood AV,tj nedostatak "pravog" stereo pjacala). Problem je sto nemam iskustva sa slusanjem raznih kombinacija sustava pa ne baratam tim pojmovima. Za referencu bi uzeo recimo sistem sto mi ima buraz, Rotel RA 1062 + Kef IQ9 + NAD CD player (ne znam model), moze li mi netko reci da li bi to bio topliji sustav,hladniji ili? Znam samo da recimo kada je buraz uzimao zvucnike i pojacalo, da smo slusali ove kef na dva DENON pojacala i zvucalo nam je uzasno. Jedno pojacalo je bilo neko za 50k KN...tak da takav zvuk ne volim sigurno. Mozda se cini glupav ovaj problem, no pomoglo bi mi kada bi odgonetnuo tih par stvari. ![]()
![]() |
#3937 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Uf al si ga zabrazdio ![]() Gle, najgore ti je kaj tebi neki zvuk može biti topao a drugome je hladan, tebi je živahno a nekome tromo. Nemogu sad tebi ljudi govoriti kakav ti čuješ zvuk, to moraš sam skužiti. Vodi se jednostavnom činjenicom, sviđa mi se ili ne i to je to, što više slušaš otkrit ćeš svoj ukus. Kaj se tiće ovim Missiona za te pare bolje nisi mogao proći ali ovisi kolka ti je soba u kojoj to slušaš. Ako ti je ispod 15 kvadrata mogli bi ti biti overkill al i to ovisi. Po mom iskustvu sa Missionima bolji su recimo za pop/rock nego za klasiku. Sve je stvar u isprobavanju i kombiniranju, hebiga ništa nije idealno pa ni hi-fi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3938 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
U tvom sistemu je definitivno najslabija karika taj kenwood. Imam Missione M34i i to kad spojiš na malo bolji receiver ili još bolje pojačalo to svira poprilično dobro. Naravno uvijek ima bolje ali razlike su toliko sitne da ti moraš utuć brdo para a pomak jedva čujan |
![]() |
![]() |
![]() |
#3939 |
Registered User
|
ovako napamet... buraz ti ima prilično neutralan sustav. tvoj sadašnji je nešto tamniji, a onaj sa denonoma presvijetal. taman = manje izraženi visoki u odnosu na duboke tonove ........ svijetal = izraženiji visoki tonovi u odnosu na duboke. toplo i hladno su pomalo mutni pojmovi, koji se u načelu koriste za predočavanje rezolutnosti sustava, odnosno koherencije te rezolucije. tako bi topliji sustav bio koherentniji, tj. ujednačenije i manje primjetne (u krajnjem slučaju i zamuljane) rezolucije, dok bi kod hladnog sustava rezolucija bila naglašena. tako bi na prvo slušanje hladniji sustav davao dojam veće rezolucije, iako to ne mora biti (a često i nije) slučaj. pošto je razlika uočljivija kod visokih tonova, obično se hladniji sustavi brkaju sa svijetlim, a topli sa tamnim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3940 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Probaj na kompu generirati 20Hz sinusni ton i pojačavaj postupno na pojačalu. Nečeš ništa čuti dok prilično ne odvrneš, a membrana će skakati kao luda! Možeš si onda misliti što znači za čistoću zvuka kada se zvučnik mora boriti sa frekvencijama koje ne može reproducirati, a najdonji basevi imaju najveće amplitude! Membrana se pomiče, a u kutiji se stvaraju tlakovi veći od bilo kojih drugih frekvencija u glazbi koju slušaš. Preporučio bih ti da uzmeš receiver koji može odrezati s prednjih zvučnika sve što je ispod 40Hz (neki mogu i rezati na 30Hz), makar da ih pošalje u subwoofer kojeg nema. To sam ja napravio na svojim M34i. Kad tiho slušaš nema razlike, ali kad pojačaš razlike ima u koristi nešto maaalo slabijeg basa, ali puno čišćeg zvuka. Starci imaju male bookshelf Mordaunt-Shorte MS902 koje sam odrezao na 50Hz. Razlika je prilična. Hi-fi stereo pojačala to nisu u stanju napraviti (bar ja ne znam da postoje takva). Tonske kontrole ti tu neće pomoći jer imaju vrlo plitki rez, a tebi treba strmi 24dB/oktavi ili veći (aktivna digitalna skretnica u receiveru). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3941 |
Premium
|
Decki hvala vam. reverzibilni malo si me zbunio ali snaci cu se. ![]() ![]()
![]() |
#3942 |
Premium
|
medo, kako mislis da uzmem reciever koji moze odrezati te frekve? Kako se zove ta funkcija kod takvog recievera? Ili da jednostavno upalim sub u opcijama recievera? Zasto su onda stereo pojacala generalno bolja za stereo slusanje??
![]() |
#3943 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
Ako uzmeš pojačalo i receiver koji jednako koštaju, pojačalo će se vjerojatno bolje čuti zbog kvalitetnijih komponenti u pojačalu što nikako nije pravilo i sve ovisi o tvojoj audio konfiguraciji, odnosno izvorima zvuka. Primjerice, s onboard zvučne kartice ti je daleko bolje slati digitalno signal u receiver nego analogno u stereo pojačalo. Osobno smatram da danas u digitalnom dobu stereo pojačala nisu bolja za stereo slušanje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3944 |
Registered User
|
evo novosti...... resiveri sviraju bolje od stereo pojačala.... mama mia. te aktivne skretnice u resiverima su vrhunske??? samo odreže prema dole, a ovo gore ostaje savršeno?? oli projektanti zvučnika nisu mogli stavit skretnicu koja ih reže prema doli? kako bi trebali zvučat tonovi ispod 30Hz? kad na zvučnicima piše 45Hz - 30kHz to ne znači da oni ne mogu svirat ispod 45Hz, nego da ispod 45Hz zvukove reproduciraju umanjene glasnoće , a 45Hz do 30kHz unutar određene stope odstupanja (nekoliko decibela). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3945 |
Registered User
|
@ bežični os taj kenwood je možda slaba karika u lancu, ali ni ostatak lanca nije nešto deblji. njegovom promjenom nećeš postići ni 10%pomaka u odnosu na pomak koji ćeš ostvariti kupovinom boljih zvučnika. prvo kupi najbolje zvučnike koje možeš priuštiti (neka sviraju i na starom rizu), a potom pojačalo dovoljno dobro da ih kvalitetno nahrani. PS. kako si opisao svoj sustav u odnoso na bratov. jasno je i tebi da je tvoj sustav puno manje rezolucije i dinamike. rezolucija = sposobnost sustava da prenese što više informacija koje medij sadrži. dinamika = sposobnost sustava na brze promjene inteziteta zvuka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3946 | ||||
#erase startup-config
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Mislim da sam čovjeku dao dobar konkretan savjet ukoliko će ići u novo pojačalo/receiver, dok ti tamo nešto svijetliš/tamniš, filozofiraš/teoretiziraš i vučeš na hi-fi stereotipe. Zadnje izmijenjeno od: medo. 03.08.2010. u 14:02. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3948 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3949 |
Premium
|
He he.... eto opet sam diskusiju potaknuo...bas mi drago ![]() Nego, znam da to nisu mission sto su nekad bili. No kako sam rekao, cijena je igrala najvecu ulogu. Sada sam mislio izvuci najbolje iz toga sto mogu. Mislio sam mozda uzeti neko polovno pojacalo za manje pare.... jer za nabavku novih zvucnika trebat ce novaca,dosta, a trenutno nema ni posla tako da.. ![]()
![]() |
#3950 |
Registered User
|
nego međede. što je bolje jedna skretnica ili ta ista plus još jedna? i koji bi mi risiver preporučio, a da ne košta više od mog pojačala. pa da režem i uživam u pravom zvuku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3952 |
Premium
|
A dobro jeste nabasali na covjeka. ![]()
![]() |
#3954 | ||
#erase startup-config
|
... ali za bilo što bolje od njih odnosno tih 1000kn što si dao za M34i, morati čaš se prilično isprsiti, najmajne trostruko za nešto drugo ako misliš imati imalo (dobrog) basa u prednjima. Citiraj:
Citiraj:
Stereotipan (i neargumentiran) je gotovo cijeli post koji sam quotao u prethodnom mom postu. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3955 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Citiraj:
![]() U odnosu na hifu ovde sve nešto konkretno i opipljivo ... za svaki vrag dobijaš neke bodove. Nemam pojma kojeg vraga znače ali nešto bolje ima veče bodove i s oveklokom dobiješ više tih bodova. Uglavnom kad se vidi više bodova od onog što ti imaš ...osoba ima bolji sistem. Nemože bit jednostavnije nego što je! Mislim da mi je to savršeni ljetni odmor a vi se tu prcajte s " sistem ti je definitivno presvjetal ali transparencija je nenadjebiva uz nešto goru mikrodinamiku i timbralnu korektnost" ![]() Ode ja u klokere. btw, vratim se na hifu kad spalim grafu ![]() ![]() EDIT: @gbijelic baš jučer skidao orginal hlađenje ![]() Da umanjim oftopičnost posta...evo nešto za vas koji ne kupujete glazbu več "posuđujete" / a digitala vam je ZLO ![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 03.08.2010. u 17:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3957 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Nisu nista nabasali, medo je nama poznat kolega od prije. On ti gura recievere i rezanje frekvi kao svoj sveti gral i njemu su ti equilajzeri i digitalije jebena stvar. Uglavnom, ovdje bas ovdje doživljen ozbiljno. Nisi ju ti pokrenuo, nego dotični kolega, koji je uvijek protiv svih sa svojim teorijama. Ako ti se da prelistaj temu unatrag, ali sumnjam jer ima previse stranica. Uglavnom, diplomirao je elektroniku, akustiku, magistrirao na sobnoj akustici, diktorirao na digitalnim resiverima. back on topic. Ono sto ti zelis mozes dobiti samo na jedan način, a to je preslusavanjem sto vise različitih sistema. Naravno to nije jednostavan ni brz proces, vec naporan i dugotrajan, ali i iskustvo stečeno ostaje dugo. Tu ces shvatis sta je dobro a sta nije, i sta ti se sviđa a sta ne.. Ovo tu preko foruma tipa svijetlo/tamno, toplo/hladno ti moze posluzit samo u teoriji,a li praksu stječeš ispred zvučnika tj u hot spotu.. Zadnje izmijenjeno od: srale7. 03.08.2010. u 18:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3958 | ||
#erase startup-config
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3959 |
Premium
|
Hvala obojici na savjetima, pomogli su mi. Sto se tice toga da moram kupiti nove zvucnike to sam si i sam mislio, no to ce morati pricekati malo. Uglavnom tesko da cu moci puno preslusavati sustave,eventualno sto mi gosp. Goran u ekranu u osijeku spoji. Jer osim njega, nema u Osijeku nitko sa takvom trgovinom. A iskreno i ne znam bas ljude koji su u hi-fi a da ih ja poznam pa da malo slusam kod njih. No ajde s vremenom cu valda uhvatiti nesto iskustva u tome pa kada budem kupovao ce biti lakse. Mada iskreno, ovi zvucnici koje imam ne sviraju tako lose. Probao sam ih sa burazovim rotelom i zvucalo je dosta bolje, rezolutnije. No amp za 6k kn mi je ipak previse. ![]()
![]() |
|
|